Διδακτορικό στην Περιφερειακή Επιστήμη και Οικονομική Γεωγραφία

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το Ινστιτούτο Επιστήμης GSSI - Gran Sasso, με έδρα το L'Aquila (Ιταλία), προσφέρει 30 υποτροφίες PhD στους ακόλουθους τομείς:

  • "Φυσική αστροσωματιδίων" (8 υποτροφίες)
  • "Μαθηματικά σε Φυσικές, Κοινωνικές και Επιστήμες της Ζωής" (8 υποτροφίες)
  • "Υπολογιστική Επιστήμη" (7 υποτροφίες)
  • "Περιφερειακή Επιστήμη και Οικονομική Γεωγραφία" (7 υποτροφίες)

Η επίσημη γλώσσα των διδακτορικών προγραμμάτων είναι η αγγλική. Οι υποτροφίες απονέμονται για 4 χρόνια και το ετήσιο ποσό τους είναι € 16.159,91 ακαθάριστο. Όλοι οι διδάκτορες έχουν δωρεάν διαμονή στις εγκαταστάσεις του GSSI και χρήση του κυλικείου.

Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί μέσω του ηλεκτρονικού εντύπου που είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση www.gssi.it/phd/ έως τις 11 Ιουνίου 2020, ώρα 5 μ.μ. (ιταλική ζώνη ώρας).

Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε την πρόσκληση υποβολής προτάσεων στη διεύθυνση www.gssi.it/phd/ ή γράψτε ένα email στο applications@gssi.it .

Κύρια σημεία του προγράμματος

Περιφερειακή Επιστήμη και Οικονομική Γεωγραφία (7 υποτροφίες)
Στόχος του Διδακτορικού Διπλώματος στην Περιφερειακή Επιστήμη και Οικονομική Γεωγραφία είναι η αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την εδαφική ανάπτυξη, με ιδιαίτερη έμφαση στις εσωτερικές και περιφερειακές περιοχές και στις ενδιάμεσες πόλεις, εστιάζοντας στον ρόλο του ανθρώπινου, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού κεφαλαίου στις τροχιές ανάπτυξης και ανάπτυξης . Η μεθοδολογική προοπτική της έρευνας και της διδασκαλίας έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα, με συνδυασμό προσεγγίσεων που σχετίζονται με την οικονομία της επικράτειας, τις περιφερειακές επιστήμες, την οικονομική και ανθρώπινη γεωγραφία.

Επιτροπή

Alessandro Coppola (Πολυτεχνείο MIlan της Ιταλίας), Roberto Basile (Πανεπιστήμιο L'Aquila, Ιταλία), Bianca Biagi (Πανεπιστήμιο του Sassari, Ιταλία), Andrea Brighenti (Πανεπιστήμιο του Trento, Ιταλία), Francesco Chiodelli , Ιταλία), Alessandro Crociata (GSSI της L'Aquila, Ιταλία), Alessandra Faggian (GSSI της L'Aquila, Ιταλία), Ugo Fratesi (Πολυτεχνείο του Μιλάνου, Ιταλία), Simona Ιωαμαρίνο (Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου), Philip McCann (Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, Ηνωμένο Βασίλειο), Marco Modica (GSSI της L'Aquila, Ιταλία), Mark Partridge (Πανεπιστήμιο του Οχάιο, ΗΠΑ), Andrès Rodriguez-Pose Giulia Urso (GSSI της L'Aquila, Ιταλία), Alberto Vanolo (Πανεπιστήμιο του Τορίνο, Ιταλία), Paolo Veneri (ΟΟΣΑ, Γαλλία), Federico Zanfi (Πολυτεχνείο του Μιλάνου, Ιταλία).

Πανεπιστημιακό προφίλ

Το Ινστιτούτο Επιστήμης GSSI - Gran Sasso ( www.gssi.it ) είναι ένα διεθνές σχολείο διδακτορικού και ένα κέντρο έρευνας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους τομείς της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και των Κοινωνικών Επιστημών. Ιδρύθηκε το 2012 στην L'Aquila (Ιταλία) ως Κέντρο Προηγμένων Μελετών του INFN - Εθνικού Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής και στη συνέχεια ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2016 ως Σχολή Ανώτερων Σπουδών που παρέχει μεταπτυχιακές σπουδές.

Μέσω μιας καθημερινής συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, οι ερευνητές και οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν μια σωστή γνώση των ερευνητικών μεθόδων και να πειραματιστούν τη μόλυνση των συμφερόντων, τις καινοτόμες προσεγγίσεις και τις πολυπολιτισμικές ανταλλαγές σε όλες τις δραστηριότητες του GSSI. Αντιμετωπίζοντας την πολυπλοκότητα του σημερινού κόσμου, δεσμευόμαστε να καταργήσουμε όλα τα εμπόδια μεταξύ των τομέων μελέτης και έρευνας του GSSI, όπου η διεπιστημονικότητα και η διασταύρωση βασίζονται σε όλα όσα κάνουμε. Μεταξύ των στόχων μας είναι η διάδοση επιστημονικών αποτελεσμάτων προς την κοινωνία και η προώθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων για κοινό κοινό, πολίτες και σχολεία.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

The Gran Sasso Science Institute (GSSI) is an international PhD school and a center for research and higher education.

The Gran Sasso Science Institute (GSSI) is an international PhD school and a center for research and higher education. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη