Περιγραφή προγράμματος
Έξι ισπανικά πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο του Αλικάντε, Πανεπιστήμιο της Αλμερία, Πανεπιστήμιο της Καστίλλης-Λα Μάντσα, Universidad de La Laguna , Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα, Πανεπιστήμιο της Μούρθια) διεξάγουν στρατηγική συμμαχία για να σχεδιάσουν ένα διδακτορικό διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα το οποίο χρησιμεύουν για την προσθήκη καθηγητών και ερευνητών γύρω από ερευνητικές ομάδες και έργα με μεγαλύτερο αντίκτυπο και αριστεία.
Οι διδακτορικές σπουδές στο φιλοσοφικό πεδίο έχουν μακρά παράδοση στο Universidad de La Laguna . Στην πραγματικότητα, το τρέχον Πρόγραμμα «Φιλοσοφία, Πολιτισμός και Κοινωνία», ενσωματωμένο στο επίσημο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με το ίδιο όνομα και το οποίο έχει κερδίσει την Ανακοίνωση Αριστείας από το ισπανικό Υπουργείο Παιδείας (Ψήφισμα της 6ης Οκτωβρίου 2011 , Αναφορά MEE2011-0739, BOE της 20ης Οκτωβρίου 2011) για τα μαθήματα 2011/12. 2012/2013 και 2013/2014, έχει άμεση εμπειρία στο διδακτορικό πρόγραμμα «Επιστημολογία και πρακτική φιλοσοφία», που ισχύει κατά τη διάρκεια της διετίας 1999-2001, 2000-2002, 2001-2003 και 2002-2005 και στο διδακτορικό πρόγραμμα " Φιλοσοφία Η θεωρία και η πρακτική στον σημερινό κόσμο "διδάσκεται από το 2004.
Αιτιολόγηση τίτλο
Το Πανεπιστήμιο, ως δάσκαλος ερευνητών και μέσο εθνικής, περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης, διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στην κοινωνία της γνώσης. Αλλά μια Κοινωνία της Γνώσης είναι εφικτή εάν καταφέρει να εκπληρώσει τρεις βασικές απαιτήσεις: να παράγει γνώση, κυρίως μέσω της επιστημονικής έρευνας, να διαδίδει και να κοινωνικοποιεί αυτή τη γνώση μέσω της διδασκαλίας, των επιστημονικών συναντήσεων, των δημοσιεύσεων κ.λπ. και, τρίτον, τη μετάδοσή της και την εκμετάλλευσή της μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας.
Η βασική επίπτωση στην πρώτη αποστολή του Πανεπιστημίου έχει τα προγράμματα διδακτορικών σπουδών. Σύμφωνα με τη δομή του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, τα διδακτορικά προγράμματα αποτελούν τον τρίτο και τελευταίο κύκλο της ακαδημαϊκής πορείας ενός πανεπιστημιακού σπουδαστή, καθώς και το πρώτο βήμα στην καριέρα του ερευνητή.
Μετά την τέταρτη διάσκεψη της διαδικασίας της Μπολόνια, που πραγματοποιήθηκε στο Μπέργκεν το 2005, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας, η Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων (EUA) διεξήγαγε μια μελέτη που παρουσιάζει τις βασικές αρχές για την ανάπτυξη διδακτορικών προγραμμάτων. Η έκθεση: Διδακτορικά προγράμματα στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια: επιτεύγματα και προκλήσεις (2007), συγκεντρώνει τα κύρια συμπεράσματα σχετικά με τις αλλαγές που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη αν θέλει να διατηρήσει ή να προσελκύσει τους πιο ταλαντούχους νέους ερευνητές. Ο στόχος είναι να τοποθετηθεί το Πανεπιστήμιο και ο τρίτος κύκλος ως ένας από τους πυλώνες της νέας Ευρώπης της γνώσης, εκτός από τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέση να ανταγωνιστεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στη νέα κοινωνία της γνώσης.
Σε αυτό το διεθνές πλαίσιο, η Πανεπιστημιακή Στρατηγική 2015 (ΕΕ2015), που εγκρίθηκε στο Συμβούλιο των Υπουργών της Ισπανίας στις 30 Ιανουαρίου 2009, αφού ενημερώθηκε από την Επιτροπή Επιστήμης και Καινοτομίας της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων και αργότερα της Γερουσίας, σκοπεύει να τοποθετήσει του Ισπανικού Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, βελτιώνοντας την παγκόσμια τοποθέτησή του.
Η EU2015 προτείνει την πραγματοποίηση μιας ευρείας διαρθρωτικής μεταρρύθμισης, με ιδιαίτερη προσοχή στον εξορθολογισμό των μεταπτυχιακών τίτλων και των διδακτορικών διατριβών, μέσω της συγκέντρωσης των δραστηριοτήτων και των στρατηγικών στόχων των ιδρυμάτων προκειμένου να «αυξηθεί η ερευνητική ικανότητα και η επίδραση την πρόοδο, την ευημερία και την ανταγωνιστικότητα της Ισπανίας ".
Για να ενισχυθεί η ερευνητική ικανότητα και η διεθνής ανταγωνιστικότητα, η ισπανική κυβέρνηση έχει καθορίσει ως στρατηγικούς στόχους την προσφορά υψηλής ποιότητας διδακτορικών προγραμμάτων. Η Ισπανία, όπως και η Ευρώπη, πρέπει να αυξήσει τον αριθμό των ερευνητών και των διδακτορικών προγραμμάτων αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Αυτό σημαίνει να οργανωθούν διδακτορικά προγράμματα με πιο δομημένο τρόπο, ενσωματώνοντάς τα σε Διδακτορικές Σχολεία, ως συγκεκριμένες ανεξάρτητες μονάδες, με ένα μεγάλο στοιχείο ποιότητας στα Προγράμματα.
Το Πανεπιστήμιο της Μούρθια, στο κυβερνητικό συμβούλιο της 23ης Δεκεμβρίου 2011, σύμφωνα με το βασιλικό διάταγμα 99/2011, της 28ης Ιανουαρίου, το οποίο ρυθμίζει τις επίσημες διδακτορικές διδασκαλίες, δημιούργησε τη Διεθνή Διδακτική Σχολή (EIDUM) με μια σαφή στρατηγική, σύμφωνα με τον Κανονισμό Εσωτερικού Κανονισμού: να εγγυηθούν την ηγεσία στους τομείς της γνώσης τους και μια επαρκή κρίσιμη μάζα καθηγητών και διδακτορικών φοιτητών. Για να γίνει αυτό, έχει θέσει ορισμένες απαιτήσεις που πρέπει να εκπληρωθούν από τα Διδακτορικά Προγράμματα που επιθυμούν να συμμετάσχουν (RRI, άρθρο 13):
Ότι όλοι οι καθηγητές που συμμετέχουν έχουν αποδεδειγμένη ερευνητική εμπειρία.
Ότι οι συμμετέχοντες καθηγητές πιστώνουν δημόσια ή ιδιωτική χρηματοδότηση στις ερευνητικές τους γραμμές και στην ποιοτική επιστημονική παραγωγή. Ότι μεταξύ των καθηγητών κάθε διδακτορικού προγράμματος υπάρχουν τουλάχιστον πέντε που πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις που καθορίζονται για να είναι συντονιστής ενός διδακτορικού προγράμματος όπως ορίζεται στο βασιλικό διάταγμα 99/2011, της 28ης Ιανουαρίου
Ότι κανένας καθηγητής διδακτορικού προγράμματος που έχει ανατεθεί σε σχολείο δεν μπορεί να συμμετάσχει σε άλλα διδακτορικά προγράμματα του ίδιου του σχολείου ή του Πανεπιστημίου της Μούρθια.
Επιπλέον, θα αξιολογηθεί:
Ότι στις ερευνητικές γραμμές του προγράμματος συμμετέχουν εθνικοί και διεθνείς λέκτορες αναγνωρισμένου κύρους, οι οποίοι υποστηρίζονται από διαπιστευμένη έρευνα.
Είναι ένα διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα που αντιπροσωπεύει μια σχετική κρίσιμη μάζα μέσα σε ένα ολόκληρο πεδίο γνώσης.
Κάντε το διεθνές πρόγραμμα με την παρουσία αναγνωρισμένων πανεπιστημίων.
Συγκεκριμένα, η τέταρτη μεταβατική διάταξη του RRI εισάγει τις ακόλουθες απαιτήσεις για την αρχική ανάθεση στο EIDUM:
Να αποδειχθεί ότι το πρόγραμμα διαθέτει τις υποδομές και τα υλικά μέσα που είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη των ερευνητικών του γραμμών.
Ότι το πρόγραμμα έχει τουλάχιστον 15 γιατρούς.
Το 60% των μελών ΔΕΠ κάθε προγράμματος πληροί τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις: α) Έχουν δύο εξαετούς όρους. β) Να έχει εξαετή θητεία από τη χορήγηση της οποίας δεν υπερβαίνουν τα έξι χρόνια. γ) Διευθύνθηκαν δύο διδακτορικές διατριβές τα τελευταία πέντε χρόνια
Ότι τουλάχιστον πέντε καθηγητές του προγράμματος πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις που καθορίζονται για να είναι συντονιστής ενός διδακτορικού προγράμματος όπως ορίζεται στο βασιλικό διάταγμα 99/2011, της 28ης Ιανουαρίου.
Κάθε ερευνητική ομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα ανταγωνιστικό έργο (διεθνές, εθνικό ή περιφερειακό) στα θέματα των ερευνητικών γραμμών του προγράμματος. Η χρηματοδότηση που περιλαμβάνεται σε ένα πρόγραμμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πρόταση οποιουδήποτε άλλου. Για να γίνει δεκτή η χρηματοδότηση ως μέρος ενός προγράμματος, ο κύριος ή υπεύθυνος ερευνητής πρέπει να είναι καθηγητής του εν λόγω προγράμματος ή του προσωπικού μιας οντότητας που συνεργάζεται με αυτό.
Υπάρχουν 25 επιστημονικές συνεισφορές από τα τελευταία πέντε χρόνια του ερευνητικού προσωπικού που συμμετέχουν στο διδακτορικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα κριτήρια που καθορίζονται στον οδηγό αξιολόγησης ANECA για την επαλήθευση επίσημων διδακτορικών σπουδών.
Το ερευνητικό προσωπικό του προγράμματος αφορά τουλάχιστον 10 διδακτορικές διατριβές που έχουν διατεθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, κατανέμονται μεταξύ των ερευνητικών ομάδων του προγράμματος με πλήρη αναφορά σε μια επιστημονική έκδοση που προέρχεται από καθεμιά από τις δέκα διατριβές, με ένδειξη των δεδομένων σχετικά με τον αντικειμενικό αντίκτυπο τα αποτελέσματα
Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το διεθνές, εθνικό και θεσμικό πλαίσιο, έξι ισπανικά πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο του Αλικάντε, Πανεπιστήμιο της Αλμερία, Πανεπιστήμιο της Καστίλλης-Λα Μάντσα, Universidad de La Laguna , Πανεπιστήμιο Σαραγόσα, Πανεπιστήμιο της Μούρθια) στρατηγική για να σχεδιάσει ένα διδακτορικό διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα το οποίο είναι ικανό να ενσωματωθεί στο EIDUM και, σε κάθε περίπτωση, να προσθέτει καθηγητές και ερευνητές γύρω από ερευνητικές ομάδες και έργα με μεγαλύτερο αντίκτυπο και αριστεία.
Συγκεκριμένα, το Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Διδακτορικών Διατριβών, όπως απαιτείται από το EIDUM RRI,
Λογαριασμός σε όλες τις γραμμές της έρευνας με τη συνεργασία διεθνών ιατρών. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν 62 ξένοι ερευνητές.
Αντιπροσωπεύει μια σχετική κρίσιμη μάζα στο ισπανικό φιλοσοφικό πεδίο. Διαθέτει 58 γιατρούς (100% των εθνικών συμμετεχόντων). Μεταξύ αυτών 14 καθηγητές, 36 κάτοχοι και 8 συμβασιούχοι καθηγητές (μόνιμοι)
Έχει τις υποδομές και τα απαραίτητα υλικά μέσα για τη σωστή ανάπτυξη των ερευνητικών της γραμμών.
Το 62,06% του διδακτικού προσωπικού (36 ερευνητές) του Προγράμματος πιστοποιεί 2 ή περισσότερους εξαετείς όρους. Υπάρχουν 108 sexenios επί του παρόντος διαπιστευμένοι. Ο εξαετής μέσος όρος του συνολικού αριθμού ερευνητών στο Πρόγραμμα είναι 1,86.
20 καθηγητές (34,48%) έχουν διδάξει 2 ή περισσότερες Θέσεις και έχουν διαπιστευτεί 2 ή περισσότερους εξαετούς όρους. δηλαδή, πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις που καθορίζονται για να είναι συντονιστής ενός διδακτορικού προγράμματος όπως ορίζεται στο βασιλικό διάταγμα 99/2011, της 28ης Ιανουαρίου.
Όλες οι ερευνητικές ομάδες έχουν τουλάχιστον 2 ανταγωνιστικά ερευνητικά έργα (διεθνή, εθνικά ή περιφερειακά) στα θέματα των ερευνητικών γραμμών του προγράμματος και οι κύριοι ερευνητές τους είναι καθηγητές του προγράμματος.
Πιστοποιεί 25 επιστημονικές συνεισφορές των τελευταίων πέντε ετών του ερευνητικού προσωπικού που συμμετέχουν στο διδακτορικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα κριτήρια που καθορίζονται στον οδηγό αξιολόγησης ANECA για την επαλήθευση των επίσημων διδακτορικών σπουδών.
Πιστεύει τουλάχιστον 10 διδακτορικές διατριβές που έχουν γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια, οι οποίες περιλαμβάνουν, τουλάχιστον, επιστημονική δημοσίευση με σαφείς ενδείξεις ποιότητας.
Από την άλλη, ως ακαδημαϊκή αιτιολόγηση, πρέπει να επισημάνουμε ότι το Διαπανεπιστημιακό Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Φιλοσοφία που παρουσιάζουμε συνδέεται με ευρείες ερευνητικές παραδόσεις. Συγκεκριμένα, έχει μεταξύ των προκατόχων της τα τρέχοντα προγράμματα διδακτορικών σπουδών που διδάσκονται στα Πανεπιστήμια της La Laguna, Σαραγόσα και Μούρθια.
Πράγματι, οι διδακτορικές σπουδές στον φιλοσοφικό τομέα έχουν μακρά παράδοση στο Universidad de La Laguna . Στην πραγματικότητα, το τρέχον Πρόγραμμα «Φιλοσοφία, Πολιτισμός και Κοινωνία», ενσωματωμένο στο επίσημο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με το ίδιο όνομα και το οποίο έχει κερδίσει την Ανακοίνωση Αριστείας από το ισπανικό Υπουργείο Παιδείας (Ψήφισμα της 6ης Οκτωβρίου 2011 , Αναφορά MEE2011-0739, BOE της 20ης Οκτωβρίου 2011) για τα μαθήματα 2011/12. 2012/2013 και 2013/2014, έχει άμεση εμπειρία στο διδακτορικό πρόγραμμα «Επιστημολογία και πρακτική φιλοσοφία», που ισχύει κατά τη διάρκεια της διετίας 1999-2001, 2000-2002, 2001-2003 και 2002-2005 και στο διδακτορικό πρόγραμμα " Φιλοσοφία Η θεωρία και η πρακτική στον σημερινό κόσμο "διδάσκεται από το 2004.
Αυτό ισχύει και για το Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα, όπου το τρέχον Διδακτορικό Πρόγραμμα Φιλοσοφικών Σπουδών (RD 1393/2007 με ημερομηνία επαλήθευσης 07/15/2009) είναι το αποτέλεσμα της μετατροπής του προγράμματος που διδάχθηκε στο Τμήμα της Φιλοσοφίας και των Γλωσσών, με τίτλο «Φιλοσοφία, Ιστορία, Σκέψη», από το ακαδημαϊκό έτος 1994-1995. έτσι ώστε οι διδακτορικές σπουδές στη Φιλοσοφία να έχουν μεταδοθεί αδιάλειπτα στη Σχολή Φιλοσοφίας και Επιστολών του Πανεπιστημίου της Σαραγόσα για τουλάχιστον 18 χρόνια.
Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο της Μούρθια, το τρέχον διδακτορικό πρόγραμμα Φιλοσοφίας, που ισχύει από το ακαδημαϊκό έτος 2010/2011, είναι μετασχηματισμός του προγράμματος διδακτορικών σπουδών στη φιλοσοφία που ενσωματώθηκε στο ακαδημαϊκό έτος 2007/2008 στο επίσημο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Διδακτορικό Δίπλωμα) και, με τη σειρά του, ήταν ένας μετασχηματισμός δύο προηγούμενων διδακτορικών προγραμμάτων που διδάχθηκαν στο Τμήμα Φιλοσοφίας: "Ισπανία και Ευρώπη, διανοητική ιστορία διαλόγου", που έλαβε το βραβείο ποιότητας στις διετείς 2004- 2006 και 2005-2007 (MCD2004-00446 / MCD-2005 00203). και "Η διαμόρφωση του σύγχρονου θέματος". Τέλος πάντων, οι σπουδές διδακτορικών σπουδών στη Σχολή μας έχουν διδαχθεί αδιάκοπα από το σύνταγμα της Φιλοσοφικής Σχολής κατά το ακαδημαϊκό έτος 1992/1993.
ικανότητες
Η απόκτηση του τίτλου του γιατρού πρέπει να παρέχει υψηλό επίπεδο κατάρτισης σε διάφορους τομείς, ειδικά εκείνους που απαιτούν δημιουργικότητα και καινοτομία. Η εκπαίδευση αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί σε τρεις τάξεις: το προσωπικό, την παραγωγή γνώσεων και τη διάδοση της γνώσης στο κοινωνικοπολιτιστικό της πλαίσιο.
Από προσωπική άποψη, οι γιατροί θα έχουν τουλάχιστον αποκτήσει τις προσωπικές ικανότητες και δεξιότητες για:
Να αναπτυχθούν σε ακαδημαϊκά και εξωακουστικά πλαίσια, στα οποία υπάρχουν ελάχιστες συγκεκριμένες πληροφορίες για ορισμένα θέματα ή φιλοσοφικά προβλήματα.
Βρείτε τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να λύσει ένα πολύπλοκο πρόβλημα.
Σχεδιάστε, δημιουργήστε, αναπτύξτε και αναλάβετε δημιουργικά και καινοτόμα έργα στον τομέα της φιλοσοφικής γνώσης και, γενικότερα, του πολιτισμού.
Εργαστείτε τόσο ως ομάδα όσο και ανεξάρτητα σε διεθνές ή διεπιστημονικό πλαίσιο, δημιουργώντας ή ενσωματώνοντας ερευνητικά δίκτυα.
Ενσωματώνουν γνώση, να χειριστεί την πολυπλοκότητα, και να διατυπώσει τις αποφάσεις με τις περιορισμένες πληροφορίες.
Θεωρήστε την κριτική και την επιχειρηματολογική υπεράσπιση των λύσεων ως ουσιαστικό μέρος του ήθους της επιστημονικής έρευνας.
Από την άλλη πλευρά, οι διδακτορικές σπουδές θα εγγυηθούν, τουλάχιστον, ότι ο διδακτορικός φοιτητής αποκτά τις βασικές ικανότητες που του επιτρέπουν
Κατανόηση συστηματικά του τομέα σπουδών που έχει η φιλοσοφία, καθώς και η γνώση των δεξιοτήτων και των ερευνητικών μεθόδων που σχετίζονται με αυτόν τον τομέα.
Ικανότητα να συλλάβουν, να σχεδιάσουν ή να δημιουργήσουν, να εφαρμόσουν και να υιοθετήσουν μια ουσιαστική διαδικασία έρευνας ή δημιουργίας σε διάφορους τομείς της έρευνας: κοινωνική ανθρωπολογία, αισθητική, θεωρητική και πρακτική φιλοσοφία και λογική.
Ικανότητα να συμβάλλει στην επέκταση των συνόρων της γνώσης μέσω πρωτότυπης φιλοσοφικής έρευνας σε διάφορους τομείς της θεμελιώδους έρευνας.
Δυνατότητα διεξαγωγής κριτικής ανάλυσης και αξιολόγησης και σύνθεσης νέων και σύνθετων φιλοσοφικών, επιστημονικών ή ανθρωπιστικών ιδεών.
Δυνατότητα επικοινωνίας με τη φιλοσοφική, ανθρωπιστική και επιστημονική ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και με την κοινωνία εν γένει, για τους τομείς γνώσης τους στους τρόπους και τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται συνήθως στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.
Δυνατότητα ενίσχυσης, σε ακαδημαϊκά και επαγγελματικά πλαίσια, προβληματισμού και επιστημονικής, τεχνολογικής, κοινωνικής, καλλιτεχνικής ή πολιτιστικής προόδου μέσα σε μια κοινωνία βασισμένη στη γνώση.
άλλες δεξιότητες
Οι διδακτορικές σπουδές πρέπει να παρέχουν, όπως είπαμε, υψηλή κατάρτιση σε διάφορους τομείς. μεταξύ άλλων, αναφέραμε τη διάδοση και την προώθηση της έρευνας. Με αυτή την έννοια, ο διδακτορικός φοιτητής πρέπει να είναι ικανός
Να επεκταθούν τα σύνορα της φιλοσοφικής γνώσης ή ενός πεδίου σπουδών μέσα σε αυτό, τα αποτελέσματα των οποίων αξίζουν τουλάχιστον μια δημοσίευση που αναφέρεται σε εθνικό ή / και διεθνές επίπεδο.
Σχεδιάστε και αναπτύξτε έργα που σχετίζονται με την έρευνά σας σε διαφορετικά διοικητικά πλαίσια που σας επιτρέπουν να χρηματοδοτήσετε μέρος της δουλειάς σας.
Ενθαρρύνουν, κατευθύνουν και αναπτύσσουν σε διάφορα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά πλαίσια την έρευνα και την πολιτιστική ανάπτυξη στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας κοινωνίας βασισμένης στη γνώση.
Άμεση πρωτότυπη ερευνητική εργασία.
δραστηριότητες κατάρτισης
Γενικό πλαίσιο διδακτορικών σπουδών
Μόνιμο σεμινάριο διδακτορικών φοιτητών
Ηλεκτρονικοί πόροι Βιβλιογραφικοί Διευθυντές
Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο Διδακτορικών φοιτητών
Επιστημονική ανακοίνωση: Σύνταξη και δημοσίευση επιστημονικών άρθρων. Δημόσια Παρουσίαση των Επιστημονικών Αποτελεσμάτων
Μείνετε στο Κέντρο Ξένων Ερευνών
Ιδιωτική βελτίωση
τομείς έρευνας
Γραμμή 1: Αισθητική και θεωρία των τεχνών
Γραμμή 2: Φιλοσοφία
Γραμμή 3: Ηθική Φιλοσοφία και Πολιτική
Γραμμή 4: Λογική και Φιλοσοφία της Επιστήμης
κριτήρια Εισαγωγής
Κριτήρια επιλογής και αποδοχής στο Πρόγραμμα
Με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 7 του βασιλικού διατάγματος 99/2011, της 28ης Ιανουαρίου, η επιλογή και η εισαγωγή σε διδακτορικό πρόγραμμα υπόκειται στους ακόλουθους κανόνες:
Η επιλογή σε διδακτορικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί από την Ακαδημαϊκή Επιτροπή του Προγράμματος Διδακτορικού.
Για να γίνει η επιλογή, η Ακαδημαϊκή Επιτροπή θα χρησιμοποιήσει τα ακόλουθα κριτήρια: α. Αξιολόγηση του ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών (40%). β. Αξιολόγηση των πλεονεκτημάτων ιδιαίτερης σπουδαιότητας ή σημασίας σε σχέση με το διδακτορικό πρόγραμμα (60%).
Σε κάθε περίπτωση, η εισαγωγή στα διδακτορικά προγράμματα θα περιλαμβάνει τις δεσμεύσεις πρόσβασης που αναφέρονται παραπάνω. Αυτά τα συμπληρώματα εκπαίδευσης δεν θα υπολογίζονται στο όριο που καθορίζεται για τη διάρκεια του διδακτορικού στο άρθρο 3.2 του βασιλικού διατάγματος 99/2011, της 28ης Ιανουαρίου. Για τους σκοπούς των δημόσιων τιμών και της χορήγησης υποτροφιών και βοηθημάτων μελέτης, αυτά τα συμπληρώματα κατάρτισης θα θεωρηθούν ως κατάρτιση διδακτορικού επιπέδου.
Εν πάση περιπτώσει, η απόφαση αποδοχής στο διδακτορικό πρόγραμμα θα υπαγορεύεται από τον πρύτανη του κάθε πανεπιστημίου, κατόπιν πρότασης της ακαδημαϊκής επιτροπής του αντίστοιχου διδακτορικού προγράμματος και με την επιφύλαξη των εξουσιοδοτήσεων ή υπογραφής που μπορούν να γίνουν υπέρ διακεκριμένων στελεχών ή διευθυντών διδακτορικών σχολών.
Οι κατάλογοι των εισαχθέντων φοιτητών στο διδακτορικό πρόγραμμα θα δημοσιευθούν στις ηλεκτρονικές πινακίδες και τις σχολές στις οποίες διδάσκονται, αν και με την απόφαση του πρύτανη μπορούν να δημιουργηθούν και άλλα μέσα δημοσιότητας.
Οι διατάξεις των κανονισμών και οι οδηγίες εισαγωγής και εγγραφής που εγκρίνονται ετησίως από τα διάφορα πανεπιστήμια του προγράμματος θα ισχύουν επίσης για τη διαδικασία εισδοχής.
Στην περίπτωση των σπουδαστών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που προέρχονται από αναπηρία, τα συστήματα επιλογής και εισδοχής και οι διαδικασίες θα περιλαμβάνουν επαρκείς υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής.
εγγραφή
Οι υποψήφιοι διδάκτορες που θα συμμετάσχουν σε διδακτορικό πρόγραμμα θα εγγράφονται ετησίως σύμφωνα με τη συμφωνία.
Η εγγραφή θα γίνει στη μονάδα διαχείρισης που παρέχεται για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που καθορίζονται στους συμπληρωματικούς κανόνες και τις οδηγίες εισδοχής και εγγραφής που εγκρίνονται από τα αντίστοιχα πανεπιστήμια για κάθε ακαδημαϊκό έτος.
Δικαιώματα και καθήκοντα των διδακτορικών φοιτητών
Θεωρείται ως διδακτορικός φοιτητής, ο οποίος, αφού πιστοποίησε τις απαιτήσεις του βασιλικού διατάγματος 99/2011, της 28ης Ιανουαρίου, έχει γίνει δεκτός στο διδακτορικό πρόγραμμα και έχει εγγραφεί σε αυτό.
Οι φοιτητές έχουν τα ακόλουθα δικαιώματα:
Τα κοινά δικαιώματα των φοιτητών και τα ειδικά δικαιώματα των διδακτορικών φοιτητών που έχουν καθιερωθεί στο Πανεπιστημιακό Φοιτητικό Καταστατικό, που εγκρίθηκε με το βασιλικό διάταγμα 1791/2010, της 30ης Δεκεμβρίου.
Τα δικαιώματα τα οποία, ως φοιτητές, αναγνωρίζονται και απορρέουν από το καταστατικό των πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα
Οι υποψήφιοι διδάκτορες έχουν τα ακόλουθα καθήκοντα:
Εκείνοι που έχουν καθιερωθεί με γενικό χαρακτήρα στο άρθρο 13 του Καταστατικού του Πανεπιστημιακού Φοιτητή και στο Καταστατικό των πανεπιστημίων που ενσωματώνουν το Πρόγραμμα
Αυτά που απορρέουν ειδικά από το συμβατικό νομικό καθεστώς στο οποίο μπορεί, ενδεχομένως, να υπόκεινται.
Για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων διαμόρφωσης που εξετάζονται στην παρούσα Έκθεση.
Εκτελέστε τις δραστηριότητες κατάρτισης και καθιερώστε ερευνητικά σεμινάρια.
Παρουσιάστε στον διευθυντή το έργο που έχει γίνει με τη μορφή και τη συχνότητα που έχει συμφωνηθεί προηγουμένως και υποβάλετε το χειρόγραφο της διατριβής στον διευθυντή με εύλογη ειδοποίηση για την ημερομηνία που συμφωνήθηκε για την κατάθεση για την τελική αναθεώρησή του.
Συμβουλευτείτε τον διευθυντή σας πριν κάνετε οποιαδήποτε άλλη πρόσθετη δραστηριότητα στο πανεπιστήμιο, για να αξιολογήσετε μαζί την πιθανή επίδραση στην αφοσίωσή σας στη διδακτορική διατριβή.
Συμμορφωθείτε με τις απαιτήσεις ασφάλειας στην εργασία ή με κάθε άλλη συγκεκριμένη προϋπόθεση που υπάρχει στον τόπο όπου πραγματοποιείτε την έρευνά σας.
Συμμορφωθείτε με τα πρότυπα δεοντολογίας που έχει θεσπίσει το πανεπιστήμιο.