DBA Doctor of Business Administration

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στοχεύοντας σε έμπειρους επαγγελματίες, ο πρωτοποριακός διδάσκων διοίκησης επιχειρήσεων (DBA) αναπτύσσει τις δεξιότητές σας στην έρευνα και στον επαγγελματία, επιτρέποντάς σας να προχωρήσετε σε ανώτερους ρόλους στη διαχείριση και στους συναφείς τομείς των επιχειρήσεων.

Οι απόφοιτοι της DBA είναι σε θέση να εργάζονται σε πανεπιστήμια ως ακαδημαϊκοί υπό την ηγεσία της έρευνας ή στη βιομηχανία ως ανώτερα διευθυντικά στελέχη, σύμβουλοι και ηγέτες επιχειρήσεων που έχουν ενημερωθεί από την έρευνα. Σε αυτό το μάθημα, θα αναπτύξετε ερευνητική δεξιότητα σε επίπεδο διδακτορικού επιπέδου σε συνδυασμό με την εις βάθος και αντανακλαστική γνώση της θεωρίας της διαχείρισης και της πρακτικής που αποκτήθηκε σε ένα παραδοσιακό πρόγραμμα DBA.

Παρέχουμε μια καθοδηγούμενη, σταδιακή μετάβαση, επιτρέποντάς σας να γίνετε επιτυχώς ερευνητής και επαγγελματίας σε επίπεδο διδακτορικού επιπέδου, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εκπαίδευση που είχατε. Το μάθημα DBA μας θα σας βοηθήσει να γίνετε ένας ανακλαστικός, αυτοκριτικός επαγγελματίας. Θα μάθετε δεξιότητες, τεχνικές και πρακτικές για τη διεξαγωγή έρευνας αιχμής ενώ παράλληλα θα αναπτύσσουμε θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις στο προσκήνιο της επιχειρηματικής έρευνας και της διαχείρισης. Αφού ολοκληρώσετε επιτυχώς το μάθημα, θα είστε διατεθειμένοι να διαχειριστείτε με επιτυχία τις πιέσεις και τις προκλήσεις ενός ολοένα και πιο δυναμικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και να προσφέρετε πρωτότυπες και δημιουργικές λύσεις για την αντιμετώπιση αναδυόμενων προβλημάτων.

Η μοναδική μας εστίαση στη διδασκαλία βασικών επιχειρηματικών και ερευνητικών δεξιοτήτων σας επιτρέπει επίσης χρόνο για ακαδημαϊκή έρευνα. Θα αναπτύξετε μια λεπτομερή κατανόηση της θεωρίας διαχείρισης σε όλους τους βασικούς κλάδους. Με αυτό το υψηλότερο επίπεδο κατανόησης, θα είστε σε θέση να διεξάγετε καθαρά εφαρμοσμένη έρευνα στον οργανισμό σας με μεγαλύτερη ικανότητα ή εργασία μέσα στον ακαδημαϊκό χώρο, αφήνοντας σας δύο ανοιχτούς δρόμους καριέρας.

Ευελιξία μαθημάτων

Αυτό το μάθημα προσφέρεται με πλήρες ωράριο και με μερική απασχόληση. Απαιτείται πλήρης φοίτηση κατά τη διάρκεια των εξαμήνων του 1ου και 2ου έτους. Υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία για το πού θα εδρεύει εξάμηνο και καθ 'όλη τη διάρκεια του Έτους 3, με δυνατότητα διαμονής στο εξωτερικό. Οι σπουδαστές που δεν είναι μέλη της ΕΕ για τις θεωρήσεις κατηγορίας 4 θα πρέπει να ζητήσουν συμβουλές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να γίνουν δεκτοί.

Μάθετε από τους ειδικούς

Θα μάθετε από και θα επιβλέπετε το ακαδημαϊκό προσωπικό που είναι παγκοσμίως γνωστό, σεβαστό στους τομείς και έχει εκτεταμένη εμπειρία έρευνας, επιχειρηματικότητας και συμβουλευτικής.

Η University of Stirling Διαχείρισης University of Stirling

Στη Σχολή Διοίκησης του University of Stirling , η αρχή της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, της πολιτικής και της πρακτικής είναι κεντρική σε ό, τι κάνουμε. Αυτό το όραμα μας βοηθά να εξοπλίσουμε αποτελεσματικά τους σπουδαστές μας με τις ικανότητες να δρουν ως παγκόσμιοι πολίτες, ικανά να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας.

Ως μέλος της Chartered Association for Business Schools, έχουμε ισχυρούς δεσμούς με τη βιομηχανία και πρόσφατα απονεμήθηκε ο Χάρτης Μικρών Επιχειρήσεων για την εμπλοκή με τοπικές και περιφερειακές επιχειρήσεις.

Είμαστε σε μια ελίτ ομάδα επιχειρηματικών σχολών παγκοσμίως - και ένας από τους 14 μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο - να διεξάγουμε διαπίστευση από την Ένωση MBAs (AMBA) για τα μαθήματα MBA και MSc Business και Management (MBM).

Κορυφαίοι λόγοι για να μελετήσετε μαζί μας

# 1 Ένα καινοτόμο μάθημα που σας εξοπλίζει με επαγγελματικές δεξιότητες διαχείρισης και έρευνας

# 2 Θα διδαχθείτε από ακαδημαϊκό προσωπικό εμπειρογνωμόνων που έχει εκτεταμένη επιχειρηματική και συμβουλευτική εμπειρία

# 3 Μια ευκαιρία για να κάνετε βιομηχανικές συνδέσεις και να συνεργαστείτε με ανώτερα στελέχη και μελετητές μέσω διαλέξεων επισκεπτών, εργαστηρίων και συμβουλευτικών σχεδίων

Λεπτομέρειες μαθήματος

Στα έτη 1 και 2, στο διδακτικό αντικείμενο πλήρους φοίτησης, θα έχετε διδάξει ενότητες κατά τη διάρκεια δύο εξαμήνων ετησίως (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος και Ιανουάριος-Μάιος). Θα εργαστείτε επίσης σε δύο ερευνητικά έργα τα οποία προτείνονται και εποπτεύονται από ένα κορυφαίο ερευνητικό ακαδημαϊκό. Τα έργα θα διαρκέσουν καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών και θα ολοκληρωθούν κατά τις θερινές περιόδους των ετών 1 και 2 (Μάιος-Αύγουστος).

Στο Έτος 3, θα αναπτύξετε το Έτος 2 του έργου σας σε μια σημαντική αρχική συμβολή στη γνώση που παρουσιάζεται σε μια διδακτορική διατριβή. Για την απονομή του DBA, θα πρέπει να ολοκληρώσετε με επιτυχία το έργο με ακαδημαϊκή αυστηρότητα και να αποδείξετε την πρακτική σημασία. Για να κερδίσετε το βραβείο και να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις για ερευνητική παραγωγή σε επίπεδο διδακτορικού επιπέδου, η υποβολή σας στο Έτος 3 θα συμβάλει στην ενίσχυση της επαγγελματικής πρακτικής στη διαχείριση και θα συμβάλει στη γνώση μέσω της εφαρμογής και της ανάπτυξης θεωρητικών πλαισίων, και τεχνικές.

Θα λάβετε υποστήριξη καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος για να δημοσιεύσετε τα ερευνητικά σας προγράμματα σε ακαδημαϊκά περιοδικά. Αυτό θα υποστηρίξει την εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας, ιδιαίτερα στον ακαδημαϊκό χώρο, καθώς επίσης θα σας επιτρέψει να κάνετε μια ευρεία και διαρκή συμβολή στον τομέα κατά τη διάρκεια της DBA σας.

Πρέπει να παρακολουθήσετε πλήρες ωράριο κατά τη διάρκεια των εξαμήνων του 1ου και 2ου έτους, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία για το πού θα πραγματοποιηθεί το εξάμηνο και καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους 3 (και ενδεχομένως του Έτους 4). Η ευελιξία αυτή μπορεί να επεκταθεί στην επίβλεψη ενώ στο εξωτερικό για την επιτόπια εργασία, παρόλο που οι φοιτητές από τρίτες χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ θα πρέπει να ζητήσουν συμβουλές σχετικά με την έκταση της ευελιξίας και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει αυτό.

Οι φοιτητές που ολοκληρώνουν όλες τις πιστώσεις σε όλα τα χρόνια θα αποφοιτήσουν με το DBA. Ωστόσο, συνειδητοποιούμε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, ώστε να έχουμε επιλογές για να εγκαταλείψετε το μάθημα κάθε χρόνο και να αποφοιτήσετε ακόμα με ένα έγκριτο προσόν. Οι φοιτητές που ολοκληρώνουν με επιτυχία τουλάχιστον 180 μονάδες στο 1ο έτος μπορούν να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα με ένα MBA. Οι φοιτητές που ολοκληρώνουν επιτυχώς όλες τις 180 μονάδες στο 2ο Έτος μπορούν να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα με MRes στις μεθόδους έρευνας και διαχείρισης επιχειρήσεων. Διάφορα πιστοποιητικά, διπλώματα και πτυχία είναι διαθέσιμα εάν συμπληρωθούν λιγότερες πιστώσεις.

Διδασκαλία

Η διδασκαλία διεξάγεται μέσω διαλέξεων, εργαστηρίων, σεμιναρίων και εργαστηρίων ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε συνδυασμό με το έργο.

Εκτίμηση

Θα αξιολογηθείτε με συνδυασμό εξετάσεων και μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων γραπτών αναθέσεων και παρουσιάσεων.

Διευθυντής μαθήματος

Ο καθηγητής George Burt

44 (0) 1786 467407

dba@stir.ac.uk

Βασικό προσωπικό

Διαθέτουμε ακαδημαϊκούς υψηλής ποιότητας για να επιβλέπουμε τους φοιτητές της DBA. Είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο, είναι σεβαστοί στους τομείς τους και έχουν εκτεταμένη επιχειρηματική και συμβουλευτική εμπειρία. Δημοσιεύουν έρευνα αιχμής - νέες γνώσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διδασκαλίας μας.

Τέλη - 2018/2019

Συνολικό πρόγραμμα:

  • Εξωτερικό: £ 50.200
  • Αρχική / EU: TBC
Τελευταία ενημέρωση May 2018

Σχετικά με τη Σχολή

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη