Charles University Catholic Theological Faculty

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Καλώς ήρθατε στο Καθολική Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου. Είμαστε ευτυχείς που έχετε πάρει το χρόνο να επισκεφθείτε τις σελίδες μας. Ελπίζουμε ότι θα βρείτε κάτι ενδιαφέρον σε αυτές τις σελίδες.

ιστορία

Η Καθολική Θεολογική Σχολή (Τσεχική abbr. KTF) ήταν το ιδρυτικό σχολή της σημερινής Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα. Ήταν κανονικώς θεσπίστηκε από τον Πάπα Κλήμη VI στις 26 του Γενάρη 1347. Κατά συνέπεια, ιδρύθηκε από τον Τσέχο Βασιλιά και της Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκράτορα Καρόλου IV με βασιλικό διάταγμα της 7 του Απριλίου 1348. Από εκείνη τη στιγμή, η νομική ύπαρξή του ήταν συνεχής. Λόγω της κομμουνιστικής δίωξη της Καθολικής Εκκλησίας, η σχολή αφαιρέθηκε από το Πανεπιστήμιο το 1950. Μετά την Βελούδινη Επανάσταση του 1989, η σχολή είχε επανενταχθεί σε Πανεπιστήμιο του Καρόλου. Το Grand Chancellor της σχολής είναι ο Αρχιεπίσκοπος της Πράγας.

ακαδημαϊκά Τμήματα

Τμήμα Φιλοσοφίας Τμήμα Δογματική και Θεμελιώδη Θεολογία Τμήμα της Θεολογικής Ηθικής και Θεολογία της Πνευματικότητας Τομέας Βιβλικών Επιστημών Τμήμα Ποιμαντικής Θεολογίας και Δίκαιο Επιστήμες Ινστιτούτο Χριστιανικής Τέχνης

Η σχολή έχει εμπειρία τόσο με διεθνή προγράμματα επιστημονικής επιχορήγηση της Τσεχίας και της. Σε περίπτωση ενδιαφέροντος στη διεθνή επιστημονική συνεργασία με τη σχολή μας.

Acta Universitatis Carolinae - Theologica

Acta Universitatis Carolinae - Theologica Είναι ένα από τα θεολογικά περιοδικά στην Τσεχική Δημοκρατία, δημοσιεύεται δύο φορές το χρόνο. Το περιοδικό επικεντρώνεται κυρίως στην τσεχική θεολογική έρευνα, και είναι ανοικτή σε όλους τους κλάδους της θεολογίας, όπως τα θεμελιώδη και δογματική θεολογία, βιβλική και πατερική μελέτες, εκκλησιαστική ιστορία και την ιστορία της ιερής τέχνης, οικουμενικό μελέτες. Οι εργασίες που δημοσιεύθηκαν στα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, της Τσεχίας και της Σλοβακίας.

Κλάδοι Σπουδών

Καθολική Θεολογία

Ο σκοπός του προγράμματος MA είναι η μελέτη των βασικών θεμάτων, όπως η φιλοσοφία, Βιβλικές Σπουδές, Συστηματική και Ποιμαντικής Θεολογίας. Για να βάλετε τα βασικά μαθήματα στην πράξη, έχουν συμπληρωθεί με πρόσθετα θέματα, δηλαδή, κατηχητικής και παιδαγωγική.

Το ακαδημαϊκό τίτλο ThLic. απονέμεται μετά από την υπεράσπιση της αυστηρής διατριβής και περνώντας από του στόματος κρατική εξέταση.

Η διδακτορική μελέτη προετοιμάζει τους μαθητές για την ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα από ειδικούς τομείς θεολογική.

Θεολογία για Laics (μερική απασχόληση)

Το πρόγραμμα ΒΑ παρέχει στους φοιτητές με βασικές γνώσεις της Καθολικής Θεολογίας, και βοηθά επίσης με την ατομική προσωπική τους ανάπτυξη. Αυτό branche της μελέτης είναι κατάλληλο για όλους που ενδιαφέρονται για τη μελέτη της θεολογίας. Η επακόλουθη ΜΑ επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των εννοιών θεολογικές και τις εφαρμογές τους.

Εφαρμοσμένη Δεοντολογία

Το πρόγραμμα MA διετές καλωσορίζει τους αιτούντες με πτυχίο διάταγμα Θεολογίας για Laics ή αποφοίτων από άλλα ανθρωπιστικά και κοινωνικά ζητήματα σε άλλες σχολές. Στόχος του είναι να συμπληρώσει και να αναπτύξουν τις προηγούμενες γνώσεις τους και το βάζουμε σε ηθικά πλαίσια.

Ιστορία της Χριστιανικής Τέχνης

Το πρόγραμμα BA εστιάζεται στην γνώση της ιστορίας της τέχνης σε ένα ευρύτερο θεολογικό, ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο.

Το μεταγενέστερο πρόγραμμα MA προετοιμάζει για μια ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν την ιστορία της τέχνης στη συγκεκριμένη προοπτική της χριστιανικής τέχνης. Η διδακτορική μελέτη προετοιμάζει τους μαθητές για μια ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα και για μια ανεξάρτητη δημιουργική δραστηριότητα στον τομέα της τέχνης διαφόρων εποχών με μια πιθανή έμφαση στη σχέση του με τον Χριστιανισμό.

Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Το πρόγραμμα BA αποτελείται από τέσσερις ενότητες: ιστορικό, ιστορία της τέχνης, λογοτεχνικά και φιλοσοφικά-θεολογικά. Ο στόχος της μελέτης είναι να προετοιμάσει τους μαθητές για τα επαγγέλματα που απαιτούν καλή γνώση της ιστορίας, της ιστορίας της τέχνης και της λογοτεχνίας και άλλα παρόμοια θέματα.

Το μεταγενέστερο πρόγραμμα MA παρέχει μια επισκόπηση της ιστορικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, και ταυτόχρονα προσφέρει μια εξειδίκευση σε μια συγκεκριμένη εποχή σε σχέση με την ποικιλία των επιμέρους μονάδων.

Εκκλησία και Γενική Ιστορία

Το διδακτορικό πρόγραμμα προετοιμάζει τους μαθητές για μια ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα και τη δημιουργική δραστηριότητα στην περιοχή της εκκλησίας και της γενικής ιστορίας. Το πρόγραμμα υπογραμμίζει τη διασύνδεση των επιμέρους κλάδων, κυρίως με την ιστορία της τέχνης και των βοηθητικών επιστημών της ιστορίας.

Βιβλιοθήκη και Μελέτη

Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κτιρίου. Η μελέτη έχει χωρητικότητα 52 άτομα, προσφέροντας επιπέδου υπηρεσίες όπως εκτύπωση, CD καύση και την αντιμετώπιση. Υπάρχουν υπολογιστές και συνδέσεις για φορητό υπολογιστή στη διάθεση των φοιτητών ».

Τοποθεσίες

Πράγα

Address
Charles Univerzity in Prague
Catholic Theological Faculty

Thákurova 3
Prague 6
160 00

Πράγα, Πράγα, Τσεχία

Προγράμματα

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν προγράμματα για να εμφανίσετε

Παρακαλείστε να βελτιώσετε την αναζήτησή παραπάνω, ελέγξτε δημοφιλείς κατηγορίες μας παρακάτω ή να εκτελέσει μια αναζήτηση λέξεων-κλειδιών.


... or simply by choosing your degree:

FAQ

Άλλη