University of Economics Prague - Faculty of Business Administration

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Πράγα

Η ιστορία της Σχολής χρονολογείται από το 1953, όταν ιδρύθηκε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Πράγας , στο οποίο ιδρύθηκε η Σχολή Οικονομικών Παραγωγής. μετά το μετασχηματισμό του 1989, μεταφέρθηκε στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων (FBA). Κατά τη διάρκεια της εξάκτιας ιστορίας της, η Σχολή έχει εκπαιδεύσει και αναπτύξει πτυχιούχους για θέσεις στη μικροσφαίρα, δηλαδή σε διάφορες θέσεις - συμπεριλαμβανομένης της ανώτερης διοίκησης - στα οικονομικά, τις επιχειρήσεις, το μάρκετινγκ, το προσωπικό και άλλους τομείς των επιχειρήσεων καθώς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Η Σχολή είναι μία από τις πέντε σχολές του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Πράγας με έδρα την πανεπιστημιούπολη Zizkov. τα γραφεία του βρίσκονται στο σύγχρονο επονομαζόμενο κτίριο Paradise .

Το 2017, η FBA, όπως μόνο το ίδρυμα αυτό στην Τσεχική Δημοκρατία, έχει απονεμηθεί με την αναγνωρισμένη διεθνή διαπίστευση EQUIS. Η διαπίστευση αυτή απονέμεται μόνο σε εκείνες τις σχολές με κορυφαία πρότυπα διδασκαλίας, εξαιρετικούς ακαδημαϊκούς, επιστημονικές δραστηριότητες υψηλής ποιότητας και ισχυρούς δεσμούς με την επιχειρηματική πρακτική.

Στην πρόσφατη ιστορία, η επικρατούσα ακαδημαϊκή εστίαση του FBA σε όλα τα επίπεδα σπουδών ( Bachelor, Master και Doctoral ) έχει κατευθυνθεί προς την Διοίκηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων . Αυτή η εστίαση έχει επεκταθεί πρόσφατα ώστε να περιλαμβάνει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο τη διαχείριση τέχνες.

Η διδασκαλία της σχολής πραγματοποιείται κυρίως στην τσεχική γλώσσα, αλλά η FBA παρέχει επίσης εκπαίδευση στο επίπεδο των πανεπιστημίων στα ρωσικά και αγγλικά . Στο μεταπτυχιακό επίπεδο, η FBA προσφέρει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διεθνή Διοίκηση, που διδάσκεται στα αγγλικά , το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με 28 κορυφαία πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και έχει λάβει κορυφαίες βαθμολογίες για αρκετά χρόνια από τους Financial Times. Προς το παρόν, η Σχολή οργανώνει επίσης πολυάριθμα προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των σπουδών MBA .

Οι ερευνητικές δραστηριότητες της FBA είναι, από τη φύση τους, πιο εφαρμοσμένες έρευνες. Κάθε χρόνο, πολλά από τα τρέχοντα οικονομικά και διευθυντικά ζητήματα απευθύνονται στη Σχολή. Οι ακαδημαϊκοί είναι γνωστοί δημόσια ως συγγραφείς επιστημονικών δημοσιεύσεων στους τομείς της επιχειρηματικής οικονομίας, της διαχείρισης, του μάρκετινγκ, της κοινωνιολογίας, της ψυχολογίας, των ανθρώπινων πόρων, της υλικοτεχνικής υποστήριξης κλπ .

Σχεδόν από την ίδρυσή της, η FBA διατηρεί στενούς δεσμούς με τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα . Οι εταιρικοί εταίροι προσφέρουν στους φοιτητές της Σχολής ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στα οποία θα επικεντρωθεί η πτυχιακή και η μεταπτυχιακή τους εργασία. Επιπλέον, κορυφαία στελέχη εμπλουτίζουν το περιβάλλον διδασκαλίας παρέχοντας πολλά ελκυστικά θέματα από την πραγματική επιχειρηματική ζωή.

Ένα σύγχρονο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα πρέπει να έχει εκτεταμένες διεθνείς επαφές . Στην περίπτωση της Σχολής μας, συμμετέχουμε σε ένα διεθνές πρόγραμμα σπουδών που ονομάζεται CEMS (The Global Alliance in Management Education). παρέχουμε επίσης πολυάριθμες υποτροφίες για φοιτητές και διαλέξεις επισκεπτόμενους καθηγητές από το εξωτερικό κ.λπ.

Είναι η φιλοδοξία της διοίκησης του FBA να κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κεντρικής Ευρώπης που έχουν ως στόχο την προετοιμασία εμπειρογνωμόνων από οικονομικής και διοικητικής άποψης για τον τομέα. Η επανειλημμένη συμπερίληψη του FBA στην αριστοκρατική κατάταξη των οικονομικά προσανατολισμένων σχολείων από τους Financial Times υποδηλώνει ότι πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μελέτες και Παιδαγωγικές Δραστηριότητες

Η εκπαίδευση στα προγράμματα πτυχίων και μεταπτυχιακών σπουδών είναι σε πλήρη απασχόληση . Οι σπουδές στο μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων μπορούν επίσης να γίνουν με μερική απασχόληση . Ομοίως, η διδασκαλία σε διδακτορικά προγράμματα υλοποιείται τόσο με πλήρη απασχόληση όσο και με μερική απασχόληση. Δεν υπάρχει δίδακτρα για τα προγράμματα που διδάσκονται στην τσεχική γλώσσα . Όλα τα άλλα προγράμματα χρεώνουν δίδακτρα. Η FBA υλοποιεί επίσης διάφορα προγράμματα κατάρτισης στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος MBA, υπό παρόμοιες οικονομικές συνθήκες. Από καιρό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για σπουδές στο FBA.

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά
  • ρωσικός

Όψη Διδακτορικό (PhD) » Όψη Πτυχία » Όψη Μεταπτυχιακά »

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Διδακτορικό (PhD)

PhD Επιχειρηματική Οικονομία και Διοίκηση (Αγγλικά)

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 3 χρόνια September 2019 Τσεχία Prague +1 περισσότερα

Στον κλάδο της Επιχειρηματικής Οικονομίας και Διοίκησης, οι ερευνητικές δραστηριότητες των διδακτορικών φοιτητών επικεντρώνονται σε θέματα όπως οι νέες θεωρίες οικονομικής οργάνωσης, νέες κατευθύνσεις στο [+]

Για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα διδακτορικών σπουδών στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, δείτε την ιστοσελίδα .

PhD Επιχειρηματική Οικονομία και Διοίκηση (Αγγλικά)

Στον κλάδο της Επιχειρηματικής Οικονομίας και Διοίκησης, οι ερευνητικές δραστηριότητες των διδακτορικών φοιτητών επικεντρώνονται σε θέματα όπως οι νέες θεωρίες οικονομικής οργάνωσης, νέες κατευθύνσεις για τη μέτρηση της επιχειρηματικής απόδοσης. επιχειρηματική στρατηγική σε ευρωπαϊκό πλαίσιο · τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας · αναδιάρθρωση και αναζωογόνηση των επιχειρήσεων · την καινοτομία και τη χρηματοοικονομική στρατηγική των πολυεθνικών επιχειρήσεων · μορφές συνεργασίας στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον · κοινές πολυεθνικές εταιρείες · διαχείριση εταιρειών · και άλλα συναφή θέματα. Η διάρθρωση του προγράμματος έχει ως εξής:... [-]


Διδακτορικό στα Οικονομικά

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 3 χρόνια September 2019 Τσεχία Prague +1 περισσότερα

Το τμήμα σπουδών Economics επικεντρώνεται στην κατάρτιση επιστημόνων και ερευνητών που επιθυμούν να αποκτήσουν ή να εμβαθύνουν τις υπάρχουσες, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στους τομείς της μακροοικονομίας και της μικροοικονομίας. Σε [+]

Για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα διδακτορικών σπουδών στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, δείτε την ιστοσελίδα .

Ph.D. Οικονομικά (Αγγλικά)

Το τμήμα σπουδών Economics επικεντρώνεται στην κατάρτιση επιστημόνων και ερευνητών που επιθυμούν να αποκτήσουν ή να εμβαθύνουν τις υπάρχουσες, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στους τομείς της μακροοικονομίας και της μικροοικονομίας. Στον τομέα της μακροοικονομίας, εστιάζεται στα θέματα της ανάλυσης και στην επίδραση του θεσμικού περιβάλλοντος στη λήψη αποφάσεων μακροοικονομικής διαχείρισης σε επιχειρήσεις. Στη μικροοικονομία, τόσο η θεωρία των τιμών όσο και ο ανταγωνισμός είναι τα θέματα μελέτης, και δεύτερον, η ανάλυση των επιπτώσεων των μικροοικονομικών (διαρθρωτικών) πολιτικών στον εταιρικό τομέα. Ο φοιτητικός τομέας σπουδών, εκτός από τα υποχρεωτικά και προαιρετικά μαθήματα, περιλαμβάνει επιστημονικό και ερευνητικό έργο, βασισμένο στην ανεξάρτητη μελέτη της τσεχικής και ξένης λογοτεχνίας, η οποία παρέχει τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες στον τομέα. Ως εκ τούτου, ο φοιτητής υποχρεούται να ασκεί τη δική του δραστηριότητα δημοσίευσης κατά τη διάρκεια της φοίτησης. Οι σπουδές συμπληρώνονται από την κρατική διδακτορική εξέταση και την υπεράσπιση της διδακτορικής διατριβής. Αναμένεται ότι οι απόφοιτοι θα εργαστούν στους τομείς της επιστήμης και της έρευνας, καθώς και στη διδασκαλία (ειδικά στα πανεπιστήμια). Θα εργάζονται επίσης στα στρατηγικά και αναλυτικά τμήματα των χρηματοπιστωτικών και των μη χρηματοπιστωτικών εταιρειών. Η διάρθρωση του προγράμματος έχει ως εξής:Πεδίο A: Κοινά θέματα για ολόκληρο το σχολείο:... [-]


Βίντεο

Sebastian: Why did I choose BBA?

Kathrin: Why did I choose CEMS?

Day of a Student at VŠE

Επικοινωνία

University of Economics Prague Faculty of Business Administration

Διεύθυνση Faculty of Business Administration University of Economics, Prague Nám. W. Churchilla 4
130 67 Prague, Prague, Τσεχία
Ιστοσελίδα http://fba.vse.cz/
Τηλέφωνο 224 098 440