Διδακτορικό στην επιχείρηση

Κανονική Διάρκεια: 3 ή 4 χρόνια (πλήρους απασχόλησης)

Τόπος: Χονγκ Κονγκ

Σχολή Επιχειρήσεων

Τμήμα Λογιστικής
Από το επίκαιρο τομέα, το Τμήμα Λογιστικής στο Lingnan κατά τα τελευταία έξι χρόνια κατέχει την 21η θέση παγκοσμίως στον τομέα της φορολογικής έρευνας, σύμφωνα με μια ολοκληρωμένη έρευνα με τίτλο «Λογιστική Κατάταξη για Πανεπιστήμια 2014» του Πανεπιστημίου Brigham Young (www.byuaccounting.net) στο Χονγκ Κονγκ. Το Τμήμα έχει δημοσιεύσει φορολογικές έρευνες σε κορυφαία ακαδημαϊκά περιοδικά, όπως το The Accounting Review, Εφημερίδα των Λογιστικών και Οικονομικών? και Εφημερίδα της Αμερικανικής Ένωσης Φορολογίας. Το Τμήμα κατέχει επίσης υψηλό βαθμό στον έλεγχο των ερευνών σύμφωνα με την ίδια μελέτη και έχει δημοσιεύσει ελεγκτική έρευνα σε κορυφαία περιοδικά όπως το περιοδικό Journal of Accounting and Economics. Σύγχρονη Λογιστική Έρευνα? Ανασκόπηση Λογιστικών Μελετών. Λογιστική, Οργάνωση και Κοινωνία; Έλεγχος: Περιοδικό πρακτικής και θεωρία. και Εφημερίδα της Διεθνούς Λογιστικής Έρευνας. Η λογιστική σχολή έχει επίσης το ενδιαφέρον για την εταιρική αποκάλυψη, τη μεταφορά πληροφοριών για την αλυσίδα εφοδιασμού και τη συνδεσιμότητα των επιχειρήσεων, την εταιρική διακυβέρνηση και την έρευνα δεοντολογίας. Η έρευνά μας συμβάλλει στη λογιστική θεωρία και πρακτική που προσφέρει σημαντικές γνώσεις στο λογιστικό επάγγελμα στην ηπειρωτική χώρα και το Χονγκ Κονγκ.

Τμήμα Πληροφορικής και Επιστημών Αποφάσεων
Το Τμήμα Πληροφορικής και Επιστημών Αποφάσεων είναι ένα από τα πέντε τμήματα της Σχολής Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στη διδασκαλία και την έρευνα στη Data Science (DS), στη Διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων (ISM) και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (OM). Έχει μια μικρή ομάδα μελών ΔΕΠ που είναι από τους πιο δραστήριους ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ στους εξειδικευμένους ερευνητικούς τους τομείς (http://cptra.ln.edu.hk/) και οι οποίοι αναγνωρίζονται από τους συμμαθητές τους με ανταγωνιστικές ερευνητικές επιχορηγήσεις και Δημοσιεύσεις σε περιοδικά υψηλής ποιότητας (π.χ. Διοικητική Επιστήμη, Επιχειρησιακή Έρευνα, Διαχείριση Παραγωγής και Λειτουργίας, Ενημερωτικό Δελτίο Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης, Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Επιχειρησιακής Έρευνας, IEEE Συναλλαγές στην Ανάλυση Σχημάτων και Machine Intelligence, IEEE Transactions on Evolutionary Computation, , Συστήματα υποστήριξης αποφάσεων και πληροφόρηση και διαχείριση).

Το Τμήμα προσφέρει προγράμματα MPhil και PhD σε Επιχειρήσεις με ιδιαίτερη έμφαση στα DS, ISM και OM. Χαιρετίζουμε τους υποψήφιους αιτούντες και είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον μάθησης και έρευνας για τους φοιτητές MPhil και PhD. Οι αναγνωρισμένοι υποψήφιοι παροτρύνονται επίσης να εξετάσουν το πρόγραμμα υποτροφιών PhD PhD (HKPFS) του Χονγκ Κονγκ, ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό και αναγνωρισμένο πρόγραμμα που καθιερώθηκε από το Συμβούλιο Χορηγιών για Έρευνα (RGC) του Χονγκ Κονγκ.

Τμήμα Οικονομικών και Ασφαλίσεων
Το Τμήμα Οικονομικών και Ασφαλίσεων έχει επτά μέλη ΔΕΠ που ασχολούνται με την έρευνα. Τα ερευνητικά μας ενδιαφέροντα είναι μεγάλης εμβέλειας και χρησιμοποιούν θεωρητικές, εμπειρικές και εφαρμοσμένες προσεγγίσεις. Η Σχολή ολοκλήρωσε πρόσφατα μελέτες αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, μεταβλητότητας τίτλων και παραγώγων, τραπεζικές αποφάσεις δανεισμού, εταιρική χρηματοδότηση και θεωρητικά μοντέλα ασφάλισης και διαχείρισης κινδύνων. Τα ευρήματα από αυτές τις μελέτες έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα διεθνή περιοδικά.

Οι φοιτητές της έρευνας συνεργάζονται στενά με τους προϊσταμένους τους. Εκτός από τις διατριβές τους, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με μέλη ΔΕΠ για άλλα ερευνητικά έργα. Οι σπουδαστές κάνουν σχετικά μαθήματα στο Lingnan και σε άλλα τοπικά πανεπιστήμια. Ένα χαρακτηριστικό της προσέγγισής μας είναι ότι οι φοιτητές αρχίζουν να εργάζονται σε ερευνητικά προγράμματα από την πρώτη θητεία τους.

Τμήμα Διοίκησης
Το Τμήμα Διοίκησης της Lingnan έχει αναπτύξει δυνατότητες έρευνας σε σημαντικούς τομείς όπως η διαχείριση των συγκρούσεων, οι οργανωτικές μελέτες, η επιχειρησιακή ηθική, η διαπολιτισμική διαχείριση και οι επιχειρηματικές μελέτες της Κίνας και διερευνά επίσης αναδυόμενα ερευνητικά ζητήματα. Η έρευνά μας υποστηρίζει την αποστολή της φιλελεύθερης τέχνης του Lingnan University για την ανάπτυξη και εφαρμογή της γνώσης για τη δημόσια υπηρεσία. Επιδιώκουμε τους υποκινημένους και ικανούς φοιτητές που έχουν δεσμευτεί να αναπτύξουν την ερευνητική τους ικανότητα μέσω των μεταπτυχιακών μας προγραμμάτων.

Τμήμα Μάρκετινγκ και Διεθνών Επιχειρήσεων
Με την πάροδο των ετών, οι απόφοιτοι του προγράμματος μας απασχολήθηκαν με κερδοσκοπία από οργανισμούς στο Χονγκ Κονγκ, την ηπειρωτική χώρα και στο εξωτερικό. Μερικοί συνεχίζουν να παρακολουθούν προηγμένες σπουδές σε άλλα αναγνωρισμένα πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας, το Πανεπιστήμιο McGill, το Πανεπιστήμιο Rutgers, το Πανεπιστήμιο της Υόρκης, το Πανεπιστήμιο του Κοννέκτικατ, το Πανεπιστήμιο του Illinois στο Urbana-Champaign και το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα. Οι απόφοιτοί μας έχουν παρουσιάσει τα ερευνητικά τους ευρήματα σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια, όπως η διάσκεψη της Ακαδημίας Διεθνών Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ. Μερικοί από αυτούς έχουν κερδίσει βραβεία όπως το "Best Graduate Student Paper" ή το "Best Paper Paper" σε διεθνή συνέδρια.

Μέθοδοι εφαρμογής

Οι υποψήφιοι μπορούν να ζητήσουν πρόσβαση στο πρόγραμμα διδακτορικού διπλώματος με δύο τρόπους ως εξής:

1. Υποβάλετε αίτηση για Προγράμματα Διδακτορικών Διατριβών μέσω του Συστήματος Υποτροφιών PhD του Χονγκ Κονγκ (HKPFS)

Οι εξαιρετικοί και λαμπροί υποψήφιοι μπορούν να ζητήσουν την είσοδό τους μέσω του HKPFS έως τις 2 Δεκεμβρίου 2019 (ώρα Χονγκ Κονγκ 12:00 το μεσημέρι) . Οι υποψήφιοι της Κοινότητας θα λάβουν υποτροφία με μηνιαία επιχορήγηση ύψους 25.800 € * και θα παραιτηθούν από το πλήρες τέλος διδάκτρων για το πρώτο έτος φοίτησης. Οι σπουδαστές που υποβάλλουν αίτηση και δεν λαμβάνουν υποτροφία μπορούν ακόμα να θεωρηθούν για τους τακτικούς διδακτορικούς τόπους στο Lingnan.

(US $ 1 = HK $ 7.8).

(* ποσοστό για το 2019-20, με την επιφύλαξη ετήσιας αναθεώρησης)

Για να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής, υποβάλλετε μια πρώτη αίτηση στο Σύστημα Εισδοχής του RGC στη διεύθυνση www.rgc.edu.hk/hkphd κατά την περίοδο από 1 Σεπτεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2019 (Ώρα Χονγκ Κονγκ 12:00 π.μ.) . Σε κάθε υποψήφιο θα χορηγηθεί αριθμός αναφοράς. Στη συνέχεια, ο αιτών υποχρεούται να υποβάλει πλήρη αίτηση απευθείας στο ηλεκτρονικό σύστημα της Lingnan στη διεύθυνση www.ln.edu.hk/admissions/applyonline στις ή πριν από τις 2 Δεκεμβρίου 2019 (ώρα Χονγκ Κονγκ 11:59) . Δεν θα ληφθούν υπόψη οι καθυστερημένες εφαρμογές.

2. Υποβάλετε αίτηση για προγράμματα διδακτορικών σπουδών απευθείας

Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να ζητήσουν πρόσβαση στα προγράμματα διδακτορικών διατριβών απευθύνοντας απευθείας στο Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης θα λαμβάνουν κανονικά μεταπτυχιακές σπουδές. Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια για φοιτητή διδακτορικού θα είναι 17.390 ΗΚ / μήνα *.
* Να αυξηθεί σε 17.730 ΗΚ / μήνα μετά την επιβεβαίωση της υποψηφιότητας. (ποσοστό για το 2019-20, υπόκειται σε ετήσια αναθεώρηση)

Το Πανεπιστήμιο προκηρύσσει αιτήσεις από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως τις 24 Ιανουαρίου 2020 . Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ln.edu.hk/admissions/applyonline. Για λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad.

Γενικές απαιτήσεις εισαγωγής

 1. Ο υποψήφιος για την υποψηφιότητα για το πτυχίο PhD θα πρέπει κανονικά:
  ένα. να είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου που χορηγείται από ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναγνωρισμένο για το σκοπό αυτό από το πανεπιστήμιο · ή
  σι. να κατέχουν σχετικό πτυχίο πανεπιστημίου με τιμητική διάκριση πρώτης ή δεύτερης τάξης ή με ισοδύναμο πρότυπο και να έχουν εγγραφεί σε πρόγραμμα σπουδών για μεταπτυχιακό δίπλωμα σε αναγνωρισμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τουλάχιστον ένα έτος και να διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία για ερευνητικά επιτεύγματα · ή
  ντο. έχουν αποκτήσει ισοδύναμο τίτλο α) ή β) παραπάνω. ή
  ρε. έχουν παράσχει ικανοποιητικές αποδείξεις ακαδημαϊκών και επαγγελματικών επιτευγμάτων.
  Σημείωση: Οι απόφοιτοι πρώτου βαθμού με αποδεδειγμένο ερευνητικό προσόν ή εμπειρία μπορούν να γίνουν δεκτοί απευθείας στις διδακτορικές σπουδές ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. Κανονικά ένας υποψήφιος χωρίς μεταπτυχιακό δίπλωμα δεν θα γίνει δεκτός σε διδακτορικές σπουδές και θα πρέπει να εγγραφεί ως φοιτητής MPhil σε πρώτη φάση.

 2. Πέραν των ανωτέρω, ένας υποψήφιος που δεν είναι από τριτοβάθμιο ίδρυμα στο Χονγκ Κονγκ ή σε μια αγγλόφωνη χώρα θα πρέπει να λάβει ένα ελάχιστο σκορ 550 (δοκιμασία βάσει χαρτιού) ή 79 (δοκιμή μέσω διαδικτύου) στη δοκιμή Αγγλικά ως ξένη γλώσσα (TOEFL) ή βαθμολογία μπάντας 6,5 ή παραπάνω στο IELTS ή ισοδύναμη βαθμολογία σε αναγνωρισμένη δοκιμασία ή ισοδύναμο προσόν για να αποδείξει τη γλωσσική του επάρκεια που θα να εξετάζεται κατά περίπτωση. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν πρόσθετες απαιτήσεις, εάν υπάρχουν, που καθορίζονται από τα προγράμματα στα οποία υποβάλλουν αίτηση για εισαγωγή

[Σημείωση: Για τα προσόντα IELTS και TOEFL για εισαγωγή στην πρόσληψη 2020-21 και μετά, το Πανεπιστήμιο αποδέχεται μόνο αποτελέσματα που είναι εντός της περιόδου ισχύος, δηλαδή. 2 έτη, από την υποβολή της αίτησης εισδοχής για τη συγκεκριμένη κοόρτη πρόσληψης.]

Για την εισαγωγή σε προγράμματα διδακτορικών διατριβών Lingnan μέσω του HKPFS, η RGC όριζε ότι για έναν υποψήφιο από μη-αγγλόφωνο πανεπιστήμιο, εκτός εάν προσκομίσει απόδειξη ότι τα αγγλικά είναι η γλώσσα διδασκαλίας για όλα τα μαθήματα για τα προσόντα εισόδου του / το προτεινόμενο πρόγραμμα διδακτορικών διατριβών, οφείλει να επισυνάπτει τα αποτελέσματα βαθμολογίας του TOEFL ή του IELTS στην αίτηση διδακτορικού. Αυτή η απαίτηση (υποχρεωτική υποβολή αποτελεσμάτων TOEFL / IELTS) μπορεί να εξαιρεθεί για υποψηφίους των οποίων οι προτεινόμενες διδακτορικές σπουδές είναι ειδικά σε μη αγγλικό μέσο, ​​π.χ. κινέζικα. Ωστόσο, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις γλωσσικές απαιτήσεις του Πανεπιστημίου όπως ορίζεται στην παράγραφο 2 ανωτέρω.

Προϋποθέσεις εισαγωγής συγκεκριμένων προγραμμάτων

 1. Ο αιτών πρέπει:
  ένα. να κατέχει σχετικό μεταπτυχιακό δίπλωμα * από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο με καλή ΣΔΣ. ή
  σι. να κατέχουν σχετικό πτυχίο πανεπιστημίου με τιμητική διάκριση πρώτης ή δεύτερης τάξης ή με ισοδύναμο πρότυπο και να έχουν εγγραφεί σε πρόγραμμα σπουδών για μεταπτυχιακό τίτλο σε αναγνωρισμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τουλάχιστον ένα έτος και να διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία ερευνητικού επιτεύγματος · ή
  ντο. να κατέχουν σχετικό πτυχίο με πτυχίο πρώτης ή δεύτερης τάξης ή με ισοδύναμο πρότυπο και να έχουν αποκτήσει επαγγελματικό τίτλο που απαιτεί μεταπτυχιακές σπουδές και τουλάχιστον δύο έτη (πλήρους απασχόλησης) επαγγελματικής πείρας · ή
  ρε. έχουν αποκτήσει ισοδύναμο τίτλο α) ή β) ή γ) ανωτέρω.
 2. Ο υποψήφιος θα πρέπει να υποβάλει επίσημο αποτέλεσμα GMAT ή GRE με ικανοποιητική βαθμολογία τα τελευταία τρία χρόνια. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί ένας υποψήφιος χωρίς τέτοιο αποτέλεσμα αλλά με άλλα ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ή απόδειξη των ικανοτήτων ή δεξιοτήτων κάποιου για να μελετήσει το πρόγραμμα και η αίτησή του θα εξεταστεί κατά περίπτωση.

* Ένα σχετικό μεταπτυχιακό δίπλωμα περιλαμβάνει επιχειρηματικό μεταπτυχιακό δίπλωμα που προσφέρεται από τη Σχολή Επιχειρήσεων του Lingnan University ή από την επαγγελματική σχολή ενός εγκεκριμένου ιδρύματος. Ένα μη επαγγελματικό πτυχίο μπορεί να εξεταστεί για καταλληλότητα κατά περίπτωση.

[Σημείωση: Τα αποτελέσματα ή τα τεκμήρια που θα ληφθούν υπόψη για την αντικατάσταση της GMAT / GRE περιλαμβάνουν Μεταπτυχιακές εξετάσεις εισαγωγής / Εθνική μεταπτυχιακή εξέταση εισόδου (NPEE) / ισχυρά μεταπτυχιακά ακαδημαϊκά αρχεία από αξιόπιστο ίδρυμα.]

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
 • Αγγλικά

Κοιτάξτε12 περισσότερα μαθήματα αποLingnan University »

Τελευταία ενημέρωση Σεπτέμβριος 25, 2019
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Duration
30 - 72 Μήνες
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
42,100 HKD
τα μαθήματα για το έτος 2019-2020 υπόκεινται σε επανεξέταση.
Προθεσμία
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
Ημερομηνία λήξης
Άλλη