Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ο Σχολή Επιστημών Αγωγής είναι ένα από τα δεκαεπτά σχολές που συνδέονται κάτω από την ομπρέλα του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα. Πρωταρχικός στόχος του είναι να εκπαιδεύσει δασκάλους και άλλο παιδαγωγικό προσωπικό για όλους τους τύπους των σχολείων και των σχολικών συστημάτων, σε διάφορα επίπεδα σπουδών (Bachelors και Masters) και μορφές. Ενώ άλλες πέντε σχολές στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, επίσης, επίσημα προσόντα για να εκπαιδεύσει δασκάλους, τι κάνει η Σχολή Επιστημών Αγωγής μοναδικό είναι η έκταση και η πολυπλοκότητα των εκπαιδευτικών εστίαση. Η Σχολή παρέχει πανεπιστημιακού επιπέδου πριν και ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση των εκπαιδευτικών στα ακόλουθα πεδία: Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές Επιστήμες, Τέχνη Εκπαίδευση, Φυσική Αγωγή, Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες.

Η Σχολή βρίσκεται στο στάδιο κατάρτισης περίπου 4200 φοιτητές και στις δύο ΒΑ και των προγραμμάτων σπουδών MA, συν περίπου 10 000 μαθητές διδάσκονται μέσα σε ένα ευρύ φάσμα των συνδυασμένες μορφές των προγραμμάτων σπουδών, κυρίως ως μέρος της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών.

Η Σχολή είναι επίσης ανοικτή σε δίδακτρα που πληρώνουν ξένους φοιτητές που μπορούν να εγγραφούν σε προγράμματα που διδάσκονται στα αγγλικά. Η Σχολή συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα Erasmus Mundus με στόχο τη διευκόλυνση της κινητικότητας των φοιτητών και των εκπαιδευτικών.

προγραμμάτων σπουδών BA και MA

Το 2006, η σχολή υιοθέτησε το ECTS πιστωτικό σύστημα, το οποίο αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και ως εκ τούτου επιτρέπει την ευκολότερη κινητικότητα των σπουδαστών εντός της ΕΕ. Ο μαθητής του Σχολή Επιστημών Αγωγής τυπικά μελετά ένα συνδυασμό δύο θέματα.

προγράμματα σπουδών Bachelor

Το πρόγραμμα σπουδών ΒΑ 3 ετών έχει ως στόχο να δώσει στους μαθητές ουσιαστική γνώση στα δύο επιλεγμένα θέματα, αλλά αυτό δεν αποτελεί πτυχίο διδασκαλίας - οι απόφοιτοι της ΒΑ δεν είναι επίσημα προσόντα για να διδάξουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δομή των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που προσφέρονται στο πλαίσιο του προγράμματος έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να ενισχύει την επαγγελματική πείρα στα επιλεγμένα θέματα παρά τις εκπαιδευτικές δεξιότητες και τη διδασκαλία των ικανοτήτων των μαθητών. Κατά συνέπεια, η εξεταστέα ύλη BA περιλαμβάνει μόνο μερικά μαθήματα στην παιδαγωγική και ψυχολογική κλάδους. Ωστόσο, η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει επίσης ένα υποχρεωτικό κινητήριος διδακτική πρακτική η οποία θα πρέπει να βοηθήσει τους μαθητές να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν τη μελέτη παρακολούθησης MA για να κερδίσουν ένα πτυχίο διδασκαλίας.

μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών

Οι απόφοιτοι του προγράμματος παρακολούθησης ΜΑ 2 ετών θα έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία στον επαγγελματικό τομέα που καλύπτεται από τα δύο βασικά θέματα της επιλογής τους και, εκτός από αυτό, αυτές θα πρέπει να έχουν αναπτύξει τις παιδαγωγικές τους, ψυχολογικές και διδακτικές ικανότητες, ζωτικής σημασίας για κάθε επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Έτσι, εκτός από την υποχρεωτική και επιλεγόμενα μαθήματα που επιδιώκουν να στερεοποιηθεί επαγγελματική εμπειρία των μαθητών, το πρόγραμμα σπουδών MA περιλαμβάνει επίσης ειδικά προσαρμοσμένα διδακτικά μαθήματα και ένα πλήρες διδασκαλία των φοιτητών πρακτικής, τα οποία είναι ενσωματωμένα σε οργανικό και διασυνδεδεμένο σύστημα. Ο απόφοιτος της μελέτης ΜΑ παρακολούθησης είναι πλήρως τα προσόντα για να διδάξουν σε υψηλότερα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ιστορία

Ο Σχολή Επιστημών Αγωγής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1946, με βάση ένα από τα πρώτα προεδρικά διατάγματα που πρέπει να περάσει μετά την αποκατάσταση του ανεξάρτητου κράτους της Τσεχοσλοβακίας, και επίσης από την προσφάτως εγκριθείσα νομοθεσία με σκοπό τον καθορισμό της εκπαίδευσης των σχολών σε όλα τα πανεπιστήμια της ημέρας . Αυτό ήταν το αποκορύφωμα της διάρκειας προσπάθειες για να εξασφαλιστεί μια σημαντική πανεπιστημιακή εκπαίδευση για τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα επίπεδα, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας. Η Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Charles άνοιξε επίσημα στις 15 Νοεμβρίου, 1946 στο Πράγα Rudolfinum (Το Σπίτι των Καλλιτεχνών), και η εορταστική εκκίνηση παρέστησαν ο πρόεδρος της Τσεχίας, Dr. Έντουαρντ Μπένες.

Ωστόσο, η μεταρρύθμιση σχολείο το 1953 πέτυχε την εξάρθρωση όλων Τσεχίας σχολές εκπαίδευσης. Το νεοσυσταθέν ίδρυμα για την εκπαίδευση των δασκάλων των γενικών θεμάτων που ονομαζόταν το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο - Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής.

Ακόμα μια μεταρρύθμιση της Τσεχικής εκπαιδευτικού συστήματος (που πραγματοποιούνται το 1959) γέννησε Παιδαγωγικό ινστιτούτα στην Πράγα και Brandýs nad Labem, που έχουν σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι μελλοντικοί εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έπρεπε να μελετήσει βασικά μαθήματα τους σε διάφορες πανεπιστημιακές σχολές, όπως είχε συμβεί πριν από το 1946. Οι τσεχικές σχολές της εκπαίδευσης δεν είχαν αποκατασταθεί μέχρι το 1964. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της τέχνης, της μουσικής και της φυσικής αγωγής αρχικά εκπαιδευτεί σε άλλες αντίστοιχες σχολές του Πανεπιστημίου του Καρόλου ενώ alsoattending κάποια παιδαγωγική και ψυχολογική μαθήματα στη Σχολή Εκπαίδευσης.

Τα μέσα του 1970 είδε την ενοποίηση και συγχώνευση των δικτύων κατάρτισης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την επέκταση του αντίστοιχου μήκους της μελέτης έως και 5 χρόνια. Εκείνοι ήταν μάλλον δυσαρεστημένος φορές, όπως πολλά τμήματα έχουν αποσυναρμολογηθεί ή να προσαρτάται σε διάφορες άλλες σχολές του Πανεπιστημίου.

Πάνω από τα 50 χρόνια της ύπαρξής της Σχολής, μια σειρά από αξιόλογες εμπειρογνώμονες σε διάφορους τομείς έχουν διδάξει στις τάξεις του, όπως ο Κύριλλος Μπουντά, V. Hrabal, J. Charvát, Otakar Chlup, L. Kopeckij, J. Plavec, V. Tardy και F. Vodička, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
  • Αγγλικά
  • Τσέχος

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Διδακτορικό (PhD)

Charles University Faculty of Education

Ο στόχος του διδακτορικού προγράμματος Διδακτική της Χημείας είναι να προετοιμάσει ειδικούς για τη βελτίωση της ποιότητας της χημικής εκπαίδευσης στην Τσεχική Δημοκρατία ... [+]

Χαρακτηριστικά των Μελετών

Ο στόχος του διδακτορικού προγράμματος Διδακτική της Χημείας είναι να προετοιμάσει ειδικούς για τη βελτίωση της ποιότητας της χημικής εκπαίδευσης στην Τσεχική Δημοκρατία σύμφωνα με τις τρέχουσες κοινωνικές ανάγκες και σύμφωνα με τα εκπαιδευτικά προγράμματα των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών με βάση τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας. Το διδακτορικό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην προετοιμασία ειδικών στον τομέα της θεωρίας χημικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τις τρέχουσες γνώσεις της χημείας, της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας, της πληροφορικής και άλλων κλάδων. Είναι ένα πρόγραμμα χωρίς εξειδίκευση.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Education

Η εξειδίκευση της Θεωρίας της Μουσικής και της Εκπαίδευσης βασίζεται στην επιλογή και τη σύνθεση των μουσικολογικών και μουσικών εκπαιδευτικών κλάδων, επιτρέποντας μια ισ ... [+]

Χαρακτηριστικά των Μελετών

Η εξειδίκευση της Θεωρίας της Μουσικής και της Εκπαίδευσης βασίζεται στην επιλογή και τη σύνθεση των μουσικολογικών και μουσικών εκπαιδευτικών κλάδων, επιτρέποντας μια ισορροπημένη προετοιμασία υψηλά ειδικευμένων εμπειρογνωμόνων όσον αφορά την έρευνα και τη διδασκαλία. Σύμφωνα με ένα ευρύ φάσμα μουσικής παιδαγωγικής, η εξειδίκευση ακολουθεί το πεδίο της μελέτης που αντιστοιχεί στον στόχο: προετοιμασία ειδικών στον τομέα της έρευνας της γενικής μουσικής εκπαίδευσης, της επαγγελματικής κατάρτισης και άλλων δραστηριοτήτων που απαιτούν μια τέτοια εξειδίκευση.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Education

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής του προγράμματος διδακτορικών σπουδών Η ειδική εκπαίδευση είναι εξοπλισμένη με θεωρητικές γνώσεις και ερευνητικές δεξιότητες στον τομέα της ειδικ ... [+]

Χαρακτηριστικά των Μελετών

Το περιεχόμενο των διδακτορικών σπουδών επικεντρώνεται κυρίως στην αύξηση της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται στις κοινωνικές πτυχές.

Το Ph.D. Το πρόγραμμα σπουδών προσφέρει εκπαίδευση σε ένα ευρύ φάσμα ειδικών μαθημάτων. Οι σπουδαστές του προγράμματος είναι διατεθειμένοι να αναπτύξουν την επιστημονική πειθαρχία της ειδικής εκπαίδευσης στην προαναφερθείσα νέα οπτική γωνία και να επιλύσουν τα επικαιροποιημένα προβλήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρίες.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Education

Οι διδακτορικές σπουδές σχεδιάζονται ως ένα προπαρασκευαστικό πρόγραμμα για μελετητές και ερευνητές των οποίων οι δημιουργικές προσπάθειες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της θε ... [+]

Χαρακτηριστικά των Μελετών

Οι διδακτορικές σπουδές σχεδιάζονται ως ένα προπαρασκευαστικό πρόγραμμα για μελετητές και ερευνητές των οποίων οι δημιουργικές προσπάθειες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της θεωρίας και της έρευνας στον τομέα των επιστημών της εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα στοχεύει κατά προτίμηση στην ενίσχυση της σχετικής εμπειρογνωμοσύνης τους, στη διάδοση των σχετικών ερευνητικών πορισμάτων και τάσεων στον τομέα της εκπαίδευσης και στην καλλιέργεια των μεθοδολογικών ικανοτήτων των φοιτητών διδακτορικών σπουδών. Η γενική εστίαση του προγράμματος σπουδών προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να εξοικειωθούν περισσότερο με τους παιδαγωγικούς κλάδους. Το επίκεντρο της διδακτορικής μελέτης είναι μια διδακτορική διατριβή / διατριβή, που ορίζεται ως ένα αρχικό επιστημονικό έργο των οποίων τα ευρήματα εμπλουτίζουν το αντίστοιχο πεδίο σπουδών στο ευρύτερο πλαίσιο της ανάπτυξης της πειθαρχίας. Διαβουλεύσεις Λόγω της φύσης και του περιεχομένου της μελέτης, ο αιτών μπορεί να συμβουλευθεί το θέμα, τη δομή του έργου και τις δυνατότητες επεξεργασίας του με πιθανούς επιβλέποντες διδακτορικών σπουδών.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Education

Το πρόγραμμα της Εκπαίδευσης Εικαστικής Τέχνης ως αναπόσπαστο μέρος του εκπαιδευτικού τομέα της τέχνης και του πολιτισμού έχει μεγάλο διεπιστημονικό δυναμικό. Οι πτυχιούχ ... [+]

Χαρακτηριστικά των Μελετών

Ο σύγχρονος τομέας της Εκπαίδευσης Εικαστικής Τέχνης ενσωματώνεται στην έρευνα των κοινωνικών και πολιτιστικών συνθηκών της απεικόνισης (απεικόνιση, φαντασία και δημιουργία) που κατανοείται ως ειδικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης οντογένεσης, του πολιτισμού και της γενικής εκπαίδευσης. Η μελέτη συμβάλλει στην βαθιά κατανόηση της δημιουργικής σκέψης, της μάθησης και της διδασκαλίας στον τομέα της οπτικής κουλτούρας και των νέων συνεργατικών και εκπαιδευτικών λειτουργιών της σύγχρονης τέχνης.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Education

Ο απόφοιτος του Ph.D. οι σπουδές στην εκπαίδευση των μαθηματικών είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τόσο τα θεωρητικά όσο και τα προβλήματα εφαρμογής στη μαθηματική εκπαίδευ ... [+]

Χαρακτηριστικά των Μελετών

Οι υποψήφιοι για διδακτορικές σπουδές στη Διδακτική των Μαθηματικών αναμένεται να:

δείχνουν ενδιαφέρον για την εκπαίδευση των μαθηματικών γενικά (για παράδειγμα, συμμετέχοντας σε επιστημονικά συνέδρια και συνέδρια για τους εκπαιδευτικούς),έχουν μια επισκόπηση των σημαντικότερων επιστημονικών περιοδικών και βιβλίων που σχετίζονται με την εκπαίδευση των μαθηματικών,έχουν μια ιδέα για τον τομέα της εκπαίδευσης των μαθηματικών που είναι πρόθυμοι να επικεντρωθούν στις σπουδές τους και να είναι σε θέση να το καθορίσουν σε ένα γραπτό έργο έως και 10 σελίδων (συμπεριλαμβανομένων των δοκιμαστικών ερευνητικών ερωτήσεων, της μεθοδολογίας και του θεωρητικού υποβάθρου και ενός καταλόγου αναφορών) .... [-]
Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Education

Το Ph.D. οι σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία εκπαιδεύουν τον σπουδαστή στην επιστημονική έρευνα στην εκπαιδευτική ψυχολογία, δηλαδή στην ψυχολογία που εφαρμόζεται στα ... [+]

Χαρακτηριστικά των Μελετών

Το Ph.D. οι σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία εκπαιδεύουν τον σπουδαστή στην επιστημονική έρευνα στην εκπαιδευτική ψυχολογία, δηλαδή στην ψυχολογία που εφαρμόζεται στα εκπαιδευτικά θέματα. Οι μελέτες δεν πρέπει να αντισταθμίζουν την προϋπάρχουσα διδακτορική διατριβή στην Ψυχολογία, εφόσον το ζητήσουν τα Επιμελητήρια ή οι Σύλλογοι Ψυχολόγων ως προϋπόθεση για την ψυχολογική πρακτική ή για περαιτέρω σπουδές (ειδικά στην ιατρική). Προσθέτουν την ικανότητα των ερευνητών στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω της ψυχολογίας και την κατανόηση του πλαισίου των άλλων επιστημών της εκπαίδευσης.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Education

Στόχος των διδακτορικών σπουδών είναι η προετοιμασία ειδικευμένων ερευνητών στον τομέα της ιστορίας της Τσεχίας και της Τσεχοσλοβακίας, οι οποίοι θα αποτελέσουν τη βάση τ ... [+]

Χαρακτηριστικά των Μελετών

Στόχος των διδακτορικών σπουδών είναι η προετοιμασία ειδικευμένων ερευνητών στον τομέα της ιστορίας της Τσεχίας και της Τσεχοσλοβακίας, οι οποίοι θα αποτελέσουν τη βάση της περαιτέρω ιστορικής έρευνας. Οι σπουδές αναπτύσσουν ειδικές γνώσεις των διδακτορικών φοιτητών και τους παρέχουν μια βαθύτερη κατανόηση της επιλεγμένης εξειδίκευσης. Μέσω διαλέξεων και σεμιναρίων, οι διδακτορικοί σπουδαστές γνωρίζουν τις τελευταίες γνώσεις της ιστορικής επιστήμης καθώς και τις τρέχουσες τάσεις στη μεθοδολογία. Το επίκεντρο των διδακτορικών σπουδών έγκειται στην παρουσίαση γραπτής διατριβής διατριβής του αρχικού επιστημονικού έργου με βάση την αρχική βάση πηγής. Ph.D. η διδακτορική διατριβή θα πρέπει να επεκτείνει τα προηγούμενα ευρήματα της έρευνας και οι διδακτορικοί φοιτητές κατέδειξαν επίσης την ικανότητα να χειριστούν το θέμα με κατάλληλες μεθόδους και σε διεθνές επίπεδο... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Charles University Faculty of Education

Η μελέτη απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για μια θεωρητική και φιλοσοφική περαιτέρω εκπαίδευση στη φιλοσοφία και τις κοινωνικές επιστήμες. Προαπαιτούμενο είναι η σωστή ... [+]

Η μελέτη απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για μια θεωρητική και φιλοσοφική περαιτέρω εκπαίδευση στη φιλοσοφία και τις κοινωνικές επιστήμες. Προαπαιτούμενο είναι η σωστή ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου με εστίαση στο σχετικό ή σχετικό θέμα.

Ο στόχος των διδακτορικών σπουδών στη φιλοσοφία είναι να εκπαιδεύσει υψηλής ειδίκευσης επιστημονικό προσωπικό, προσαρμοσμένο στη μελέτη των γενικών νόμων στην αντίστοιχη κοινωνία από την άποψη της οντολογίας, της γονιδιολογίας και της ηθικής. Θα πρέπει να έχουν την εξουσία να επιλύουν προβλήματα που έχουν ολιστικό, καθολικό χαρακτήρα. Οι περισσότεροι απόφοιτοι εργάζονται ως καθηγητές πανεπιστημίων και έχουν το σημαντικό καθήκον να εκπαιδεύσουν τους σπουδαστές προς ένα νέο είδος ευθύνης που να εγγυάται μια υγιή κοινωνική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.... [-]

Τσεχία Prague
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά,Γερμανός
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαδικτυακά και στην πανεπιστημιούπολη συνδυαστικά
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά

Charles University in Prague