Διδακτορικό Πρόγραμμα

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το Διδακτορικό Πρόγραμμα TSM προσφέρει πέντε σε βάθος πεδία σπουδών , για ένα πρόγραμμα σπουδών ασυνήθιστου πλούτου και εύρους. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα εγγράφει μόνο 10 έως 20 νέα διδακτορικά. φοιτητές κάθε χρόνο , οι διδακτορικοί φοιτητές ευδοκιμούν σε μια ατμόσφαιρα πνευματικής αυστηρότητας και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ φοιτητών και καθηγητών.

Καλώς ήλθατε στο Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Διοίκηση στο TSM

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Σχολή Διοίκησης της Τουλούζης (TSM). Το TSM είναι μέρος του Πανεπιστημίου της Τουλούζ Κάπιτολ, ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά πανεπιστήμια της Γαλλίας και συνδυάζει πτυχές ενός δημόσιου ιδρύματος έντασης έρευνας με μια διεθνή προσέγγιση στη διαχείριση της εκπαίδευσης και τη στρατηγική αυτονομία .

Το συνδεδεμένο ερευνητικό μας κέντρο, το TSM Research (UMR 5303 CNRS / TSM-UT1), είναι ένα από τα τέσσερα ερευνητικά κέντρα των επιστημών διαχείρισης που είναι διαπιστευμένα από το Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας.

Επιπλέον, το Διδακτορικό Πρόγραμμα συνεργάζεται με δύο άλλα ερευνητικά εργαστήρια στην Τουλούζη και την περιοχή του:

 • η οργάνωση Laboratoire Gouvernance et Contrôle (EA 7416 / Πανεπιστήμιο Paul Sabatier),
 • TBS Research Center, το οποίο ανήκει στο διεθνώς αναγνωρισμένο Toulouse Business School (TBS).

Οι διδακτορικοί μαθητές μας μπορούν να επιλέξουν ένα από τα πέντε κομμάτια:

 • Λογιστική-Έλεγχος- Έλεγχος Διαχείρισης,
 • Χρηματοδότηση,
 • Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού & Οργανωτική Συμπεριφορά,
 • Εμπορία,
 • Στρατηγική και Διεθνής Διαχείριση.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πλούσια βάση μαθημάτων και σεμιναρίων τα πρώτα δύο χρόνια , μερικά από τα οποία προσφέρονται σε διάφορους κλάδους και άλλα σε πολύ μικρές ομάδες για να επιτρέψουν υψηλό βαθμό εξειδίκευσης. Μέχρι την ολοκλήρωση του διδακτορικού, υποστηρίζουμε τους μαθητές μέσω ενός προγράμματος σεμιναρίων - συμπεριλαμβανομένων ερευνητικών συνομιλιών, σεμιναρίων συγγραφής και έκδοσης, καθώς και προετοιμασίας και υποστήριξης στην αγορά εργασίας. Η πλειοψηφία των μαθητών μας αποκτά επίσης διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Επιπλέον, ένα πακέτο με πλήρεις διδακτορικές υποτροφίες, ετήσια ταξίδια σε συνέδρια και ερευνητική υποστήριξη (από το δεύτερο έτος και μετά) διασφαλίζει ότι οι μαθητές μπορούν να προχωρήσουν υπό καλές συνθήκες και να ενσωματωθούν πλήρως σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα στον τομέα τους. Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε τους μαθητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους μελλοντικούς ρόλους τους στον ακαδημαϊκό χώρο, όπου περίπου το 90% των αποφοίτων μας εργάζονται, ή σε ιδρύματα πολιτικής, ερευνητικούς οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες.

Το 2020, το TSM Doctoral Program (TSM-DP) έχει απονεμηθεί η διάσημη διαπίστευση EPAS, που παραδόθηκε από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Διαχείριση Ανάπτυξης (EFMD) . Η διαπίστευση EPAS επιβεβαιώνει την ποιότητα όλων των πτυχών της παροχής του προγράμματος μας: από το θεσμικό, εθνικό και διεθνές περιβάλλον της, μέσω του σχεδιασμού, της παράδοσης, των αποτελεσμάτων και των επιπτώσεων, έως τις διαδικασίες διασφάλισης της ποιότητας. Τονίζει ιδιαίτερα την ακαδημαϊκή αυστηρότητα, την πρακτική συνάφεια, τη διεθνοποίηση, την ηθική και τη βιωσιμότητα.

entrepreneur, startup, start-up

Διδακτέα ύλη

Το διδακτορικό πρόγραμμα είναι πλήρους απασχόλησης, με μία πρόσληψη κάθε χρόνο το φθινόπωρο. Η ερευνητική εκπαίδευση προσφέρεται μόνο επιτόπου: δεν υπάρχει διαθέσιμη επιλογή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ο τυπικός χρόνος ολοκλήρωσης είναι πέντε χρόνια.

Το Toulouse School of Management προσφέρει ένα εντατικό διδακτορικό πρόγραμμα για άτομα που ενδιαφέρονται να διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα. Το πρόγραμμά μας συνδυάζει τις καλύτερες μεθόδους θεωρίας, πρακτικής και έρευνας με την ακαδημαϊκή ακεραιότητα . Τα μαθήματα συνοδεύονται από ερευνητική πρακτική. Οι απόφοιτοι ακολουθούν καριέρα σε κορυφαία πανεπιστήμια και σχολές επιχειρήσεων, ιδρύματα προσανατολισμένα στην πολιτική και ιδιωτικές εταιρείες.

Για να ακολουθήσετε τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, η έρευνα στο Toulouse School of Management ξεκινά το δεύτερο έτος του Master, με ένα ειδικό ερευνητικό πρόγραμμα και κατά τη διάρκεια δύο ετών, το πρόγραμμα σπουδών του διδακτορικού προγράμματος δίνει έμφαση σε τέσσερις βασικούς τομείς εκπαίδευσης για διδακτορικούς φοιτητές:

 • ερευνητικά εργαλεία και μεθοδολογία
 • σε βάθος μελέτη του ερευνητικού τους πεδίου
 • δεξιότητες για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας που οδηγεί σε δημοσιεύσεις υψηλού επιπέδου
 • εξέλιξη καριέρας

Οι μαθητές που ολοκληρώνουν με επιτυχία το πρώτο έτος του προγράμματος απονέμονται Master of Science και μπορούν να επιλέξουν να τερματίσουν την επίσημη εκπαίδευσή τους. Ο στόχος αυτού του μονοετούς προγράμματος είναι να παρέχει στους μαθητές τα ποσοτικά, αναλυτικά και θεωρητικά εργαλεία για μια επιτυχημένη ακαδημαϊκή ή βιομηχανική καριέρα. Επομένως, το ερευνητικό πρόγραμμα και η διατριβή των μαθητών ξεκινούν τον Μάρτιο αυτού του πρώτου έτους.

Στο έτος 2 του διδακτορικού προγράμματος οι μαθητές σκάβουν περαιτέρω ιδέες, θεωρητικό υπόβαθρο, μοντέλα, μεθοδολογία και το ερευνητικό τους πρωτόκολλο σε στενή σχέση με τους συμβούλους τους. Έτσι, οι μαθητές σταδιακά εμπλέκονται περισσότερο στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της αρχικής έρευνας. Μέχρι το τέλος του δεύτερου έτους, στους υποψήφιους διδακτορικούς μας θα απονεμηθεί MPhil στη Διοίκηση (πρόγραμμα πιστοποιητικών TSM στην Προχωρημένη Διοίκηση Επιστήμης) και έχουν μια σταθερή βάση για να οικοδομήσουν το διατριβικό τους έργο και ορισμένοι θα έχουν δημιουργήσει ένα έγγραφο κατάλληλο για δημοσίευση.

Τα τελευταία χρόνια του διδακτορικού προγράμματος είναι αφιερωμένα στην αρχική έρευνα και τη δημιουργία διδακτορικού διπλώματος. διατριβή. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δικές τους αυστηρές και πρωτοποριακές ιδέες. Διδακτορικό οι υποψήφιοι συμμετέχουν στη ζωή του τμήματος, συμπεριλαμβανομένων των σεμιναρίων. Παρουσιάζουν επίσης το ερευνητικό τους έργο σε εργαστήρια κατώτερης και ανώτερης ηλικίας, ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε διεθνή συνέδρια και διεθνείς περιόδους επίσκεψης και, τέλος, να υπερασπίζονται τις διατριβές τους.

Απαιτήσεις εισδοχής

Απαιτείται πτυχίο Bachelor (στις ΗΠΑ), ολοκλήρωση του πρώτου έτους Master (στην Ευρώπη) ή ισοδύναμο δίπλωμα, που αντιπροσωπεύει τετραετή πορεία σπουδών σε διαπιστευμένο κολέγιο ή πανεπιστήμιο. Δεν απαιτείται ολοκληρωμένο μεταπτυχιακό δίπλωμα, αν και πολλοί υποψήφιοι έχουν μεταπτυχιακό σε τομείς όπως η διοίκηση, τα οικονομικά, τα οικονομικά, η μηχανική, η ψυχολογία, οι στατιστικές ή άλλοι σχετικοί τομείς. Αναμένεται ανώτερη ακαδημαϊκή απόδοση.

Ευρωπαίοι φοιτητές με μεταπτυχιακό στην έρευνα είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να υποβάλουν αίτηση. Οι επιτυχημένοι υποψήφιοι θα αποκτήσουν εξαίρεση από ορισμένες διαλέξεις και, ανάλογα με το ιστορικό τους, θα ακολουθήσουν μια σειρά διαλέξεων που θα καλύπτουν περίπου ένα χρόνο αντί για δύο.

Κάθε αίτηση θα μελετηθεί προσεκτικά από τους καθηγητές στον τομέα της εξειδίκευσης και από το Συμβούλιο Διδακτορικού Προγράμματος αποτελούμενο από καθηγητές από όλους τους τομείς.

Το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Λίστα ελέγχου εφαρμογής

 • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 • Ερευνητική πρόταση
 • Ερευνητικό υλικό που μπορεί να υποστηρίξει την αίτησή σας (διατριβή, έγγραφο, ερευνητικό έργο)
 • Αντίγραφο
 • Τεστ αγγλικών
 • Επιστολές αναφοράς
 • Προ-ηχογραφημένη συνέντευξη βίντεο EasyRecrue
 • Ταυτότητα ή αντίγραφο διαβατηρίου
Τελευταία ενημέρωση Οκτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

TSM delivers top-quality academic and professional education, ensuring that students will quickly find employment upon graduating. TSM offers full-time educational programs in the main management disc ... περαιτέρω

TSM delivers top-quality academic and professional education, ensuring that students will quickly find employment upon graduating. TSM offers full-time educational programs in the main management disciplines at both undergraduate and graduate levels. Our subject areas are accounting and financial control, finance, human resource management, marketing, and strategy. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη