Μεταπτυχιακές Διδακτορικές σπουδές στην Οικονομία και την Οικονομία των Επιχειρήσεων

University Of Rijeka - Faculty of Economics

Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Μεταπτυχιακές Διδακτορικές σπουδές στην Οικονομία και την Οικονομία των Επιχειρήσεων

University Of Rijeka - Faculty of Economics

Μεταπτυχιακές Διδακτορικές σπουδές στην Οικονομία και την Οικονομία των Επιχειρήσεων

Το διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών Οικονομικών και Οικονομικών Επιστημών της Οικονομικής Σχολής στη Rijeka είναι μέλος των δύο αναγνωρισμένων διδακτορικών δικτύων / ενώσεων: Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη Ph.D. Δίκτυο (CESEENET) και Ευρωπαϊκή Διδακτορική Ένωση για τη Διοίκηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (EDAMBA). Αυτό επιτρέπει στους φοιτητές μας να συμπεριληφθούν επιπρόσθετα στην ανταλλαγή φοιτητών, να συμμετέχουν σε διακεκριμένες θερινές σχολές και εργαστήρια. Εκτός από τους καθηγητές μας, οι διακεκριμένοι ξένοι καθηγητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα επίσης και οι υποψήφιοι διδακτορικοί μπορούν να παραλάβουν τους προϊστάμενους τους από τους υψηλής ποιότητας καθηγητές από όλο τον κόσμο.

Η ίδρυση οποιουδήποτε προγράμματος σπουδών για διδακτορικές σπουδές υψηλής ποιότητας είναι η ερευνητική ικανότητα της Σχολής, η οποία τεκμηριώνεται από τα ακόλουθα στοιχεία και στοιχεία της έρευνας (2017/2018):

 • περισσότερα από 100 άρθρα που δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά που έχουν καταγραφεί σε βάσεις δεδομένων WoS και Scopus
 • περίπου 300 δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά που απαριθμούνται από το Υπουργείο Επιστημών και Παιδείας της Κροατίας.
 • περισσότερες από 220 εφημερίδες που δημοσιεύθηκαν από το EFRI Ph.D. Φοιτητές
 • 7 ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται από ομάδες της ΕΕ
 • 5 ερευνητικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το Κροατικό Ίδρυμα Επιστημών
 • 24 ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα Επιστημών
 • 73 μέλη της σχολής και του προσωπικού που συμμετέχουν στη θεμελιώδη και εφαρμοσμένη έρευνα ·
 • περίπου 100 συνέδρια όπου συμμετείχε η σχολή EFRI
 • Δημοσιεύονται 16 βιβλία
 • αύξηση της εξωτερικής χρηματοδότησης ερευνητικών έργων: 50%
 • περισσότερα από 100 Ph.D. και μαθητές Postdoc
 • περίπου 40 Ph.D. φοιτητές που περιλαμβάνονται στην έρευνα πλήρους απασχόλησης
 • 22 Ph.D. διατριβής προέκυψε από χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα

Ένα πολύ σημαντικό τμήμα της δραστηριότητας του EFRI είναι αφιερωμένο στη δημοσίευση. Επεξεργάζεται συνεχώς το Πρακτικό της Οικονομικής Σχολής της Ριέκα - Εφημερίδα της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων, που δημοσιεύεται συνεχώς από το 1971 ως επιστημονική έκδοση του Ιδρύματος. Το περιοδικό επικεντρώνεται σε άρθρα που ασχολούνται με την οικονομική θεωρία και τις οικονομικές πολιτικές και ευρετηριάζεται στις πιο δημοφιλείς βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων όπως JEL, EconLit, IBSS, CAB Abstracts, SSCI, JCR, ProQuest, Scopus και EBSCO.

Η Σχολή διαθέτει ερευνητικούς πόρους υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της επιστημονικής πειθαρχίας στην οποία παραδίδεται το διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών. Το Τμήμα διαθέτει μια μεγάλη αίθουσα υπολογιστών στο παλιό κτίριο και 3 αίθουσες υπολογιστών στο κεντρικό κτίριο που είναι κατάλληλα για έρευνα, λόγω της προσβασιμότητας των προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών που η Σχολή απέκτησε με δικούς της πόρους. Στην πραγματικότητα, η Σχολή είναι η μόνη στην περιοχή που διαθέτει μια βάση δεδομένων Amadeus, Bureau van Dijk , η οποία περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δεδομένων για περίπου 21 εκατομμύρια επιχειρήσεις που καλύπτουν ολόκληρη την Ευρώπη. Με την προμήθεια του Στατιστικού πακέτου Statistica , η Σχολή έχει αποκτήσει έναν απεριόριστο αριθμό αδειών και ως εκ τούτου είναι διαθέσιμο για εγκατάσταση σε προσωπικούς υπολογιστές υποψήφιων διδακτόρων. Η Σχολή παρέχει επίσης πρόσβαση σε άλλα προγράμματα στατιστικής και οικονομετρικής επεξεργασίας δεδομένων όπως το Stata, το EViews, το DEA Solver Pro, το LISREL, το RATS κλπ. Το Computer Center διαχειρίζεται το τοπικό δίκτυο, την υπολογιστική υποδομή και το Κρατικό Ακαδημαϊκό και Ερευνητικό Δίκτυο CARNet της Κροατίας .

Στοιχεία για τις βιβλιοθήκες μας (από την 1η Ιανουαρίου 2017) έχουν ως εξής:

 • Αριθμός δημοσιεύσεων μονογραφίας 51.644
 • Αριθμός τίτλων περιοδικών 23.895
 • Αριθμός διδακτορικών διατριβών 923
 • Αριθμός διδακτορικών διατριβών 681
 • Αριθμός διδακτορικών διατριβών ειδικών 286

Το Τμήμα είναι εγγεγραμμένο ή λαμβάνει δωρεάν 57 ξένες και 83 εγχώριες εφημερίδες. Με την ηλεκτρονική έκδοση βιβλίων και περιοδικών, ο αριθμός των διαθέσιμων περιοδικών στη βιβλιοθήκη αυξήθηκε σημαντικά. Το σύνολο των εκμεταλλεύσεων της βιβλιοθήκης είναι προσβάσιμο και εμφανές στον ηλεκτρονικό κατάλογο βιβλιοθηκών. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν αναζήτηση στις εκμεταλλεύσεις της βιβλιοθήκης στους δικούς τους υπολογιστές και να λάβουν δεδομένα σχετικά με την διαθέσιμη βιβλιογραφία. Ορισμένες ενότητες στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού, κατηγοριοποίησης, στατιστικών στοιχείων ελέγχου και καθυστερημένων χρεογράφων μαζί με δάνειο μεταξύ βιβλιοθηκών είναι καλά ανεπτυγμένες. Η πύλη ηλεκτρονικών πηγών για την ακαδημαϊκή κοινότητα της Κροατίας - Πύλη της Εθνικής και Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης στο Ζάγκρεμπ παρέχει πρόσβαση στις σημαντικότερες παγκόσμιες βάσεις δεδομένων με την εθνική άδεια - βιβλιογραφία, παραπομπές και βάσεις δεδομένων με ολόκληρα κείμενα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Περιλαμβάνει μεγάλες υπηρεσίες βιβλιογραφικών βάσεων δεδομένων και βάσεις δεδομένων όπως το EBSCOhost και το Web της γνώσης καθώς και μεμονωμένες βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων όπως το Scopus και υπηρεσίες ηλεκτρονικών περιοδικών μεγάλων και αναγνωρισμένων εκδοτών: ScienceDirect , SpringerVerlag , Wiley-Blackwell , MathSciNet και άλλοι.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο της Rijeka είναι έδρα του μεγαλύτερου υπερυπολογιστή στην περιοχή (κατατάσσεται 32ος στον κόσμο μεταξύ των υπερυπολογιστών που χρησιμοποιούνται για την επιστημονική έρευνα). Ο υπερυπολογιστής Bura βασίζεται σε υδρόψυκτους διακομιστές Bull DLC B720. Αποτελείται από 288 κόμβους, κάθε κόμβο που περιέχει δύο επεξεργαστές Intel Xeon E5-2690 v3, για ένα σύστημα με συνολικά 6912 πυρήνες επεξεργαστών και συνολική απόδοση 239,64 Teraflops (Rmax). Ο υπερυπολογιστής έχει πάνω από 18 terabytes μνήμης RAM και χωρητικότητα συστημάτων δίσκου 850 terabytes. Το σύστημα δικτύου Mellanox InfiniBand FDR 56GB εξασφαλίζει την ταχεία επικοινωνία μεταξύ των εξαρτημάτων του συμπλέγματος υπερυπολογιστών Bura.

Το νέο κέντρο δεδομένων του Πανεπιστημίου της Rijeka είναι το μοναδικό στο είδος του στην περιοχή που προσφέρει άμεσο σύστημα ψύξης νερού με ζεστό νερό έως και 40 ° C. Το BURA είναι ένας "πράσινος" υπολογιστής σύμφωνα με τις δοκιμές του Green 500, τοποθετώντας το στην 175η θέση παγκοσμίως.

Οι διδακτορικοί μας σπουδαστές κατά τη διάρκεια ενός τριετούς διδακτορικού (Οικονομικού και Επιχειρηματικού) ερευνητικού προγράμματος με μόνο έξι μαθήματα (εκ των οποίων τα μισά είναι μαθήματα επιλογής) και ενεργό συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, εργαστήρια και συνέδρια καθώς και διαμονή σε ξένα πανεπιστήμια και εκδόσεις χαρτιού σε έγκριτα διεθνή περιοδικά αποκτούν το υψηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη δημιουργία και την αξιολόγηση νέων αντιλήψεων, μεθόδων, αρχών και θεωριών στον τομέα της επιστημονικής έρευνας που επεκτείνουν τα όρια της γνωστής γνώσης. Επίσης, αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες, ανεξαρτησία και ευθύνη στο έργο τους. Συμπεριλαμβάνονται στα επιστημονικά προγράμματα υπό την καθοδήγηση των καθηγητών μας, αλλά και λαμβάνουν πρόσθετη χρηματοδότηση για διαμονή στο εξωτερικό, διασκέψεις υψηλής ποιότητας, εργαστήρια και εκδόσεις χαρτιού.

Απασχολούνται σε αναγνωρισμένους εθνικούς οργανισμούς και εταιρείες ως εμπειρογνώμονες, κορυφαίους διευθυντές ή συμβούλους καθώς και εκπαιδευτικό και ερευνητικό προσωπικό.

Τρέχουσα Ph.D. σπουδαστές ανά επιχειρηματικούς τομείς

Τρέχουσα Ph.D. σπουδαστές από θέσεις εργασίας

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Το πρόγραμμα ξεκινάει το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους, με διαδικασίες εφαρμογής ξεκινώντας από το τέλος του χειμώνα.

Σημείωση: Επικοινωνήστε με το Διεθνές Γραφείο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απαραίτητη τεκμηρίωση και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής.

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
 • Αγγλικά


Τελευταία ενημέρωση May 2, 2018
Διάρκεια & Τιμή
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Start Date
Ημερομηνία Έναρξης
Οκτ. 2019
Duration
Διάρκεια
3 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Locations
Κροατία - Rijeka, Primorje-Gorski Kotar County
Ημερομηνία Έναρξης : Οκτ. 2019
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Dates
Οκτ. 2019
Κροατία - Rijeka, Primorje-Gorski Kotar County
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών