Διδακτορικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Γιατί ένα EDBA

Είστε Εκτελεστικός Διευθυντής

Είστε επαγγελματίας (επιχειρηματικός διευθυντής, ανώτερος σύμβουλος, σύμβουλος, δάσκαλος ή ομιλητής) και έχετε περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας.

 • Σας προωθείται η επιθυμία να επισημοποιήσετε τις γνώσεις σας, να τις μοιραστείτε.
 • Σκοπεύετε να θεωρήσετε την πρακτική σας.
 • Θέλετε να δημιουργήσετε υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές έρευνες και να τις διαδώσετε με τη μορφή δημοσιεύσεων και έργων για να φέρετε την πέτρα σας στο οικοδόμημα της γνώσης σε εφαρμοσμένους τομείς.
 • Αισθάνεστε κίνητρο να γράψετε μια διατριβή πάνω σε ένα συγκεκριμένο διευθυντικό ζήτημα υποστηριζόμενο από εργαλεία επιστημονικής έρευνας.
 • Επιθυμείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον τίτλο "Ακαδημαϊκά προσόντα" ή "Εκτελεστικός γιατρός" ως μέρος της εξέλιξης της σταδιοδρομίας σας.

Όλα με ένα χρονοδιάγραμμα συμβατό με την επαγγελματική ζωή σας σε μια κατηγορία τριών ετών. Μην διστάζετε πια, το EDBA του Πανεπιστημίου Paris-Dauphine είναι φτιαγμένο για εσάς!

Το EDBA του πανεπιστημίου Paris-Dauphine είναι ένα πρόγραμμα διδακτορικού επιπέδου που βασίζεται στην έννοια της «διερευνημένης έρευνας», η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται, προκειμένου να τους παράσχει όλα τα απαραίτητα μέσα για τη θεωρητικοποίηση της πρακτικής τους και την παραγωγή ακαδημαϊκής έρευνας υψηλού επιπέδου.

134312_Paris-Dauphine_3.jpg

Το EDBA του πανεπιστημίου Paris-Dauphine στοχεύει στην προώθηση της επικοινωνίας μεταξύ δύο μακρινών κόσμων, της έρευνας διαχείρισης και της επιχειρηματικότητας, προς όφελος και των δύο τομέων.

Αυτή η συμφιλίωση καθιστά δυνατή:
 • Δώστε ένα επιστημονικό πεδίο στις «διαισθήσεις» σας
 • Αναπτύξτε τη νομιμότητα / ορατότητα σας στον επαγγελματικό σας κόσμο

Αποκτήστε πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο όραμα για την επιχειρησιακή στρατηγική, τις λειτουργικές της οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων στη θεωρητική έρευνα σε ένα επιστημονικό πλαίσιο.

Συμμετέχετε σημαντικά στην εξέλιξη της γνώσης στον τομέα της εμπειρογνωμοσύνης σας, εξετάζοντας τις επαγγελματικές σας πρακτικές. "... Μετά την προπόνηση, στην καθημερινή μου ζωή ως διευθυντής, δεν κατάλαβα πλέον τα προβλήματα με τον ίδιο τρόπο, αλλά με περισσότερη προοπτική και από διάφορες οπτικές γωνίες ..." (Elisabeth Bordes)

Εργαστείτε και είστε σε επαφή με ανώτερα στελέχη σε ένα περιβάλλον που κατευθύνεται από την έρευνα.

Εργαστείτε σε υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης στον τομέα δραστηριότητάς σας και μέσα στην εταιρεία σας, χάρη στη συνεχή πρόσβαση σε αναφορές στον τομέα των Οργανωσιακών Επιστημών.

Συμμετέχετε στις ερευνητικές δραστηριότητες του μεγαλύτερου κέντρου διαχείρισης στη Γαλλία: Dauphine Research in Management (DRM)

Γίνετε καθηγητής αναφοράς σε διεθνή πανεπιστήμια και σχολές επιχειρήσεων μέσω μιας συστηματικής ανάλυσης διαχειριστικών θεμάτων.


Εν ολίγοις, καθιστώντας αυτή την πλούσια αναπτυξιακή ευκαιρία ένα στέρεο εφαλτήριο για επιτυχή σταδιοδρομία και διαχειριστική επιτυχία.

Γιατί Dauphine

Το πανεπιστήμιο Paris-Dauphine ήταν ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια στην Ευρώπη που προσέφερε το Executive DBA το 2008 και το πρώτο στη Γαλλία. Σήμερα, το πρόγραμμα αυτό συναντά με αυξανόμενη επιτυχία, με ετήσια προώθηση κατά μέσο όρο 16 συμμετεχόντων, εκ των οποίων από το 30% έως περισσότερο από το ήμισυ είναι διεθνείς. Η EDBA είναι πλούσια στην ανταλλαγή εμπειριών που παρέχει αυτό το διεθνές άνοιγμα.

10 σοβαροί λόγοι για να επιλέξετε το EDBA του Πανεπιστημίου Paris-Dauphine

 1. Υποστηρίζετε μια ομάδα υψηλού επιπέδου δασκάλων-ερευνητών, που εγγυάται την ποιότητα του περιεχομένου και την εποπτεία, ένα καθοριστικό κριτήριο για τη διαφοροποίηση από άλλα προγράμματα.
 2. Είστε μέρος του πρώτου γαλλικού πανεπιστημίου στην παγκόσμια κατάταξη για τη διαχείριση της έρευνας: έξι ερευνητικά κέντρα (συμπεριλαμβανομένων 4 που συνδέονται με το CNRS), μια διδακτορική σχολή με 7 διδακτορικά προγράμματα (Διοικητικές Επιστήμες, Οικονομικές Επιστήμες, Επιστήμες, Κοινωνιολογίας και Πολιτικής Επιστήμης), περισσότεροι από 200 φοιτητές διδακτορικών διατριβών, 430 διδακτορικοί φοιτητές, 77 διατριβές που υπερασπίστηκαν το 2013, περισσότερες από 20 έδρες, πρωτοβουλίες και κύκλοι έρευνας και διδασκαλίας, περισσότερες από 40 συμβάσεις έρευνας που υπεγράφησαν 2013.
 3. Το επίπεδο εκπαίδευσης καθιστά το πανεπιστήμιο Paris-Dauphine την πρώτη πηγή για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στη διοίκηση στη Γαλλία στους τομείς Οικονομικών / Μάρκετινγκ / Λογιστική-Έλεγχος-Έλεγχος / Οργάνωση / Στρατηγική / Πληροφοριακά συστήματα. Πάνω από 20 διδακτορικές διατριβές έχουν κερδίσει εθνικά ή διεθνή βραβεία τα τελευταία 10 χρόνια.
 4. Θα ανήκετε στο πρώτο γαλλικό πανεπιστήμιο διαπιστευμένο EQUIS (η πιο επιλεκτική διαπίστευση στον κόσμο για τα πανεπιστήμια και τα σχολεία της Διοίκησης).
 5. Θα δημιουργήσετε ισχυρούς δεσμούς με τους καθηγητές και τους μαθητές και θα συμμετάσχετε σε ένα πραγματικό δίκτυο αποφοίτων. Σύνδεση με δίκτυα αποφοίτων.
 6. Θα ανακαλύψετε ένα σπέρσιμο του σώματός σας και τη συνεργασία που ευνοεί την ανάπτυξη και διεξαγωγή ερευνητικών σχεδίων και τη βοήθεια του διδακτικού προσωπικού στη δημοσίευση βιβλίων.
 7. Θα επωφεληθείτε από ένα προνομιούχο και ενθαρρυντικό περιβάλλον: Το πανεπιστήμιο του Παρισιού-Dauphine στεγάζει στη Γαλλία μια ερευνητική βιβλιοθήκη αναφοράς στην Οικονομία και τη Διοίκηση. Η Βιβλιοθήκη έχει πάνω από 60.000 βιβλία, 17 αίθουσες ομαδικής εργασίας και 620 χώρους ανάγνωσης. Η εγγραφή στο EDBA παρέχει πρόσβαση σε όλους τους ψηφιακούς πόρους της Dauphine, συμπεριλαμβανομένων των ακαδημαϊκών βάσεων δεδομένων.
 8. Σε μια δυναμική πρόοδο για τους φοιτητές της, ο Dauphine αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας αριστείας "Paris Sciences et Lettres" του PSL από το 2011. Αυτό φέρνει τη φιλοδοξία να δημιουργηθεί ένα πανεπιστήμιο έρευνας που ξεχωρίζει στα 20 κορυφαία παγκοσμίως.
 9. Οι φοιτητές του προγράμματος EDBA θα επωφεληθούν από την υποστήριξη του μεγαλύτερου κέντρου διαχείρισης στη Γαλλία με την επωνυμία CNRS: DRM - Dauphine Recherches en Management, το οποίο περιλαμβάνει μια ομάδα 76 σπουδαίων ερευνητών και 142 διδακτορικών φοιτητών και αντιπροσωπεύει πολλές ευκαιρίες ανταλλαγών και των συνεργασιών.
 10. Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στην καρδιά του Παρισιού και της Ευρώπης, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε ξένους φοιτητές.

134309_Paris-Dauphine_1.jpg

Πορεία της εκπαίδευσης

Εκπαίδευση για ανώτερους επαγγελματίες.

Το EDBA έχει τη μορφή συνεχούς εκπαίδευσης μερικής απασχόλησης, η οποία καλύπτει τρία χρόνια.

Οργανώνονται τρεις ημέρες το μήνα, τα Σαββατοκύριακα (Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο και Κυριακή), τα σεμινάρια επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να συνεχίσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

"Τα σεμινάρια από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι την Κυριακή αργά το απόγευμα είναι ένας από τους λόγους που με οδήγησαν να επιλέξω το EDBA του Dauphine" (Promotion 7)

"Οι μέθοδοι του EDBA με μαθήματα και σεμινάρια σε επιλεγμένα Σαββατοκύριακα είναι πολύ πρακτικά" (Mike Pfister, Promotion 6).

Η εκπαίδευση διαρκεί 3 χρόνια και κατανέμεται ως εξής:

 • Ένα βασικό πρόγραμμα σπουδών των 14 ημερών της θεωρίας για να κατανοήσει τις βασικές αρχές των θεωριών της διοίκησης της επιστήμης, συμπεριλαμβανομένων 6 ημερών σεμιναρίων "επιλογής".
 • 18 ημέρες μεθοδολογίας έρευνας.
 • 16 ημέρες ερευνητικής πρακτικής για να αποκρυπτογραφήσουν τις προκλήσεις και τα εργαλεία έρευνας, συμπεριλαμβανομένων 7 συλλογικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, 7 σεμιναρίων πρακτικής άσκησης, 3 ημερών γραφής σεμιναρίων.
 • 3 ενδιάμεσες παραδόσεις πριν από την προ-υπεράσπιση.
 • Η συγγραφή, και στη συνέχεια η υπεράσπιση της διατριβής μετά την επίλυση των ερευνητικών εργαλείων.

Έναρξη εκπαίδευσης

Ημερομηνία έναρξης εκπαίδευσης: Οκτώβριος

Ημερομηνία ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης: N + 3

Γλώσσα

Η προσφορά αποτελείται από δύο ομάδες, μία για την οποία τα μαθήματα παραδίδονται στα αγγλικά και η άλλη για τα οποία τα μαθήματα παραδίδονται στα γαλλικά. Ορισμένα σεμινάρια μπορούν να παραδοθούν σε μία γλώσσα.

Τα περισσότερα εκπαιδευτικά έγγραφα είναι στα αγγλικά, πράγμα που προϋποθέτει ελάχιστη γνώση της αγγλικής γλώσσας κατά την ανάγνωση.

Το EDBA του πανεπιστημίου Paris-Dauphine παραδίδεται τώρα σε 3 πανεπιστημιουπόλεις

 • Παρίσι (EDBA του Πανεπιστημίου Paris-Dauphine)

Μετακόμιση διπλωμάτων σε συνεργασία με:

 • Πεκίνο (EDBA του Πανεπιστημίου Paris-Dauphine / Πανεπιστήμιο Tsinghua)
 • Βηρυτού (EDBA του πανεπιστημίου Paris-Dauphine / Πανεπιστήμιο Saint Joseph)

πρόγραμμα

Το Université Paris-Dauphine επέλεξε να προσφέρει 288 ώρες προσωπικής εκπαίδευσης (εξαιρουμένης της εποπτείας των Διευθυντών της Διεύθυνσης) που παρέχει σταθερή υποστήριξη στους φοιτητές της EDBA καθ 'όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Το EDBA συνήθως διεξάγεται για τρία χρόνια και μπορεί, με την έγκριση της επιτροπής προάστασης, να επεκταθεί σε ένα τέταρτο έτος. Το πρώτο έτος είναι αφιερωμένο στη σταθερή εννοιολογική και μεθοδολογική εκπαίδευση (μέσω πανεπιστημιακών ενοτήτων) και στην ανάπτυξη ενός επιστημονικά έγκυρου σχεδίου. Από το 2ο έτος θα ακολουθήσουν τα σε βάθος σεμινάρια και θα πρέπει να ξεκινήσει η πραγματοποίηση του εμπειρικού έργου. Το 3ο έτος αφιερώνεται στην ολοκλήρωση του εμπειρικού έργου και στη συγγραφή της διατριβής EDBA.

Ο χάρτης του προγράμματος EDBA έχει σχεδιαστεί γύρω από σημαντικά θέματα.

Σεμινάρια

Βασικά σεμινάρια μαθημάτων (25 ημέρες) Προχωρημένα σεμινάρια (7 ημέρες) Εργαστήρια έρευνας (16 ημέρες)
 • Σχεδιασμός Έρευνας
 • Επιστημολογία
 • Καινοτομία & Διαχείριση
 • Ποιοτικές μεθοδολογίες
 • Ποσοτικές μεθοδολογίες
 • Οργάνωση επιδόσεων
 • Θεωρία των οργανισμών
 • Καινοτομία
 • Πολιτιστικές προσεγγίσεις
 • Χώροι και περιοχές διαχείρισης
 • στρατηγική
 • Διαδικασίες με βάση τη διαδικασία
 • Σχεσιακές προσεγγίσεις
 • Εντοπισμός
 • Στρατηγική στην πράξη
 • Διαδοχική στροφή
 • Επιχειρηματικά μοντέλα
 • Ερευνητική πρακτική
 • Γράφοντας σεμινάρια
 • Συλλογικά μαθήματα

Αναγνώσεις

Πριν από την έναρξη του προγράμματος, υποδεικνύονται υποχρεωτικές αναγνώσεις προκειμένου να προετοιμαστούν οι συμμετέχοντες για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι αναγνώσεις γεφυρώνουν το έργο των συμμετεχόντων για να ολοκληρώσουν τις προσωπικές συνεδρίες και να εξασφαλίσουν μια εις βάθος προβληματισμό σχετικά με τις διάφορες πτυχές που πρέπει να μάθουν (μεθοδολογία, θεωρίες, ερευνητικές πρακτικές κ.λπ.)

Έργα

3 παρουσιάσεις σημειώνουν την πρόοδο πριν από την προάσπιση:

 • Το ερευνητικό σχέδιο προσδιορίστηκε
 • Ανασκόπηση λογοτεχνίας και σχεδιασμός έρευνας
 • Εμπειρική μελέτη και ανάλυση δεδομένων

134310_Paris-Dauphine_2.jpg

Προφίλ συμμετεχόντων

Οι συμμετέχοντες στο EDBA είναι επαγγελματίες υψηλού επιπέδου που έχουν ιδανικά προφίλ ή εμπειρία με διεθνή διάσταση. Περισσότεροι από τα 2/3 των φοιτητών της EDBA προέρχονται από το εξωτερικό (Ηνωμένες Πολιτείες, Βέλγιο, Γερμανία, Αίγυπτος, Λίβανος κ.λπ.)

Η μέση ηλικία είναι περίπου 40 χρόνια. Οι μαθητές μας είναι γενικά μεταξύ 35 και 55 ετών.

Τα κίνητρα των συμμετεχόντων είναι ποικίλα:

 • Προθυμία να εμβαθύνει ένα πρόβλημα, μια οριακή έκπληξη.
 • Προθυμία ανάπτυξης και καθιέρωσης εμπειρογνωμοσύνης σε μια σοβαρή ικανότητα παραγωγής έγκυρης γνώσης.
 • Προθυμία να αναπτύξει, να ολοκληρώσει ή να ελέγξει επιστημονικά την ανθεκτικότητα ενός εργαλείου.
 • Προθυμία αλλαγής σταδιοδρομίας.
 • Παρακολουθήστε έναν σε βάθος προβληματισμό σε ένα συγκεκριμένο πεδίο μετά από ένα MBA.
 • Προθυμία να μεταδώσει τη γνώση με δομημένο τρόπο.

Αυτό που ενώνει όλους τους συμμετέχοντες μας είναι η επιθυμία να αναπτύξουμε έναν σε βάθος προβληματισμό μέσα από μια ισχυρή πνευματική πρόκληση.

Όροι εγγραφής

Συνθήκες επιλογής

Το EDBA είναι μια εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, απαιτώντας για τους συμμετέχοντες, η οποία απαιτεί προαπαιτούμενα:

 • κρατήστε ένα Bac + 5 (Έρευνα Master / DEA, DESS, Master 2, MBA, κλπ.),
 • να έχουν τουλάχιστον 10 έτη επαγγελματικής πείρας σε θέσεις ευθύνης,
 • έχουν μια όρεξη για έρευνα καθώς και μια ιδέα για ένα ερευνητικό θέμα,
 • μάθετε την ανάγνωση της αγγλικής γλώσσας.

Ημερομηνίες εγγραφής: Μάρτιος έως Σεπτέμβριος.

Οι υποψήφιοι του EDBA πρέπει να προτείνουν ένα υποκείμενο σχέδιο μόλις εφαρμοστούν και να είναι σε θέση να επιδείξουν ενδιαφέρον για το θέμα αυτό τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο. Αυτό το υποκείμενο έργο θα βελτιωθεί περαιτέρω.

Η φύση του EDBA απαιτεί ιδιαίτερη προσέγγιση και οι αιτούντες πρέπει να έχουν το κίνητρο:

 • Εργασία με επιστημονικές μεθόδους και μοντέλα.
 • Κινητοποιήστε την επιστημονική / δομημένη συλλογιστική.

Η επιλογή γίνεται σε τρία στάδια:

 • Ένα αρχείο δεόντως συμπληρωμένο.
 • Η παρουσίαση ενός ερευνητικού θέματος σε δέκα σελίδες (συμπεριλαμβανομένης βιβλιογραφίας).
 • Μετά την προεπιλογή του αρχείου, μια συνέντευξη επιλογής με τους διευθυντές του EDBA ή / και τα μέλη της σχολής.

Η κριτική επιτροπή αξιολογεί την ποιότητα του υποψηφίου με βάση ένα σύνολο σημείων που προμηνύουν καλά την ικανότητά τους να ολοκληρώσουν την αυστηρή έρευνα για τη διατριβή EDBA, βασισμένη στο σχέδιο διατριβής EDBA που παρουσιάστηκε.

Τιμολόγιο

Κόστος εκπαίδευσης: € 35.000 πληρωτέα σε 5 δόσεις:

 • Οκτώβριος έτος 1: 10500 €
 • Φεβρουάριος έτος 2: € 7,000
 • Ιούνιο έτος 2: € 7,000
 • Οκτώβριος έτος 2: € 7,000
 • Μάρτιος έτος 3: € 3.500

Το κόστος του EDBA περιλαμβάνει σεμινάρια πρόσωπο με πρόσωπο, τροφοδοσία, παροχή εκπαιδευτικής βαλίτσας, παρακολούθηση από διευθυντή έρευνας, επιστημονική οργάνωση της άμυνας στο Πανεπιστήμιο Παρίσι-Dauphine, καθώς και πρόσβαση στη βιβλιοθήκη και τους ψηφιακούς πόρους του Πανεπιστημίου Paris-Dauphine, για περίοδο 3 ετών.

Ανάλογα με την πρόοδο του έργου μπορεί να χρειαστεί ένα τέταρτο έτος, το κόστος του είναι 2000 €. και 4000 € το πέμπτο έτος.

134311_Paris-Dauphine_4.jpg

Μαρτυρίες

Ομαδικό πνεύμα και συνεργασία "Το ομαδικό πνεύμα και η συνεργασία στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών και μεταξύ των συμμετεχόντων διαφόρων προωθητικών ενεργειών, καθώς και οι ανταλλαγές με επαφές που μοιράζονται στενά ενδιαφέροντα με εξέπληξαν ευχάριστα". (Προώθηση 7).

"Έχοντας ολοκληρώσει ένα DEA (Masters and PhD coursework) στα οικονομικά, η διδακτορική διατριβή παρέμεινε πάντα μια φιλοδοξία για μένα. Ο πρακτικός χαρακτήρας του EDBA, με μερική απασχόληση και ειδικά σχεδιασμένος για τους επαγγελματίες, το έκανε μια βέλτιστη επιλογή για να επιτύχω τους ακαδημαϊκούς μου στόχους. Η εμπειρία και οι απόψεις των συνομηλίκων μου EDBA, που φέρνουν κάθε χρόνο επαγγελματική εμπειρία από διαφορετικούς τομείς, είναι πολύτιμες για το πρόγραμμα και για τη δική μου έρευνα. »(Προώθηση 6)

"Ένα πλαίσιο πέρα από την πρακτική"
"Συμπληρώστε την επαγγελματική μου εμπειρία με ακαδημαϊκές δεξιότητες για να αναπτύξω τη διδακτική μου δραστηριότητα (η δεύτερη δραστηριότητα μου) σε ένα πλαίσιο που ξεπερνά την πρακτική με την ενσωμάτωση οικονομικών / χρηματοπιστωτικών θεωριών". (Προώθηση 3).
Τελευταία ενημέρωση Απρ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Dauphine is specialized in the Organization and Decision Sciences. Our mission is to educate future generations of executives, entrepreneurs, leaders and scholars to be both experts in their fields an ... περαιτέρω

Dauphine is specialized in the Organization and Decision Sciences. Our mission is to educate future generations of executives, entrepreneurs, leaders and scholars to be both experts in their fields and socially responsible, cultured, open-minded members of the community. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη