Διδακτορικό της Διοίκησης Επιχειρήσεων (DBA)

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Διδακτορικό της Διοίκησης Επιχειρήσεων (DBA)

Η αποστολή του ιδρύματος είναι να εκπαιδεύσει άτομα που θα συμβάλλουν στη διαχείριση και ηγεσία των παγκόσμιων οργανισμών.

Καλώς ήρθατε από τον ακαδημαϊκό κοσμήτορα

Πολλοί υποστηρίζουν τώρα ότι η DBA είναι στον 21ο αιώνα αυτό που το ΜΒΑ ήταν στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Χωρίς να συμμετέχει σε αυτή τη συζήτηση, είναι ασφαλώς η περίπτωση που τα εργασιακά περιβάλλοντα αντιμετωπίζουν προκλήσεις χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Οι ηγέτες επιχειρήσεων και κυβερνήσεων παντού βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες καταστάσεις για τις οποίες οι παρελθούσες θεωρίες, πρακτικές και στρατηγικές δεν φαίνεται να παρέχουν τις απαντήσεις. Η αλλαγή συνεχίζει να επιταχύνεται και οι επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, ταυτόχρονα βαθιά και λεπτή, επηρεάζουν όλα τα θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς. Οι ηγέτες δεν μπορούν πλέον να ικανοποιήσουν απλώς την εφαρμογή της γνώσης, πρέπει να οδηγήσουν τη δημιουργία γνώσεων στις δικές τους οργανώσεις, οι οποίες ενημερώνουν την πρακτική και την πολιτική που είναι ιδιαιτέρως χαρακτηριστικές για τις περιστάσεις τους. Με άλλα λόγια, οι ηγέτες των επιχειρήσεων σήμερα πρέπει να είναι σε θέση να οδηγήσουν τη διεξαγωγή έρευνας που σχετίζεται με την εργασία. Αυτό το DBA έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίζει τους υποψηφίους με αυτή τη δυνατότητα.

Ο Διεθνής Διδάκτορας Διοίκησης Επιχειρήσεων (DBA) της SBS προσφέρει μια επιλογή για οργανισμούς και άτομα που επιδιώκουν να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους επιδόσεις μέσω της ανάπτυξης μιας ανώτερης ικανότητας διερεύνησης και επίλυσης οργανωτικών προβλημάτων κατά το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή αρχικής έρευνας.

Εξοπλίζει τα ανώτερα στελέχη με τις δεξιότητες να εφαρμόζουν την τρέχουσα μεθοδολογία της έρευνας σε θέματα εταιρικής ανησυχίας και ενισχύει τις δεξιότητες των υποψηφίων για έρευνα και συμβουλευτική.

Σας προσκαλούμε να εξετάσετε τα πολλά οφέλη που θα προσφέρει το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης του SBS DBA για την καριέρα σας.

Bert Wolfs, Ph.D.

Ακαδημαϊκός Κοσμήτορας

DBA vs PhD

Το DBA διαφέρει από τον Διδάκτορα της Φιλοσοφίας (Ph.D.) μέσω της εστίασής του στην πρακτική, την πολιτική ή τη στρατηγική, στο πλαίσιο του εργασιακού περιβάλλοντος του ατόμου. Και οι δύο διδακτορικές σπουδές περιλαμβάνουν την ανάπτυξη σημαντικών πρωτότυπων εργασιών. Ωστόσο, ένα επαγγελματικό διδακτορικό όπως το DBA απαιτεί διαφορετικό τύπο εξέλιξης της έρευνας από αυτό του Ph.D. Για μια διδακτορική διατριβή, η έρευνα πρέπει να συμβάλει σημαντικά σε ένα χώρο γνώσης. Για την DBA, η έρευνα πρέπει να συμβάλει σημαντικά στην πρακτική, την πολιτική ή τη στρατηγική. Η έρευνα που εμπλέκεται στο DBA ισχύει για τα επιχειρηματικά θέματα και διεξάγεται στο πλαίσιο της επαγγελματικής πρακτικής.

Χαρακτηριστικά του DBA μας

ΣΚΟΠΟΣ

Το πρόγραμμα Doctor of Business Administration επιχειρεί να φέρει τη θεωρία και την πρακτική στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε πολύπλοκες οργανώσεις, προκειμένου να βοηθήσει τα ιδρύματα αυτά να προσαρμοστούν στην αλλαγή και να θέσουν τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη επιβίωση.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στο πρόγραμμα DBA, οι βιομηχανικοί και ακαδημαϊκοί επαγγελματίες βασίζονται στις βασικές δεξιότητες και γνώσεις του μεταπτυχιακού επιπέδου για να αναπτύξουν ένα υψηλότερο επίπεδο ικανότητας στη διεξαγωγή της εφαρμοσμένης έρευνας, της ακαδημαϊκής αντίληψης της θεωρητικής και της εφαρμοσμένης λογοτεχνίας σε μια επιλεγμένη επιχειρηματική πειθαρχία και στα χαρακτηριστικά απαραίτητα για την πανεπιστημιακή διδασκαλία . Ο πτυχιούχος της DBA θα έχει αναπτύξει κρίσιμες γνώσεις και δεξιότητες για την επιτυχία στη διδασκαλία του κολλεγίου και του πανεπιστημίου, στην υπηρεσία του επαγγέλματος και της κοινότητας, στη μελλοντική επαγγελματική ανάπτυξη και στην απόκτηση πιστοποιητικών και δεξιοτήτων απαραίτητων για τη διαβούλευση και τη διαχείριση των επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα πτυχίων DBA έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις ειδικές απαιτήσεις των επαγγελματιών ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών επαγγελματιών που έχουν το κίνητρο να επεκτείνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους για να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των σύγχρονων οργανισμών. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ικανών φοιτητών, ανεξάρτητα από τη συγκέντρωσή τους.

Οι διδακτορικές σπουδές έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στους πολυάσχολους επαγγελματίες να εξισορροπούν τις απαιτήσεις της σταδιοδρομίας και της οικογένειας Οι μαθητές πληρούν τις απαιτήσεις του προγράμματος, ολοκληρώνοντας μαθήματα, τα Σαββατοκύριακα και τις εργασίες στο διαδίκτυο.

βασικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε το SBS DBA

Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους σκοπεύετε να αναλάβετε ένα διεθνές πρόγραμμα DBA. Ίσως ήταν πάντα το όνειρό σας να φτάσετε στο αποκορύφωμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θα μπορούσε να είναι η πρόκληση διεξαγωγής εις βάθος έρευνας σε μια περιοχή που είστε παθιασμένοι, καθώς και η ικανοποίηση της συμβολής στον κόσμο της γνώσης και της επαγγελματικής πρακτικής. Ίσως η αποστολή σας είναι για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη της σταδιοδρομίας.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι σας, η ανάληψη της πρόκλησης ενός παγκόσμιου διδακτορικού προγράμματος είναι πιθανώς μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα κάνετε ποτέ. Ακολουθούν ορισμένοι βασικοί λόγοι για τους οποίους το SBS International DBA είναι ένα πρόγραμμα που κερδίζει.

Η φήμη της SBS

SBS έχει τη φήμη της για την αριστεία στη διαχείριση και την επιχειρηματική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα DBA στο SBS είναι διπλό διαπιστευμένο από το Συμβούλιο Διαπίστευσης για Επιχειρηματικά Σχολεία και Προγράμματα (ACBSP) και τη Διεθνή Συνέλευση για την Εκπαίδευση για Συλλογική Επιχειρησιακή Εκπαίδευση (IACBE), αναγνωρισμένη από το Αμερικανικό Συμβούλιο Διαπίστευσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης (CHEA).

Οι καθηγητές μας είναι ηγέτες στην έρευνα και την πρακτική, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες μας να υπερέχουν στους διάφορους τομείς θεμάτων.

SBS έχει ισχυρούς δεσμούς με τη βιομηχανία μέσω των συνεργατικών ερευνητικών συνδέσεών της.

Αποτελεσματικοί πόροι μάθησης

Ένα βασικό συστατικό για την επιτυχή μάθηση σε επίπεδο διδακτορικού επιπέδου είναι η διαθεσιμότητα και η πρόσβαση σε πληροφορίες. Το εκτεταμένο εκπαιδευτικό πακέτο της SBS αποτελείται από εγχειρίδια, ηλεκτρονικές αναγνώσεις, ερευνητικές εργασίες και οδηγούς. Επιπλέον, μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως τους τεράστιους πόρους της βιβλιοθήκης της SBS , συμπεριλαμβανομένων των τεράστιων ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων της, για άμεση πρόσβαση σε χιλιάδες περιοδικών πλήρους κειμένου, ερευνητικά κείμενα, περιλήψεις, συνέδρια και ειδησεογραφικά άρθρα. Αυτές οι εγκαταστάσεις πόρων του διαδικτύου φημολογούνται ότι είναι μεταξύ των καλύτερων παγκοσμίως.

Εντυπωσιακά μαθησιακά αποτελέσματα

Το τελικό αποτέλεσμα της επιτυχίας αυτής της αυστηρής DBA σημαίνει ότι θα αναπτύξετε όχι μόνο τις τελευταίες γνώσεις και την τεχνογνωσία, αλλά θα μπορούσατε επίσης να δημιουργήσετε υγιείς δυνατότητες στις διαβουλεύσεις διαχείρισης, την έρευνα δράσης εντός επιχείρησης καθώς και την ακαδημαϊκή έρευνα που οδηγεί στη δημοσίευση εργασιών διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά. Οι υποψήφιοι αξιολογούνται με 50% μαθημάτων και 50% ερευνητικές εργασίες.

Ευκαμψία

Το πρόγραμμα μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον 2,5 έτη για να ολοκληρωθεί, αλλά μπορεί να επιτρέπεται μέγιστη διάρκεια έως και έξι ετών. Με τα μαθήματα που παραδίδονται τα Σαββατοκύριακα, μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε σε εργασία πλήρους απασχόλησης. Τα εργαστήρια μαθήματος είναι προγραμματισμένα εκ των προτέρων κάθε δύο μήνες. Έτσι, μπορείτε να τα προγραμματίσετε στο ημερολόγιό σας. Ευελιξία χρόνου - ένα ζωτικό χαρακτηριστικό που οι πολυάσχολες επαγγελματίες εκτιμούν πραγματικά.

Δομή προγράμματος

Ο γιατρός της διοίκησης επιχειρήσεων είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών και έρευνας που μπορεί να ολοκληρωθεί σε τουλάχιστον δυόμισι χρόνια.

Η συνιστώσα μαθημάτων αποτελείται από το πρώτο έτος. Τα μαθήματα διενεργούνται στην τάξη σε ένα εντατικό μοντέλο εργαστηρίου με επαφή πρόσωπο με πρόσωπο. Όλα τα μαθήματα αξιολογούνται με γραπτή εργασία. Η μετάβαση μεταξύ της φάσης των μαθημάτων και της ερευνητικής φάσης γίνεται από τον υποψήφιο που ολοκληρώνει ικανοποιητικά το σύνολο των εκτιμώμενων ερευνητικών προτάσεων (ένα για κάθε ερευνητικό έργο).

Με την ικανοποιητική ολοκλήρωση των μονάδων μαθημάτων που προγραμματίζονται κατά το πρώτο έτος, οι υποψήφιοι εισέρχονται στην ερευνητική φάση όπου αναλαμβάνουν ατομικά, εποπτευόμενα ερευνητικά έργα. Η παραγωγή κάθε ερευνητικού έργου είναι ένα ερευνητικό έγγραφο με δημοσιεύσιμο στυλ και ποιότητα. Το χαρτοφυλάκιο των ερευνητικών εργασιών υποβάλλεται για εξωτερική εξέταση.

Απαιτήσεις εισδοχής DBA

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα DBA πρέπει κανονικά να κατέχουν:

  • Ένα πτυχίο MBA ή ισοδύναμο από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο ή ισοδύναμο.

ή

Σε περίπτωση που κατέχονται άλλα προσόντα μεταπτυχιακού τίτλου, οι υποψήφιοι μπορούν να καλούνται να ολοκληρώσουν ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα γεφύρωσης (που κανονικά ορίζονται από ένα πρόγραμμα MBA).

ή

ένα κατάλληλο πτυχίο ή πτυχίο πανεπιστημίου με διακρίσεις τουλάχιστον 2Α από ένα αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο ή ισοδύναμο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,

και

  • Σημαντική εμπειρία (όχι μικρότερη των πέντε ετών) σε επίπεδο εκτελεστικών / διοικητικών στελεχών. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν την εκπαίδευσή τους ή / και την επαγγελματική τους επίδοση για να πραγματοποιήσουν έρευνα σε διδακτορικό επίπεδο. Θα πρέπει να είναι σε θέση να επιδείξουν επιτυχία στην καριέρα τους μέχρι σήμερα και να τεκμηριώσουν πώς το πρόγραμμα DBA ταιριάζει με τα προσωπικά τους ή τα σχέδια σταδιοδρομίας τους για το μέλλον.
  • Όλοι οι υποψήφιοι DBA πρέπει να υποβάλουν περίληψη 1.000 λέξεων για το προτεινόμενο ερευνητικό θέμα / ιδέα τους ως μέρος της υποβολής αίτησης συμμετοχής τους.
  • Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ομιλούμενες

ή

Υποβάλετε την απόδειξη ότι έχετε επιτύχει βαθμολογία TOEFL τουλάχιστον 90.

Η τελική απόφαση σχετικά με την επιλεξιμότητα, την αποδοχή των προσόντων και τους τομείς έρευνας για το πρόγραμμα DBA ανήκει στην SBS Swiss Business School . Όλοι οι αιτούντες πρέπει να έχουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο / πρόσβαση στο Internet καθ 'όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ONLINE @ www. SBS .edu

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

SBS Swiss Business School is a pioneering management institution dedicated to preparing students for the careers of the global economy in International Management, Finance, Marketing and other fields. ... περαιτέρω

SBS Swiss Business School is a pioneering management institution dedicated to preparing students for the careers of the global economy in International Management, Finance, Marketing and other fields. We are a quality-driven niche player. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη