Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Η νανοεπιστήμη και η τεχνολογία θεωρούνται ως ένας από τους σημαντικότερους τομείς που επηρεάζουν την ανθρωπότητα τον 21ο αιώνα. Η νανοεπιστήμη και η τεχνολογία είναι εγγενώς διεπιστημονική. Με το να είναι σε θέση να προσαρμόσει τις ιδιότητες των υλικών στο πιο θεμελιώδες επίπεδο, η νανοτεχνολογία θεωρείται ότι επηρεάζει ουσιαστικά τα πάντα, από την επικοινωνία έως την παραγωγή ενέργειας, την περιβαλλοντική διαχείριση, την ιατρική, τον υπολογισμό και την εκπαίδευση. Το πεδίο εφαρμογής της έρευνας στον τομέα των νανοεπιστημών και της τεχνολογίας μπορεί να κυμαίνεται από νανοϋλικά έως ηλεκτρονικά ηλεκτρονικά, ιατρική και υγειονομική περίθαλψη, αεροναυπηγική και διάστημα, περιβαλλοντικές μελέτες και ενέργεια, βιοτεχνολογία και γεωργία, εθνική ασφάλεια και εκπαίδευση.

Το Δέλτα του ποταμού Περλ είναι καλά οργανωμένο για να είναι ένα από τα κέντρα παραγωγής του κόσμου για μια πολύ διαφοροποιημένη γκάμα προϊόντων. Ως κορυφαία πόλη στην περιοχή αυτή, είναι επιτακτική ανάγκη το Χονγκ Κονγκ να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην έρευνα, καθώς και προσωπική εκπαίδευση για το επερχόμενο κύμα της επανάστασης νανοτεχνολογίας.

Ενώ διαφοροποιείται στις εφαρμογές της, η νανοεπιστήμη και η τεχνολογία έχουν τρία καλά καθορισμένα βασικά στοιχεία που καθορίζουν τη βάση του εκπαιδευτικού μας προγράμματος. Αυτά τα τρία στοιχεία είναι η δειγματοληψία, ο χαρακτηρισμός-πειραματισμός και οι προσομοιώσεις θεωρίας.

Το Πρόγραμμα Nano Science and Technology (NSNT) μου , που ορίζεται με βάση τα παραπάνω στοιχεία, στοχεύει να εκπαιδεύσει τους σπουδαστές με τις απαραίτητες διεπιστημονικές γνώσεις για να συμβάλουν στη μακροπρόθεσμη έρευνα και ανάπτυξη νανοκλίμακας, γεγονός που θα οδηγήσει σε πιθανές ανακαλύψεις σε περιοχές όπως υλικά και κατασκευή, νανοηλεκτρονική, ιατρική και υγειονομική περίθαλψη, περιβάλλον, ενέργεια, χημικά προϊόντα και βιοτεχνολογία. Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει στους μαθητές να εφαρμόσουν τις γνώσεις στη φυσική επιστήμη στη μελέτη τους στον τομέα της νανοεπιστήμης και της τεχνολογίας.

Ερευνητικό Φόρουμ

Το Τμήμα συγκεντρώνει τους πόρους του στη φυσική των συμπυκνωμένων υλικών με πιθανή συνάφεια με τον τεχνολογικό κλάδο. Η πανεπιστημιακή και μεταπτυχιακή έρευνα επικεντρώνεται στην οπτική, συμπυκνωμένη ύλη και στη στατιστική φυσική και περιλαμβάνει τη φυσική των λέιζερ, στερεάς κατάστασης, μεσοσκοπικά συστήματα, συσκευές, νανοϋλικά, λεπτές μεμβράνες, επιφάνειες, διασυνδέσεις, υγρούς κρυστάλλους, πολυμερή και σύνθετα υλικά.

Μια περιοχή διεπιστημονικής συνεργασίας που έχει προκύψει με την πάροδο των χρόνων είναι αυτή των νανοϋλικών και της νανοτεχνολογίας και το Τμήμα συνδέεται στενά με το HKUST Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Τεχνολογίας του William Mong. Τα ακόλουθα είναι κύριοι ερευνητικοί τομείς που επί του παρόντος επικεντρώνεται στο Τμήμα:

 • Πρώτες αρχές Μελέτες ιδιοτήτων υλικών
 • Φυσική πληροφοριών
 • Νανοϋλικά
 • Φυσική των ημιαγωγών
 • Φυσική ατομικής, μοριακής και οπτικής (AMO)
 • Φυσική μαλακής συμπυκνωμένης ύλης
 • Συστήματα με ισχυρή συσχέτιση ηλεκτρονίων
 • Φυσική επιφανειών
 • Υψηλής ταχύτητας φωτονική και μη γραμμική οπτική
 • Wave Fenomena και Wave Λειτουργικά υλικά
 • Θεωρία σωματιδίων και κοσμολογία
 • Βιοφυσική

Απαιτήσεις εισδοχής

Εγώ. Γενικές απαιτήσεις εισαγωγής

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να λάβουν μεταπτυχιακό τίτλο πρέπει να έχουν:

 • έχει λάβει πτυχίο πανεπιστημίου από αναγνωρισμένο ίδρυμα ή εγκεκριμένο ισοδύναμο προσόν.

ii. Απαιτήσεις εισδοχής αγγλικής γλώσσας

Πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις της Αγγλικής Γλώσσας με ένα από τα παρακάτω προσόντα *:

 • TOEFL-iBT 80
 • TOEFL-PBT 550
 • TOEFL-Revised Paper-Delivered Test 60 (συνολικές βαθμολογίες για τμήματα ανάγνωσης, ακρόασης και γραφής)
 • IELTS (ακαδημαϊκή ενότητα) Συνολική βαθμολογία: 6.5

* Εάν η πρώτη σας γλώσσα είναι Αγγλικά και το πτυχίο ή ισοδύναμο τίτλο σπουδών σας απονεμήθηκε από ένα ίδρυμα όπου το μέσο διδασκαλίας ήταν Αγγλικά, θα σας απαλλάσσεται από την εκπλήρωση των παραπάνω απαιτήσεων Αγγλικής Γλώσσας.


Προθεσμία εφαρμογής

Ανατρέξτε στο http://pg.ust.hk/programs ("Εφαρμογή") για λεπτομέρειες.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά

Κοιτάξτε36 περισσότερα μαθήματα αποThe Hong Kong University of Science and Technology »

Τελευταία ενημέρωση February 6, 2019
Το μάθημα αυτό είναι Campus based
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
3 - 6 Χρόνια
Μερική παρακολούθηση
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
42,100 HKD
ανά έτος
Deadline
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Σεπτ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη