SDS - The Sustainable Design School

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Η Διεθνής Σχολή Σχεδιασμού για την Αειφόρο Καινοτομία για Ανθρώπινες Λύσεις

Η Σχολή Αειφόρου Σχεδιασμού - Η Σχολή Σχεδιασμού στην Αειφορική Καινοτομία

Ιδρύθηκε το 2013, η Σχολή Αειφόρου Σχεδιασμού είναι ένα διεθνές ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αφιερωμένο στον αειφόρο σχεδιασμό και την καινοτομία για τον άνθρωπο.

Μια λέξη από τους ιδρυτές:

«Μια ισχυρή κοινή πεποίθηση οδήγησε το έργο μας στην ίδρυση της Σχολής Αειφόρου Σχεδιασμού: οι βαθιές αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα απαιτούν από εμάς να προσεγγίσουμε την καινοτομία με εντελώς διαφορετικό, ριζοσπαστικό τρόπο. Μοιράζοντας τις αμοιβαίες παιδαγωγικές και επαγγελματικές εμπειρίες μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι: ο σχεδιασμός, ως μέσο σκέψης, διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη νέα, βιώσιμη καινοτομία για όλους.

Οι Στόχοι της Αειφόρου Ανάπτυξης

Το SDS ακολουθεί τους 17 στόχους της αειφόρου ανάπτυξης ως δημιουργικό εργαλείο.

128577_0B2A6009.jpg

Εισαγωγή - Ελάτε μαζί μας

Η ποικιλομορφία των φοιτητών, από διαφορετικά υπόβαθρα και πεδία σπουδών, συμβάλλει στη βιώσιμη καινοτομία και τις πρακτικές της.

Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σημαντικά ζητήματα σχετικά με τη βιώσιμη εξέλιξη του πλανήτη μας. Οι αλλαγές δεν είναι μόνο απαραίτητες αλλά και αναπόφευκτες για να μπορέσουμε όλοι να ζήσουμε σε αποδεκτές συνθήκες. Για να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις, πρέπει να τονίσουμε τη φαντασία και την καινοτομία. Οι μαθητές μας μπορούν να δράσουν σε αυτές τις απίστευτες ευκαιρίες.

Για να αντιμετωπίσει καλύτερα την πολυπλοκότητα των σημερινών παγκόσμιων θεμάτων, η Σχολή Αειφόρου Σχεδιασμού προσφέρει ένα πρόγραμμα που είναι εγκάρσιο, διεθνές και πολυεπιστημονικό. Η παιδαγωγική υλοποιείται μέσω συγκεκριμένων έργων που υποβάλλονται από επιχειρήσεις που μοιράζονται τις αξίες μας.

128579_IMG_1598.jpg

Η πανεπιστημιούπολη

Το SDS, που βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στο Cagnes-sur-Mer στην καρδιά της Côte d'Azur, παρέχει μια πανεπιστημιούπολη μήκους 2000μ εξοπλισμένη με: εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, εργαστήριο μοντέλου, μουσικό στούντιο, στούντιο φωτογραφίας, αίθουσα δημιουργικότητας, κοινόχρηστο κήπο , βεράντες.

Η συνεργασία με το FabLab ECOLAB Côte d'Azur (3D εκτυπωτές, κοπτήρες λέιζερ, 3D σαρωτής) επιτρέπει στους μαθητές να δημιουργούν αντικείμενα για τα σχέδια τους.

 • Πανεπιστήμιο: Μέλος του Université Côte d'Azur (UCA), οι σπουδαστές μας έχουν πρόσβαση σε έρευνα και διδακτορικό μάθημα, καθώς και ακαδημαϊκές ανταλλαγές με άλλα μέλη της UCA.
 • Εισαγωγή: Με αίτηση (αρχείο εγγραφής, δελτίο ταυτότητας, αποτελέσματα σχολείου, χαρτοφυλάκιο) και ατομική συνέντευξη.
 • Χρηματοδότηση: Χρηματοδοτική βοήθεια διατίθεται μέσω του Ταμείου Δωρεών Φίλων SDS.

Ένα εγκάρσιο πρόγραμμα σπουδών με πολλές διεπιστημονικές συμμετοχές

Προτιμούμε τη διαδικασία ολοκλήρωσης με βάση τις ανταλλαγές και τις προσωπικές δεξιότητες. Προτεραιότητά μας: να σας γνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε τα ταλέντα σας.

Διεθνείς - Διεθνείς Ανταλλαγές

Το SDS είναι μέλος του Συνδέσμου Cumulus, ενός διεθνούς δικτύου που συγκεντρώνει 280 σχολές σχεδιασμού και πανεπιστήμια παγκοσμίως.

 • Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Διευθυντής και Διευθυντής (UBA - FADU) - Αργεντινή
 • Universidad de Ciencias y Artes de América Latina (UCAL) - Περού
 • Srishti Ινστιτούτο Τέχνης, Σχεδιασμός
 • Ringling College of Art
 • Πανεπιστήμιο Özyegin - Τουρκία
 • Κρατική Ακαδημία Tbilissi - Γεωργία
 • Universita degli studi della campania luigi vanvitelli - Ιταλία
 • Πανεπιστήμιο Jiangnan - Κίνα
 • Universidad del desarrollo (UDD) - Χιλή
 • Τεχνολογικό Ινστιτούτο HIT Holon - Ισραήλ

Επαγγελματική εμπειρία - Σχέδια συνεργασίας

Από το πρώτο έτος των σπουδών σας, «μαθαίνετε κάνοντας» στο πλαίσιο των επαγγελματικών συνεργασιών.

«Αυτές οι μεγάλες εταιρείες έρχονται να συνεργαστούν με τους μαθητές μας επειδή έχουν ένα διαισθητικό όραμα για το αύριο, ζουν ήδη με τη γνώση και την ανταλλαγή των οικονομιών του αύριο, γεννιούνται σε έναν ψηφιακό κόσμο και φιλοδοξούν να βοηθήσουν τους άλλους σε μια υπεύθυνη τρόπος! » Maurille Larivière128580_0B2A0125.jpg

Έργα - Τι είναι αυτά;

Τα επαγγελματικά προγράμματα που υλοποιούνται κάθε χρόνο επιτρέπουν τη συνάντηση μιας νέας γενιάς δημιουργικών, περίεργων φοιτητών που ενδιαφέρονται για τον κόσμο.

ΦΑΣΗ 1 - Σύντομη και προβληματική

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρικής σχέσης είναι βασικό σημείο. Κατά τη διάρκεια αυτής της ανταλλαγής, οι σπουδαστές εισάγονται στο έργο, εντοπίζουν τις ανάγκες, συντονίζουν τις σύντομες και τις προοπτικές προοπτικές στρατηγικές.

ΦΑΣΗ 2 - Ανάλυση

Οι ακολουθίες της έρευνας και των κύκλων βύθισης επιτρέπουν στους μαθητές να ενσωματώσουν τις ανάγκες της επιχείρησης αφενός και να καθορίσουν τους απαραίτητους ανθρώπους για στρατηγικό προβληματισμό από την άλλη. Συμπερίληψη στόχων βιώσιμης ανάπτυξης που σχετίζονται με το έργο.

ΦΑΣΗ 3 - Η ιδέα

Αυτή η φάση επιτρέπει τη δημιουργία μιας μεγάλης σειράς καινοτόμων ιδεών, από τις πιο ουτοπικές έως τις πιο συγκεκριμένες. Η ιδέα θα οδηγήσει τους μαθητές να βρουν εννοιολογικές απαντήσεις.

ΦΑΣΗ 4 - Υλοποίηση Οι επιλεγμένες ιδέες αναλύονται, αναδιαμορφώνονται και σχεδιάζονται από τους μαθητές προκειμένου να επικυρωθεί η συνάφεια τους με τους μελλοντικούς χρήστες.

Χρησιμοποιώντας μοντέλα (3D ψηφιακή οπτική αναπαράσταση) και πρωτότυπα (λειτουργικά και δυναμικά mock-up), οι μαθητές δίνουν μια πραγματική, οπτική όψη στις επικυρωμένες λύσεις.

ΦΑΣΗ 5 - Πρωτότυπο

Όλες οι φάσεις εργασίας τυπώνονται και απεικονίζονται από διαφορετικά φυσικά και ψηφιακά μέσα. Ο στόχος είναι να εξηγηθεί στην εταιρεία ο προβληματισμός που πραγματοποιήθηκε, οι θέσεις που έχουν ληφθεί και τα αποτελέσματα του έργου.

Με νέες καινοτόμες μεθόδους:

 • "Σχεδιαστική λογική"
 • Φρόνιμη καινοτομία
 • Ανάλυση κύκλου ζωής, οικολογική σύλληψη, γνώση σχεδίασης βιοϊατρικής
 • 17 Στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης

128578_IMG_1628.jpg

Αποφοίτων - Πού είναι τώρα;

«Χθες ήμουν φοιτητής, σήμερα είμαι σχεδιαστής! »Με το δίπλωμα SDS, οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να ενσωματώσουν μεγάλες εταιρείες ή να δημιουργήσουν τη δική τους εκκίνηση.

«Το όραμά μου για το σχεδιασμό δεν είναι μόνο να δημιουργήσω ένα αισθητικό αντικείμενο. Ο σχεδιασμός είναι πρωτίστως φιλοσοφία: να δημιουργηθεί για να βελτιωθεί η καθημερινή ζωή του κάθε ατόμου. Επέλεξα το SDS για την προσέγγισή του στο Design Thinking and Eco-Design »

Antoine Trouvé, Diplôme 2017

Μαρτυρίες σπουδαστών - Μας λένε

Κάθε εμπειρία είναι διαφορετική. ποιος καλύτερα από τους μαθητές να πει για τα δικά τους.

«Ήμουν πάντα ελκυσμένος στο σχέδιο, ακόμα κι αν δεν πήρα ποτέ μαθήματα. Ενδιαφέρομαι επίσης για το περιβάλλον, το οποίο αποτελεί θέμα μεγάλης ανησυχίας για τη γενιά μου. Το SDS συνδυάζει το σχεδιασμό με την έννοια της βιώσιμης καινοτομίας. Είναι ένας τόπος όπου πιστεύω ότι μπορώ να αναπτυχθώ. » Laura Jovene - 1ο Έτος

«Επιλέξαμε να ενσωματώσουμε το SDS χάρη στην έμφαση στην οικολογική σύλληψη και επειδή προσφέρει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε επαγγελματικά προγράμματα με μεγάλες εταιρείες όπως η Toyota, η Decathlon και η Accenture ..» Paul Sossouhounto - 2ο Έτος

«Επιλέξαμε να είμαι σχεδιαστής στο The SDS γιατί πρέπει να δουλέψω για τους άλλους και να αισθάνομαι χρήσιμος σε όσους είναι άποροι. Θεώρησα μια καριέρα στον ανθρωπιστικό τομέα για πολύ καιρό μέχρι να ανακαλύψω το σχέδιο. » Julian Coiffard - 2ο Έτος

«Επιλέξατε το SDS λόγω των αξιών του και του ενδιαφέροντος προγράμματος (ένα διεθνές σχολείο, σχέδια συνεργασίας). Ο σχεδιασμός είναι ένα δημιουργικό επάγγελμα όπου μπορεί κανείς να βελτιώσει τα πράγματα δημιουργώντας πιο αισθητικές, εργονομικές και βιώσιμες λύσεις. » Rosa Hämäläinen - 3ο Έτος

«Ρώτησα τον εαυτό μου,« τι είναι η βιωσιμότητα; »Είναι μια προσέγγιση που ασχολείται με το περιβάλλον ή για τον εαυτό μας; Όχι. Μετά από τον προβληματισμό, αποφάσισα να προσανατολίσω τον εαυτό μου, όπου μπορώ να βρω απαντήσεις και όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε λύσεις, διότι δεν είναι μόνο η γνώση, αλλά η δράση. » Jérémie Polese - Μεταπτυχιακός διπλωματούχος 2017

«Μου άρεσε πάντα ο σχεδιασμός και οι καλλιτεχνικοί τομείς γενικά, γι 'αυτό ήταν μια φυσική επιλογή για μένα να μελετήσω το σχεδιασμό μετά από το Bac SDT2A μου. Επέλεξα αυτό το σχολείο λόγω της θέσης του που με ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε λύσεις που να σέβονται περισσότερο το περιβάλλον μας. » Corentine Masson - Master 2 μεταπτυχιακός 2018

128576_Capturedecran2018-04-16a10.45.14.png

Τοποθεσίες

Ομορφη

Address
Ομορφη, Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή, Γαλλία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη