Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το πρόγραμμα προσφέρεται από το Τμήμα Χημικών και Βιολογικών Μηχανικών με τις ακόλουθες ερευνητικές εστίες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, παρέχοντας στους φοιτητές ένα ιδανικό περιβάλλον για την έρευνα.

Ερευνητικό Φόρουμ

Η χημική και βιολογική μηχανική είναι μια πολύ διαφοροποιημένη πειθαρχία μηχανικής και επιστήμης. Η έρευνα του Τμήματος μπορεί να ταξινομηθεί σε πέντε βασικούς τομείς:

Προηγμένα υλικά

Nanomaterials, graphene, 2D υλικά, ζεόλιθοι, νέα πολυμερή, σύνθετα πολυμερή, διαδικασία αυτο-συναρμολόγησης DNA, πολυμερείς διασυνδέσεις και επιφάνειες, καθώς και μεμβράνες πολυμερούς / κεραμικής. Διεξάγονται εμπεριστατωμένες μελέτες για τη σύνθεση και τον χαρακτηρισμό των νανοϋλικών, τη ρεολογία, τη ροή μη Νευτώνιου, τη μεταφορά θερμότητας και μαζών και τον έλεγχο της διαδικασίας που σχετίζεται με τη διαδικασία χύτευσης με έγχυση.

Βιομοριακή Μηχανική

Σχεδιασμός και σχεδιασμός μοριακού επιπέδου των προερχόμενων από την φύση και των τεχνητών υλικών για την αναγεννητική ιατρική, τις παραδόσεις φαρμάκων και τη θεραπευτική, νέες στρατηγικές ανίχνευσης και διαγνωστική πλατφόρμα για την περίθαλψη, βιολογία συνθετικών και συστημάτων, omics τεχνολογία και βιοπληροφορική.

Ενεργειακές τεχνολογίες

Τεχνολογίες αποθήκευσης και μετατροπής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των κυψελών καυσίμου, των προηγμένων μπαταριών, των ηλιακών κυψελών, των ηλεκτρολυτών και των υπερκαταναλωτών. Οι κυριότερες ερευνητικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση των ενεργειακών συστημάτων, την ανάπτυξη προηγμένων υλικών και κρίσιμων συστατικών, την κατανόηση των μηχανισμών αντίδρασης και τη μοντελοποίηση / προσομοίωση.

Μηχανική περιβάλλοντος

Δημιουργία και μείωση ατμοσφαιρικής ρύπανσης, απόσμηση αέρα εσωτερικού χώρου, καταλυτική και προηγμένη οξείδωση, ηλεκτροκόλληση και ηλεκτροξειδώσεις, προηγμένες μέθοδοι επεξεργασίας λυμάτων, επικίνδυνα απόβλητα και μικρομόλυνση, ελαχιστοποίηση αποβλήτων και καθαρότερες τεχνολογίες.

Σχεδίαση προϊόντων και διαδικασιών

Βελτιστοποίηση σχεδιασμού, χημικές διεργασίες, βιοχημικές διεργασίες, τύχη και μεταφορά του περιβάλλοντος, φαινόμενα επιφάνειας και επιδράσεις. Ο σχεδιασμός προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως τα πρόσθετα τροφίμων και τα φαρμακευτικά προϊόντα, είναι επίσης ένας ενεργός ερευνητικός χώρος.


Εγκαταστάσεις

Το Τμήμα διαθέτει υπερσύγχρονα αναλυτικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου ενός υγρού χρωματογράφου υψηλής απόδοσης, αέριο χρωματογράφο με ανιχνευτή μάζας, ανιχνευτή ιονισμού φλόγας, φασματόμετρο επαγωγικού πλάσματος, αναλυτή οργανικού άνθρακα, φασματοφωτόμετρο UV / ορατό, Raman και FTIR φασματόμετρα, θερμιδομετρητή διαφορικής σάρωσης, τριχοειδές ροόμετρο και μηχάνημα καθολικής δοκιμής. Επιπλέον, κάθε ερευνητική περιοχή διαθέτει ειδικές διευκολύνσεις.

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου παρέχουν σχετικές υποστηρίξεις, όπως ηλεκτρονικό κατάστημα υποστήριξης, πισίνα οργάνων, μηχανολογικό κατάστημα και διευκόλυνση υπηρεσιών σχεδιασμού και κατασκευής. Υπάρχουν επίσης προηγμένες υπολογιστικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός υπολογιστή μαζικής παράλληλης επεξεργασίας.

Απαιτήσεις εισδοχής

Εγώ. Γενικές απαιτήσεις εισαγωγής

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να λάβουν μεταπτυχιακό τίτλο πρέπει να έχουν:

  • έχει λάβει πτυχίο πανεπιστημίου από αναγνωρισμένο ίδρυμα ή εγκεκριμένο ισοδύναμο προσόν.

ii. Απαιτήσεις εισδοχής αγγλικής γλώσσας

Πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις της Αγγλικής Γλώσσας με ένα από τα παρακάτω προσόντα :

  • TOEFL-iBT 80
  • TOEFL-PBT 550
  • TOEFL-Revised Paper-Delivered Test 60 (συνολικές βαθμολογίες για τμήματα ανάγνωσης, ακρόασης και γραφής)
  • IELTS (ακαδημαϊκή ενότητα) Συνολική βαθμολογία: 6.5

Εάν η πρώτη σας γλώσσα είναι Αγγλικά και το πτυχίο ή ισοδύναμο τίτλο σπουδών σας απονεμήθηκε από ένα ίδρυμα όπου το μέσο διδασκαλίας ήταν Αγγλικά, θα σας απαλλάσσεται από την εκπλήρωση των παραπάνω απαιτήσεων Αγγλικής Γλώσσας.


Προθεσμία εφαρμογής

Ανατρέξτε στο http://pg.ust.hk/programs ("Εφαρμογή") για λεπτομέρειες.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά

Κοιτάξτε36 περισσότερα μαθήματα αποThe Hong Kong University of Science and Technology »

Τελευταία ενημέρωση February 5, 2019
Το μάθημα αυτό είναι Campus based
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ιαν. 2020
Duration
3 - 6 Χρόνια
Μερική παρακολούθηση
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
42,100 HKD
ανά έτος
Deadline
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Ιαν. 2020
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Σεπτ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης

Ιαν. 2020

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη