Charles University Third Faculty of Medicine

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Η πανεπιστημιούπολη της υγειονομικής περίθαλψης Vinohrady ξεκίνησε την ανάπτυξή της στις αρχές του 20ου αιώνα, από τότε στην περιφέρεια της πόλης. Το 1902, ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ Ι εγκαινίασε το Νοσοκομείο Vinohrady ως το κύριο νοσοκομείο για τους πολίτες της Královské Vinohrady και Žižkov συνοικίες. Το 1925 το Κρατικό Ινστιτούτο Υγείας κουρτινών γύρω περιοχή. Και τα δύο θεσμικά όργανα σύντομα άρχισε να παίζει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης στην Πράγα, Βοημία και την Τσεχοσλοβακία. Πριν από τη διαίρεση της Ιατρικής Σχολής το 1953, και οι δύο ιδρυμάτων επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών υπηρέτησε στην εκπαίδευση των φοιτητών ιατρικής, που βασίζονται στη συστηματική δραστηριότητα των αξιοσημείωτο το προσωπικό τους.

Του Νοσοκομείου Vinohrady, υπήρχαν δηλαδή η Prof. Οφθαλμολογίας Josef Γιάνκου, ανακάλυψε οφθαλμικών τοξοπλάσμωσης (M. Jankumi)? Καθ του πνεύμονα και Εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα Emerich Polák? ο ιδρυτής της Τσεχίας πλαστικής χειρουργικής Καθ František Burian. Μετά το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο: ο ιδρυτής της Τσεχοσλοβακίας διαβητολογία καθηγητή Jiří Syllaba, ένας διάσημος καρδιολόγος Καθ Vratislav Γιόνας, ο ιδρυτής της Τσεχίας παιδιατρικής αιματολογίας Dr. Jiří Janele, Καθηγητής Νευρολογίας J. Sebek, Καθηγητής Ιατροδικαστικής Ε Knobloch ή τον προϊστάμενο του Ψυχιατρικού Ινστιτούτου έγγρ. V. Πετράν.

Του προσωπικού Κρατικό Ινστιτούτο Υγείας και συγκεκριμένα: Καθηγητής Ιβάν Honl, ο οποίος ίδρυσε το πρώτο θεραπευτικό Ινστιτούτο Παστέρ για εγείρονται στη χώρα του κράτους μας. Το προσωπικό του Ινστιτούτου συμμετείχε σε πολλές παγκόσμια προγράμματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταξύ άλλων, στην παγκόσμια εξάλειψη της ευλογιάς (Καθ Karel Raška). Με βάση μια τέτοια πλούσια παράδοση, ήταν εφικτό να ιδρυθεί μια νέα ιατρική σχολή στο Vinohrady πανεπιστημιούπολη της υγειονομικής περίθαλψης.

Σχολή μας αναφέρεται στην παράδοση των ιατρικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, καθώς διαμορφώνεται ένα από τα τέσσερα βασικά θέματα κατά την ίδρυσή της το 1348. Από το ακαδημαϊκό έτος 1882 - 1883, η Ιατρική Σχολή, ακριβώς όπως και το υπόλοιπο του Πανεπιστημίου, χωρίστηκε σε δύο μέρη - Γερμανίας και της Τσεχίας. Στις 17 Νοεμβρίου του 1939, μαζί με όλες τις άλλες Τσεχική σχολεία, η Τσεχική τμήμα του Πανεπιστημίου έκλεισε. Αυτή η προσωρινή παύση της Τσεχίας εκπαίδευση διήρκεσε μέχρι το 1945. Στη συνέχεια, μαζί με το σύνολο του γερμανικού Πανεπιστημίου, η γερμανική Ιατρική Σχολή καταργήθηκε. την περιουσία του παραδόθηκε στην Τσεχική Ιατρική Σχολή. Το 1953 το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης διαίρεσε την Ιατρική Σχολή στην Πράγα σε τρεις διαφορετικές σχολές: Σχολή Γενικής Ιατρικής (συμπεριλαμβανομένων Οδοντιατρική), το Τμήμα Παιδιατρικής, και τη Σχολή Υγιεινής. Το τελευταίο μετατράπηκε στο σημερινό 3η Ιατρική Σχολή στην 1990.Το γεγονός ότι μια νέα ανεξάρτητη Σχολή Υγιεινής δημιουργήθηκε το 1953 επέφερε ορισμένες θεμελιώδεις αλλαγές: αυτή η Σχολή διατηρηθεί μια βασική ιατρική εστίαση, παρόλο που ειδικεύεται στους τομείς της υγιεινής και πρόληψη. Από τη μία πλευρά αυτό εξειδίκευσης δυνατότητα να αναπτύξουν όλα τα καταστήματα υγιεινής στη μεταπολεμική ιατρική μας, αλλά από την άλλη είναι ταυτόχρονα περιορίζεται και να περιορίζεται το πεδίο εφαρμογής της υλοποίησης των μαθητών στην κλινική πράξη.

Η ιατρική εκπαίδευση στην κομμουνιστική εποχή χαρακτηρίστηκε από μια μάλλον τυπολατρική και στελεχών προσέγγιση που βασίζεται. Από το Νοέμβριο το 1989 έχουμε τη δυνατότητα να διενεργεί όλες τις ουσιαστικές αλλαγές στην οργάνωση της απαιτούμενης Σχολής για την υλοποίηση των νέων μεταρρυθμίσεων προγράμματος σπουδών και μελέτης. Το όνομα της Σχολής άλλαξε στην 3η Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το οποίο υπογράμμισε πρωτοβάθμια γενική εστίαση. Αναπλ. Καθ Κύριλλος Höschl, MD, ήταν ο πρώτος Κοσμήτορας της Σχολής εκλέγονται στις ελεύθερες εκλογές μετά την επανάσταση το 1989. Η Ακαδημαϊκή Σύγκλητος ιδρύθηκε στη συνέχεια μαζί με το Επιστημονικό Συμβούλιο, το οποίο επιστρατεύει σήμερα πολλά εκκρεμή ξένα μέλη. Υπήρχαν αγώνες για όλες τις ηγετικές θέσεις σε συγκεκριμένα ιδρύματα, κλινικές, καθώς και για άλλες πανεπιστημιακές θέσεις. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει αναδιαρθρωθεί ώστε το σχέδιο της μελέτης αντανακλά τον γενικό προσανατολισμό της Σχολής ενσωμάτωση ενός ανεπτυγμένη περιοχή της προληπτικής θέματα. Αφθονία των εργαζομένων από διαφορετικά τμήματα του Υπουργείου Υγείας και της Ακαδημίας Επιστημών της Τσεχικής Δημοκρατίας εμπλέκονται άμεσα στην παιδαγωγική καθώς και ερευνητικές δραστηριότητες της Σχολής.

Τον Σεπτέμβριο του 1992 ένα νέο κτίριο Σχολής στην οδό Ruská άνοιξε. Στεγάζει το γραφείο του κοσμήτορα, διαφορετικές θεωρητικές Τμημάτων, Τμημάτων της υγιεινής και πρόληψης θέματα, και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το Κέντρο Επιστημονικών Πληροφοριών, πρόσφατα ιδρύθηκε το 1992. Τον Μάιο του 1991 η κα Margaret M. Bertrand, ένας Καναδός καθηγητής της αγγλικής γλώσσας, η οποία ιδρύθηκε το βραβείο για το καλύτερο φοιτητή της Σχολής που θα απονέμεται κάθε χρόνο στην τελετή αποφοίτησης. Οι προϋποθέσεις για τη μελέτη και επιστημονικές εργασίες έχουν βελτιωθεί με το άνοιγμα του νεόδμητου 6ο όροφο του κεντρικού κτιρίου της σχολής Μάιος 2000, φιλοξενεί μεταξύ άλλων το Τμήμα Διατροφής και εργαστήρια χημείας και μοριακής βιολογίας. Περαιτέρω βελτίωση έχει έρθει Μάιο του 2006 με την recontructed τμήμα της Ακαδημίας Νοσηλευτικής για Ruská 91, όπου βασίζεται σήμερα το Τμήμα Ιατρικής Δεοντολογίας, Νοσηλευτικής και Ξένες Γλώσσες. Φοιτητικές επισκέψεις στο εξωτερικό γίνονται ένα ανεξίτηλο μέρος της διδασκαλίας στη Σχολή. Συμμετοχή σε διεθνή επιστημονικά και ερευνητικά προγράμματα και διαλέξεις από ξένους ειδικούς καταστεί δυνατή η Σχολή να ανοίξει τα φτερά της και να καθορίσει νέα αμοιβαία επωφελούς επιστημονικής υποτροφίες. Αυτό διευκολύνει τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού υλικού, μελέτες νέων μεθόδων, διαδικασιών και προσεγγίσεων, δημιουργώντας έτσι τις τεχνικές προϋποθέσεις απαραίτητες για την επίτευξη υψηλότερου επιπέδου εκπαίδευσης.

Ο 3η Ιατρική Σχολή ανατίθενται διδασκαλία βαθμούς της σε πολλές εξέχουσες προσωπικότητες τα τελευταία τρία χρόνια, ένα από τα πιο εξέχοντα ήταν: Καθ Zdeněk Neubauer στη βιολογία, έγγρ. Ivan M. Χάβελ στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, και ο Καθηγητής Luboslav Starka στην ενδοκρινολογία. Την ίδια στιγμή, πολλές δεκάδες διαλέξεις από γνωστούς ξένους ειδικούς πραγματοποιήθηκε στις περίβολο της Σχολής. Ας αναφέρουμε τουλάχιστον το νικητή του βραβείου Νόμπελ στη νευροφυσιολογία καθηγητή J. Eccles, διάσημος ειδικός στην ψυχιατρική καθηγητής Π Grof και daseins-αναλυτική Καθ Condrau. Όπως προτείνεται από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Σχολής, ο Sir Karl Raimund Popper (1902-1996), επιστημολόγος, ανοιχτή υποστηρικτής της κοινωνίας, ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους του εικοστού αιώνα, απονεμήθηκε ο βαθμός επίτιμος διδάκτωρ στην ιατρική, στις 25 Μαΐου 1994. Η 3η Ιατρική Σχολή ήταν διάδικος στην απονομή του επίτιμου διδάκτορα σε έναν από τους εξερευνητές του DNA, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ, καθηγητής James Watson. Ομοίως, με την ευκαιρία του 650ου επέτειο από την ίδρυση του Πανεπιστημίου του Καρόλου, προτείναμε ότι ένας άλλος νομπελίστας, μια παγκόσμια γνωστός νευροφυσιολόγος, ο καθηγητής Huxley από τη Μεγάλη Βρετανία, επίσης, να απονεμηθεί τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα το 1998.

MUDr. Π. Čech της Σχολής μας ξεκίνησε την τοποθέτηση των τιμητικές πλακέτες στη μνήμη των νικητών του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής κ και η κα Cori στη γενέτειρά τα σπίτια τους στην Salmovska και Petrska δρόμους της Πράγας στο πλαίσιο του έργου της Πράγας-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2000. Η συνεργασία μεταξύ των επιμέρους Σχολών του Πανεπιστημίου, ιδίως Τμήματα Ιατρικής, βρίσκεται σε άνοδο. Το Πανεπιστήμιο υποστηρίζει τον υγιή ανταγωνισμό σε αθλητικές δραστηριότητες μεταξύ των σχολών, και οι μαθητές λαμβάνουν επίσης μέρος σε διάφορες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όχι μόνο σε αυτή τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό. Το Τμήμα εκδίδει το περιοδικό VITA NOSTRA, αντανακλώντας την ακαδημαϊκή ζωή της κοινότητας και που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πλευρές της Σχολής σε δύο λειτουργικά διακριτά ζητήματα: VITA NOSTRA REVUE, σε τριμηνιαία συλλογή από άρθρα, σχόλια, και τις αντανακλάσεις, και VITA NOSTRA SERVIS, ένα ενημερωτικό δελτίο η οποία βγαίνει σε εβδομαδιαία βάση. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1991/92, η Σχολή πήρε ξένων φοιτητών στη Γενική Ιατρική, με επίκεντρο την πρόληψη. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των αλλοδαπών φοιτητών που προβλέπεται στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ του μαθητή και του Κοσμήτορα της Σχολής.

Οι νέες απαιτήσεις της σύγχρονης ιατρικής για τους γιατρούς αντικατοπτρίζεται στο νέο πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής, το οποίο η Σχολή έχει εφαρμογή από το ακαδημαϊκό έτος 1996/97.

Η διδασκαλία βάση του 3. LF περιλαμβάνει τη Σχολή Νοσοκομείο Královské Vinohrady, Ψυχιατρικό Κέντρο Praha, Νοσοκομείο Na Bulovce, Thomayer Νοσοκομείο, Ινστιτούτο για τη Μητέρα και το Παιδί Φροντίδα, Νοσοκομείο Na Homolce, Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας. Εξέχοντες εμπειρογνώμονες της Τσεχικής Ακαδημίας Επιστημών και του Ινστιτούτου Κλινικής και Πειραματικής Ιατρικής συμμετέχει επίσης στη διδασκαλία.

Τοποθεσίες

Πράγα

Address
Third Faculty of Medicine
Charles University in Prague
Ruská 87, 100 00 Prague 10
Czech Republic

Πράγα, Πράγα, Τσεχία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη