Ph.D. στη Φυσική

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Καλώς ήρθατε στο Τμήμα Φυσικής του Boston College της Boston College

Καλώς ήρθατε στο Τμήμα Φυσικής του Boston College της Boston College . Ο κύριος στόχος του τμήματος μας είναι η έρευνα αιχμής που επικεντρώνεται στην πειραματική και θεωρητική φυσική συμπυκνωμένης ύλης. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε γίνει ένα από τα κορυφαία τμήματα συμπυκνωμένης ύλης στη χώρα. Ορισμένοι συγκεκριμένοι τομείς ενδιαφέροντος είναι η υπεραγωγιμότητα, τα φωτοβολταϊκά, τα μετα-υλικά, τα θερμοηλεκτρικά, οι νανοδομές και τα νανοϋλικά για τη βιοαισθησία, τα πλασμονικά, τα πλαστικά, οι τοπολογικές μόνωσης, τα νέα ηλεκτρονικά υλικά και άλλα ισχυρά συσχετισμένα ηλεκτρονικά συστήματα.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές συμμετέχουν σε αυτήν την έρευνα, κερδίζοντας την τεχνική και πνευματική κατάρτιση που απαιτείται για μελλοντική επιτυχία στις επαγγελματικές πορείες της επιλογής τους. Το τμήμα περιλαμβάνει 17 καθηγητές, πολυάριθμους μεταδιδακτορικούς και περίπου 50 μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι υποστηρίζονται από καθηγητές διδασκαλίας ή ερευνητικές ασκήσεις.

Σημαντικές ερευνητικές εγκαταστάσεις διατίθενται στους μεταπτυχιακούς φοιτητές μας. Το Τμήμα Φυσικής βελτιώνει συνεχώς και συμπληρώνει αυτές τις εγκαταστάσεις και έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με πολλές εξωτερικές εγκαταστάσεις, όπως το Εθνικό Εργαστήριο του Los Alamos, το Εθνικό Εργαστήριο Argonne, το Ινστιτούτο Συμπληρωματικών Προσαρμοστικών Ουσιών (ICAM), το Εθνικό Εργαστήριο Brookhaven, το Εργαστήριο Ναυτικών Ερευνών το Εθνικό Εργαστήριο Υψηλού Μαγνητικού Πεδίου.

Εκτός από τα μαθήματα και τη συμμετοχή στην έρευνα, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές γίνονται μέλη της παγκόσμιας ερευνητικής κοινότητας. Κάθε εβδομάδα υπάρχουν ημερίδες και σεμινάρια που παρουσιάζονται από κορυφαίους φυσικούς από όλη τη χώρα και τον κόσμο. Το τμήμα είναι μια στενή κοινότητα επιστημόνων καθώς και μέρος της ακμάζουσας πνευματικής και επιστημονικής κοινότητας της Βοστόνης, επιτρέποντας τη συνεργασία μεταξύ τοπικών πανεπιστημίων.

Μετά από χρόνια σπουδών και έρευνας, στέλνουμε στους νέους φυσικούς μας στον κόσμο επιτυχημένες σταδιοδρομίες σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ακαδημαϊκών, βιομηχανικών και κυβερνητικών θέσεων. Αν αυτή η κοινότητα είναι ελκυστική για εσάς, σας προσκαλούμε να μάθετε περισσότερα για το ζωντανό επιστημονικό μας περιβάλλον με την επίσκεψη bc.edu/physics.

Πρόγραμμα αποφοίτησης

Κάθε χρόνο, το Τμήμα Φυσικής του Boston College της Boston College καλωσορίζει περίπου δέκα νέους φοιτητές στο μεταπτυχιακό του πρόγραμμα. Επιδιώκουν Ph.D. και Μεταπτυχιακών Σπουδών σε διάφορα θεωρητικά και πειραματικά ερευνητικά προγράμματα, όπως:

 • Φωτονική και πλασμονική
 • Ισχυρά συσχετισμένα υλικά και μη συμβατική υπεραγωγιμότητα
 • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Θερμοηλεκτρική, Φωτοβολταϊκά, Κύτταρα Καυσίμου Υδρογόνου)
 • Τοπολογικά υλικά
 • Βιολογική Φυσική, Νευροεπιστήμες
 • 2D ατομικές κρύσταλλοι και λεπτές μεμβράνες
 • Κβαντική Επιστήμη Πληροφοριών

Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν προχωρήσει σε επιτυχημένες σταδιοδρομίες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων μέσα και έξω από τη φυσική, όπως μεταξύ άλλων και ο υπουργός Ενέργειας Ernest Moniz. Βρείτε μια μερική λίστα των πρόσφατων αποφοίτων μας. Οι μαθητές είναι προετοιμασμένοι για ένα ευρύ φάσμα σταδιοδρομιών, συμπεριλαμβανομένης της ακαδημαϊκής έρευνας, της διδασκαλίας και της βιομηχανίας. Το μοναδικό περιβάλλον του τμήματος Φυσικής BC επικεντρώνεται σε μια πολύ συνεργατική προσέγγιση, με τους σπουδαστές να αποτελούν ένα ζωτικό μέρος της κοινότητας. Εκτός από τη συνεργασία με τη σχολή φυσικής του BC, οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις αιχμής και συχνά εργάζονται σε ολοκληρωμένες ομάδες επιστημών με σχολές από τη χημεία, τη βιολογία, τη νευροεπιστήμη ή τα γειτονικά ιδρύματα.

Όλοι οι σπουδαστές με καλή κατάσταση υποστηρίζονται πλήρως οικονομικά, με ευκαιρίες να ξεκινήσουν την έρευνα ήδη από το καλοκαίρι που προηγείται του πρώτου έτους. Οι σπουδαστές με καλή πίστη λαμβάνουν πλήρη οικονομική στήριξη με τη μορφή διδακτορικών και ερευνητικών καθηκόντων, ασφάλισης υγείας καθώς και διόρθωσης διδάκτρων, η οποία καλύπτει το πλήρες κόστος διδασκαλίας.

Μαθησιακά αποτελέσματα

Κατά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών, ο φοιτητής θα πρέπει να έχει αναπτύξει τα εξής:

 • πλήρη γνώση των βασικών πεδίων της φυσικής
 • λεπτομερείς γνώσεις του συγκεκριμένου πεδίου της φυσικής
 • ικανότητα να κάνει έρευνα σε ένα συγκεκριμένο τομέα της φυσικής
 • ικανότητα να επικοινωνούν αποτελεσματικά σχετικά με την έρευνα και γενικά θέματα στη φυσική
 • ικανότητα να διδάσκει και να εξηγεί τις έννοιες στη φυσική σε μαθητές και άλλους
 • την ετοιμότητα να ξεκινήσει μια σταδιοδρομία στην έρευνα της φυσικής, στη διδασκαλία ή σε συναφή επαγγέλματα

Το τμήμα θα αξιολογήσει τα μαθησιακά αποτελέσματά μας και θα τροποποιήσει το πρόγραμμα κατά περίπτωση, σε ετήσια βάση, προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές να πετύχουν καλύτερα αυτούς τους στόχους.

Ph.D. Πρόγραμμα

Οι φοιτητές στο διδακτορικό πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακό δίπλωμα και Ph.D. σε διάφορα θεωρητικά και πειραματικά ερευνητικά προγράμματα, όπως:

 • Φωτονική και πλασμονική
 • Ισχυρά συσχετισμένα υλικά και μη συμβατική υπεραγωγιμότητα
 • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Θερμοηλεκτρική, Φωτοβολταϊκά, Κύτταρα Καυσίμου Υδρογόνου)
 • Τοπολογικά υλικά
 • Βιολογική Φυσική, Νευροεπιστήμες
 • 2D ατομικές κρύσταλλοι και λεπτές μεμβράνες

Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν προχωρήσει σε επιτυχημένες σταδιοδρομίες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων τόσο εντός όσο και εκτός της φυσικής, συμπεριλαμβανομένου, μεταξύ άλλων, του πρώην υπουργού Ενέργειας της Ernest Moniz. Οι φοιτητές είναι προετοιμασμένοι για ένα ευρύ φάσμα σταδιοδρομιών σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ακαδημαϊκής έρευνας, της διδασκαλίας και της βιομηχανίας. Το τμήμα επικεντρώνεται σε μια πολύ συνεργατική προσέγγιση, με τους σπουδαστές να αποτελούν ένα ζωτικό μέρος της κοινότητας. Εκτός από τη συνεργασία με τη σχολή φυσικής του BC, οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας και συχνά εργάζονται σε ολοκληρωμένες ομάδες επιστημών με σχολή χημείας, βιολογίας, νευρολογίας ή γειτονικών ιδρυμάτων.

Οικονομική βοήθεια

Τμήμα Χρηματοδότησης

Οι φοιτητές διδακτορικών σπουδών γενικά γίνονται δεκτοί με οικονομική ενίσχυση υπό τη μορφή βοηθών έρευνας. Αυτά τα βραβεία περιλαμβάνουν μια ανταγωνιστική επιχορήγηση και μια πλήρη διδασκαλία υποτροφιών προς όλα τα μαθήματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα. Οι διδακτορικοί φοιτητές γενικά δρουν ως υποτρόφους μετά το πρώτο έτος. Η χρηματοδότηση είναι ανανεώσιμη έως και πέντε χρόνια, εξαρτώμενη από την ικανοποιητική πρόοδο προς την ολοκλήρωση του πτυχίου.

Ph.D. οι υποψήφιοι αναμένεται να παρακολουθήσουν το πτυχίο σε πλήρες ωράριο και να διατηρήσουν ικανοποιητική πρόοδο προς την ολοκλήρωση των απαιτήσεων πτυχίου.

Τελευταία ενημέρωση Φεβρ. 2019

Σχετικά με τη Σχολή

The Robert J. Morrissey College of Arts and Sciences fosters the rigorous intellectual development and the religious, ethical, and personal growth of its students. Morrissey College faculty and studen ... περαιτέρω

The Robert J. Morrissey College of Arts and Sciences fosters the rigorous intellectual development and the religious, ethical, and personal growth of its students. Morrissey College faculty and students directly engage the world’s most pressing problems, using their gifts to enhance the common good. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη