Charles University First Faculty of Medicine

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, Πρώτη Ιατρική Σχολή: Ακαδημαϊκή έρευνα είναι όλα σχετικά με την αλλαγή

Πρώτη Ιατρική Σχολή με σχεδόν 1 200 μέλη του προσωπικού και 3 400 μαθητές αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ιατρική σχολή στη Δημοκρατία της Τσεχίας. Αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα από την ίδρυσή της από τον βασιλιά της Βοημίας και αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Κάρολος η τέταρτη το 1348. Ως εκ τούτου, είναι επίσης η παλαιότερη ιατρική σχολή στην Κεντρική Ευρώπη.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η μαγευτική ιστορία και εντυπωσιακά ποσοτικά μέτρα που θα ήταν αρκετό για να κάνει το ίδρυμα επιτυχημένη και ανταγωνιστική. Πρέπει να είναι ιδέες, τους ανθρώπους, τις ικανότητες και τη διαχείριση, η οποία τελικά θα είναι υπεύθυνη για το μέλλον, το κέρδος και η λειτουργικότητα του κάθε ιδρύματος. Για την εκπλήρωση της αποστολής μας, και να αντικατοπτρίζει όχι μόνο τη δύναμη και τη ζωτικότητα των ερευνητικών προγραμμάτων της Σχολής, αλλά και την εθνική μας θέση και διεθνείς φιλοδοξίες, επιβεβαιώνουμε τους ακόλουθους στόχους:

Για να είναι μια δυναμική συνιστώσα του ευρωπαϊκού ιατρικού εκπαιδευτικού συστήματος Για να εκτελέσετε το αιχμής της βιοϊατρικής έρευνας στο ευρύτερο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας Για να αναγνωριστεί ως ένα πολύτιμο μέλος της τοπικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό:

Είμαστε εδώ για να διδάξει ιατρικούς επαγγελματίες του μέλλοντος: Παρέχουμε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και επαγγελματικά προγράμματα της υψηλότερης ακαδημαϊκής ποιότητας, που διδάσκονται είτε στην Τσεχική ή αγγλική γλώσσα, που επιδιώκουν διεθνώς σημαντική υποτροφία. Ακαδημαϊκή αριστεία, την τόνωση της δημιουργικότητας και της πνευματικής περιέργειας είναι τα ιδιαίτερα κατάταξης τιμές σε περιοδική εσωτερική αξιολόγηση του διδακτικού προσωπικού μας. Το Τμήμα ενθαρρύνει και υποστηρίζει την εξαιρετική έρευνα των εκπαιδευομένων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων έρευνας.

Επιδιώκουμε για τα ταλέντα: Οι μαθητές μας προσλαμβάνονται από όλα τα προγράμματα σπουδών μας στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική και είναι διαπιστευμένοι τακτικά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η επιστήμη είναι το μέλλον όλων μας: Σχολή έχει μεγάλες επενδύσεις σε ερευνητικές υποδομές. εργαστήριά μας να επωφεληθούν από όλες σχεδόν τις state-of-the-art τεχνολογίες που είναι στα χέρια των ενθουσιώδες προσωπικό με διεθνή εμπειρία και τη φήμη. Η χρηματοδότηση που δημιουργούνται από τις επιστημονικές δραστηριότητες αντιπροσωπεύει πρόσφατα το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού Σχολής.

Αλλαγή εικόνας της κοινής μας Ευρώπη: Η ίδια η Σχολή ωφελείται από "on-the-spot" διαλόγου των ερευνητών και των γιατρών. Οι ερευνητικές μας ομάδες συμμετέχουν σε πολλαπλά εθνικά ερευνητικά προγράμματα με έμφαση τη συνεργασία μεταξύ βασικών και κλινικών επιστημών, μαζί με τους ερευνητές σε άλλες ειδικότητες από τειχών ιδρύματα. Είναι σημαντικό ότι, η εμπλοκή μας σε διεθνείς ομάδες και τα σχέδια της ΕΕ αυξάνει απότομα.

Μετατρέποντας επιστήμονες σε επιχειρηματίες: Τα αποτελέσματά μας αποδεικνύουν εξαιρετική δέσμευση για βασική, κλινική και την εφαρμοσμένη έρευνα. Η ηγεσία Σχολή μαζί με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου χτίζει τυποποιημένες διαδικασίες της μεταφοράς τεχνολογίας και win-win συνεργασία της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας σε συμμόρφωση με τους ισχύοντες ευρωπαϊκούς κανόνες.

Πέρα από τα σύνορα της Κοινότητας Ε & Α: Οι εμπειρογνώμονες των διδασκόντων που συμμετέχουν τακτικά σε εκλαΐκευση της επιστήμης μεταξύ της κοινότητας και από την πλευρά τους, την προώθηση της ευαισθητοποίησης για τη δημόσια υγεία. Σε συνεργασία με τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης, οι γιατροί και οι ερευνητές μας να επικεντρωθεί στα μείζονα προβλήματα δημόσιας ιατρικής, αλλά επίσης να βοηθήσει να εξαπλωθεί θεμελιώδη επιστημονικά δεδομένα, να εξηγήσει πώς λειτουργεί η επιστήμη και αναπτύσσεται. Το όραμά μας είναι να βοηθήσουμε την οικοδόμηση της κοινωνίας της γνώσης στην ευρύτερη άποψη.

Η Σχολή

Ο Πρώτη Ιατρική Σχολή Είναι ένα από τα ιδρυτικά τέσσερις σχολές του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα. Η πρώτη Ιατρική Σχολή ιδρύθηκε το 1348 κατατάσσεται μεταξύ των δεκαπέντε παλαιότερα ιατρικές σχολές στον κόσμο.

Διδασκαλία και την έρευνα σε σχολή μας καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της ιατρικής και της υγείας επαγγελμάτων από το πλήρες φάσμα των βασικών επιστημών μέσω κλινικών ειδικοτήτων. Ορισμένες ειδικότητες είναι μοναδικά στο σχολείο μας σε εθνικό επίπεδο. Έχουμε προετοιμάσει το μέλλον γιατροί, επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας σε ένα σύγχρονο και φιλικό τρόπο. Δεδομένου ότι δεν είμαστε μόνο μια διδασκαλία, αλλά και ένα ερευνητικό ίδρυμα, φέρνουμε στην εκπαίδευση τα πιο σύγχρονα ευρήματα και την τεχνολογία.

Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Πρώτη Ιατρική Σχολή παρέχει πολλά διαφορετικά προγράμματα σπουδών. Ο μεγαλύτερος αριθμός των φοιτητών που επιδιώκει ένα εξαετές πρόγραμμα της Γενικής Ιατρικής (που οδηγεί σε έναν βαθμό MD), ή ένα πενταετές πρόγραμμα της Οδοντιατρικής (που οδηγεί σε DMD βαθμός).

Αυτά τα δύο κλινικές προγράμματα που προσφέρονται τόσο στην αγγλική και τσεχική γλώσσα. Υπάρχουν άλλα τρία με τέσσερα χρόνια τα προγράμματα Bachelor σε επαγγέλματα υγείας (π.χ. νοσηλευτικό και άλλες ειδικότητες), μερικά με την επιλογή ενός Δασκάλου, που προσφέρονται μέχρι σήμερα μόνο στην τσεχική γλώσσα. Υπάρχει επίσης ένα ζωντανό πρόγραμμα PhD με τις περισσότερες ειδικότητες που προσφέρονται στην αγγλική γλώσσα. Έχουμε προετοιμάσει επίσης τους γιατρούς για τις εξετάσεις του σκάφους τους. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάφορα προγράμματα βάσει αμοιβής για μεταπτυχιακούς φοιτητές. διδασκαλία εγκαταστάσεις μας είναι μοντέρνα και άνετα, από αμφιθέατρα και αίθουσες σεμιναρίων μέσα από εργαστήρια, αίθουσες μελέτης και αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις διδασκαλίας βρίσκονται σε ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Πράγας, κοντά στο Κάρλοβο náměstí, IP Pavlova και Albertov. Κλινική (πρακτική) διδασκαλίας εμφανίζεται κυρίως στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με κάποιες κλινικές περιστροφές στην Motol Νοσοκομείο, Thomayer Νοσοκομείο, Νοσοκομείο Na Bulovce, και το Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι απόφοιτοί μας βρίσκουν εύκολα απασχόλησης στην Τσεχική Δημοκρατία και τον υπόλοιπο κόσμο. 99,7% των 640 απόφοιτοι (μεταξύ 1997 και 2015) βρέθηκε τοποθέτηση εντός 6 μηνών από την αποφοίτηση.

Τοποθεσίες

Πράγα

Address
Charles University in Prague, First Faculty of Medicine
Kateřinská 32
121 08 Prague 2
Czech Republic

Πράγα, Πράγα, Τσεχία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη