Διδακτορικό στη Μηχανική - Διαχείριση Μηχανικών Συστημάτων (PhD ESM)

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το διδακτορικό δίπλωμα στη Μηχανική - Διαχείριση Μηχανικών Μηχανικών (PhD ESM) θα βοηθήσει στην παραγωγή της επόμενης γενιάς κορυφαίων ακαδημαϊκών και βιομηχανικών εμπειρογνωμόνων στους διάφορους τομείς του ESM. Το πρόγραμμα εξετάζει θεμελιώδη ερευνητικά προβλήματα εθνικής και παγκόσμιας σημασίας για τον 21ο αιώνα, με επίκεντρο τέσσερις τομείς συγκέντρωσης:

 • Διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού (SCM)
 • Διαχείριση Βιώσιμων Κατασκευαστικών Έργων
 • Διαχείριση έξυπνων πόλεων
 • Διαχείριση Μηχανικών

Οι φοιτητές διδακτορικών σπουδών του ESM εργάζονται με την μηχανική της AUS στην πρωτοπορία των τομέων τους, ασχολούνται με ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων και προέρχονται από μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Η δέσμευση της ακαδημαϊκής κοινότητας για έρευνα, σε συνεργασία με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα και μείζονες βιομηχανικές και κυβερνητικές οργανώσεις, δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για τους υποψήφιους να αποκτήσουν τις τελευταίες γνώσεις και να καλλιεργήσουν τα δικά τους ερευνητικά ενδιαφέροντα.

Το πρόγραμμα δέχεται μαθητές μερικής και πλήρους φοίτησης. Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης μπορούν να εξεταστούν για πλήρη υποτροφία κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στα αγγλικά και αποτελείται από τρία στάδια:

 1. τα οποία περιλαμβάνουν μεθοδολογικά μαθήματα που σχετίζονται με βασικές πτυχές της θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας. Δύο μαθήματα είναι κοινά σε όλες τις συγκεντρώσεις.
 2. έξι μαθήματα επιλογής σχεδιασμένα να ταιριάζουν στα ερευνητικά ενδιαφέροντα των υποψηφίων σε έναν από τους τέσσερις τομείς με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων τους στον τομέα της έρευνας.
 3. την ανάπτυξη μιας διδακτορικής διατριβής, επιτρέποντας στους μαθητές να αναπτύξουν ερευνητικές δεξιότητες αιχμής και να δημιουργήσουν πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες που μπορούν να δημοσιευθούν σε φημισμένα διεθνή περιοδικά.

Δήλωση αποστολής

Η αποστολή του προγράμματος PhD ESM είναι να εκπαιδεύσει μελλοντικούς ερευνητές, επαγγελματίες, καινοτόμους και ακαδημαϊκούς. Το πρόγραμμα επιδιώκει να δώσει στους φοιτητές αιχμής γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων στη διαχείριση μηχανικών συστημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και τη διαμόρφωση των σύγχρονων τάσεων της αγοράς στα ΗΑΕ, στην περιοχή και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στόχοι του προγράμματος

Οι απόφοιτοι του προγράμματος PhD ESM θα προετοιμαστούν για:

 • να επιδιώξουν επιτυχημένες ακαδημαϊκές, βιομηχανικές και / ή κυβερνητικές σταδιοδρομίες
 • διεξαγωγή έρευνας ανεξάρτητα σε πολυεπιστημονικούς τομείς
 • εφαρμόζουν τεχνικές γνώσεις για μακροπρόθεσμη βιώσιμη και οικονομική ανάπτυξη
 • να ενεργεί επαγγελματικά και ηθικά στην πρακτική της διαχείρισης μηχανικών συστημάτων

Σχέδιο Διαβαθμίσεων

Για να αποκτήσουν πτυχίο με πτυχίο PhD ESM, οι φοιτητές πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία τουλάχιστον 48 μονάδες με ελάχιστη σωρευτική ΣΔΣ 3,00, ως εξής:

 • τουλάχιστον 24 μονάδες (8 μαθήματα) των υποχρεωτικών και επιλογής μαθημάτων:
 • τουλάχιστον 6 μονάδες (2 μαθήματα) των απαιτούμενων μαθημάτων
 • τουλάχιστον 18 μονάδες (6 μαθήματα) μαθήματα επιλογής
 • μια σειρά μαθημάτων σεμιναρίων μηδενικής πίστωσης
 • τουλάχιστον 24 πιστώσεις ερευνητικών εργασιών (διατριβή)

Η αναμενόμενη ελάχιστη διάρκεια ολοκλήρωσης του προγράμματος PhD ESM είναι τέσσερα χρόνια.

Απαιτούμενα μαθήματα

Οι μαθητές πρέπει να ολοκληρώσουν επιτυχώς τα ακόλουθα απαιτούμενα μαθήματα:

 • ESM 701 Μέθοδοι Έρευνας
 • ESM 702 Ανάλυση Πολλαπλών Δεδομένων
 • ESM 795 Διδακτορικό Σεμινάριο
 • ESM 799 Διατριβή (για τουλάχιστον 24 μονάδες)
Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

American University of Sharjah is an independent, not-for-profit coeducational institution, based consciously upon American institutions of higher education. The university is a leading comprehensive ... περαιτέρω

American University of Sharjah is an independent, not-for-profit coeducational institution, based consciously upon American institutions of higher education. The university is a leading comprehensive coeducational university in the Gulf, and serves students from the region and from around the world. AUS aims to be the region’s leader in higher education, known for excellence and innovation in teaching, learning, research and service. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη