PhD σε λογοτεχνίες στα αγγλικά

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών στη λογοτεχνία στα αγγλικά παρέχει προηγμένη διδασκαλία σε παραδοσιακούς τομείς των λογοτεχνικών σπουδών και σε συναφείς, διεπιστημονικές και διακρατικές προσεγγίσεις στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό. Οι σπουδαστές μπορούν να ειδικευτούν σε μία από τις τέσσερις μεγάλες αγγλοφωνικές περιοχές - βρετανική και ιρλανδική λογοτεχνία, λογοτεχνία της Βορείου Αμερικής, βιβλιογραφία της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας ή άλλη λογοτεχνία στα αγγλικά - ή μπορούν να διενεργήσουν συγκριτική μελέτη σε δύο ή περισσότερες από αυτές τις περιοχές. Οι μεθοδολογικές προσεγγίσεις μπορεί να περιλαμβάνουν εθνικές / διακρατικές, εθνικότητες, φύλο, queer, postcolonial, περιφερειακές και άλλες πτυχές που διαμορφώνουν λογοτεχνικές σπουδές. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους μαθητές να επεκτείνουν το λογοτεχνικό κρίσιμο ενδιαφέρον τους αναπτύσσοντας τη διδασκαλία, τη δικτύωση και τις επαγγελματικές δεξιότητές τους.

Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι:

 1. να διευρύνουν τις αυστηρές ερευνητικές και μεθοδολογικές δεξιότητες σε λογοκριτικές και κρίσιμες θεωρητικές εργασίες.
 2. να αποκτήσουν λεπτομερή γνώση της κριτικής υποτροφίας στην επιλεγμένη περιοχή αγγλοφωνικής λογοτεχνίας σε τσεχικά και διεθνή πλαίσια. και
 3. να αποκτήσουν προσωπική εμπειρία και επαγγελματική ανάπτυξη σε τσεχικά και διεθνή ακαδημαϊκά περιβάλλοντα.

Προϋπηρεσία

Το πρόγραμμα δεν απαιτεί πρακτική εκπαίδευση παράλληλα με την πρακτική που λαμβάνουν οι φοιτητές όταν συμμετέχουν στις δραστηριότητες του τμήματος.

Μεταπτυχιακός προορισμός

Το πρόγραμμα προσπαθεί να αντικατοπτρίζει τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των αγγλοφωνικών λογοτεχνικών σπουδών. Αυτό επιτρέπει στους αποφοίτους του προγράμματος να εισέλθουν στην αγορά εργασίας όχι μόνο στον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και στη δημοσιογραφία, στη διπλωματία, σε διάφορες εθνικές και διακρατικές ΜΚΟ, στη δημόσια υπηρεσία και στον εμπορικό τομέα.

Επιλογές μελέτης

Μονομετρικές μελέτες

1. Εξάμηνο 2. Εξάμηνο

Απαιτούμενα μαθήματα

 • Μεθοδολογία λογοτεχνικής κριτικής
 • Πρωτογενές σεμινάριο πεδίου Ι
 • Ερευνητικές δραστηριότητες
 • Το επάγγελμα της αγγλικής γλώσσας

Απαιτούμενα μαθήματα

 • Ξένη Γλώσσα Ι
 • Λογοτεχνική αξία και Κανωνικότητα

Επιλεκτικά μαθήματα

 • Διαμεσολάβηση και προσαρμογή
3. Εξάμηνο 4. Εξάμηνο

Απαιτούμενα μαθήματα

 • Συμμετοχή στο Συνέδριο Ι
 • Διεθνούς Ερευνητικής Διαμονής I
 • Επιλεγμένα κεφάλαια στη λογοτεχνική και πολιτισμική θεωρία

Επιλεκτικά μαθήματα

 • Προσαρμογές της ταινίας των αγγλικών ομιλιών

Απαιτούμενα μαθήματα

 • Συμμετοχή στο συνέδριο II

Επιλεκτικά μαθήματα

 • Κατασκευή του βιβλίου, Ανασυγκρότηση του κειμένου
5. Εξάμηνο

Απαιτούμενα μαθήματα

 • Μεθοδολογικό Σεμινάριο
 • Δημοσίευση Ι
7. Εξάμηνο 8. Εξάμηνο

Απαιτούμενα μαθήματα

 • Διδακτορική Διατριβή Πρόταση

Απαιτούμενα μαθήματα

 • Διδακτορική διατριβή
 • Διδακτορική εξέταση

Συνδυασμένες μελέτες

Δεν υπάρχουν σειρές μαθημάτων

Απαιτήσεις εισδοχής

Δεν χρειάζεται να έρθει στο Μπρνο προσωπικά για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις είσοδο. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας εισδοχής εξαρτάται από την ποιότητα των εγγράφων που παρέχετε. Αυτά θα αξιολογηθούν από την επιτροπή εισόδου και θα ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όροι εισδοχής

Συνιστάται να επιλέξετε και να επικοινωνήσετε με τον προϊστάμενό σας πριν στείλετε την αίτησή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ .

 1. Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στο Πληροφοριακό Σύστημα του Πανεπιστημίου Masaryk.
 2. Υποβολή τριών συστατικών επιστολών στα αγγλικά.
 3. Υποβολή αντιγράφου των διατριβών του μεταπτυχιακού διπλώματος (στα αγγλικά). Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, πρέπει να παρέχεται περίληψη αγγλικής γλώσσας για τη διατριβή μαζί με ένα ελάχιστο δείγμα είκοσι σελίδων του ακαδημαϊκού ή ακαδημαϊκού γραπτού του αιτούντος στα αγγλικά. Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Masaryk δεν χρειάζεται να υποβάλουν αντίγραφο διότι οι δικές τους διατριβές διατίθενται στην Επιτροπή Διδακτικών Σπουδών μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Masaryk University.
 4. Υποβολή μεταγραφικού εγγράφου πανεπιστημιακών σπουδών, το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει:
  • Ημερομηνίες που παρακολουθήσατε στο ίδρυμα ή τα ιδρύματα.
  • Οι τίτλοι μαθημάτων και εξετάσεων που ολοκληρώσατε και τα σήματα που λάβατε.
 5. Υποβολή ερευνητικής πρότασης για τη διδακτορική διατριβή (στα αγγλικά).
 6. Μια δήλωση κινήτρου για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στη λογοτεχνία στα αγγλικά στο Πανεπιστήμιο Masaryk (στα αγγλικά).
 7. Υποβολή ακαδημαϊκού βιογραφικού σημειώματος (στα αγγλικά).
 8. Οι βαθμολογίες δοκιμών αγγλικής γλώσσας δεν υπερβαίνουν το ένα έτος κατά την υποβολή της αίτησης από τους ακόλουθους οργανισμούς ελέγχου:
 9. IELTSAcademicscore 8.0 ή υψηλότερο
  • Πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας Cambridge με βαθμό Α ή Β
  • TOEFL iBT βαθμολογία 110 ή υψηλότερη
  • Οι απόφοιτοι κολλεγίων ή πανεπιστημίων που βρίσκονται σε αγγλόφωνες χώρες (π.χ. Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και οι αγγλόφωνες χώρες της Καραϊβικής, Ασία) δεν χρειάζεται να υποβάλουν βαθμολογίες δοκιμών.
 10. Λάβετε μια θετική σύσταση από την Επιτροπή Λογοτεχνίας στην αγγλική διδακτορική διατριβή, η οποία βασίζεται σε μια πολύπλοκη αξιολόγηση των υλικών που παρουσιάζονται στα παραπάνω σημεία.
 11. Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι που έχουν πτυχίο αλλοδαπής (εκτός των περιπτώσεων που αναφέρονται κατωτέρω) πρέπει να υποβάλουν το μεταπτυχιακό τους δίπλωμα για επίσημη αναγνώριση από το Υπουργείο Παιδείας, Νεότητας και Αθλητισμού της Τσεχικής Δημοκρατίας. Καθώς αυτή η διαδικασία ("nostrification") μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες, συνιστάται οι υποψήφιοι να υποβάλλουν αυτή την εργασία ταυτόχρονα με την αίτησή τους. Οι αιτούντες χωρίς αυτή την επίσημη αναγνώριση δεν επιτρέπεται να εγγραφούν στο Πανεπιστήμιο. Λεπτομερείς οδηγίες μπορείτε να βρείτε εδώ .
 • Οι κάτοχοι πτυχίων από πανεπιστήμια που βρίσκονται σε χώρες με τις οποίες η Τσεχική Δημοκρατία έχει συνθήκη για τη διμερή αναγνώριση ακαδημαϊκών τίτλων και τίτλων (επί του παρόντος: Γερμανία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβενία), παρακαλούμε δείτε εδώ .
 • Οι κάτοχοι πτυχίων από πανεπιστήμια που βρίσκονται στη Σλοβακία πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που εκτίθενται εδώ .
Εφαρμογή

Δημιουργήστε εδώ την αίτησή σας.

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων

1 Ιανουαρίου - 30 Απριλίου για την εγγραφή στο εξάμηνο πτώσης.
1 Ιουλίου - 31 Οκτωβρίου για την εγγραφή στο εαρινό εξάμηνο.

Τα έγγραφα που αναφέρονται παραπάνω στους Όρους Εισδοχής πρέπει να παρέχονται σε ψηφιακή μορφή και να επισυνάπτονται στην ηλεκτρονική αίτηση έως τις 30 Απριλίου ή 31 Οκτωβρίου .

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

The Faculty of Arts is one of the four founding Masaryk University faculties. From the very beginning, the faculty has focused on developing both traditional humanities-oriented disciplines (i.e. hist ... περαιτέρω

The Faculty of Arts is one of the four founding Masaryk University faculties. From the very beginning, the faculty has focused on developing both traditional humanities-oriented disciplines (i.e. history, philosophy, classical philology and Slavonic, Germanic and Romance philologies) as well as areas comprising new directions in university instruction and research, e.g. sociology, psychology, art history, and musicology. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη