Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

"Από την αρχή των σπουδών μου, έκανα αρχή μου είναι ότι κάθε φορά που μπορώ να βρω μια πιο σωστή γνώμη, εγώ θα εγκαταλείψει αμέσως τη δική μου, λιγότερο σωστή άποψη και με χαρά να αγκαλιάσει την άποψη η οποία είναι πιο δικαιολογημένη, γνωρίζοντας ότι όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απλώς μια απειροελάχιστο κλάσμα του τι δεν ξέρουμε. "Γιαν Χους, φιλόσοφος και Εκκλησία μεταρρυθμιστής, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Η Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα στις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες στην Κεντρική Ευρώπη. Η Σχολή ιδρύθηκε το 1348 από την Τσεχική βασιλιά και αργότερα Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκράτορα Καρόλου IV, που την καθιέρωσε ως μια από τις τέσσερις σχολές της Πράγας πανεπιστήμιο, που αργότερα ονομάστηκε μετά από τον Charles University - το παλαιότερο πανεπιστήμιο στην Κεντρική Ευρώπη ανατολικά της Γαλλίας και βόρεια της οι Άλπεις. Από τότε, υπήρξε το πνευματικό κέντρο των τσεχικών εδαφών: απόφοιτοι της Σχολής, τις πράξεις και τις ιδέες τους, έχουν διαμορφώσει την Τσεχική κοινωνία και τον πολιτισμό και τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της Τσεχίας, η Σχολή των Τεχνών υπήρξε πάντα κατά τη καρδιά των γεγονότων.

Με σχεδόν 1.000 μέλη του προσωπικού, πάνω από 9.000 φοιτητές και μια αυξανόμενη διεθνή φοιτητικό πληθυσμό περίπου 1.000 φοιτητές από όλο τον κόσμο, η Σχολή των Τεχνών είναι ένα ζωντανό και ποικίλο ακαδημαϊκό περιβάλλον. Χάρη στο ευέλικτο σύστημα πάνω από 700 πιθανούς συνδυασμούς διπλό θέμα βαθμού, η BA και MA βαθμούς επιτρέπει στους μαθητές να επικεντρωθεί σε δύο θέματα στον ίδιο βαθμό, γεγονός που αυξάνει την προσαρμοστικότητά τους και τους παρέχει περισσότερες ευκαιρίες για τη μελλοντική σταδιοδρομία τους. Το επίπεδο αποδοχής είναι μόνο 27%, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση, απαραίτητη, αν οι ανθρωπιστικές επιστήμες πρέπει να διδάσκονται και να μελετηθεί σοβαρά.

Φοιτητές και ερευνητές έρχονται στην Σχολή Καλών Τεχνών για να εργαστούν σε περισσότερα από εβδομήντα άτομα - ένας μεγαλύτερος αριθμός από την πλειοψηφία των συγκρίσιμων ιδρύματα στον κόσμο μπορεί να προσφέρει. Πανεπιστήμιο του Καρόλου ως εκ τούτου κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 2% πανεπιστήμια στον κόσμο και το ίδιο το Τμήμα κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων 200 πανεπιστήμια στον κόσμο σε αριθμό disciplines.The Σχολή προσελκύει τους πιο ικανούς φοιτητές από την Τσεχική Δημοκρατία και ο αριθμός των αιτήσεων για διδακτορικά προγράμματα BA, MA και ανέρχεται σε 10.000 κάθε χρόνο.

Το εντυπωσιακά ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων στη Σχολή Καλών Τεχνών περιλαμβάνει φιλοσοφίας και θρησκευτικών μελετών? την ιστορία και την αρχαιολογία? ψυχολογία; κοινωνιολογία και πολιτική επιστήμη? το θέατρο, τον κινηματογράφο και μουσικές σπουδές και μια σειρά από φιλολογικά προγράμματα που συνδυάζουν μια αυστηρή μελέτη μιας συγκεκριμένης γλώσσας και μαθήματα στην συνδεδεμένων λογοτεχνικό, ιστορικό και πολιτισμικό υπόβαθρο. Η Σχολή προσφέρει μαθήματα σε περισσότερες από εκατό γλώσσες, νεκρούς και διαβίωσης, όπως η αλβανική, Ακκαδική, Αραβικά, Αρμένικα, Avestan, του Αζερμπαϊτζάν, της Χώρας των Βάσκων, Μπενγκάλι, βουλγαρικά, τσεχικά (επίσης ειδικές βαθμούς για τους αλλοδαπούς και για τους κωφούς), Καταλανικά, εκκλησία σλαβική, Κινέζικα, Κροατικά, Δανέζικα, Ολλανδικά, Αγγλικά, Eblaite, αρχαία αιγυπτιακή, Φινλανδικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Gothic, ελληνικά (αρχαία και σύγχρονη), τα εβραϊκά (Παλαιά Διαθήκη και σύγχρονη), Χίντι, Χετταίων, ουγγρικά, ιρλανδικά, ισλανδικά , Ιταλικά, Ιαπωνικά, Κορεατικά, λατινικά, της Λιθουανίας, της Λετονίας, Lusatian Sorbian, Μακεδονικό, της Μογγολίας, Νορβηγικά, Παλαιοί Νορβηγοί, Παλαιά ιρλανδικά, περσικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρουμανικά, ρωσικά, σανσκριτικά, Σλοβακικά, Σλοβενικά, Σερβικά, Ισπανικά, Σουηδικά, Ταμίλ, Tocharian, Θιβέτ, τουρκικά, Ουγκαρίτικ, της Ουκρανίας, γίντις και Βιετνάμ.

Το ερευνητικό έργο του Τμήματος, το οποίο μετράται στον αριθμό των μονογραφιών και άρθρων, είναι μεγαλύτερη από εκείνη οποιουδήποτε άλλου ιδρύματος στις ανθρωπιστικές επιστήμες στην Τσεχική Δημοκρατία - η οποία αντικατοπτρίζει τόσο την ποιότητα της έρευνας και του επιπέδου διδασκαλία. Κάθε χρόνο, η Σχολή φιλοξενεί μια σειρά από διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις της γενικής πολιτιστικής σημασίας - εκθέσεις, συναυλίες, διαλέξεις, δημόσιες συζητήσεις. Κατά τα τελευταία λίγα χρόνια, η Σχολή των Τεχνών εκδοτικός οίκος έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία και τώρα ανταγωνίζονται με τους μεγαλύτερους ακαδημαϊκούς εκδότες στη χώρα.

Ξέρατε ότι…

... Το Τμήμα των αιγυπτιακών Σπουδών έχει εργαστεί στην Αίγυπτο για τα τελευταία πενήντα χρόνια και έχει κάνει σημαντικές ανακαλύψεις; την ανακάλυψη του τάφου ενός άγνωστου αιγυπτιακή βασίλισσα στο Abusir το φθινόπωρο του 2014, ψηφίστηκε ένα από τα 10 μεγαλύτερα αρχαιολογικά ευρήματα το 2014.

... Το 2014, ο καθηγητής Tomáš Halík απονεμήθηκε το διεθνούς κύρους βραβείο Templeton, χορηγείται σε άτομα που "έκανε μια εξαιρετική συμβολή στην επιβεβαιώνοντας πνευματική διάσταση της ζωής";

... Ο καθηγητής Martin Hilský μεταφραστεί τα άπαντα του Σαίξπηρ σε Τσεχική;

ιστορία

Ο Σχολή Καλών Τεχνών ιδρύθηκε ως ένα από τα τέσσερα αρχικά σχολές του Πανεπιστημίου του Καρόλου - το παλαιότερο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική Ευρώπη - με την έκδοση του Χάρτη Ιδρύματος στις 7 του Απρίλη 1348. Charles IV, κατά την επιδίωξη του κράτους και δυναστική πολιτική του, προσπάθησε να καθιερώσει το βασίλειο της Βοημίας, όπως το κέντρο της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το σχέδιο του ήταν να συγκεντρώσει μελετητές από το σπίτι και το εξωτερικό στην Πράγα, η οποία έγινε κατοικημένη πόλη του, και έτσι να ενισχύσει τη βάση της δύναμής του. Στην προ-Hussite φορές, τα δύο τρίτα του συνόλου των φοιτητών του πανεπιστημίου ήταν μαθητές του Καλλιτεχνικού Τμήματος όπου αποκτήσει τις γνώσεις που απαιτούνται για να είναι σε θέση να μελετήσει τις άλλες τρεις σχολές (θεολογία, ιατρική, νομική). Ένα από τα προνόμια που απολαμβάνει η σχολή ήταν το δικαίωμα να απονέμουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά πτυχία που δικαιούνται φορείς τους να διδάξουν σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκεια των δύο αιώνων μετά τις Hussite πολέμους, η Σχολή των Φιλελευθέρων Τεχνών ήταν η καρδιά του όλου πανεπιστημίου. Από τον δέκατο έβδομο αιώνα ονομαζόταν η Φιλοσοφική Σχολή. Από την αρχή μέχρι τα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα, υπηρέτησε ως σχολή του οποίου το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τις προπαρασκευαστικές τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους μελλοντικούς φοιτητές των άλλων σχολών. Από τον δέκατο όγδοο αιώνα και μετά, ο αριθμός των επιστημονικών κλάδων άρχισε να αυξάνεται: εκτός από τη φιλοσοφία, ήταν δυνατό να μελετήσει την αισθητική, τα μαθηματικά, την αστρονομία, φυσικές επιστήμες, τη μηχανική, την οικονομία, την εκπαίδευση και την ιστορία. Στο δέκατο ένατο αιώνα, εκτός από ανατολίτικα μελέτες, την αρχαιολογία και τις θρησκευτικές μελέτες, σημαντικές εξελίξεις έλαβαν χώρα στη σφαίρα της φιλολογίας και βαθμούς στην Τσεχία, ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά και εβραϊκά εισήχθησαν. Μετά τις μεταρρυθμίσεις του 1849-1850, η σχολή απελευθερώθηκε από propaedeutic τη λειτουργία της και απέκτησε μια ισότιμη με τις άλλες σχολές. Το 1897, οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στη Φιλοσοφική Σχολή.

Η Σχολή διατήρησε τη σημασία της σε εδάφη της Τσεχίας, ακόμη και μετά τη διαίρεση του Πανεπιστημίου της Πράγας σε Τσεχική μέρος και ένα γερμανικό τμήμα το 1882. Κατά τη διάρκεια του λεγόμενου Πρώτου Δημοκρατίας της Τσεχοσλοβακίας (1918-1938), η διάρκεια ζωής του πανεπιστημίου διαμορφώθηκε κυρίως από την απόσχιση της Σχολής Φυσικών Επιστημών το 1920 και με την απόκτηση ενός νέου κτιρίου για το ανάχωμα Μολδάβα - η μία, όπου μπορείτε εξακολουθούν να βρείτε τα περισσότερα από τα τμήματα και αίθουσες διαλέξεων. Το κλείσιμο της Σχολής από τη ναζιστική κατοχή το 1939 ακολούθησε η βάναυση δίωξη τόσο των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Οι παραγωγικές, ενθουσιώδης χρόνια μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήρθε σε ένα βίαιο τέλος το 1948 με το κομμουνιστικό πραξικόπημα και τα επόμενα σαράντα χρόνια κομμουνιστικού καθεστώτος. Η αναγκαστική αποχώρηση των δεκάδων των εκκρεμών καθηγητές και η εισαγωγή των θεμάτων μαρξιστικό-λενινιστικό είχε ως αποτέλεσμα τη ραγδαία μείωση της έρευνας και της διδασκαλίας. Ελπίδες για μια ευρεία κοινωνική αλλαγή στα τέλη του 1960, η λεγόμενη «Άνοιξη της Πράγας», κατά την οποία η Σχολή άρχισε να καλέσει πίσω σημαντικές προσωπικότητες της εποχής, όπως ο φιλόσοφος Jan Patočka, είχαν συνθλιβεί από τη σοβιετική εισβολή τον Αύγουστο του 1968. Τον Ιανουάριο του 1969, ο Jan Palach, ένας φοιτητής της Σχολής, αυτοκτόνησε από αυτοπυρπόληση στην πολιτική διαμαρτυρία. Η πλατεία όπου βρίσκεται το κεντρικό κτίριο και η Σχολή των Τεχνών κεντρικής βιβλιοθήκης φέρει το όνομά του. Μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και την αποχώρηση του σε κίνδυνο τους οπαδούς του το 1989, η Σχολή καθιερωθεί και πάλι ως ένα από τα πιο έγκριτα ιδρύματα στις ανθρωπιστικές επιστήμες τόσο στην Τσεχική Δημοκρατία και στην Κεντρική Ευρώπη.

αποφοίτους μας και πρώην μέλη του προσωπικού περιλαμβάνουν:

ο μεταρρυθμιστής Εκκλησία και φιλόσοφος Jan Hus (γ. 1370-1415), των οποίων οι σκέψεις ενέπνευσε Μάρτιν Λούθερ ο μαθηματικός, δάσκαλος της λογικής και φιλόσοφος Bernard Bolzano (1781-1848) η γλωσσολόγος Josef Jungmann (1773-1847), ένας από τους δημιουργούς της σύγχρονης τσεχικής γλώσσας η γλωσσολόγος και οριενταλιστής Bedřich Hrozný (1879-1952), αποκρυπτογράφος της αρχαίας γλώσσας των Χετταίων ιδρυτές και τα μέλη της επιρροής της Πράγας Γλωσσική Circle, όπως Vilém Mathesius (1882-1945), Vladimír Skalička (1909-1991), Jan Mukařovský (1891-1975), Bohuslav Havránek (1893-1978) και René Wellek (1903-1995 ) ο χημικός Jaroslav Heyrovský (1890-1967), εφευρέτης του πολαρογραφικών μέθοδο και αποδέκτης του βραβείου Νόμπελ το 1959 οι διάσημοι συγγραφείς Alois Jirásek (1851-1930), Karel Čapek (1890-1938), Ladislav Fuks (1923-1994), Josef Škvorecký (1924-2012) και Michal Ajvaz (1949) οι πολιτικοί Milan Rastislav Štefánik (1880-1919), Τόμας Μάζαρικ (1850-1937) και Έντουαρντ Μπένες (1884-1948), οι δύο τελευταίες έγινε Τσεχοσλοβακίας πρόεδροι ο κοινωνιολόγος και πολιτικός Alice Masarykova (1879-1966), ιδρυτής της κοινωνικής εκπαίδευσης στην Τσεχοσλοβακία η ιστορικός τέχνης και αρχαιολόγος Růžena Vacková (1901-1982) Jan Patočka (1907-1977), ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του εικοστού αιώνα Κεντρικής Ευρώπης, μαθητής του Μάρτιν Χάιντεγκερ, Edmund Husserl και Eugen Fink Jan Palach (1948-1969), μαθητή που ο ίδιος Θυσιασμένος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σοβιετική εισβολή του 1968 ο ψυχολόγος Zdeněk Matějček (1922-2004), συγγραφέας των μελετών πρωτοποριακή στην ψυχολογία των παιδιών

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
  • Αγγλικά
  • Τσέχος

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Διδακτορικό (PhD)

Charles University Faculty of Arts

Οι απόφοιτοι του διδακτορικού προγράμματος στο Logic είναι εξειδικευμένοι ερευνητές στον τομέα της λογικής και των συναφών κλάδων. Διαθέτουν σε βάθος γνώση των μεθόδων κα ... [+]

Οι απόφοιτοι του διδακτορικού προγράμματος στο Logic είναι εξειδικευμένοι ερευνητές στον τομέα της λογικής και των συναφών κλάδων. Διαθέτουν σε βάθος γνώση των μεθόδων και των τάσεων της σύγχρονης λογικής και ειδικεύονται σε μία από τις πτυχές και τις εφαρμογές της - καθαρή μαθηματική λογική, εφαρμογές λογικής στα (και λογικά θεμέλια) των μαθηματικών, της επιστήμης των υπολογιστών ή της γλωσσολογίας, ή αποκλειστικά φιλοσοφικές πτυχές λογική. Είναι σε θέση να αναλάβουν ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα και να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματά τους σε διεθνές επίπεδο και είναι ανοικτά σε διεπιστημονική συνεργασία. Ph.D. οι πτυχιούχοι εκπαιδεύονται για ερευνητικά και τριτοβάθμια εκπαιδευτικά επαγγέλματα σε ιδρύματα που ειδικεύονται σε οποιεσδήποτε από τις εν λόγω τάξεις.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Arts

Το ατομικά σχεδιασμένο σύστημα βεβαίωσης του διδακτορικού προγράμματος παρέχει στους πτυχιούχους μια εικόνα της τρέχουσας κατάστασης της έρευνας και της μεθοδολογίας του ... [+]

Το ατομικά σχεδιασμένο σύστημα βεβαίωσης του διδακτορικού προγράμματος παρέχει στους πτυχιούχους μια εικόνα της τρέχουσας κατάστασης της έρευνας και της μεθοδολογίας του θέματος, ειδικά στον επιλεγμένο τομέα της εξειδίκευσης και των στενά συνδεδεμένων επιστημών. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι απόφοιτοι εξέτασαν επίσης φιλοσοφικά ζητήματα που σχετίζονται με τα διδακτορικά θέματα και τα θέματα και πέρασαν μια εξέταση ξένων γλωσσών. Η διδακτορική διατριβή είναι επιστημονικά πολύτιμη συμβολή στην έρευνα του θέματος και τα ευρήματά της δημοσιεύονται συνήθως ως μονογραφία ή μελέτη σε επιστημονικό περιοδικό.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Arts

Το Ph.D. ο απόφοιτος έχει βαθιά θεωρητική γνώση σε όλους τους κύριους τομείς της Αιγυπτολογίας και μια λεπτομερή επισκόπηση και μια σύγχρονη κατανόηση της τρέχουσας κατάσ ... [+]

Το Ph.D. ο απόφοιτος έχει βαθιά θεωρητική γνώση σε όλους τους κύριους τομείς της Αιγυπτολογίας και μια λεπτομερή επισκόπηση και μια σύγχρονη κατανόηση της τρέχουσας κατάστασης της έρευνας και των συναφών προβλημάτων. Βάσει των επικυρωμένων Ph.D. διατριβή, είναι σε θέση να αποδείξει εξαιρετική ποιότητα στην ειδική εξειδίκευση του. Η ακαδημαϊκή, γλωσσική και αναλυτική επάρκεια και δεξιότητες του μεταπτυχιακού φοιτητή τον καθιστούν πλήρως εξοπλισμένο για επαγγελματική ακαδημαϊκή και παιδαγωγική επιδίωξη σε διεθνές επίπεδο. Το Ph.D. ο απόφοιτος μπορεί να απασχολείται σε πολλά κορυφαία ιδρύματα με επίκεντρο τη μελέτη της αρχαιότητας, καθώς και σε επίπεδο αποτελεσματικών ανώτατων στελεχών σε ιδρύματα που συμμετέχουν σε πολιτιστικές, πολιτικές, οικονομικές ή εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Αιγύπτου.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Arts

Οι απόφοιτοι του διδακτορικού προγράμματος στην Ασιατική Ιστορία και Πολιτισμό είναι εξειδικευμένοι ειδικοί στον τομέα της εξειδίκευσής τους. Η εξαιρετική διοίκησή τους σ ... [+]

Οι απόφοιτοι του διδακτορικού προγράμματος στην Ασιατική Ιστορία και Πολιτισμό είναι εξειδικευμένοι ειδικοί στον τομέα της εξειδίκευσής τους. Η εξαιρετική διοίκησή τους σε μια επιλεγμένη ασιατική γλώσσα τους δίνει τη δυνατότητα να δουλεύουν κριτικά με πρωτογενείς πηγές και έχουν μια σταθερή γείωση στη δευτερογενή βιβλιογραφία και στη σύγχρονη έρευνα. Το άριστο επίπεδο εξάσκησής τους τους επιτρέπει να ασκούν σταδιοδρομία στον ακαδημαϊκό χώρο (πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κ.λπ.). μπορούν επιπλέον να αναζητήσουν απασχόληση σε πολιτιστικά ιδρύματα, διπλωματία, μέσα μαζικής επικοινωνίας, εξειδικευμένες ομάδες προβληματισμού κλπ.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Arts

Οι απόφοιτοι του διδακτορικού προγράμματος στην Ιστορία / Γενική Ιστορία είναι ειδικοί υψηλής ειδίκευσης εξοπλισμένοι για ανεξάρτητη και κριτική έρευνα και διαθέτουν άρισ ... [+]

Οι απόφοιτοι του διδακτορικού προγράμματος στην Ιστορία / Γενική Ιστορία είναι ειδικοί υψηλής ειδίκευσης εξοπλισμένοι για ανεξάρτητη και κριτική έρευνα και διαθέτουν άριστη γνώση της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της ανθρώπινης κοινωνίας. διαθέτουν δεξιότητες στην εργασία με δημοσιευμένες και αδημοσίευτες πηγές και την ικανότητα να υιοθετούν μια κριτική προσέγγιση στα εξειδικευμένα γραπτά, να διεξάγουν βασική έρευνα, να παράγουν θεωρητικές γενικεύσεις και να εφαρμόζουν δημιουργική σκέψη στην ανάλυση ιστορικών γεγονότων και διαδικασιών. Οι απόφοιτοι είναι εξοπλισμένοι για οποιοδήποτε επάγγελμα που απαιτεί πανεπιστημιακό πτυχίο στην ιστορία ή σε συναφείς κλάδους. μπορούν να αναζητήσουν θέσεις στον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και ένα ευρύ φάσμα θεσμών στον πολιτισμό, τη δημόσια διοίκηση και την πολιτική.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Arts

Οι απόφοιτοι του Ph.D. πρόγραμμα στην Κλασική Φιλολογία είναι εμπειρογνώμονες σε κλασικές γλώσσες / αρχαία λογοτεχνία, ικανές να αναπτύξουν τη γνώση τους με δημιουργικό τ ... [+]

Οι απόφοιτοι του Ph.D. πρόγραμμα στην Κλασική Φιλολογία είναι εμπειρογνώμονες σε κλασικές γλώσσες / αρχαία λογοτεχνία, ικανές να αναπτύξουν τη γνώση τους με δημιουργικό τρόπο. Οι διατριβές τους μαρτυρούν την άριστη εμπειρία των αποφοίτων στην εξειδίκευση της επιλογής τους μέσα στην κλασσική φιλολογία, συμπεριλαμβανομένης μιας αξιόπιστης γλωσσικής ή γλωσσικής θεωρίας. Οι απόφοιτοι διαθέτουν γνώσεις, μεθόδους και γλωσσικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ανεξάρτητη ερευνητική σταδιοδρομία, είναι σε θέση να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους σε συνέδρια, περιοδικά, μονογραφίες και εκδόσεις αρχαίων κειμένων. Οι απόφοιτοι μπορούν να αναζητήσουν εργασία ως ερευνητές και πανεπιστημιακοί καθηγητές, συντάκτες και μεταφραστές ειδικών δημοσιεύσεων.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Arts

Οι απόφοιτοι έχουν μια ευρεία επισκόπηση βασικών ζητημάτων στην τρέχουσα κοινωνιολογική θεωρία και μεθοδολογία, μια διεξοδική γειτονιά σε ένα ευρύ φάσμα αναλυτικών μεθόδω ... [+]

Οι απόφοιτοι έχουν μια ευρεία επισκόπηση βασικών ζητημάτων στην τρέχουσα κοινωνιολογική θεωρία και μεθοδολογία, μια διεξοδική γειτονιά σε ένα ευρύ φάσμα αναλυτικών μεθόδων ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας και την ικανότητα χρήσης και συνδυασμού αυτών των διαδικασιών. Είναι σε θέση να διατυπώσουν και να λύσουν απαιτητικές ερευνητικές ερωτήσεις, να προσδιορίσουν σχετικές υποθέσεις, να βρουν κατάλληλες μεθόδους επίλυσης και να διατυπώσουν σχετικές εμπειρογνωμοσύνη. Οι απόφοιτοι μπορούν να αναζητήσουν εργασία ως ερευνητές και καθηγητές πανεπιστημίων καθώς και σε ειδικευμένες και διευθυντικές θέσεις τόσο στον κρατικό όσο και στον εμπορικό τομέα.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Arts

Οι απόφοιτοι είναι ειδικοί υψηλής ειδίκευσης σε λογοτεχνικές και πολιτιστικές σπουδές που επικεντρώνονται στις αγγλόφωνες χώρες, ιδιαίτερα στη λογοτεχνία και τους πολιτισ ... [+]

Οι απόφοιτοι είναι ειδικοί υψηλής ειδίκευσης σε λογοτεχνικές και πολιτιστικές σπουδές που επικεντρώνονται στις αγγλόφωνες χώρες, ιδιαίτερα στη λογοτεχνία και τους πολιτισμούς στα βρετανικά νησιά και στη Βόρεια Αμερική. Έχουν καλή γνώση θεωρητικών και μεθοδολογικών προσεγγίσεων, είναι σε θέση να διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα και να διδάσκουν σε τριτοβάθμια εκπαίδευση τις λογοτεχνικές και πολιτιστικές ιστορίες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ιρλανδίας και άλλων αγγλόφωνων χωρών, καθώς και σχετικά λογοτεχνικά και πολιτιστικά μαθήματα. Μπορούν να συμμετάσχουν σε ομαδικά ερευνητικά προγράμματα και να εργαστούν σε διεθνείς ερευνητικές ομάδες. Οι Τσέχοι απόφοιτοι έχουν καλή γνώση της ορολογίας και του στυλ της πειθαρχίας στη μητρική τους γλώσσα και έχουν βασικές γνώσεις σχετικά με την υποδοχή αγγλοφωνικής λογοτεχνίας στην τσεχική κουλτούρα.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Arts

Οι απόφοιτοι διαθέτουν γενική γνώση των προβλημάτων της Λατινικής Αμερικής σε σχέση με την ιστορική τους ανάπτυξη και τη χαρακτηριστική κουλτούρα που εξελίχθηκε από τα τέ ... [+]

Οι απόφοιτοι διαθέτουν γενική γνώση των προβλημάτων της Λατινικής Αμερικής σε σχέση με την ιστορική τους ανάπτυξη και τη χαρακτηριστική κουλτούρα που εξελίχθηκε από τα τέλη του 16ου αιώνα, με βάση τις προ-κολομβιανές κοινότητες και τη μετανάστευση από τις αποικιακές μητροπόλεις και την Αφρική. Οι απόφοιτοι γνωρίζουν τα βασικά στοιχεία της λατινοαμερικανικής ιστορίας και την ικανότητα να μαθαίνουν νέα γεγονότα, βοηθούμενα από τη γνώση της θεωρίας και της μεθοδολογίας της πειθαρχίας. Οι απόφοιτοι γνωρίζουν την εξέλιξη των απόψεων σχετικά με τα βασικά προβλήματα της ιστορίας της περιοχής και τα θεσμικά όργανα, τις προσωπικότητες, τα περιοδικά και τα βασικά έργα. Έχουν αναπτύξει γλωσσικές δεξιότητες στα ισπανικά και στα αγγλικά που τους επιτρέπουν να σπουδάσουν εξειδικευμένη βιβλιογραφία και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις εντός της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Arts

Οι απόφοιτοι έχουν καλή γνώση των τρεχουσών τάσεων στον τομέα και είναι σε θέση να υιοθετήσουν μια δημιουργική προσέγγιση στο σχετικό αρχικό υλικό. Οι απόφοιτοι είναι εξο ... [+]

Οι απόφοιτοι έχουν καλή γνώση των τρεχουσών τάσεων στον τομέα και είναι σε θέση να υιοθετήσουν μια δημιουργική προσέγγιση στο σχετικό αρχικό υλικό. Οι απόφοιτοι είναι εξοπλισμένοι να εργάζονται με πρωτότυπα λατινικά έγγραφα, δηλαδή λογοτεχνικά και διπλωματικά χειρόγραφα, incunabula, παλαιότυπα και παλιές εκτυπώσεις, να μπορούν να τα ερμηνεύουν και να τα προετοιμάζουν για δημοσίευση και μετάφραση. Έχοντας εκπαιδεύσει στη φιλολογία και την λογοτεχνική ιστορία και απέκτησαν τα θεμέλια των σχετικών ιστορικών κλάδων (κωδικολογία, παλαρογραφία, διπλωματική) και της πολιτιστικής ιστορίας, οι απόφοιτοι είναι έτοιμοι να τοποθετήσουν τα μεσαιωνικά και πρόωρα σύγχρονα έργα στο πλαίσιο της εποχής τους και επίσης να τα ερμηνεύσουν ως ένας παράγοντας που επηρεάζει τον πολιτισμό και την κοινωνία των επακόλουθων εποχών.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Arts

Οι απόφοιτοι έχουν μια καλή γείωση στις ερευνητικές μεθόδους στις ανθρωπιστικές επιστήμες, ιδιαίτερα στη μελέτη των σχέσεων μεταξύ των γλωσσών / πολιτισμών. τη γνώση των ... [+]

Οι απόφοιτοι έχουν μια καλή γείωση στις ερευνητικές μεθόδους στις ανθρωπιστικές επιστήμες, ιδιαίτερα στη μελέτη των σχέσεων μεταξύ των γλωσσών / πολιτισμών. τη γνώση των πηγών πληροφόρησης και την ικανότητα αξιολόγησης της συνάφειάς τους με το ζεύγος γλωσσών / πολιτισμών της επιλογής τους · μια διεξοδική θεμελίωση των θεωρητικών εννοιών της μετάφρασης και της διερμηνείας και η δυνατότητα εφαρμογής τους στην ανάλυση της αγοράς μετάφρασης / διερμηνείας και των διαδικασιών. Είναι εξοπλισμένα να παράγουν και να επεξεργάζονται εκτεταμένα επιστημονικά κείμενα και να αξιολογούν την ποιότητα των γραπτών σε μελέτες μετάφρασης και διερμηνείας. Είναι σε θέση να θεωρητική σκέψη για συγκεκριμένα προϊόντα / καταστάσεις που σχετίζονται με μεταφραστικές σπουδές στο γλωσσικό, πολιτιστικό, ιστορικό και κοινωνικό τους πλαίσιο και να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στις ακαδημαϊκές κοινότητες.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά,γαλλική γλώσσα
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Arts

Οι απόφοιτοι του Ph.D. (Romance Literatures) είναι εξειδικευμένοι ειδικοί που εκπαιδεύονται να διεξάγουν ερευνητικές εργασίες στον τομέα τους (τη λογοτεχνία ενός ή περισσ ... [+]

Οι απόφοιτοι του Ph.D. (Romance Literatures) είναι εξειδικευμένοι ειδικοί που εκπαιδεύονται να διεξάγουν ερευνητικές εργασίες στον τομέα τους (τη λογοτεχνία ενός ή περισσοτέρων Ρωμαϊκών περιοχών). Είναι σε θέση να αναλύσουν με ειδική πείρα τη λογοτεχνία της επιλεγμένης περιοχής του Ρομαντισμού, εφαρμόζοντας μια σύγχρονη ή διαχρονική προσέγγιση και σύγχρονες λογοτεχνικές μεθόδους και ερευνητικές διαδικασίες. Επιπλέον, η τεχνογνωσία τους περιλαμβάνει τη γνώση της γενικής λογοτεχνικής θεωρίας, τα θεμελιώδη στοιχεία της συγκριτικής λογοτεχνίας και της λογοτεχνικής θεωρίας και κριτικής με ιδιαίτερη έμφαση στην επιλεγμένη περιοχή της ομιλίας Ρομαντισμό. Οι απόφοιτοι διαθέτουν τα προσόντα τους για ακαδημαϊκούς (πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κ.λπ.). οι γλωσσικές τους δεξιότητες και η ευρεία εκπαίδευσή τους χαρακτηρίζουν τους αποφοίτους για την απασχόληση σε πολιτιστικά ιδρύματα, τα μέσα ενημέρωσης, τη διπλωματία και άλλους τομείς.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά

Charles University in Prague