Διδακτορικό στη μετάφραση

Κανονική Διάρκεια: 3 ή 4 χρόνια (πλήρους απασχόλησης)

Τόπος: Χονγκ Κονγκ

Το Τμήμα Μετάφρασης στο Lingnan είναι ένα από τα μεγαλύτερα στο Χονγκ Κονγκ, με μερικούς από τους καλύτερους μεταφραστές στην κινεζική γλώσσα. Είναι από καιρό αναγνωρισμένο ως ένα από τα κορυφαία τμήματα μετάφρασης στην Μεγάλη Κίνα, διατηρώντας μια υπερήφανη παράδοση αριστείας στην υποτροφία και τη διδασκαλία. Τα τελευταία χρόνια, καθηγητές στο Τμήμα έχουν δημοσιεύσει εκτενώς σε πολλά σημαντικά διεθνή περιοδικά. Η Σχολή είναι ιδιαίτερα ισχυρή στη θεωρία της μετάφρασης, στην οποία φέρνουμε διεπιστημονικά ενδιαφέροντα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη μεταφραστικών μελετών.

Επιπλέον, το Τμήμα είναι μοναδικά προικισμένο με την ικανότητα να διερευνήσει προβλήματα που σχετίζονται με την μετάφραση Αγγλικών προς Κινέζικα και Κινέζικα προς Αγγλικά. Το Τμήμα προσφέρει όχι μόνο ευκαιρίες για έρευνα σε πολλούς τομείς των μεταφραστικών σπουδών αλλά και μια καλά αναπτυγμένη και συμπαθητική κοινότητα που παρέχει ισχυρή υποστήριξη στους μεταπτυχιακούς φοιτητές για την προώθηση της πνευματικής τους ανάπτυξης καθώς προχωρούν μέσω του διδακτορικού προγράμματος. Μερικοί από τους απόφοιτους διδακτορικού μας διδάσκουν σήμερα σε τόσο διάσημα ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Tsinghua και το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης. Το διδακτορικό μας πρόγραμμα είναι ένα δυναμικό και αυστηρό πρόγραμμα που στοχεύει να προετοιμάσει τους μαθητές μας για να ανταποκριθούν στις ερευνητικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στις μελλοντικές τους ακαδημαϊκές σταδιοδρομίες.

Μέθοδοι εφαρμογής

Οι υποψήφιοι μπορούν να ζητήσουν πρόσβαση στο πρόγραμμα διδακτορικού διπλώματος με δύο τρόπους ως εξής:

1. Υποβάλετε αίτηση για Προγράμματα Διδακτορικών Διατριβών μέσω του Συστήματος Υποτροφιών PhD του Χονγκ Κονγκ (HKPFS)

Οι εξαιρετικοί και λαμπροί υποψήφιοι μπορούν να ζητήσουν την είσοδο μέσω του HKPFS έως την 1η Δεκεμβρίου 2018 (ώρα Χονγκ Κονγκ, ώρα 12.00) . Οι υποψήφιοι της Κοινότητας θα λάβουν υποτροφία με μηνιαία επιδότηση ύψους 25.100 € * και θα παραιτηθούν από το πλήρες τέλος διδάκτρων για το πρώτο έτος φοίτησης. Οι σπουδαστές που υποβάλλουν αίτηση και δεν λαμβάνουν υποτροφία μπορούν ακόμα να εξεταστούν για τους τακτικούς διδακτορικούς τόπους στο Lingnan.

(US $ 1 = HK $ 7.8).

(* ποσοστό για το 2018-19, με την επιφύλαξη ετήσιας αναθεώρησης)

Για να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής, υποβάλλετε μια πρώτη αίτηση στο Σύστημα Εισδοχής του RGC στη διεύθυνση www.rgc.edu.hk/hkphd κατά την περίοδο από 1 Σεπτεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2018 (Ώρα Χονγκ Κονγκ 12:00) . Σε κάθε υποψήφιο θα δοθεί αριθμός αναφοράς. Στη συνέχεια, ο αιτών υποχρεούται να υποβάλει πλήρη αίτηση απευθείας στο ηλεκτρονικό σύστημα της Lingnan στη διεύθυνση www.ln.edu.hk/admissions/applyonline στις ή πριν από τις 2 Δεκεμβρίου 2018 (ώρα Χονγκ Κονγκ 11:59) . Οι αργές αιτήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη.

2. Υποβάλετε αίτηση για προγράμματα διδακτορικών σπουδών απευθείας

Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να ζητήσουν πρόσβαση στα προγράμματα διδακτορικών διατριβών απευθυνόμενοι απευθείας στο Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης θα λαμβάνουν κανονικά μεταπτυχιακές σπουδές. Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια για φοιτητή διδακτορικού θα είναι HK $ 16.720 / μήνα *.
* Να αυξηθεί σε 17.050 ΗΚ / μήνα μετά την επιβεβαίωση της υποψηφιότητας. (ποσοστό για το 2018-19, υπόκειται σε ετήσια αναθεώρηση)

Το Πανεπιστήμιο καλεί τις αιτήσεις από την 1η Νοεμβρίου 2018 έως τις 25 Ιανουαρίου 2019 . Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ln.edu.hk/admissions/applyonline. Για λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad.

Γενικές απαιτήσεις εισαγωγής

 1. Ο υποψήφιος για την υποψηφιότητα για το πτυχίο PhD θα πρέπει κανονικά:
  ένα. να είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου που χορηγείται από ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναγνωρισμένο για το σκοπό αυτό από το πανεπιστήμιο · ή
  σι. να κατέχουν σχετικό πτυχίο πανεπιστημίου με τιμητική διάκριση πρώτης ή δεύτερης τάξης ή με ισοδύναμο πρότυπο και να έχουν εγγραφεί σε πρόγραμμα σπουδών για μεταπτυχιακό δίπλωμα σε αναγνωρισμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τουλάχιστον ένα έτος και να διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία για ερευνητικά επιτεύγματα · ή
  ντο. έχουν αποκτήσει ισοδύναμο τίτλο α) ή β) παραπάνω. ή
  ρε. έχουν παράσχει ικανοποιητικές αποδείξεις ακαδημαϊκών και επαγγελματικών επιτευγμάτων.
  Σημείωση: Οι απόφοιτοι πρώτου βαθμού με αποδεδειγμένο ερευνητικό προσόν ή εμπειρία μπορούν να γίνουν δεκτοί απευθείας στις διδακτορικές σπουδές ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. Κανονικά ένας υποψήφιος χωρίς μεταπτυχιακό δίπλωμα δεν θα γίνει δεκτός σε διδακτορικές σπουδές και θα πρέπει να εγγραφεί ως φοιτητής MPhil σε πρώτη φάση.
 2. Πέραν των ανωτέρω, ο υποψήφιος που δεν είναι από τριτοβάθμιο ίδρυμα στο Χονγκ Κονγκ ή σε μια αγγλόφωνη χώρα θα πρέπει να αποκτήσει τουλάχιστον 550 (δοκιμασία βάσει χαρτιού) ή 213 (δοκιμή με υπολογιστή) ή 79 (TOEFL), ή βαθμολογία μπάντας 6,5 ή παραπάνω στο Διεθνές Σύστημα Δοκιμών Αγγλικής Γλώσσας (IELTS) ή ισοδύναμη βαθμολογία σε αναγνωρισμένο τεστ ή ισοδύναμο προσόν να αποδείξει τη γλωσσική του επάρκεια που θα εξεταστεί κατά περίπτωση. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις πρόσθετες απαιτήσεις, εάν υπάρχουν, που καθορίζονται από τα προγράμματα στα οποία υποβάλλουν αίτηση για εισαγωγή.
 3. Για την εισαγωγή σε προγράμματα διδακτορικών διατριβών Lingnan μέσω του HKPFS, η RGC όριζε ότι για έναν υποψήφιο από μη-αγγλόφωνο πανεπιστήμιο, εκτός εάν προσκομίσει απόδειξη ότι τα αγγλικά είναι η γλώσσα διδασκαλίας για όλα τα μαθήματα για τα προσόντα εισόδου του / το προτεινόμενο πρόγραμμα διδακτορικών διατριβών, οφείλει να επισυνάπτει τα αποτελέσματα βαθμολογίας του TOEFL ή του IELTS στην αίτηση διδακτορικού. Αυτή η απαίτηση (υποχρεωτική υποβολή αποτελεσμάτων TOEFL / IELTS) μπορεί να εξαιρεθεί για υποψηφίους των οποίων οι προτεινόμενες διδακτορικές σπουδές είναι ειδικά σε μη αγγλικό μέσο, ​​π.χ. κινέζικα. Ωστόσο, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις γλωσσικές απαιτήσεις του Πανεπιστημίου όπως ορίζεται στην παράγραφο 2 ανωτέρω.

Προϋποθέσεις εισαγωγής συγκεκριμένων προγραμμάτων

Ο υποψήφιος που δεν έχει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Χονγκ Κονγκ ή σε μια αγγλόφωνη χώρα θα πρέπει κανονικά να έχει βαθμολογία TOEFL 600 (δοκιμασία βάσει χαρτιού) ή 250 (δοκιμή υπολογιστή) ή 100 (δοκιμή μέσω διαδικτύου) ελάχιστη βαθμολογία 7 βαθμών στο IELTS ή ισοδύναμη βαθμολογία σε αναγνωρισμένη δοκιμασία επάρκειας αγγλικής γλώσσας ή ισοδύναμο προσόν για να αποδείξει τη γλωσσική του επάρκεια που θα εξεταστεί κατά περίπτωση.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά

Κοιτάξτε12 περισσότερα μαθήματα αποLingnan University »

Τελευταία ενημέρωση December 10, 2018
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
30 - 72 Μήνες
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
42,100 HKD
τα μαθήματα για το έτος 2019-2020 υπόκεινται σε επανεξέταση.
Deadline
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.

Σεπτ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
Ημερομηνία λήξης
Άλλη