Περιγραφή προγράμματος

Το διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών στη Μηχανική Υλικών επικεντρώνεται σε ανεξάρτητα επιστημονικά και ερευνητικά έργα στον τομέα των υλικών. Στόχος του είναι να παράγει πτυχιούχους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και δημιουργικούς, ικανούς να συμμετέχουν σε επιστημονικές, ερευνητικές και επαγγελματικές εφαρμογές και εξελίξεις υλικών για μηχανολογία.117779_chemistryclass.jpg

Το Ph.D. οι υποψήφιοι επεκτείνουν και τελειοποιούν τις γνώσεις τους στα μαθηματικά, τη φυσική και τις εφαρμοσμένες επιστήμες στο θεωρητικό υπόβαθρο της πειθαρχίας της μελέτης ώστε να είναι σε θέση να επιτύχουν λύσεις στα καθήκοντα στους τομείς της έρευνας για νέα υλικά, των ιδιοτήτων τους και των πιθανών βέλτιστων χρήσεων τόσο για τα μεταλλικά όσο και για τα μεταλλικά μη μεταλλικές εφαρμογές.

Οι απόφοιτοι είναι σε θέση να εφαρμόσουν ανεξάρτητα τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει και το υψηλό επίπεδο των θεωρητικών γνώσεων που παρέχονται σε διαλέξεις και που αποκτήθηκαν μέσω σύγχρονων μεθόδων μάθησης για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων στους επιλεγμένους τομείς της μηχανικής υλικών:

 • α) νέα υλικά: νέα μεταλλικά υλικά και μεταμεταλλικές ενώσεις, κεραμικά υλικά, σύνθετα υλικά με πολυμερή μήτρα, επιφανειακά τελειώματα υλικών και δοκιμές ιδιοτήτων υλικών,
 • β) μηχανική, ρεολογία και θερμοδυναμική των πολυμερών: μελέτη των μηχανικών ιδιοτήτων των πολυμερών στη στερεά φάση, μελέτη της ρεολογικής συμπεριφοράς πολυμερών τήγματος και μιγμάτων με στόχο την επίτευξη της απαιτούμενης μοριακής δομής και των απαιτούμενων φυσικών και χημικών ιδιοτήτων στο στερεό φάση, μελέτη των θερμικών και άλλων χαρακτηριστικών των πολυμερών.
 • γ) δομή και ιδιότητες των πολυμερών: μελέτη συσχετίσεων μεταξύ της μοριακής δομής και των ιδιοτήτων των πολυμερών στη στερεά φάση λαμβάνοντας υπόψη την επεξεργασία των υλικών και τις λειτουργικές τους ιδιότητες στο ευρύτερο φάσμα εφαρμογών (δομικά πολυμερή υλικά, σύνθετα πολυμερή) αντοχή σε διαβρωτικό περιβάλλον ανάλογα με τη χημική φύση του πολυμερούς υλικού και τη μοριακή του δομή (προσανατολισμός, στρες), οπτικές ιδιότητες κλπ.

59271_scientific-2040795__340.jpg

Επιπλέον, οι απόφοιτοι είναι εξοικειωμένοι με τις μεθόδους έρευνας στον τομέα των συστημάτων και διαδικασιών παραγωγής και είναι σε θέση να ασκήσουν κριτική ανάλυση, αξιολόγηση και σύνθεση, ώστε να συζητήσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους και να επεκτείνουν το άθροισμα των σημερινών γνώσεων σε έναν επαγγελματία να δημοσιεύουν και να μοιράζονται με άλλα μέλη της επαγγελματικής κοινότητας τόσο στη χώρα τους όσο και στο εξωτερικό.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών, οι απόφοιτοι θα επιτύχουν σε θέσεις μελών ερευνητικών ομάδων τόσο σε τομείς θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας όσο και ως εμπειρογνώμονες στις ομάδες κέντρων βιομηχανικής ανάπτυξης και σε μεγάλα ερευνητικά ιδρύματα που εστιάζουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Λόγω των βαθιών γνώσεων και των επαγγελματικών τους προσεγγίσεων, θα επιτύχουν επίσης σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ως λέκτορες των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα Σπουδών Αυτοκινήτου της Škoda Auto

Οι υποψήφιοι διδάκτορες στο TUL είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα Škoda Auto PhD ή μπορούν να γράψουν τη διατριβή τους σε ένα θέμα που προσφέρεται από την εταιρεία.117780_promotionabroad3.jpg

Βασικά στοιχεία

 • ΣΧΟΛΗ: Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
 • ΓΛΩΣΣΑ ΟΔΗΓΙΑΣ: Αγγλικά
 • ΑΙΡΕΤΟΤΗΤΑ:
  • Αναγνωρισμένη τριτοβάθμια εκπαίδευση (Master), όπως προβλέπεται από τον νόμο αριθ. 49/2009, Σλ. (δεν είναι απαραίτητο για τους αιτούντες από τη Σλοβακία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία και τη Σλοβενία).
  • Εξετάσεις εισόδου / συνέντευξη
 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 χρόνια
 • ΤΕΛΗ / ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ: USD 2000
 • ΤΕΛΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: 2000 CZK / USD 100
 • ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: 31 Ιανουαρίου, 31 Αυγούστου
Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
 • Αγγλικά

Κοιτάξτε8 περισσότερα μαθήματα αποTechnical University of Liberec »

Τελευταία ενημέρωση Ιούλιος 8, 2019
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2020
Duration
4 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
2,000 USD
Χρέωση / ακαδημαϊκό έτος
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2020
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2020
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Σεπτ. 2020

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη