Top προγράμματα PhD

PhD είναι η συντομογραφία του Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας, και συνήθως απονέμεται μετά την ολοκλήρωση εκτεταμένης έρευνας σε ένα συγκεκριμένο τομέα σπουδών. Αυτή η έρευνα πρέπει να συμβάλλει σημαντικά στην τρέχουσα βάση γνώσεων, και πρέπει να ολοκληρωθεί με μια διατριβή ή μια διπλωματική εργασία. Συχνά η διατριβή ή η διπλωματική εργασία πρέπει να υποστηριχθεί ενώπιον μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων του τομέα και μόνο μετά την επιτυχημένη υπεράσπισή της, απονέμεται το πτυχίο PhD. Ένα πτυχίο PhD συνήθως χρειάζεται το λιγότερο 4 έτη για την ολοκλήρωσή του, ορισμένες φορές όμως και περισσότερο ανάλογα τον σπουδαστή, το πανεπιστήμιο και το πρόγραμμα.

Υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια και προγράμματα, διεθνώς, που προσφέρουν κορυφαία πτυχία PhD. Οι σπουδαστές που επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους έχουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών κορυφαίων προγραμμάτων PhD, τα οποία συμπεριλαμβάνουν διδακτορικά προγράμματα σε επαγγέλματα υγείας, ψυχολογίας, μηχανικής, εκπαίδευσης, βιολογικές επιστήμες και βιοϊατρικές επιστήμες. Υπάρχουν κορυφαία προγράμματα PhD σε κάθε χώρα, έτσι ώστε οι σπουδαστές που εξετάζουν το ενδεχόμενο ενός PhD να έχουν μια σειρά από χώρες από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν.

Ρίξτε μια ματιά σε ορισμένα από τα κορυφαία προγράμματα PhD που απαριθμούνται παρακάτω - ίσως βρείτε το κορυφαίο πρόγραμμα PhD που αναζητάτε!

Πρόσφατα προστιθέμενα Διδακτορικά (PhD) και DBA

Xiamen University - Wang Yanan Institute for Studies in Economics

Ο γιατρός στα Οικονομικά

Δεκέμβριος 3, 2018
Τα διεθνή διδακτορικά προγράμματα στην οικονομία και τη χρηματοδότηση στο WISE

Kaunas University of Technology

Διδακτορικό στη Φυσική (Φυσικές Επιστήμες)

Δεκέμβριος 2, 2018
Το KTU και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας (Δανία) από κοινού διδακτορικό πρόγραμμα στον τομέα της φυσικής παρέχει ικανότητες και γνώσεις στους τομείς της συμπυκνωμένης ύλης, αλληλεπίδρασης ακτινοβολίας και ύλης, οπτικής φασματοσκοπίας. το πρόγραμμα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και γενικών πειραματικών και θεωρητικών ερευνών στους τομείς των … [+]meso, micro και nanostructures, φωτονικών δομών, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού, ανάλυσης και εφαρμογής τους σε πλασμονικές, βιοαισθητήρες και εναλλακτική ενέργεια. Η έρευνα περιλαμβάνει τη χρήση νέων λειτουργικών υλικών, σύγχρονων τεχνολογιών (λιθογραφία με δέσμη ηλεκτρονίων, αντιδραστική χάραξη πλάσματος και ολογραφική λιθογραφία) και προοδευτικές ερευνητικές μεθόδους (φασματοσκοπική ελλιψομετρία, σκέδαση Raman, υπέρυθρη φασματοσκοπία μετασχηματισμού Fourier, εξαιρετικά γρήγορη φασματοσκοπία διεργασίας κλπ. ). Οι φοιτητές αυτού του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν διπλό πτυχίο γιατρού στο Πανεπιστήμιο Shizuoka (Ιαπωνία). [-]

University of Puerto Rico - Río Piedras

Διδακτορικό στη Βιολογία

Δεκέμβριος 1, 2018
Το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα προσφέρει διδακτορικό στη φιλοσοφία σε τέσσερις βασικούς τομείς: Μοριακή / Κυτταρική Βιολογία, Νευροεπιστήμη, Οικολογία / Συστηματική και Εξέλιξη / Γενετική. Το διδακτορικό δίπλωμα στη Φιλοσοφία προσφέρεται μέσω του Προγράμματος Διδακτορικών Διατριβών του Πανεπιστημίου του Πουέρτο Ρίκο, το οποίο μας διαχειρίζεται.… [+] [-]

Πανεπιστήμια σε Ελληνική Δημοκρατία

Αλλάξτε τοποθεσία

Τι ακριβώς είναι ένα διδακτορικό;

PhD είναι η συντομογραφία για το "διδάκτωρ της φιλοσοφίας», μια φράση που δικαιολογημένα προκαλεί σύγχυση. Όπως και με τις "τέχνες", αυτή η χρήση της "φιλοσοφίας" συνήθως δεν έχει να κάνει με τη μελέτη του κλάδου της φιλοσοφίας. Η βασική έννοια του «διδάκτωρ της φιλοσοφίας», είναι ότι έχετε αποκτήσει το μεγαλύτερο δυνατό πτυχίο στον ακαδημαϊκό τομέα σας. Τα μεγαλύτερα πτυχία σε κάθε τομέα, είναι γνωστά ως "τερματικά πτυχία". Οι θέσεις εργασίας μπορεί να ορίζουν να κατέχετε ένα τερματικό πτυχίο: αυτό ξεχωρίζει ένα διδακτορικό από ένα μεταπτυχιακό, το οποίο συνήθως είναι ένα ενδιάμεσο πτυχίο, και ως εκ τούτου κατέχει λιγότερο κύρος.

Ένα πτυχίο με τη λέξη "διδάκτωρ" τον τίτλο του, ονομάζεται επίσης "διδακτορικό". Ίσως γνωρίζετε οτι τα πανεπιστήμια συχνά απονείμουν "επίτιμα διδακτορικά" - αυτό σημαίνει ότι ο δικαιούχος δεν έχει ολοκληρώσει ένα διδακτορικό πρόγραμμα, αλλά έχει επιτύχει κάτι (όπως το να εφεύρει κάτι επωφελές για την κοινωνία) το οποίο αξίζει να τιμηθεί. Το αντίθετο ενός επίτιμου διδακτορικού είναι το "αποκτηθέν διδακτορικό". Βλέπετε αυτή την έκφραση σε αγγελίες εργασίας· ο σκοπός της είναι να υποδείξει, αν έχετε απλώς ένα τιμητικό διδακτορικό, δεν μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση.

Υπάρχουν πολλά διδακτορικά, και το διδακτορικό φιλοσοφίας (PhD) είναι ένα από αυτά. Η συντομογραφία του διδάκτορα είναι Δρ, χωρίς τελεία. Ωστόσο, η κάθε χώρα έχει διαφορετική ορολογία κι κοινωνικές συμβάσεις, με αποτέλεσμα οι κοινωνικές συμβάσεις να διαφέρουν. Σήμερα, είναι σύνηθες να γράφετε το πτυχίο με κεφαλαία και χωρίς τελεία: ΔΡ (PHD).

Το PhD είναι ένα από τα παλαιότερα διδακτορικά, και φέρει το βάρος της παράδοσης, της ιστορίας και του παγκοσμίου σεβασμού. Τα Διδακτορικά (PhD) παραδοσιακά είναι ακαδημαϊκά πτυχία, όχι επαγγελματικές πιστοποιήσεις (μη εφαρμοσμένες ή επαγγελματικές). Παρ' όλα αυτά, η διαφοροποίηση αυτή αλλάζει και συγχέεται. Σήμερα, μπορείτε να αποκτήσετε ένα Διδακτορικό (PhD) σε εφαρμοσμένους τομείς όπως η Διαχείριση, η Κοινωνική Εργασία και η Επιστήμη των Υπολογιστών. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε ένα Διδακτορικό σε τομείς σχετιζόμενους με τις τέχνες, όπως η Δημιουργική Γραφή, η οποία άλλοτε είχε ως τερματικό πτυχίο το MFA.

Τα οφέλη της απόκτησης ενός PhD συμπεριλαμβάνουν το κύρος, το δικαίωμα να θεωρείτε κανείς ειδικός και έγκυρος, και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων σε υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας. Το Διδακτορικό σηματοδοτεί προηγμένες ικανότητας έρευνας και προσόντα διδασκαλίας πανεπιστημιακού επιπέδου. Το να ζει κανείς στη σημερινή εποχή της πληροφορίας και της τεχνολογίας, μέσα σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, σημαίνει ότι η ανάγκη για περισσότερη εκπαίδευση και εξειδίκευση είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι στο παρελθόν.

Η ολοκλήρωση ενός Διδακτορικού μπορεί να είναι εξαιρετικά ικανοποιητική αν είστε ένας σοβαρός διανοούμενος που αγαπά με πάθος τη μάθηση. Παρ'όλα αυτά, αν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα διδακτορικό πτυχίο για προσωπική ικανοποίηση, να πρέπει να "ζυγίσετε" αυτή την απόφαση πολύ προσεκτικά. Η είσοδος σε ένα διδακτορικό πρόγραμμα είναι δύσκολη, και μια πολύ σπβαρή δέσμευση. Η εισαγωγή είναι άτεγκτη, και ίσως να σας απαιτηθεί να έχετε ήδη αποκτήσει ένα μεταπτυχιακό. Τα διδακτορικά προγράμματα τυπικά ξεκινούν με παρακολούθηση μαθημάτων που καλύπτουν τη θεωρία και μεθοδολογία. Στο τέλος, θα δώσετε κατατακτήριες εξετάσεις και ίσως μια προφορική εξέταση. Ορισμένα προγράμματα απαιτούν πρακτική έρευνα ή εποπτευόμενη κλινική εμπειρία, συχνά αρκετών εκατοντάδων ωρών. Το κορυφαίο πρότζεκτ ονομάζεται διατριβή ή διπλωματική εργασία, το οποίο είναι ένα δημοσιεύσιμο πρότζεκτ, επαγγελματικού επιπέδου, στον τομέα σας. Αυτό το πρότζεκτ συχνά ξεκινά με μια επίσημη πρόταση, χρειάζεται χρόνια για την ολοκλήρωσή του, και τελειώνει με μια προφορική υπεράσπιση ενώπιον μιας επιτροπής.

Τα διδακτορικά προγράμματα συνήθως απαιτούν το λιγότερο τρία έτη για να ολοκληρωθούν, και ορισμένες φορές έως και εννέα. -Συχνά υπάρχει ένα ανώτατο χρονικό όριο των 8-10 ετών. Ο λόγος που παίρνει τόσο καιρό δεν είναι τόσο η δυσκολία του έργου, όσο το ότι η ζωή συχνά παρεμβαίνει σε αυτό. Οι σπουδαστές ενός διδακτορικού είναι συνήθως σε ένα στάδιο της ζωής τους όπου παντρεύονται, κάνουν παιδιά και που υφίστανται σημαντικά προσωπικά γεγονότα. Επίσης, σε ορισμένες χώρες υπάρχει πιθανότητα να λάβετε μόνο λίγη χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια του διδακτορικού σας, και να χρειαστεί να κερδίσετε ορισμένα επιπλέον χρήματα, κάτι που επιβραδύνει την την ικανότητά σας να αφοσιωθείτε στις σπουδές σας.

Η χρηματοδότηση διδακτορικών προγραμμάτων διαφέρει κατά πολύ, ανάλογα τον κλάδο και τη χώρα. Η ιδανική κατάσταση είναι να εισαχθείτε σε ένα "πλήρως χρηματοδοτούμενο" πρόγραμμα, το οποίο σημαίνει ότι το πανεπιστήμιο αποποιείται των διδάκτρων σας και θα λάβετε είτε μια υποτροφία για τα προς το ζην και/ή εγγυημένη απασχόληση, συνήθως σαν βοηθός διδασκαλίας ή έρευνας. Επίσης είναι διαθέσιμες πολλές υποτροφίες ή "πανεπιστημιακές χορηγίες"· η υποτροφία είναι χρηματική, ενώ η χορηγία συνήθως υποδηλώνει μια θέση εργασίας, όπως μια πρακτική άσκηση, η οποία αποτελεί μια εξαιρετική βάση για την επακόλουθη σταδιοδρομία σας.

Αυτές τις μέρες, μπορείτε να ολοκληρώσετε το διδακτόρικό σας διαδικτυακά. Ένα διαδικτυακό διδακτορικό πρόγραμμα έχει ορισμένα προφανή πλεονεκτήματα: μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα μαθήματά σας ανάλογα με το δικό σας πρόγραμμα, και να ισορροπήσετε την εργασία και την οικογενειακή σας ζωή, χωρίς να χρειαστεί να δεσμευτείτε σε ένα πρόγραμμα μαθημάτων σε τάξη ή να μετακινηθείτε σε κάποια μακρινή πανεπιστημιούπολη. Τα διαδικτυακά πτυχιακά προγράμματα είναι πολύ πιο οικονομικά για ένα πανεπιστήμιο, μιας και δε χρειάζεται να πληρώνουν για την συντήρηση κτιρίων, τις φυσικές εγκαταστάσεις και ούτω καθεξής· η εξοικονόμηση αυτή μεταφέρετε στους σπουδαστές ως λιγότερα δίδακτρα.

Τα διαδικτυακά πτυχία κερδίζουν δημοτικότητα και κύρος. Ορισμένοι εργοδότερες θεωρούν ακόμα ένα διαδικτυακό διδακτορικό κατώτερο ενός παραδοσιακού διδακτορικού, όμως άλλοι κατανοούν πως η ευελιξία του διαδικτύου είναι πλέον μέρος της σύγχρονης ζωής. Τα διαδικτυακά διδακτορικά προγράμματα δεν είναι λιγότερο άτεγκτα των παραδοσιακών (ή τουλάχιστον, θα πρέπει εσείς να διασφαλίσετε ότι δεν είναι), και περιλαμβάνουν ουσιαστική επικοινωνία με καθηγητές και συμφοιτητές.

Κορυφαία διδακτορικά προγράμματα θα έχουν καλά σχεδιασμένα κέντρα καριέρας για να σας βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας, καθώς κι εξαιρετική υποστήριξη κατά τα φοιτητικά σας χρόνια. Άλλος ένα δείκτης ενός καλού προγράμματος, είναι η ευκολία με την οποία μπορείτε να βρείτε έναν καθηγητή να ενεργήσει ως μέντοράς σας.

Ένα διδακτορικό θα σας προσφέρει εξέλιξη στην καριέρα σας, συνήθως μια μεγάλη μισθολογική απόκλιση, και κύρος. Θα πρέπει να κάνετε μια εκ βαθέων έρευνα όσον αφορά τις προοπτικές της σταδιοδρομίας σας, προτού δεσμευτείτε σε ένα πρόγραμμα: ορισμένοι τομείς, όπως οι ανθρωπιστικές επιστήμες, είναι όλο και πιο κορεσμένες με διδακτορικό, καθιστώντας το σχεδόν αδύνατο να βρείτε εργασία σε αυτούς, ειδικά αν σκοπεύετε να αναζητήσετε εργασία ως καθηγητής. Άλλοι τομείς επεκτείνονται. Λογικά, αν σε ένα τομέα αυξάνεται η ανάγκη του για έρευνα, και συνδέεται με ισχυρή πολιτική λήψεως αποφάσεων, τότε ένα διδακτορικό σε αυτό τον τομέα θα θεωρηθεί προσόν. Διδακτορικά στα οικονομικά, τη χρηματοδότηση, το μάρκετινγκ και τις μελέτες ανάπτυξης, για να αναφέρουμε μόνο μερικά, είναι σταθερά στοιχήματα για μελλοντικές προοπτικές απασχόλησης και μισθού.