Μηχανήματα πετρελαίου και φυσικού αερίου (082001)

Εισαγωγή προγράμματος

Τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι φυσικοί και ενημερωτικοί αγωγοί στην εξερεύνηση και ανάπτυξη υπόγειων πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο κύριος γνωστός ως μηχανικός πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει ως στόχο τη διερεύνηση των γνώσεων που σχετίζονται με την κατασκευή (γεώτρηση και ολοκλήρωση), τη μέτρηση, τη χρήση και τη συντήρηση των πηγαδιών, η οποία απαιτεί συνθετικό συνδυασμό τεχνολογίας και διαχείρισης του προϋπολογισμού. Δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εξερεύνησης και ανάπτυξης, αλλά παρέχει επίσης σημαντική εικόνα για την εκμετάλλευση άλλων υπογείων πόρων όπως το αέριο μεθανίου ή η θερμική ενέργεια.

Το πρόγραμμα μηχανικής πετρελαίου και φυσικού αερίου στο China University of Petroleum ήταν από τα πρώτα καθιερωμένα πετρελαϊκά θέματα στην Κίνα. Ξεκίνησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα το 1961 και χορήγησε διδακτορική εκπαίδευση το 1986. Το πρόγραμμα αξιολογήθηκε τότε στο βασικό θέμα στο επίπεδο του υπουργείου το 1993 και επιλέχθηκε ως το βασικό θέμα σε εθνικό επίπεδο το 2001. Έχει καταταχθεί ως το κορυφαίο πετρελαίου στη χώρα. Μετά από χρόνια προόδου, το πρόγραμμα έχει πλέον διατυπώσει τέσσερις κύριους τομείς μελέτης και διαθέτει το εργαστήριο της μηχανικής πετρελαίου και φυσικού αερίου μηχανική που παρέχει μια πειραματική πλατφόρμα για την προσομοίωση της λειτουργίας κάτω από τη ροή και την έρευνα σχετικά με τη μηχανική βράχου, μηχανική ρευστών, γεώτρηση, υγρή χημεία. Το πρόγραμμά μας αποτελεί επίσης ένα από τα βασικά θέματα που υποστηρίζουν το Βασικό Εργαστήριο Μηχανικής Πετρελαίου του Υπουργείου Παιδείας και το Κρατικό Κύριο Εργαστήριο Πετρελαϊκών Πόρων και Εξερεύνησης. Εν τω μεταξύ, με βάση τη συνεργασία μαζί μας, η PetroChina δημιούργησε τέσσερα εργαστήρια που καλύπτουν τα πεδία της μηχανικής και του ελέγχου των χορδών των σωλήνων, της σταθερότητας των φρεατίων, της ρωγμής με υδραγωγούς και της προσομοίωσης της υδραυλικής ρωγμής.

Η ομάδα των προγραμμάτων περιλαμβάνει έναν ακαδημαϊκό (Dr. Deli Gao) της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, έναν ακαδημαϊκό (Δρ. Zhonghou Shen) της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικών, τρεις Υπότροφοι του ποταμού Yangtze, πέντε νικητές του Εθνικού Ιδρύματος Εκπαιδευτικών Επιστημών Νεολαίας, δύο βραβευθέντες από το Βραβείο Yueqi Sun Energy, τρεις βραβευθέντες του Εθνικού Προγράμματος Talents, τέσσερις υποστηριζόμενους από το πρόγραμμα για τα εξαιρετικά ταλέντα του νέου αιώνα στο Πανεπιστήμιο, δύο νικητές του Top 100 PhD Dissertation Nation Wide, πέντε κάτοχοι των ειδικών κρατικών επιδομάτων του Κρατικού Συμβουλίου. Μια ερευνητική ομάδα υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα Καινοτομικών Ερευνητικών Ομάδων του Εθνικού Ιδρύματος Φυσικών Επιστημών της Κίνας το 2012.

Στόχοι

Διαθέτοντας την αυστηρή επιστημονική στάση και το ακαδημαϊκό στυλ που αναζητούν αλήθεια. έχοντας καλή επιστημονική δεοντολογία. αγαπώντας την πατρίδα. υπακούοντας στον νόμο και την πειθαρχία. την απόκτηση φυσικής και ψυχολογικής υγείας. έχοντας καλό ηθικό χαρακτήρα. να έχουν τα προσόντα τους για εργασίες εργασίας και μάθησης.

Ο κερδισμένος ιατρός της φιλοσοφίας σε αυτό το θέμα θα πρέπει να έχει σταθερή και ευρεία θεωρητική θεμελίωση και συστηματική σε βάθος επαγγελματική γνώση στη γεώτρηση, την ολοκλήρωση, τη μέτρηση, την εργασία κ.λπ., να έχει μια βαθύτερη κατανόηση της παρούσας κατάστασης και της μελλοντικής τάσης στην ανάπτυξη πετρελαίου και μπορεί να διεξάγει εμπεριστατωμένη μαθηματική ανάλυση, επιστημονικά πειράματα και διεπιστημονική μελέτη διασταύρωσης στα προβλήματα μηχανικής πετρελαίου και φυσικού αερίου, να είναι καλός στη χρήση της περιεκτικής μεθόδου, συμπεριλαμβανομένης της πληροφορικής, της πειραματικής κατάστασης και της πληροφορίας του χώρου για την ανάλυση και την επίλυση πρακτικών προβλημάτων μηχανικής ή για τη διεξαγωγή σχεδιασμού βελτιστοποίησης μηχανικών συστημάτων. να έχουν καλή ικανότητα να χρησιμοποιούν μια ξένη γλώσσα, να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν επιδέξια μια μεγάλη ξένη γλώσσα για να διαβάσουν τη λογοτεχνία αυτού του επιστημονικού κλάδου και να γράψουν επαγγελματικές εφημερίδες, να έχουν καλές δεξιότητες ακρόασης και ομιλίας. θα πρέπει να έχει την ικανότητα να διεξάγει δημιουργική και ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα και να φτάνει στο πρωτοποριακό επίπεδο αυτού του κλάδου σε μια συγκεκριμένη ερευνητική κατεύθυνση. θα πρέπει επίσης να αναζητούν αλήθεια την επιστημονική στάση και το ακαδημαϊκό στυλ. Έχετε ένα υγιές σώμα και είστε επαρκής για τη δουλειά.

Περιοχές έρευνας

1. Μηχανική και Μηχανική Ελέγχου Πετρελαίου και Αερίου

2. Μηχανική και μηχανική πετρελαίου και φυσικού αερίου

3. Μηχανική και Μηχανική Ρευστών Πετρελαίου και Αερίου

4. Χημεία και Μηχανική Πετρελαίου και Αερίου

Μήκος προγράμματος

Τρία χρόνια.

Διδακτέα ύλη

Πίστωση: σύνολο πιστώσεων ≥17, μέγιστο ≤30.

Δημόσια Βασικά Μαθήματα
 • Κινεζική γλώσσα
 • Εισαγωγή στην Κίνα
Βασικά βασικά μαθήματα
 • Ασαφή μαθηματικά
 • Λειτουργική Ανάλυση
 • Προηγμένη αριθμητική ανάλυση
Κύρια υποχρεωτικά μαθήματα
 • Υπολογιστική στερεά μηχανική
 • Υπολογιστική ρευστομηχανική
Απαιτούμενη διαδικασία
 • Αναθεώρηση βιβλιογραφίας και πρόταση διατριβής
 • Πρόσφατη πρόοδος στην τεχνολογία πετρελαίου / φυσικού αερίου

Σημείωση: Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν μαθήματα επιλογής σε άλλα προγράμματα σύμφωνα με συμβουλές εποπτών.

Διατριβή

Ακολουθήστε τον σχετικό κανονισμό του China University of Petroleum Beijing.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
 • Αγγλικά
 • κινέζικο

Κοιτάξτε5 περισσότερα μαθήματα αποChina University of Petroleum »

Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
3 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
36,000 CNY
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Σεπτ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη