DBA στη διαχείριση και την τεχνολογία

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Τι είναι το DBA στη διαχείριση και την τεχνολογία;

Το DBA στη Διοίκηση και την Τεχνολογία είναι ένα εκτελεστικό διδακτορικό πρόγραμμα για ανώτερους επαγγελματίες με πνευματική περιέργεια που θέλουν να κάνουν τη διαφορά.

Το DBA στη Διοίκηση και την Τεχνολογία είναι ένα εκτελεστικό διδακτορικό πρόγραμμα για επαγγελματίες με εκτεταμένη εμπειρία. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για όσους θέλουν να κάνουν τη διαφορά στις οργανώσεις τους και στις ευρύτερες κοινότητες αξιοποιώντας το δυναμικό των διαταραχών τεχνολογιών.

Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ένα νέο είδος «ακαδημαϊκού επαγγελματία» που μπορεί να εφαρμόσει έρευνα αιχμής σε τρέχοντα διαχειριστικά προβλήματα που απαιτούν υψηλό επίπεδο κατανόησης των νέων τεχνολογιών και των δυνατοτήτων τους.

Επιπλέον, αυτός ο εκτελεστικός διδακτορικός τίτλος θα προσφέρει στους επαγγελματίες υψηλού επιπέδου εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης και την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια κοινότητα μάθησης και καινοτομίας που συμβάλλει στην ανάπτυξη βιομηχανικών, βέλτιστων πρακτικών, στη διαμόρφωση δημόσιας πολιτικής που βελτιώνει την ευημερία και διοχέτευση της τεχνολογικής διαταραχής σε μια δύναμη για καλό στην κοινωνία.

Το πρόγραμμα διδάσκεται σε συνεργασία μεταξύ της Comillas ICADE (Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Νομική Σχολή) και της Comillas ICAI (Σχολή Μηχανικών). Αυτή η στρατηγική συμμαχία, μαζί με την ανθρωπιστική παράδοση του Πανεπιστημίου Comillas Pontifical, είναι το κλειδί για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προκλήσεων και των νέων επιχειρηματικών ευκαιριών που προσφέρει η τεχνολογία.

Το DBA είναι ένα τριετές πρόγραμμα, που συνδυάζει σύντομα μαθήματα κατά τα πρώτα ενάμισι χρόνια, με καινοτομία και έρευνα στο δεύτερο εξάμηνο, οδηγώντας στην επιτυχή υπεράσπιση μιας διατριβής. Οι απόφοιτοι λαμβάνουν το πτυχίο Comillas Pontifical University του Doctor of Business Administration.

Συνεργασία με το MIT Sloan

Το MIT Sloan School of Management και το Universidad Pontificia Comillas υπέγραψαν Μνημόνιο Συμφωνίας για συνεργασία στον τομέα της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης. Οι φοιτητές μας DBA στη Διοίκηση και Τεχνολογία θα παρακολουθήσουν ένα μάθημα στο MIT Sloan με θέμα το Disruptive Business Models. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός ο τύπος δραστηριότητας θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας μακράς και γόνιμης σχέσης μεταξύ των θεσμικών μας οργάνων.

Οι μαθητές μας λένε τα εξής

Η πρώτη ομάδα μαθητών DBA έχει να πει αυτό για το πρόγραμμα.

"Το πρόγραμμα DBA είναι μια μοναδική ευκαιρία για επαγγελματίες αρκετά ηλικιωμένους ώστε να ληφθούν υπόψη για μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο για να αποκτήσουν μια βαθιά κατανόηση του αντίκτυπου της τεχνολογίας στον επιχειρηματικό κόσμο, απαραίτητο για την κάλυψη ενός αυξανόμενου κενού."
Paula García Arana, Διευθυντής Προγραμματισμού, Ελέγχου και Κανονισμού, Santander Consumer Finance

"Το DBA είναι ο τέλειος τρόπος για έναν επαγγελματία με εκτεταμένη εμπειρία για την απόκτηση διδακτορικού πτυχίου. Συνδυάζει την καλύτερη προσέγγιση της ακαδημαϊκής και της πρακτικής στην έρευνα και την καινοτομία."
Jose Antonio López, Διευθύνων Σύμβουλος της Muñoz, Ericsson Spain

"Έχουμε όλοι με σχετική εμπειρία στο πρόγραμμα, και εδώ μαθαίνουμε την κριτική κριτική και τη συστηματική εφαρμογή των θεωριών για να κάνουμε πραγματικά τη διαφορά στον τομέα μας."
Carlos Gómez-Múgica de la Rica, συνιδρυτής Mago Equity Partners

Αυτό που μας κάνει διαφορετικούς

89% θέσεις C-Suite

Οι περισσότεροι από τους μαθητές στην πρώτη ομάδα είναι στελέχη C-Level στους οργανισμούς τους και το 55% είναι CEOs ή Partners στις εταιρείες τους.







Προϋπηρεσία

Το 44% των μαθητών έχουν πάνω από 25 χρόνια εργασιακής εμπειρίας.









Βιομηχανίες

Οι μαθητές μας προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα:

 • Οικονομικά: 38%
 • Τρόφιμα & Ποτά: 6%
 • Ενέργεια: 13%
 • Συμβουλευτική: 19%
 • ΜΚΟ: 13%
 • Βιομηχανική: 6%
 • Τηλεπικοινωνίες: 6%


Προφίλ υποψηφίου

Το DBA στη Διοίκηση και την Τεχνολογία απευθύνεται σε υποψηφίους με τα ακόλουθα προφίλ:

 • 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ετών ανώτατων διευθυντικών αρμοδιοτήτων, ή
 • 15 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, συμπεριλαμβανομένων μερικών ετών ανώτατων διευθυντικών ευθυνών και μεταπτυχιακού προγράμματος στους τομείς των Κοινωνικών Επιστημών, του Ανθρωπισμού ή της Μηχανικής ή
 • 15 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ετών κορυφαίων διευθυντικών αρμοδιοτήτων και διαπιστευμένης πιστοποίησης στον τομέα εμπειρογνωμοσύνης του υποψηφίου (π.χ. διαπιστευτήρια CFA) και
 • Επαγγελματική γνώση Αγγλικών
 • Άλλα προφίλ θα μπορούσαν να αξιολογηθούν λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της σταδιοδρομίας και της επαγγελματικής τους ζωής.

Πρόσθετες απαιτήσεις

Επίπεδο Αγγλικών: ελάχιστο B2 και συνιστάται ιδιαίτερα το C1.

Διδακτέα ύλη

Το DBA είναι δομημένο σε δύο φάσεις:

Κατά το πρώτο ενάμισι έτος, οι συμμετέχοντες συμμετέχουν σε προχωρημένα μαθήματα κατάρτισης και καθορίζουν τις ερευνητικές τους ερωτήσεις. Στο τέλος αυτής της φάσης, και μετά από μια επιτυχημένη αξιολόγηση μιας ερευνητικής πρότασης, οι συμμετέχοντες αποκτούν το πτυχίο Advanced Program in Management and Technology.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους, και ιδίως του τρίτου, οι συμμετέχοντες διεξάγουν την έρευνά τους και γράφουν τη διατριβή DBA που πρέπει να υπερασπιστούν στο τέλος του τρίτου έτους.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του προγράμματος, και ως πρόταση δια βίου μάθησης για τους αποφοίτους, το Πανεπιστήμιο θα προσφέρει εξειδικευμένα χάπια κατάρτισης για θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση και την τεχνολογία.

Έτος 1

 • Προχωρημένα μαθήματα κατάρτισης (12 Σαββατοκύριακα + 1 εντατικό μάθημα)




Έτος 2

 • Προχωρημένα μαθήματα κατάρτισης (4 Σαββατοκύριακα + 1 προαιρετικό εντατικό μάθημα)
 • Ερευνητική πρόταση
 • Συνεργατικές συνεδρίες εργασίας (2 Σαββατοκύριακα)

Έτος 3

 • Συνεργατικές συνεδρίες εργασίας (3 Σαββατοκύριακα)
 • Ερευνα
 • Διατριβή άμυνας


Τελευταία ενημέρωση Οκτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals.

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη