Charles University Faculty of Law

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ο Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου ιδρύθηκε το 1348 ως μία από τις τέσσερις σχολές του νεοσύστατου Πανεπιστημίου του Καρόλου.

Επί του παρόντος, με περισσότερους από 4500 φοιτητές, η Νομική Σχολή είναι η μεγαλύτερη διαπιστευμένο νομική σχολή στην Τσεχική Δημοκρατία. Διαθέτει ένα πλήρως διαπιστευμένο πρόγραμμα Μάστερ διδάσκονται στην Τσεχική? ένα διδακτορικό πρόγραμμα μπορεί να ληφθεί είτε στις γλώσσες Τσεχική ή την αγγλική γλώσσα. Η Σχολή παρέχει επίσης μαθήματα LLM διδάσκονται στα αγγλικά.

Πολλοί απόφοιτοι Νομική Σχολή κατέχουν εξέχουσες θέσεις μέσα στο σύστημα της δικαιοσύνης, στην κεντρική και τοπική διοίκηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και σε ιδιωτικές νομική πρακτική και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το κτίριο Νομική Σχολή είναι ένα μνημείο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Χτίστηκε από τον Τσέχο αρχιτέκτονα Ladislav Machon (1888-1973), έναν εκπρόσωπο της σύγχρονης κλασικισμού και λειτουργικότητα. Η κατασκευή έγινε μας μεταξύ 1926 και 1929, σύμφωνα με το σχεδιασμό της ανάπτυξης από το 1914 από τον Jan Kotera (1871-1923), έναν αρχιτέκτονα διεθνούς σημασίας, ο οποίος ήταν μια ηγετική φυσιογνωμία της Τσεχίας σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Το εσωτερικό του κτιρίου είναι δικό του έργο Machon του.

Ιστορικά Ορόσημα των Νομικών Σπουδών στην Πράγα

1347/48

Charles University ιδρύθηκε. Ήταν φτιαγμένο από τέσσερις σχολές - τις Σχολές Καλών Τεχνών, Ιατρικής, Νομικής και Θεολογίας. Κατά τη Νομική Σχολή του ο κορυφαίος θέμα ήταν Κανονικού Δικαίου. Δεδομένου ότι οι αρχές του Πανεπιστημίου του Καρόλου διαφωνίες θα μπορούσε να θεωρηθεί μεταξύ της Νομικής Σχολής, αφενός, και τις υπόλοιπες τρεις σχολές από την άλλη. Διαφώνησαν κυρίως σχετικά με τους κανόνες διαχείρισης και ελέγχου του Πανεπιστημίου.

1372

Μια ανοικτή σύγκρουση μεταξύ της Νομικής Σχολής και τις άλλες τρεις σχολές είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Πανεπιστημίου Δικηγόροι (δηλαδή το Πανεπιστήμιο της κανονολόγων), η οποία, ειδικά στα πρώτα 20 χρόνια της ύπαρξής του, ήταν μια εξαιρετική ίδρυμα διεθνούς φήμης. Η αναταραχή στο γύρισμα του 14ου και 15ου αιώνα και διαφορετικές στάσεις απέναντι στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες ορισμένων υπαλλήλων εκκλησία οδήγησε στην κορύφωση της σύγκρουσης μεταξύ των δύο πανεπιστήμια της Πράγας και κατά συνέπεια στη μείωση του Πανεπιστημίου Νόμου που τελικά ήρθε στο τέλος της σε το έτος 1419.

1654

Η δημιουργία του Karl-Ferdinand Universität (μέσω της συγχώνευσης των Ιησουιτών College και την αποκατάσταση των Universitatis Carolinae το 1638) ξεκίνησε νέες εξελίξεις στο νομικό διδασκαλίας. Εκτός Κανονικού Δικαίου, ένας νέος κλάδος του φυσικού δικαίου άρχισε να παίρνει μορφή.

1754

Το μήκος των νομικών σπουδών επεκτάθηκε σε πέντε έτη, και σταδιακά, νέα θέματα και Καρέκλες προέκυψε (π.χ. Φυσικό Δίκαιο, Ποινικό Δίκαιο, κράτος δικαίου).

1792

ιδρύθηκε η θέση της Έκτακτης Καθηγητής τσεχικό κράτος Δικαίου.

1802

Κατά την περίοδο του Διαφωτισμού, η απολυταρχία της βασιλείας Maria Theresia και Joseph II ελαττώνονται σταδιακά την εταιρική φύση του Πανεπιστημίου και των Τμημάτων του, και τελικά οδήγησε στην εισαγωγή ενός νέου γραφείου του Διευθυντή Σπουδών ως μέσο γραφειοκρατικό έλεγχο της εκπαίδευσης και της μετάβαση σε κρατικό έλεγχο ακαδημαϊκές σπουδές. Οι Σχολές και Πανεπιστήμια μετατράπηκαν σε κατάσταση εκπαιδευτικούς φορείς που εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο για να εκπαιδεύσει τις μελλοντικές κράτους και της δημόσιας υπηρεσίας των υπαλλήλων. Οι μελέτες τετραετές δικαίου ορίστηκαν ως μελέτες της νομικής και πολιτικής φύσης.

1810

Το θέμα του Γενικού Αστικού Κώδικα της Αυστρίας έκανε καθοριστικό αντίκτυπο στις νομικές σπουδές, φέρνοντας για μια στροφή προς την θετική εκπαίδευση του νόμου στην Πράγα, καθώς και σε άλλες περιοχές.

1848

Τα επαναστατικά γεγονότα της περιόδου οδήγησε σε κάποιο βαθμό χαλάρωσης σε μορφές του κρατικού ελέγχου πάνω από το πανεπιστήμιο? σταδιακά τη θέση της ως ένα εταιρικό σώμα έγινε αποκατασταθεί και νομικές σπουδές ορίστηκαν ως τις μελέτες του δικαίου και της θεωρίας του κράτους.

1849-1856

Η μεταρρύθμιση των νομικών σπουδών επιβλήθηκε από τον Leo Thun-Hohenstein, ο Υπουργός "Cult και Παιδείας». Ήταν στην ουσία α) την προσέγγιση των νομικών σχολών στην Αυστρία και εκείνων της Γερμανίας η οποία οδήγησε σε πολλαπλές επαφές εντός του ακαδημαϊκού κόσμου, καθώς και την ευεργετική επίδραση του νομικού θετικισμού που προέρχονται από τη Γερμανία, και β) την εισαγωγή ενός νέου προγράμματος μελέτες που χώρισε την εντολή σε δύο τμήματα: ιστορικό (συμπεριλαμβανομένου του ρωμαϊκού δικαίου), και θετικού δικαίου.

1866

Η ζήτηση για παράλληλη διδασκαλία στην Τσεχική παράλληλα γερμανική γλώσσα ανατράφηκε. Το 1870 υπήρχαν ήδη διαλέξεις λαμβάνουν χώρα στην Τσεχική και η σχολή έγινε διαιρεμένη κατά μήκος των γραμμών γλώσσα.

1882

Η διαίρεση του Karl-Ferdinand Universität στα τσέχικα και γερμανικά πανεπιστήμια τέθηκε σε ισχύ. Το χρονικό διάστημα μεταξύ 1882 και 1918 ήταν μια πρωτοποριακή εποχή στην ιστορία της Τσεχίας νομικών επιστημών, η οποία κορυφώθηκε με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Τσεχοσλοβακία.

1918

Ο σχηματισμός μιας ανεξάρτητης Τσεχοσλοβακίας κατάσταση επέφερε μια νέα διάσταση στην ανάπτυξη της Νομικής Σχολής, η οποία ως ένα ερευνητικό κέντρο συνέβαλε στην κωδικοποίηση και ενοποίηση του νομικού συστήματος στη νέα κατάσταση.

1931

Το νέο κτίριο της Νομικής Σχολής άνοιξε στο ανάχωμα του ποταμού Μολδάβα στο κέντρο της Πράγας. Σχεδιάστηκε από την εξαιρετική παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Kotěra και χτίστηκε από τον συνάδελφό αρχιτέκτονα του Machon.

Τοποθεσίες

Πράγα

Address
Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze

nám. Curieových 7
116 40 Praha 1
Czech Republic

Πράγα, Πράγα, Τσεχία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Υποβολή ερώτησης

Άλλη