Charles University Faculty of Education

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ο Σχολή Επιστημών Αγωγής είναι ένα από τα δεκαεπτά σχολές που συνδέονται κάτω από την ομπρέλα του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα. Πρωταρχικός στόχος του είναι να εκπαιδεύσει δασκάλους και άλλο παιδαγωγικό προσωπικό για όλους τους τύπους των σχολείων και των σχολικών συστημάτων, σε διάφορα επίπεδα σπουδών (Bachelors και Masters) και μορφές. Ενώ άλλες πέντε σχολές στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, επίσης, επίσημα προσόντα για να εκπαιδεύσει δασκάλους, τι κάνει η Σχολή Επιστημών Αγωγής μοναδικό είναι η έκταση και η πολυπλοκότητα των εκπαιδευτικών εστίαση. Η Σχολή παρέχει πανεπιστημιακού επιπέδου πριν και ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση των εκπαιδευτικών στα ακόλουθα πεδία: Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές Επιστήμες, Τέχνη Εκπαίδευση, Φυσική Αγωγή, Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες.

Η Σχολή βρίσκεται στο στάδιο κατάρτισης περίπου 4200 φοιτητές και στις δύο ΒΑ και των προγραμμάτων σπουδών MA, συν περίπου 10 000 μαθητές διδάσκονται μέσα σε ένα ευρύ φάσμα των συνδυασμένες μορφές των προγραμμάτων σπουδών, κυρίως ως μέρος της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών.

Η Σχολή είναι επίσης ανοικτή σε δίδακτρα που πληρώνουν ξένους φοιτητές που μπορούν να εγγραφούν σε προγράμματα που διδάσκονται στα αγγλικά. Η Σχολή συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα Erasmus Mundus με στόχο τη διευκόλυνση της κινητικότητας των φοιτητών και των εκπαιδευτικών.

προγραμμάτων σπουδών BA και MA

Το 2006, η σχολή υιοθέτησε το ECTS πιστωτικό σύστημα, το οποίο αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και ως εκ τούτου επιτρέπει την ευκολότερη κινητικότητα των σπουδαστών εντός της ΕΕ. Ο μαθητής του Σχολή Επιστημών Αγωγής τυπικά μελετά ένα συνδυασμό δύο θέματα.

προγράμματα σπουδών Bachelor

Το πρόγραμμα σπουδών ΒΑ 3 ετών έχει ως στόχο να δώσει στους μαθητές ουσιαστική γνώση στα δύο επιλεγμένα θέματα, αλλά αυτό δεν αποτελεί πτυχίο διδασκαλίας - οι απόφοιτοι της ΒΑ δεν είναι επίσημα προσόντα για να διδάξουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δομή των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που προσφέρονται στο πλαίσιο του προγράμματος έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να ενισχύει την επαγγελματική πείρα στα επιλεγμένα θέματα παρά τις εκπαιδευτικές δεξιότητες και τη διδασκαλία των ικανοτήτων των μαθητών. Κατά συνέπεια, η εξεταστέα ύλη BA περιλαμβάνει μόνο μερικά μαθήματα στην παιδαγωγική και ψυχολογική κλάδους. Ωστόσο, η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει επίσης ένα υποχρεωτικό κινητήριος διδακτική πρακτική η οποία θα πρέπει να βοηθήσει τους μαθητές να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν τη μελέτη παρακολούθησης MA για να κερδίσουν ένα πτυχίο διδασκαλίας.

μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών

Οι απόφοιτοι του προγράμματος παρακολούθησης ΜΑ 2 ετών θα έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία στον επαγγελματικό τομέα που καλύπτεται από τα δύο βασικά θέματα της επιλογής τους και, εκτός από αυτό, αυτές θα πρέπει να έχουν αναπτύξει τις παιδαγωγικές τους, ψυχολογικές και διδακτικές ικανότητες, ζωτικής σημασίας για κάθε επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Έτσι, εκτός από την υποχρεωτική και επιλεγόμενα μαθήματα που επιδιώκουν να στερεοποιηθεί επαγγελματική εμπειρία των μαθητών, το πρόγραμμα σπουδών MA περιλαμβάνει επίσης ειδικά προσαρμοσμένα διδακτικά μαθήματα και ένα πλήρες διδασκαλία των φοιτητών πρακτικής, τα οποία είναι ενσωματωμένα σε οργανικό και διασυνδεδεμένο σύστημα. Ο απόφοιτος της μελέτης ΜΑ παρακολούθησης είναι πλήρως τα προσόντα για να διδάξουν σε υψηλότερα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ιστορία

Ο Σχολή Επιστημών Αγωγής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1946, με βάση ένα από τα πρώτα προεδρικά διατάγματα που πρέπει να περάσει μετά την αποκατάσταση του ανεξάρτητου κράτους της Τσεχοσλοβακίας, και επίσης από την προσφάτως εγκριθείσα νομοθεσία με σκοπό τον καθορισμό της εκπαίδευσης των σχολών σε όλα τα πανεπιστήμια της ημέρας . Αυτό ήταν το αποκορύφωμα της διάρκειας προσπάθειες για να εξασφαλιστεί μια σημαντική πανεπιστημιακή εκπαίδευση για τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα επίπεδα, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας. Η Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Charles άνοιξε επίσημα στις 15 Νοεμβρίου, 1946 στο Πράγα Rudolfinum (Το Σπίτι των Καλλιτεχνών), και η εορταστική εκκίνηση παρέστησαν ο πρόεδρος της Τσεχίας, Dr. Έντουαρντ Μπένες.

Ωστόσο, η μεταρρύθμιση σχολείο το 1953 πέτυχε την εξάρθρωση όλων Τσεχίας σχολές εκπαίδευσης. Το νεοσυσταθέν ίδρυμα για την εκπαίδευση των δασκάλων των γενικών θεμάτων που ονομαζόταν το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο - Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής.

Ακόμα μια μεταρρύθμιση της Τσεχικής εκπαιδευτικού συστήματος (που πραγματοποιούνται το 1959) γέννησε Παιδαγωγικό ινστιτούτα στην Πράγα και Brandýs nad Labem, που έχουν σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι μελλοντικοί εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έπρεπε να μελετήσει βασικά μαθήματα τους σε διάφορες πανεπιστημιακές σχολές, όπως είχε συμβεί πριν από το 1946. Οι τσεχικές σχολές της εκπαίδευσης δεν είχαν αποκατασταθεί μέχρι το 1964. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της τέχνης, της μουσικής και της φυσικής αγωγής αρχικά εκπαιδευτεί σε άλλες αντίστοιχες σχολές του Πανεπιστημίου του Καρόλου ενώ alsoattending κάποια παιδαγωγική και ψυχολογική μαθήματα στη Σχολή Εκπαίδευσης.

Τα μέσα του 1970 είδε την ενοποίηση και συγχώνευση των δικτύων κατάρτισης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την επέκταση του αντίστοιχου μήκους της μελέτης έως και 5 χρόνια. Εκείνοι ήταν μάλλον δυσαρεστημένος φορές, όπως πολλά τμήματα έχουν αποσυναρμολογηθεί ή να προσαρτάται σε διάφορες άλλες σχολές του Πανεπιστημίου.

Πάνω από τα 50 χρόνια της ύπαρξής της Σχολής, μια σειρά από αξιόλογες εμπειρογνώμονες σε διάφορους τομείς έχουν διδάξει στις τάξεις του, όπως ο Κύριλλος Μπουντά, V. Hrabal, J. Charvát, Otakar Chlup, L. Kopeckij, J. Plavec, V. Tardy και F. Vodička, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Τοποθεσίες

Πράγα

Address
Pedagogická fakulta UK v Praze
Street: Magdalény Rettigové 4


116 39 Πράγα, Πράγα, Τσεχία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη