Ph.D. στην Αρχιτεκτονική

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το Ph.D. το πρόγραμμα σπουδών Αρχιτεκτονική της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Σλοβακικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη Μπρατισλάβα αντανακλά τον τρέχοντα ερευνητικό και καλλιτεχνικό προσανατολισμό και σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσετε τα μεμονωμένα προφίλ σας, εστιάζοντας στη θεωρητική και επιστημονική εξερεύνηση. Η μελέτη ενθαρρύνει την ικανότητά σας να εργαστείτε δημιουργικά και ανεξάρτητα σε έργα θεωρητικής, έρευνας και ανάπτυξης (Ε & Α) ή καλλιτεχνικής φύσης και να αναλύσετε και να επιλύσετε προβλήματα που αντιμετωπίζετε στα αντίστοιχα πεδία σπουδών σας. Επίσης, σας προετοιμάζει για το πώς να δημιουργήσετε τη δική σας δημιουργική Ε & Α ή καλλιτεχνική πρακτική.

Το πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής ασχολείται με τη θεωρητική έρευνα της αρχιτεκτονικής, τις πειραματικές μεθόδους σχεδιασμού, την έρευνα αρχιτεκτονικής τυπολογίας, την αξιολόγηση του περιβάλλοντος, την αειφορία στην αρχιτεκτονική, την ιστοριογραφία και την αρχιτεκτονική κριτική.

Τα καλυμμένα θέματα κυμαίνονται από Body Conscious Lab, νέες τεχνολογίες (επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα, διαδικασία δημιουργικής σχεδίασης που βασίζεται στη χρήση νέων λογισμικών) έως βιώσιμη αρχιτεκτονική και αποκατάσταση συγκεκριμένων μνημείων και πολλά άλλα σύγχρονα και οραματιστικά θέματα που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική. Το Πανεπιστημιακό Επιστημονικό Πάρκο, που βρίσκεται στη Σχολή Αρχιτεκτονικής, δημιουργεί μια πλατφόρμα για την κατασκευή προϊόντων και είναι εξοπλισμένο με νέες τεχνολογίες όπως λέιζερ, μηχανική κατεργασία CNC, τρισδιάστατους εκτυπωτές κ.λπ., οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκτεταμένη έρευνα. 133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

Το επιστημονικό περιοδικό ALFA της σχολής παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία να δημοσιεύσετε το ερευνητικό έργο σας μαζί με άλλους τοπικούς και διεθνείς ερευνητές. Ως Ph.D. ερευνητής, μπορείτε να εργαστείτε ανεξάρτητα στη διατριβή σας, ωστόσο, θα έχετε έναν ατομικό εκπαιδευτή σε περίπτωση που χρειάζεστε συμβουλές και διαβουλεύσεις. Στην ιδανική περίπτωση, ερευνητικές ομάδες αποτελούμενες από καθηγητές και το διδακτορικό τους δίπλωμα. οι φοιτητές εργάζονται σε συγκεκριμένα προγράμματα, υποστηριζόμενα από τη χρηματοδότηση και τις επιχορηγήσεις που επιτρέπουν ακόμη πιο εντατική συνεργασία με διεθνή ιδρύματα-εταίρους. Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να υποβάλετε αίτηση για πρακτική άσκηση μέσω ενός αριθμού εφαρμοστέων προγραμμάτων. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα Erasmus Plus επιτρέπει ή μπορείτε να επιλέξετε, να οργανώσετε και να διαχειριστείτε μια πρακτική άσκηση σε οποιοδήποτε ίδρυμα ή εταιρεία στον κόσμο. Μια τέτοια πρακτική θεωρείται επίσης μέρος της μελέτης.

Ως πτυχιούχος, μπορείτε να εργαστείτε στον τομέα της έρευνας και της εκπαίδευσης, κυβερνητικών ή κοινοτικών συμβούλων. Μπορείτε ακόμη και να γίνετε τακτικό μέλος του προσωπικού της σχολής και να συνεχίσετε την περαιτέρω έρευνα στον τομέα της αρχιτεκτονικής. Μπορείτε να συνεχίσετε τη δουλειά σας σε συνεργασία με διεθνείς συνεργάτες σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και να δώσετε εξειδικευμένες διαλέξεις. 133890_16825746_997507877060997_80933374670429883_o.jpg

Προθεσμίες εφαρμογής

Μάιος 2020 (ζητήστε πληροφορίες)

Δίδακτρα

Οι μαθητές σπουδάζουν στην αγγλική γλώσσα

  • Πλήρης μελέτη: 3.500 € ετησίως
  • Εξωτερική μορφή μελέτης: 2.400 € ετησίως

Σημείωση 1: Σε περίπτωση επέκτασης σπουδών που υπερβαίνει την κανονική διάρκεια σπουδών, οι αλλοδαποί φοιτητές που σπουδάζουν μερικής απασχόλησης στα αγγλικά πρέπει να πληρώσουν αμοιβή, ανάλογα με το αν ο μαθητής είναι πολίτης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κράτη που είναι συμβαλλόμενα μέρη της συμφωνίας για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και την Ελβετία ή όχι, από 1600 € έως 2400 € / έτος.)
Σημείωση 2: Δίδακτρα που συνδέονται με σπουδές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας στη Μπρατισλάβα για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 - Πλήρης διατύπωση της οδηγίας πρύτανης αριθ. 3/2019-SR Δίδακτρα και διδάκτρων που σχετίζονται με σπουδές στο STU για το ακαδημαϊκό έτος 2020 -2021 που εκδόθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 (εφεξής «οδηγία»)
Τα τέλη υπόκεινται σε αλλαγές. Για πραγματικές χρεώσεις, ελέγξτε τον ιστότοπο της STU: http://www.stuba.sk/english/degree-students/legislation.html?page_id=2021

Σχετικά με το σχολείο

Γιατί η Σχολή Αρχιτεκτονικής της STU στη Μπρατισλάβα;

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής είναι μία από τις επτά σχολές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Σλοβακίας στη Μπρατισλάβα (εφεξής συντομογραφία STU, από τη Σλοβακική "Slovenská technická univerzita"). Είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη σχολή αρχιτεκτονικής στη Σλοβακία. Οι αρχές της εκπαίδευσης αρχιτεκτονικής χρονολογούνται από το ακαδημαϊκό έτος 1946/1947 και συνδέονται με το πεδίο σπουδών που ονομάζεται Πολιτική Μηχανική.

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής σήμερα είναι ένας δημιουργικός και ανταγωνιστικός φορέας με ανοιχτό μυαλό προσωπικό και εκμεταλλεύεται με επιτυχία τις δυνατότητες διεθνούς συνεργασίας στην έρευνα και την εκπαίδευση. Ειδικά μέσω του προγράμματος κινητικότητας Erasmus Plus, η σχολή προσφέρει δυνατότητες ανταλλαγής με περισσότερα από 50 ιδρύματα-εταίρους σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο δεκάδες φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτονικής σπουδάζουν στο εξωτερικό, καθώς και διεθνείς φοιτητές, φθάνουν για σπουδές στη Σχολή Αρχιτεκτονικής. Ταυτόχρονα, 29 σπουδαστές από το εξωτερικό ήρθαν να σπουδάσουν στη Σχολή Αρχιτεκτονικής.

Οι λέκτορες στη Σχολή Αρχιτεκτονικής είναι εξαιρετικές προσωπικότητες που δεν είναι μόνο καθηγητές και ερευνητές. οι περισσότεροι από αυτούς είναι ενεργά αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι ή βιομηχανικοί / σχεδιαστές προϊόντων και γραφικών / επωνυμιών. Τα βραβεία και τα βραβεία που αποκτήθηκαν, καθώς και η αναγνώριση και οι επαφές που διασχίζουν τα σύνορα της Σλοβακίας, είναι η καλύτερη απόδειξη των ιδιοτήτων τους. 133914_olah.jpg

Εκτός από τους εθνικούς εμπειρογνώμονες, η FA STU έχει επίσης καλέσει ξένους καθηγητές από το εξωτερικό: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects ) είναι απλά μερικοί από τους πολυάριθμους σημαντικούς ξένους εμπειρογνώμονες και προσωπικότητες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής που έχουν επισκεφτεί τη Σχολή μέχρι στιγμής. Η διεθνής συμμετοχή της Σχολής αντανακλάται από τη συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς και τη συμμετοχή σε πολυεθνικά προγράμματα στη Σλοβακία και στο εξωτερικό.

Ως μια από τις μικρότερες μητροπόλεις στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, η ζωντανή πόλη της Μπρατισλάβα αποτελεί ένα ενθαρρυντικό και ταυτόχρονα προσιτό μέρος για τους διεθνείς φοιτητές και ταξιδιώτες. Χάρη στη γεωγραφική της θέση στην Κεντρική Ευρώπη, είναι η πύλη προς την Ευρώπη. Θα απολαύσετε τη γειτνίαση με τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη, την Πράγα με τέλειες συνδέσεις. Η κοινή ιστορία και οι κοντινές αποστάσεις είναι κοινές σε αυτές τις πρωτεύουσες και παρέχουν πολλές ευκαιρίες για πολιτιστικές, κοινωνικές και ταξιδιωτικές εμπειρίες. Οι εξαιρετικές συνδέσεις λεωφορείων και σιδηροδρόμων από τη Μπρατισλάβα, καθώς και η εύκολη πρόσβαση στη Μπρατισλάβα και το αεροδρόμιο της Βιέννης προσφέρουν φθηνές συνδέσεις με μεγάλους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Τι κάνουμε και πώς;

Αν ψάχνετε για τη μεγαλύτερη και παλαιότερη σχολή αρχιτεκτονικής στη Σλοβακία, με τη Σχολή Αρχιτεκτονικής ως αναπόσπαστο τμήμα του Σλοβακικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη Μπρατισλάβα, πρόκειται να φτάσετε στο σωστό σημείο.

Μπορείτε να μελετήσετε εδώ Αρχιτεκτονική και Αστική Σχεδίαση, Βιομηχανική και Σχεδίαση Προϊόντων. Ο χαρακτήρας αυτών των μελετών έχει καθορίσει τη βασική εκπαιδευτική στρατηγική της Σχολής και συγκεκριμένα την εστίασή της στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης των μαθητών και την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις απρόβλεπτες προκλήσεις του μέλλοντος, τις οποίες κάθε πτυχιούχος δεν έχει ακόμη συναντήσει. Η μάθηση βασισμένη στο έργο, η οποία διεξάγεται από εμπειρογνώμονες με ακαδημαϊκό και επαγγελματικό υπόβαθρο και έργα που συντονίζονται σε στενή συνεργασία με την πρακτική, παρέχει μια πιστή προσομοίωση της πραγματικής εμπειρίας.

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής προσφέρει επίσης τις δυνατότητες εστιασμένης εργασίας στο εξειδικευμένο Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας στην καρδιά της πόλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, Banská Štiavnica. Στον αυθεντικό ιστορικό οίκο (που πραγματικά ανακαινίστηκε από τους φοιτητές), η Σχολή μπορεί να φιλοξενήσει έως 30 μαθητές και 10 μέλη του προσωπικού κατά τη διάρκεια εργαστηρίων ή εξειδικευμένων μαθημάτων καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. 133910_21.jpg

Όταν έρχονται πιο κοντά στην πρακτική, οι μαθητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα τοπικών και διεθνών διαγωνισμών. Η ποιότητα του σχολείου επιβεβαιώνεται κυρίως από τα επιτεύγματα των μαθητών. Η Αρχιτεκτονική Σχολή μπορεί να υπερηφανεύεται για τις επιτυχίες των φοιτητών σε διάφορους τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς αρχιτεκτονικής-αστικής ανάπτυξης και σχεδιασμού (π.χ. Βραβεία Inspireli, Xella, Isover, Εθνικό βραβείο για το σχεδιασμό, ABF Slovakia για το καλύτερο έργο του πτυχιούχου, για το καλύτερο πτυχίο) και πολλοί άλλοι.

Με μια τέτοια νοοτροπία στοχεύουμε στην σύνθετη προετοιμασία των μαθητών μας στον τομέα των σκληρών δεξιοτήτων, καθώς και των μαλακών δεξιοτήτων στο πλαίσιο της επικείμενης Βιομηχανίας 4.0.

Ωστόσο, δεν αρκεί μια καλή εκπαίδευση. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πρώτα μια κοινότητα. Η Σχολή Αρχιτεκτονικής παρέχει πλούσια κοινωνική, ερευνητική, ακαδημαϊκή και αθλητική ζωή. Έχουμε μια μακρά παράδοση στη διοργάνωση της μεγαλύτερης δημόσιας εκδήλωσής μας - Night of Architecture and Design. Πολλές από τις εκδηλώσεις προετοιμάζονται για μαθητές από φοιτητές - για παράδειγμα, το Manifest (τα πρώτα μας χρόνια χαιρετίζονται θερμά από τους νέους συναδέλφους τους). Ακολουθούμενες από ανοιχτές ημέρες, εκθέσεις φοιτητών καθώς και επαγγελματιών που παρουσιάζουν τη δουλειά τους, το σαββατοκύριακο πινγκ-πονγκ κ.λπ. και καταλήγουν σε πολλές τοπικές αρχιτεκτονικές, σχεδιασμό, φεστιβάλ τέχνης και αγορές (όπως Urban Market), η Σχολή Αρχιτεκτονικής απολαμβάνει παρουσία λόγω της στρατηγικής της θέσης κοντά στο κέντρο της Μπρατισλάβα. 133888_19144165_1079579065520544_8162618331696172792_o.jpg

Τελευταία ενημέρωση Απρ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... περαιτέρω

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη