Graduate School of Life Science Munich

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Graduate School Life Science Munich είναι μέρος της Σχολής Βιολογίας και της Σχολής Χημείας, Βιοχημείας και Φαρμακείου του Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Αυτές οι εξαιρετικές σχολές κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων βιολογίας και βιοχημείας στη Γερμανία. Μαζί με το LMU Gene Center και το Klinikum der Universtität München (KUM), ανήκουν στο HighTechCampusLMU στο Grosshadern-Martinsried που είναι γνωστό για τη διεθνή έρευνα αιχμής στις βιοεπιστήμες. Οι συμμετέχουσες ερευνητικές ομάδες συχνά συνεργάζονται με τα παρακείμενα Ινστιτούτα Βιοχημείας και Νευροβιολογίας Max-Planck και με το Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για την Περιβαλλοντική Υγεία (Helmholtz Zentrum München).

Τα ιταλικά εμπνευσμένα κτίρια του διάσημου Ludwig-Maximilians-Universität München βρίσκονται στο κέντρο του Μονάχου κοντά στον Αγγλικό Κήπο, το πρώτο μεγάλο πάρκο της Ευρώπης. Το πανεπιστήμιο είναι από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα στη Γερμανία. Ιδρύθηκε το 1472 στην πόλη Ingolstadt της Βαυαρίας υπό τον Duke Ludwig the Rich και μετά από μια στάση στο Landshut, τελικά εγκαταστάθηκε στο Μόναχο το 1826. Από τότε, έχει προσελκύσει πολλούς αξιόπιστους μελετητές. Ανάμεσά τους ήταν ο εφευρέτης ακτίνων Χ Wilhelm Roentgen, ο χημικός και πατέρας της σύγχρονης γεωργίας Justus von Liebig, και ο κοινωνιολόγος Max Weber. Από τη σύλληψή του, το πανεπιστήμιο απέκτησε 13 νικητές βραβείων Νόμπελ. Σήμερα, με 48.000 φοιτητές, το 15% των οποίων είναι διεθνείς φοιτητές, το Ludwig-Maximilians-Universität προσφέρει μια ζωντανή φοιτητική ζωή. Οι περισσότεροι από 700 καθηγητές και 3.000 βοηθοί καθηγητές διαμορφώνουν ένα μοναδικό τοπίο έρευνας και διδασκαλίας.

Για άλλη μια φορά το 2017, το Ludwig-Maximilians-Universität München κατέχει κορυφαία θέση στην παγκόσμια κατάταξη φήμης του περιοδικού Times Higher Education Magazine, όπου το LMU εμφανίζεται στη θέση του 30. Κατά συνέπεια, το LMU είναι από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια της Ευρώπης. Η Παγκόσμια Κατάταξη Φήμης αξιολογεί τη φήμη ενός πανεπιστημίου στη διδασκαλία και την έρευνα συμβουλεύοντας διάσημους επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

biozentrum sommer-100Graduate School of Life Science Munich","author_url":"","source":""}" />

Το Graduate School Life Science Munich (LSM), που ιδρύθηκε το 2009, προσφέρει ένα διεθνές διδακτορικό πρόγραμμα στις βιοεπιστήμες που καλύπτει τομείς της Ανθρωπολογίας, της Βιοχημείας και της Βιολογίας των Κυττάρων, της Οικολογίας, της Εξέλιξης, της Γενετικής, της Μικροβιολογίας, των Επιστημών των Φυτών, της Συστηματικής και της Ζωολογίας σε εξαιρετικά κίνητρα και ειδικευμένοι ερευνητές. Το πρόγραμμα διδάσκεται εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά και παρέχει ολοκληρωμένη επιστημονική κατάρτιση σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης. Τα μέλη της Μεταπτυχιακής Σχολής ανήκουν στη Σχολή Βιολογίας και στη Σχολή Χημείας, Βιοχημείας και Φαρμακείου του Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Οι σχολές κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων βιολογίας και βιοχημείας στη Γερμανία.

Η ερευνητική εκπαίδευση σε ένα συγκεκριμένο έργο θα συμπληρωθεί από σεμινάρια, υποτροφίες, μαθήματα μεθόδων, εκπαίδευση σε μεταβιβάσιμες δεξιότητες και συμμετοχή τουλάχιστον σε ένα διεθνές συνέδριο. Το διδακτορικό πρόγραμμα είναι ανοιχτό για φοιτητές που κατέχουν είτε μεταπτυχιακό είτε δίπλωμα ή, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, 4ετές πτυχίο Bachelor. Οι επιτυχημένοι μαθητές του μεταπτυχιακού σχολείου θα απονεμηθούν διδακτορικοί τίτλοι (Dr. rer. Nat.) Από το LMU μετά από 3 έως 4 χρόνια. Οι υποψήφιοι πρέπει να αποδείξουν ένα ισχυρό ποιοτικό υπόβαθρο, καθώς και το ενδιαφέρον και την ικανότητα διεξαγωγής ανεξάρτητης έρευνας.

Περισσότερες από 39 ερευνητικές ομάδες, διεθνώς αναγνωρισμένες για τις καινοτόμες ερευνητικές προσεγγίσεις και τεχνολογίες τους, αποτελούν τη βασική σχολή της Μεταπτυχιακής Σχολής. Χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονες προσεγγίσεις, αυτές οι ομάδες στοχεύουν να απαντήσουν σε βασικές ερωτήσεις που σχετίζονται με τη βασική και εφαρμοσμένη βιολογική και βιοχημική έρευνα. Μέσα στη δική τους ερευνητική ομάδα ή σε συνεργασία με μια εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα στην πανεπιστημιούπολη, οι διδακτορικοί LSM έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να καθοδηγήσουν μια ποικιλία τεχνικών. Έτσι, στους διδακτορικούς φοιτητές στο LSM παρέχεται διεξοδική εκπαίδευση σε προηγμένες μεθόδους της επιστήμης της ζωής.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να διδάξει όχι μόνο την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη που απαιτείται για την επιτυχία στην έρευνα, αλλά και να μεταδώσει δεξιότητες που είναι απαραίτητες για κάθε στοχαστικό και υπεύθυνο επιστήμονα. Το τελευταίο περιλαμβάνει την ικανότητα επικοινωνίας σε απλή γλώσσα και την προθυμία να ασχοληθούν με βιο-ηθικά ζητήματα και να συμμετάσχουν στους δημόσιους λόγους που μπορεί να προκαλέσουν. Επιπλέον, προσφέρονται μαθήματα γερμανικής γλώσσας, συμπεριλαμβανομένων διαπολιτισμικών πτυχών, για ξένους φοιτητές για τη διευκόλυνση της ένταξης. Οι επιτυχημένοι φοιτητές ολοκληρώνουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους μετά από περίπου τρία έως τέσσερα χρόνια και απονέμονται το διδακτορικό τους (Dr. rer. Nat.) Από το LMU.

teaser b studium-163Graduate School of Life Science Munich","author_url":"","source":""}" />

Τοποθεσίες

Μόναχο

Address
Grosshadernerstr. 2-4
82152 Μόναχο, Βαυαρία, Γερμανία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη