Charles University Faculty of Arts

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

"Από την αρχή των σπουδών μου, έκανα αρχή μου είναι ότι κάθε φορά που μπορώ να βρω μια πιο σωστή γνώμη, εγώ θα εγκαταλείψει αμέσως τη δική μου, λιγότερο σωστή άποψη και με χαρά να αγκαλιάσει την άποψη η οποία είναι πιο δικαιολογημένη, γνωρίζοντας ότι όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απλώς μια απειροελάχιστο κλάσμα του τι δεν ξέρουμε. "Γιαν Χους, φιλόσοφος και Εκκλησία μεταρρυθμιστής, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Η Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα στις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες στην Κεντρική Ευρώπη. Η Σχολή ιδρύθηκε το 1348 από την Τσεχική βασιλιά και αργότερα Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκράτορα Καρόλου IV, που την καθιέρωσε ως μια από τις τέσσερις σχολές της Πράγας πανεπιστήμιο, που αργότερα ονομάστηκε μετά από τον Charles University - το παλαιότερο πανεπιστήμιο στην Κεντρική Ευρώπη ανατολικά της Γαλλίας και βόρεια της οι Άλπεις. Από τότε, υπήρξε το πνευματικό κέντρο των τσεχικών εδαφών: απόφοιτοι της Σχολής, τις πράξεις και τις ιδέες τους, έχουν διαμορφώσει την Τσεχική κοινωνία και τον πολιτισμό και τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της Τσεχίας, η Σχολή των Τεχνών υπήρξε πάντα κατά τη καρδιά των γεγονότων.

Με σχεδόν 1.000 μέλη του προσωπικού, πάνω από 9.000 φοιτητές και μια αυξανόμενη διεθνή φοιτητικό πληθυσμό περίπου 1.000 φοιτητές από όλο τον κόσμο, η Σχολή των Τεχνών είναι ένα ζωντανό και ποικίλο ακαδημαϊκό περιβάλλον. Χάρη στο ευέλικτο σύστημα πάνω από 700 πιθανούς συνδυασμούς διπλό θέμα βαθμού, η BA και MA βαθμούς επιτρέπει στους μαθητές να επικεντρωθεί σε δύο θέματα στον ίδιο βαθμό, γεγονός που αυξάνει την προσαρμοστικότητά τους και τους παρέχει περισσότερες ευκαιρίες για τη μελλοντική σταδιοδρομία τους. Το επίπεδο αποδοχής είναι μόνο 27%, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση, απαραίτητη, αν οι ανθρωπιστικές επιστήμες πρέπει να διδάσκονται και να μελετηθεί σοβαρά.

Φοιτητές και ερευνητές έρχονται στην Σχολή Καλών Τεχνών για να εργαστούν σε περισσότερα από εβδομήντα άτομα - ένας μεγαλύτερος αριθμός από την πλειοψηφία των συγκρίσιμων ιδρύματα στον κόσμο μπορεί να προσφέρει. Πανεπιστήμιο του Καρόλου ως εκ τούτου κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 2% πανεπιστήμια στον κόσμο και το ίδιο το Τμήμα κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων 200 πανεπιστήμια στον κόσμο σε αριθμό disciplines.The Σχολή προσελκύει τους πιο ικανούς φοιτητές από την Τσεχική Δημοκρατία και ο αριθμός των αιτήσεων για διδακτορικά προγράμματα BA, MA και ανέρχεται σε 10.000 κάθε χρόνο.

Το εντυπωσιακά ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων στη Σχολή Καλών Τεχνών περιλαμβάνει φιλοσοφίας και θρησκευτικών μελετών? την ιστορία και την αρχαιολογία? ψυχολογία; κοινωνιολογία και πολιτική επιστήμη? το θέατρο, τον κινηματογράφο και μουσικές σπουδές και μια σειρά από φιλολογικά προγράμματα που συνδυάζουν μια αυστηρή μελέτη μιας συγκεκριμένης γλώσσας και μαθήματα στην συνδεδεμένων λογοτεχνικό, ιστορικό και πολιτισμικό υπόβαθρο. Η Σχολή προσφέρει μαθήματα σε περισσότερες από εκατό γλώσσες, νεκρούς και διαβίωσης, όπως η αλβανική, Ακκαδική, Αραβικά, Αρμένικα, Avestan, του Αζερμπαϊτζάν, της Χώρας των Βάσκων, Μπενγκάλι, βουλγαρικά, τσεχικά (επίσης ειδικές βαθμούς για τους αλλοδαπούς και για τους κωφούς), Καταλανικά, εκκλησία σλαβική, Κινέζικα, Κροατικά, Δανέζικα, Ολλανδικά, Αγγλικά, Eblaite, αρχαία αιγυπτιακή, Φινλανδικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Gothic, ελληνικά (αρχαία και σύγχρονη), τα εβραϊκά (Παλαιά Διαθήκη και σύγχρονη), Χίντι, Χετταίων, ουγγρικά, ιρλανδικά, ισλανδικά , Ιταλικά, Ιαπωνικά, Κορεατικά, λατινικά, της Λιθουανίας, της Λετονίας, Lusatian Sorbian, Μακεδονικό, της Μογγολίας, Νορβηγικά, Παλαιοί Νορβηγοί, Παλαιά ιρλανδικά, περσικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρουμανικά, ρωσικά, σανσκριτικά, Σλοβακικά, Σλοβενικά, Σερβικά, Ισπανικά, Σουηδικά, Ταμίλ, Tocharian, Θιβέτ, τουρκικά, Ουγκαρίτικ, της Ουκρανίας, γίντις και Βιετνάμ.

Το ερευνητικό έργο του Τμήματος, το οποίο μετράται στον αριθμό των μονογραφιών και άρθρων, είναι μεγαλύτερη από εκείνη οποιουδήποτε άλλου ιδρύματος στις ανθρωπιστικές επιστήμες στην Τσεχική Δημοκρατία - η οποία αντικατοπτρίζει τόσο την ποιότητα της έρευνας και του επιπέδου διδασκαλία. Κάθε χρόνο, η Σχολή φιλοξενεί μια σειρά από διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις της γενικής πολιτιστικής σημασίας - εκθέσεις, συναυλίες, διαλέξεις, δημόσιες συζητήσεις. Κατά τα τελευταία λίγα χρόνια, η Σχολή των Τεχνών εκδοτικός οίκος έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία και τώρα ανταγωνίζονται με τους μεγαλύτερους ακαδημαϊκούς εκδότες στη χώρα.

Ξέρατε ότι…

... Το Τμήμα των αιγυπτιακών Σπουδών έχει εργαστεί στην Αίγυπτο για τα τελευταία πενήντα χρόνια και έχει κάνει σημαντικές ανακαλύψεις; την ανακάλυψη του τάφου ενός άγνωστου αιγυπτιακή βασίλισσα στο Abusir το φθινόπωρο του 2014, ψηφίστηκε ένα από τα 10 μεγαλύτερα αρχαιολογικά ευρήματα το 2014.

... Το 2014, ο καθηγητής Tomáš Halík απονεμήθηκε το διεθνούς κύρους βραβείο Templeton, χορηγείται σε άτομα που "έκανε μια εξαιρετική συμβολή στην επιβεβαιώνοντας πνευματική διάσταση της ζωής";

... Ο καθηγητής Martin Hilský μεταφραστεί τα άπαντα του Σαίξπηρ σε Τσεχική;

ιστορία

Ο Σχολή Καλών Τεχνών ιδρύθηκε ως ένα από τα τέσσερα αρχικά σχολές του Πανεπιστημίου του Καρόλου - το παλαιότερο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική Ευρώπη - με την έκδοση του Χάρτη Ιδρύματος στις 7 του Απρίλη 1348. Charles IV, κατά την επιδίωξη του κράτους και δυναστική πολιτική του, προσπάθησε να καθιερώσει το βασίλειο της Βοημίας, όπως το κέντρο της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το σχέδιο του ήταν να συγκεντρώσει μελετητές από το σπίτι και το εξωτερικό στην Πράγα, η οποία έγινε κατοικημένη πόλη του, και έτσι να ενισχύσει τη βάση της δύναμής του. Στην προ-Hussite φορές, τα δύο τρίτα του συνόλου των φοιτητών του πανεπιστημίου ήταν μαθητές του Καλλιτεχνικού Τμήματος όπου αποκτήσει τις γνώσεις που απαιτούνται για να είναι σε θέση να μελετήσει τις άλλες τρεις σχολές (θεολογία, ιατρική, νομική). Ένα από τα προνόμια που απολαμβάνει η σχολή ήταν το δικαίωμα να απονέμουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά πτυχία που δικαιούνται φορείς τους να διδάξουν σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκεια των δύο αιώνων μετά τις Hussite πολέμους, η Σχολή των Φιλελευθέρων Τεχνών ήταν η καρδιά του όλου πανεπιστημίου. Από τον δέκατο έβδομο αιώνα ονομαζόταν η Φιλοσοφική Σχολή. Από την αρχή μέχρι τα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα, υπηρέτησε ως σχολή του οποίου το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τις προπαρασκευαστικές τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους μελλοντικούς φοιτητές των άλλων σχολών. Από τον δέκατο όγδοο αιώνα και μετά, ο αριθμός των επιστημονικών κλάδων άρχισε να αυξάνεται: εκτός από τη φιλοσοφία, ήταν δυνατό να μελετήσει την αισθητική, τα μαθηματικά, την αστρονομία, φυσικές επιστήμες, τη μηχανική, την οικονομία, την εκπαίδευση και την ιστορία. Στο δέκατο ένατο αιώνα, εκτός από ανατολίτικα μελέτες, την αρχαιολογία και τις θρησκευτικές μελέτες, σημαντικές εξελίξεις έλαβαν χώρα στη σφαίρα της φιλολογίας και βαθμούς στην Τσεχία, ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά και εβραϊκά εισήχθησαν. Μετά τις μεταρρυθμίσεις του 1849-1850, η σχολή απελευθερώθηκε από propaedeutic τη λειτουργία της και απέκτησε μια ισότιμη με τις άλλες σχολές. Το 1897, οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στη Φιλοσοφική Σχολή.

Η Σχολή διατήρησε τη σημασία της σε εδάφη της Τσεχίας, ακόμη και μετά τη διαίρεση του Πανεπιστημίου της Πράγας σε Τσεχική μέρος και ένα γερμανικό τμήμα το 1882. Κατά τη διάρκεια του λεγόμενου Πρώτου Δημοκρατίας της Τσεχοσλοβακίας (1918-1938), η διάρκεια ζωής του πανεπιστημίου διαμορφώθηκε κυρίως από την απόσχιση της Σχολής Φυσικών Επιστημών το 1920 και με την απόκτηση ενός νέου κτιρίου για το ανάχωμα Μολδάβα - η μία, όπου μπορείτε εξακολουθούν να βρείτε τα περισσότερα από τα τμήματα και αίθουσες διαλέξεων. Το κλείσιμο της Σχολής από τη ναζιστική κατοχή το 1939 ακολούθησε η βάναυση δίωξη τόσο των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Οι παραγωγικές, ενθουσιώδης χρόνια μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήρθε σε ένα βίαιο τέλος το 1948 με το κομμουνιστικό πραξικόπημα και τα επόμενα σαράντα χρόνια κομμουνιστικού καθεστώτος. Η αναγκαστική αποχώρηση των δεκάδων των εκκρεμών καθηγητές και η εισαγωγή των θεμάτων μαρξιστικό-λενινιστικό είχε ως αποτέλεσμα τη ραγδαία μείωση της έρευνας και της διδασκαλίας. Ελπίδες για μια ευρεία κοινωνική αλλαγή στα τέλη του 1960, η λεγόμενη «Άνοιξη της Πράγας», κατά την οποία η Σχολή άρχισε να καλέσει πίσω σημαντικές προσωπικότητες της εποχής, όπως ο φιλόσοφος Jan Patočka, είχαν συνθλιβεί από τη σοβιετική εισβολή τον Αύγουστο του 1968. Τον Ιανουάριο του 1969, ο Jan Palach, ένας φοιτητής της Σχολής, αυτοκτόνησε από αυτοπυρπόληση στην πολιτική διαμαρτυρία. Η πλατεία όπου βρίσκεται το κεντρικό κτίριο και η Σχολή των Τεχνών κεντρικής βιβλιοθήκης φέρει το όνομά του. Μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και την αποχώρηση του σε κίνδυνο τους οπαδούς του το 1989, η Σχολή καθιερωθεί και πάλι ως ένα από τα πιο έγκριτα ιδρύματα στις ανθρωπιστικές επιστήμες τόσο στην Τσεχική Δημοκρατία και στην Κεντρική Ευρώπη.

αποφοίτους μας και πρώην μέλη του προσωπικού περιλαμβάνουν:

ο μεταρρυθμιστής Εκκλησία και φιλόσοφος Jan Hus (γ. 1370-1415), των οποίων οι σκέψεις ενέπνευσε Μάρτιν Λούθερ ο μαθηματικός, δάσκαλος της λογικής και φιλόσοφος Bernard Bolzano (1781-1848) η γλωσσολόγος Josef Jungmann (1773-1847), ένας από τους δημιουργούς της σύγχρονης τσεχικής γλώσσας η γλωσσολόγος και οριενταλιστής Bedřich Hrozný (1879-1952), αποκρυπτογράφος της αρχαίας γλώσσας των Χετταίων ιδρυτές και τα μέλη της επιρροής της Πράγας Γλωσσική Circle, όπως Vilém Mathesius (1882-1945), Vladimír Skalička (1909-1991), Jan Mukařovský (1891-1975), Bohuslav Havránek (1893-1978) και René Wellek (1903-1995 ) ο χημικός Jaroslav Heyrovský (1890-1967), εφευρέτης του πολαρογραφικών μέθοδο και αποδέκτης του βραβείου Νόμπελ το 1959 οι διάσημοι συγγραφείς Alois Jirásek (1851-1930), Karel Čapek (1890-1938), Ladislav Fuks (1923-1994), Josef Škvorecký (1924-2012) και Michal Ajvaz (1949) οι πολιτικοί Milan Rastislav Štefánik (1880-1919), Τόμας Μάζαρικ (1850-1937) και Έντουαρντ Μπένες (1884-1948), οι δύο τελευταίες έγινε Τσεχοσλοβακίας πρόεδροι ο κοινωνιολόγος και πολιτικός Alice Masarykova (1879-1966), ιδρυτής της κοινωνικής εκπαίδευσης στην Τσεχοσλοβακία η ιστορικός τέχνης και αρχαιολόγος Růžena Vacková (1901-1982) Jan Patočka (1907-1977), ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του εικοστού αιώνα Κεντρικής Ευρώπης, μαθητής του Μάρτιν Χάιντεγκερ, Edmund Husserl και Eugen Fink Jan Palach (1948-1969), μαθητή που ο ίδιος Θυσιασμένος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σοβιετική εισβολή του 1968 ο ψυχολόγος Zdeněk Matějček (1922-2004), συγγραφέας των μελετών πρωτοποριακή στην ψυχολογία των παιδιών

Τοποθεσίες

Πράγα

Address
Faculty of Arts
Charles University in Prague
Jan Palach Square 2
116 38 Prague 1

Πράγα, Πράγα, Τσεχία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη