Ph.D. στην Αρχιτεκτονική

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το Ph.D. το πρόγραμμα σπουδών Αρχιτεκτονική της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Σλοβακικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη Μπρατισλάβα αντανακλά τον τρέχοντα ερευνητικό και καλλιτεχνικό προσανατολισμό και σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσετε τα μεμονωμένα προφίλ σας, εστιάζοντας στη θεωρητική και επιστημονική εξερεύνηση. Η μελέτη ενθαρρύνει την ικανότητά σας να εργαστείτε δημιουργικά και ανεξάρτητα σε έργα θεωρητικής, έρευνας και ανάπτυξης (Ε & Α) ή καλλιτεχνικής φύσης και να αναλύσετε και να επιλύσετε προβλήματα που αντιμετωπίζετε στα αντίστοιχα πεδία σπουδών σας. Επίσης, σας προετοιμάζει για το πώς να δημιουργήσετε τη δική σας δημιουργική Ε & Α ή καλλιτεχνική πρακτική.

Το πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής ασχολείται με τη θεωρητική έρευνα της αρχιτεκτονικής, τις πειραματικές μεθόδους σχεδιασμού, την έρευνα αρχιτεκτονικής τυπολογίας, την αξιολόγηση του περιβάλλοντος, την αειφορία στην αρχιτεκτονική, την ιστοριογραφία και την αρχιτεκτονική κριτική.

Τα θέματα καλύπτονται από το εργαστήριο Body Conscious Lab, νέες τεχνολογίες (αυξημένη και εικονική πραγματικότητα, διαδικασία γενετικού σχεδιασμού βασισμένη στη χρήση του νέου λογισμικού) σε βιώσιμη αρχιτεκτονική και αποκατάσταση συγκεκριμένων μνημείων και πολλά άλλα σύγχρονα και οραματικά θέματα που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική. Το Πανεπιστημιακό Επιστημονικό Πάρκο, που βρίσκεται στην Σχολή Αρχιτεκτονικής, δημιουργεί μια πλατφόρμα για την κατασκευή προϊόντων και είναι εξοπλισμένο με νέες τεχνολογίες όπως λέιζερ, μηχανική κατεργασία με CNC, 3D εκτυπωτές κ.λπ. που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκτεταμένη έρευνα.

Το επιστημονικό περιοδικό ALFA της σχολής παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία να δημοσιεύσετε το ερευνητικό έργο σας μαζί με άλλους τοπικούς και διεθνείς ερευνητές. Ως Ph.D. ερευνητής, μπορείτε να εργαστείτε ανεξάρτητα στη διατριβή σας, ωστόσο, θα έχετε έναν ατομικό εκπαιδευτή σε περίπτωση που χρειάζεστε συμβουλές και διαβουλεύσεις. Στην ιδανική περίπτωση, ερευνητικές ομάδες αποτελούμενες από καθηγητές και το διδακτορικό τους δίπλωμα. οι φοιτητές εργάζονται σε συγκεκριμένα προγράμματα, υποστηριζόμενα από τη χρηματοδότηση και τις επιχορηγήσεις που επιτρέπουν ακόμη πιο εντατική συνεργασία με διεθνή ιδρύματα-εταίρους. Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να υποβάλετε αίτηση για πρακτική άσκηση μέσω ενός αριθμού εφαρμοστέων προγραμμάτων. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα Erasmus Plus επιτρέπει ή μπορείτε να επιλέξετε, να οργανώσετε και να διαχειριστείτε μια πρακτική άσκηση σε οποιοδήποτε ίδρυμα ή εταιρεία στον κόσμο. Μια τέτοια πρακτική θεωρείται επίσης μέρος της μελέτης.

Ως πτυχιούχος, μπορείτε να εργαστείτε στον τομέα της έρευνας και της εκπαίδευσης, της κυβερνητικής ή κοινοτικής συμβουλευτικής. Μπορείτε ακόμη και να γίνετε τακτικό μέλος του προσωπικού της σχολής και να συνεχίσετε την έρευνα στον τομέα της αρχιτεκτονικής. Μπορείτε να συνεχίσετε την εργασία σας σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους στο πλαίσιο διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων και να πραγματοποιήσετε εξειδικευμένες διαλέξεις.

architecture, house, 3d

φωτογραφία από Giovanni_cg / pixabay

Προθεσμίες εφαρμογής

Μάιος 2020 (ζητήστε πληροφορίες)

Δίδακτρα

Οι μαθητές σπουδάζουν στην αγγλική γλώσσα

  • Πλήρης μελέτη: 3.500 € ετησίως
  • Εξωτερική μορφή μελέτης: 2.400 € ετησίως

Σημείωση 1: Σε περίπτωση επέκτασης σπουδών που υπερβαίνει το κανονικό μήκος σπουδών, οι αλλοδαποί φοιτητές που μελετούν μερικής απασχόλησης στα αγγλικά πρέπει να καταβάλλουν αμοιβή, ανάλογα με το αν ο φοιτητής είναι πολίτης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κράτη που είναι συμβαλλόμενα μέρη στη Συμφωνία για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και στην Ελβετία ή όχι, που κυμαίνεται από 1600 € έως 2400 € / έτος.)
Σημείωση 2: Τέλη φοίτησης που σχετίζονται με τις σπουδές στο Σλοβακικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Μπρατισλάβα για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 - Πλήρης διατύπωση της Οδηγίας Πρυτάνεων αριθ. 3/2019-SR Δίδακτρα και αμοιβές που σχετίζονται με τις σπουδές στη STU για το ακαδημαϊκό έτος 2020 -2021 που εκδόθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 (εφεξής "η οδηγία")
Τα τέλη υπόκεινται σε αλλαγές. Για τα πραγματικά τέλη, ελέγξτε την ιστοσελίδα της STU.

Σύνδεσμος: http://www.stuba.sk/english/degree-students/legislation.html?page_id=2021

Σχετικά με το σχολείο

Γιατί η Σχολή Αρχιτεκτονικής της STU στη Μπρατισλάβα;

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής είναι μία από τις επτά σχολές του Σλοβακικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη Μπρατισλάβα (εφεξής συντομογραφία STU, από τη Σλοβακική "Slovenská technická univerzita"). Είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη σχολή αρχιτεκτονικής στη Σλοβακία. οι αρχές της αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης χρονολογούνται από το ακαδημαϊκό έτος 1946/1947 και σχετίζονται με το πεδίο σπουδών Πολιτική Μηχανική.

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής σήμερα είναι ένας δημιουργικός και ανταγωνιστικός φορέας με ανοιχτό μυαλό προσωπικό και εκμεταλλεύεται με επιτυχία τις δυνατότητες διεθνούς συνεργασίας στην έρευνα και την εκπαίδευση. Ειδικά μέσω του προγράμματος κινητικότητας Erasmus Plus, η σχολή προσφέρει δυνατότητες ανταλλαγής με περισσότερα από 50 ιδρύματα-εταίρους σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο δεκάδες φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτονικής σπουδάζουν στο εξωτερικό, καθώς και διεθνείς φοιτητές, φθάνουν για σπουδές στη Σχολή Αρχιτεκτονικής. Ταυτόχρονα, 29 σπουδαστές από το εξωτερικό ήρθαν να σπουδάσουν στη Σχολή Αρχιτεκτονικής.

Οι καθηγητές της Σχολής Αρχιτεκτονικής είναι σημαντικές προσωπικότητες που δεν είναι μόνο εκπαιδευτικοί και ερευνητές. οι περισσότεροι από αυτούς είναι ενεργοί ασκούντες αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι ή βιομηχανικοί / κατασκευαστές προϊόντων και γραφικών / μαρκών. Τα βραβεία και τα βραβεία, καθώς και η αναγνώριση και οι επαφές που διασχίζουν τα σύνορα της Σλοβακίας, είναι η καλύτερη απόδειξη των ιδιοτήτων τους.

Εκτός από τους εθνικούς εμπειρογνώμονες, η FA STU έχει επίσης καλέσει ξένους καθηγητές από το εξωτερικό: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects ) είναι απλά μερικοί από τους πολυάριθμους σημαντικούς ξένους εμπειρογνώμονες και προσωπικότητες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής που έχουν επισκεφτεί τη Σχολή μέχρι στιγμής. Η διεθνής συμμετοχή της Σχολής αντανακλάται από τη συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς και τη συμμετοχή σε πολυεθνικά προγράμματα στη Σλοβακία και στο εξωτερικό.

Ως μια από τις μικρότερες μητροπόλεις στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, η ζωντανή πόλη της Μπρατισλάβα αποτελεί ένα ενθαρρυντικό και ταυτόχρονα προσιτό μέρος για τους διεθνείς φοιτητές και ταξιδιώτες. Χάρη στη γεωγραφική της θέση στην Κεντρική Ευρώπη, είναι η πύλη προς την Ευρώπη. Θα απολαύσετε τη γειτνίαση με τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη, την Πράγα με τέλειες συνδέσεις. Η κοινή ιστορία και οι κοντινές αποστάσεις είναι κοινές σε αυτές τις πρωτεύουσες και παρέχουν πολλές ευκαιρίες για πολιτιστικές, κοινωνικές και ταξιδιωτικές εμπειρίες. Οι εξαιρετικές συνδέσεις λεωφορείων και σιδηροδρόμων από τη Μπρατισλάβα, καθώς και η εύκολη πρόσβαση στη Μπρατισλάβα και το αεροδρόμιο της Βιέννης προσφέρουν φθηνές συνδέσεις με μεγάλους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Τι κάνουμε και πώς;

Αν ψάχνετε για τη μεγαλύτερη και παλαιότερη σχολή αρχιτεκτονικής στη Σλοβακία, με τη Σχολή Αρχιτεκτονικής ως αναπόσπαστο τμήμα του Σλοβακικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη Μπρατισλάβα, πρόκειται να φτάσετε στο σωστό σημείο.

Μπορείτε να μελετήσετε εδώ Αρχιτεκτονική και Αστική Σχεδίαση, Βιομηχανική και Σχεδίαση Προϊόντων. Ο χαρακτήρας αυτών των μελετών έχει καθορίσει τη βασική εκπαιδευτική στρατηγική της Σχολής και συγκεκριμένα την εστίασή της στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης των μαθητών και την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις απρόβλεπτες προκλήσεις του μέλλοντος, τις οποίες κάθε πτυχιούχος δεν έχει ακόμη συναντήσει. Η μάθηση βασισμένη στο έργο, η οποία διεξάγεται από εμπειρογνώμονες με ακαδημαϊκό και επαγγελματικό υπόβαθρο και έργα που συντονίζονται σε στενή συνεργασία με την πρακτική, παρέχει μια πιστή προσομοίωση της πραγματικής εμπειρίας.

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής προσφέρει επίσης τις δυνατότητες εστιασμένης εργασίας στο εξειδικευμένο Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας στην καρδιά της πόλης Banská Štiavnica της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στο αυθεντικό ιστορικό σπίτι (που στην πραγματικότητα αποκαθίστανται από τους φοιτητές) η Σχολή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 30 μαθητές και 10 μέλη προσωπικού κατά τη διάρκεια εργαστηρίων ή εξειδικευμένων μαθημάτων καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Όταν έρχονται πιο κοντά στην πρακτική, οι μαθητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα τοπικών και διεθνών διαγωνισμών. Η ποιότητα του σχολείου επιβεβαιώνεται κυρίως από τα επιτεύγματα των μαθητών. Η Αρχιτεκτονική Σχολή μπορεί να υπερηφανεύεται για τις επιτυχίες των φοιτητών σε διάφορους τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς αρχιτεκτονικής-αστικής ανάπτυξης και σχεδιασμού (π.χ. Βραβεία Inspireli, Xella, Isover, Εθνικό βραβείο για το σχεδιασμό, ABF Slovakia για το καλύτερο έργο του πτυχιούχου, για το καλύτερο πτυχίο) και πολλοί άλλοι.

Με μια τέτοια νοοτροπία στοχεύουμε στην σύνθετη προετοιμασία των μαθητών μας στον τομέα των σκληρών δεξιοτήτων, καθώς και των μαλακών δεξιοτήτων στο πλαίσιο της επικείμενης Βιομηχανίας 4.0.

Ωστόσο, η καλή εκπαίδευση δεν αρκεί. Προσπαθούμε πρώτα να δημιουργήσουμε μια κοινότητα. Η Σχολή Αρχιτεκτονικής παρέχει πλούσια κοινωνική, ερευνητική, ακαδημαϊκή και αθλητική ζωή. Έχουμε μακρά παράδοση στη διοργάνωση του μεγαλύτερου δημόσιου μας εκδηλώματος - Νύχτα Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού. Πολλά από τα γεγονότα προετοιμάζονται για σπουδαστές από μαθητές - για παράδειγμα, Manifest (τα πρώτα μας χρόνια καλωσορίζουμε θερμά τους νέους συναδέλφους τους). Ακολουθούν ανοιχτές μέρες, εκθέσεις σπουδαστών καθώς και επαγγελματίες που παρουσιάζουν το έργο τους, το Σαββατοκύριακο τραπεζιού, κ.λπ. και τελειώνουν με πολλές τοπικές αρχιτεκτονικές, σχεδιασμό, φεστιβάλ τέχνης και αγορές (όπως η Urban Market), η Σχολή Αρχιτεκτονικής απολαμβάνει λόγω της στρατηγικής του θέσης κοντά στο κέντρο της Μπρατισλάβα.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... περαιτέρω

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη