Πρόγραμμα διδακτορικών ποσοτικών βιοεπιστημών

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Το QBM επιδιώκει να εκπαιδεύσει μια ομάδα νεαρών επιστημόνων οι οποίοι, αν και σταθεροποιημένοι στην οικιακή τους πειθαρχία, είναι πολύ έμπειροι σε πολλαπλές προσεγγίσεις και στυλ σκέψης. Ο στόχος είναι οι μαθητές να αισθάνονται άνετα στην επικοινωνία πέρα από τα παραδοσιακά όρια, ειδικά σε όλη τη διαφορά μεταξύ πειράματος και ποσοτικής θεωρίας - να γίνουν, στην πραγματικότητα, επιστημονικά δι- ή πολυγλωσσικά. Για το σκοπό αυτό, το σχολείο προσφέρει μια ολοκληρωμένη διεπιστημονική Ph.D. πρόγραμμα που αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία:

  1. Ένα διεπιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα που συνδυάζει έννοιες και μεθόδους από διαφορετικούς τομείς.
  2. Ένα ουσιαστικό πρόγραμμα επίσημης διδασκαλίας με ένα γενικό και ένα μεμονωμένο στοιχείο που επικεντρώνεται σε μια διεπιστημονική πορεία πυρήνα που καλύπτει τα βασικά προβλήματα της βιοεπιστήμης από πολλαπλές προοπτικές.
  3. Περαιτέρω δραστηριότητες για την ενίσχυση των άλλων μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων των φοιτητών ώστε να επιτύχουν στην επιστήμη ως ανταγωνιστικό επάγγελμα.

Το διδακτορικό πρόγραμμα QBM είναι πλήρως συμβατό με τη Μπολόνια και οδηγεί στο Δρ. nat. ή Ph.D. βαθμός. Οι φοιτητές υποβάλλουν τη γραπτή τους διατριβή στην σχολή του PI τους και υπερασπίζονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της ίδιας σχολής.

Διεπιστημονική έρευνα

Τα ερευνητικά προγράμματα φοιτητών βρίσκονται στη διεπαφή μεταξύ δύο ειδικοτήτων και συνήθως αποτελούν μέρος μιας συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ δύο ΠΙ του QBM, οι οποίοι θα συμβούλευαν και θα συνδιόρισαν. Το έργο είναι αγκυροβολημένο στο κύριο πεδίο εκπαίδευσης του σπουδαστή, το οποίο είναι συνήθως και ο τομέας της εμπειρογνωμοσύνης του κύριου συμβούλου, αλλά απαιτεί στενή αλληλεπίδραση με μια δεύτερη πειθαρχία, που εκπροσωπείται συνήθως από τον συν-συμβούλο. Ενώ οι σπουδαστές εδρεύουν σταθερά στο εργαστήριο του συμβούλου τους, αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς, τόσο επαγγελματικούς όσο και προσωπικούς, με τον συν-συμβούλο και την ομάδα του / της όταν ισχύει.

Ο φοιτητής έχει συμβουλευτική επιτροπή διατριβής (TAC) και θα του υποβάλλει έκθεση σχετικά με την πρόοδό του κάθε χρόνο. Το TAC αποτελείται ιδανικά από τουλάχιστον τρία μέλη (σύμβουλος, συν-σύμβουλος / 2ο μέλος του QBM, 3ο μέλος του QBM) και όταν απαιτείται ή επιθυμεί πρόσθετα εξωτερικά μέλη.

Μαθήματα εργασιών

Η εργασία κύκλου QBM στοχεύει να παρέχει στους φοιτητές διακλαδική και διεπιστημονική κατάρτιση για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ ποσοτικών και ποιοτικών προσεγγίσεων στις βιοεπιστήμες.

Τα μαθήματα Primer μας δημιουργούν ένα ισχυρότερο θεμέλιο στους κλάδους έξω από το κύριο πεδίο εκπαίδευσης ενός σπουδαστή. Προσφέρουμε στοχευμένες σειρές μαθημάτων τροφοδοσίας όπως προγραμματισμό, βιοχημεία (για μη επιστήμονες της ζωής) , στατιστικές, βιοπληροφορική και μαθηματικά και βιοφυσική σε διαφορετικά επίπεδα ειδικά σχεδιασμένα για να διδάσκουν σχετικά βασικά σε μη ειδικούς .

Για τη Σειρά Lecture, οι μαθητές QBM προτείνουν να προσκαλέσετε και να φιλοξενήσετε εξωτερικούς ομιλητές σε αυτό το μηνιαίο γεγονός. Οι διαλέξεις σχετικά με θέματα που σχετίζονται με το QBM συμπληρώνονται με ένα περιοδικό club με τον προσκεκλημένο ομιλητή.

Για να υποστηρίξετε τους φοιτητές κατά τη διδακτορική τους διατριβή σε μεταβιβάσιμες δεξιότητες, προσφέρουμε Μαθήματα Μαλακών Δεξιοτήτων Ακόμη και τα καλύτερα αποτελέσματα της έρευνας δεν θα αναγνωριστούν καλά από την κοινότητα εάν δεν παρουσιάζονται με σαφή και συνεπή τρόπο. Για να το μάθετε, παρέχουμε μαθήματα όπως η επιστημονική γραφή, οι ικανότητες παρουσίασης και η καλή επιστημονική πρακτική.

Τέλος, η ετήσια υποχώρηση QBM φέρνει όλους τους σπουδαστές QBM μαζί σε ένα άτυπο επιστημονικό περιβάλλον όπου παρουσιάζουν την έρευνά τους σε συνομιλίες και αφίσες και παρακολουθούν διαλέξεις προσκεκλημένων ομιλητών.

Εξωτερικά γεγονότα:

Επίσης, ενθαρρύνουμε τους φοιτητές να παρακολουθήσουν διεθνή συνέδρια, εργαστήρια, θερινά σχολεία στο LMU ή άλλα ιδρύματα, καθώς και προχωρημένα μαθήματα σχετικά με την ερευνητική εργασία τους. Επιπλέον, οι μαθητές έχουν διάφορες ευκαιρίες να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στην επιστημονική κοινότητα του Μονάχου, ακολουθώντας τα δικά τους ερευνητικά ενδιαφέροντα. Αυτά τα γεγονότα περιλαμβάνουν σειρές διαλέξεων, συμπόσια και εργαστήρια που προσφέρονται από πέντε συνεργατικά ερευνητικά κέντρα (SFB) που εκπροσωπούνται στο QBM, το Κέντρο για τη Νανοεπιστήμη (CeNS) και τις ομάδες αριστείας Nanosystems Initiative Munich (NIM) και το Κέντρο Ολοκληρωμένης Πρωτεϊνικής Επιστήμης Μόναχο CIPSM), το Max-Planck-Ινστιτούτο Βιοχημείας και το Κέντρο Helmholtz του Μονάχου.

Διαδικασία επιλογής

Με βάση τη γραπτή αίτησή τους, θα επιλεγούν υποψήφιοι για συνέντευξη στο Μόναχο για να διερευνήσουν το αμοιβαίο ενδιαφέρον με το εργαστήριο υποδοχής και το μεταπτυχιακό σχολείο. Οι υποψήφιοι που έχουν εκπληρώσει τα κριτήρια μας και συνοδεύονται από εργαστήριο PI και φιλοξενίας θα κληθούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Τα έξοδα ταξιδιού και η διαμονή για την εβδομάδα συνέντευξης θα καλυφθούν από το QBM.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Welcome to the Graduate School of Quantitative Biosciences Munich (QBM). Our School aims at preparing young life scientists for the new era of quantitative, systems-oriented bioscience. It provides an ... περαιτέρω

Welcome to the Graduate School of Quantitative Biosciences Munich (QBM). Our School aims at preparing young life scientists for the new era of quantitative, systems-oriented bioscience. It provides an innovative, integrated Ph.D. training program that is international in outlook and brings together a range of diverse disciplines, from biochemistry and medicine to bioinformatics, experimental and theoretical (bio-)physics, and applied mathematics. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη