Διδακτορικό στα Οικονομικά

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα στον ιστότοπο της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Με υποτροφία πλήρους απασχόλησης στο DIW Graduate Center

Ιδρυμα

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας (DIW Berlin) είναι ένα από τα κορυφαία ινστιτούτα οικονομικής έρευνας στη Γερμανία. Είμαστε ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ασχολείται με οικονομικές έρευνες, υπηρεσίες και συμβουλές πολιτικής. Εκτός από τη στενή συνεργασία με πανεπιστήμια του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου, δραστηριοποιούμαστε επίσης σε διεθνή ακαδημαϊκά δίκτυα.

Θέση

Διδακτορικός φοιτητής στα Οικονομικά

Το DIW Graduate Center (GC) στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας καλωσορίζει αιτήσεις από εξειδικευμένους μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλο τον κόσμο για εγγραφή στο δομημένο διδακτορικό του πρόγραμμα στα Οικονομικά.

Ο στόχος του DIW Graduate Center είναι να παρέχει στους σπουδαίους διδακτορικούς φοιτητές ένα ερευνητικό περιβάλλον και μια δομή κατάρτισης που θα αναπτύξει τα ταλέντα τους με υποδειγματικό τρόπο. Τους παρέχει μια βαθιά κατανόηση των οικονομικών και κοινωνικών διαδικασιών, ενώ τους προσφέρει την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στο επαγγελματικό ερευνητικό περιβάλλον ενός από τους κορυφαίους οικονομικούς συλλόγους στη Γερμανία.

Το Μεταπτυχιακό Κέντρο προσφέρει ένα πενταετές πρόγραμμα σε βάθος κατάρτισης στα Οικονομικά που οδηγεί σε διδακτορικό. από ένα από τα πανεπιστήμια του Βερολίνου. Ο μαθητής θα παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα σπουδών υψηλού επιπέδου για μαθήματα και θα λάβει εκπαίδευση κατά την εργασία στα ερευνητικά τμήματα του DIW Berlin. Η έρευνα των μαθητών θα πρέπει να επικεντρώνεται σε θεωρητικά και / ή εφαρμοσμένα θέματα στα Οικονομικά και τις σχετικές κοινωνικές επιστήμες. Τόσο η εκπαίδευση όσο και η έρευνα στο GC έχουν ισχυρή εμπειρική συνιστώσα. Το διδακτορικό Η εκπαίδευση περιλαμβάνει επίσης χορηγούμενη πρακτική άσκηση σε αναγνωρισμένα ιδρύματα, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα και τα Υπουργεία.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι μαθητές θα έχουν υποβάλει μια σειρά από εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά. Θα λάβουν ένα πιστοποιητικό που θα επιβεβαιώνει τη συμμετοχή μαζί με το διδακτορικό δίπλωμα.

Το DIW Graduate Center προσφέρει τέσσερα χρόνια χρηματοδότησης και πληρώνει μια τυπική υποτροφία 1.200 € το μήνα. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου έτους, οι διδακτορικοί φοιτητές τοποθετούνται στα ερευνητικά τμήματα του ινστιτούτου. Οι ερευνητικές θέσεις προσφέρονται ανάλογα με τον όγκο των ερευνητικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Απαιτήσεις

Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν μεταπτυχιακό ή δίπλωμα στα Οικονομικά για να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα οικονομικής κατάρτισης. Τα πτυχία από άλλους σχετικούς τομείς (όπως πολιτικός μηχανικός, στατιστικές ή ποσοτικές κοινωνικές επιστήμες) μπορεί επίσης να πληρούν τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα, εάν ο υποψήφιος έχει επαρκές υπόβαθρο στα Οικονομικά.

Οι υποψήφιοι των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι Αγγλικά πρέπει να αποδείξουν την επάρκεια της αγγλικής γλώσσας, εκτός εάν κατέχουν πτυχίο από πανεπιστήμιο σε αγγλόφωνη χώρα ή μπορούν να τεκμηριώσουν τουλάχιστον ένα έτος σπουδών σε αγγλόφωνο πανεπιστήμιο. Η επαρκής απόδειξη για καλή γνώση της αγγλικής είναι υψηλή βαθμολογία σε δοκιμές TOEFL ή IELTS. Η γνώση των γερμανικών δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη εφαρμογή, αλλά οι μαθητές ενθαρρύνονται να μάθουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Φεβρουαρίου 2021.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες: https://www.diw.de/en/diw_01.c.619412.en/graduate_center.html

Επικοινωνία: Daniela Centemero

Υπεύθυνος Εφαρμογών

Μεταπτυχιακό Κέντρο DIW

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: gradcenter@diw.de

Τηλέφωνο: +49 30 89789-547

Τελευταία ενημέρωση Νοέμ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the ... περαιτέρω

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the expansion of the national and international research data infrastructure in the social and economic sciences. DIW Berlin is a member of the Leibniz Association and operates exclusively for non-profit scientific purposes. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη