PhD στην Berlin School of Economics

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Με πλήρη υποτροφία από τα κορυφαία ερευνητικά ινστιτούτα του Βερολίνου

Από το 2019, είναι ενωμένα τρία επιτυχημένα προγράμματα: τα διδακτορικά προγράμματα BDPEMS και το DIW Graduate Center, μαζί με το πρόγραμμα σταδιοδρομίας PostDoc BERA. Τα ιδρύματα-μέλη τους έχουν ιδρύσει το Berlin School of Economics (BSE), ένα πρόγραμμα ανάπτυξης σταδιοδρομίας στο Βερολίνο.

Εισαγωγή προγράμματος

Η ΣΕΒ αναζητά υψηλόβαθμους μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλο τον κόσμο για να εγγραφούν στο δομημένο πρόγραμμα Ph.D. στα Οικονομικά καθώς και σε μία από τις τρεις διαδρομές της BSE στις επιχειρηματικές σπουδές: Ph.D. στη Λογιστική , Ph.D. στα Οικονομικά και Ph.D. στη Διοίκηση .

Η ΣΕΒ παρέχει στους σπουδαίους διδακτορικούς φοιτητές μια ζωντανή, εντατικά δικτυωμένη ερευνητική κοινότητα και μια δομή κατάρτισης που θα αναπτύξει τα ταλέντα τους σε ένα μοναδικό συνδυασμό υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκής και εφαρμοσμένης έρευνας. Κατά τη διάρκεια της φάσης των τριών εξαμήνων, οι σπουδαστές εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για την οικονομική θεωρία, την εφαρμοσμένη οικονομία, την οικονομετρία και την οικονομική πολιτική. Κατά τη διάρκεια της τριετούς ερευνητικής φάσης που ξεκινάει το τρίτο εξάμηνο, οι φοιτητές γράφουν τις διδακτορικές τους διατριβές ενώ έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στο περιβάλλον επαγγελματικής έρευνας που παρέχεται στα πανεπιστήμια του Βερολίνου και στα ινστιτούτα οικονομικής έρευνας. Εκτός από τα μαθήματα και την επίβλεψη της διδακτορικής διατριβής μέσω της σχολής της ΣΕΒ, γνωστοί φιλοξενούμενοι καθηγητές καλούνται τακτικά να διεξάγουν μαθήματα μπλοκ ή masterclasses.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων της ΣΕΒ, οι φοιτητές μπορούν να συμμετάσχουν σε πρακτική άσκηση ή να πραγματοποιήσουν ερευνητικές παραμονές στα πανεπιστήμια. Οι παλαιότεροι οικοδεσπότες για τέτοιες εκτεταμένες επισκέψεις περιλαμβάνουν το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΟΟΣΑ, την Οικονομική Σχολή του Τουλούζη, το University College του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Berkeley και πολλά άλλα. Επιπλέον, οι σπουδαστές θα παρουσιάσουν την έρευνά τους σε πολυάριθμα εργαστήρια και συνέδρια και θα συμμετάσχουν σε μαθήματα και σεμινάρια που διοργανώνονται από κορυφαίους διεθνείς εμπειρογνώμονες Το Ph.D. η εκπαίδευση περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια επιστημονικών δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην προετοιμασία μιας επιτυχημένης ερευνητικής φάσης και στην αγορά εργασίας κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ph.D. οι φοιτητές θα λάβουν χρηματοδότηση για το αναμενόμενο μήκος του προγράμματος, τέσσερα χρόνια. Για τη φάση του μαθήματος, η χρηματοδότηση βασίζεται σε επιχορήγηση, ενώ η χρηματοδότηση για τη φάση της έρευνας παρέχεται συνήθως μέσω της απασχόλησης σε ένα από τα όργανα μέλη της ΣΕΒ: DIW Berlin, ESMT, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, Hertie School of Governance, Humboldt Universität Zu Βερολίνο, Τεχνικό Πανεπιστήμιο Βερολίνου, WZB Κέντρο Κοινωνικών Επιστημών Βερολίνου

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι φοιτητές θα λάβουν διδακτορικό δίπλωμα από ένα από τα πανεπιστήμια του Βερολίνου.

Απαιτήσεις

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Οικονομικά ή στις Επιχειρηματικές Σπουδές. Οι επιλογές γρήγορης παρακολούθησης είναι:

  • Διατίθεται για υποψηφίους που είναι ακόμη στο δρόμο για μεταπτυχιακό. Αιτούντες από συγγενείς.
  • Μπορούν επίσης να εκπληρωθούν πεδία (όπως η βιομηχανική μηχανική, οι στατιστικές ή οι ποσοτικές κοινωνικές επιστήμες).
  • Απαιτήσεις εάν έχουν επαρκές υπόβαθρο στα Οικονομικά ή στις Επιχειρηματικές Μελέτες.

Οι υποψήφιοι των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι αγγλικά πρέπει να αποδεικνύουν την επάρκεια αγγλικής γλώσσας, εκτός αν κατέχουν πτυχίο από πανεπιστήμιο σε αγγλόφωνη χώρα ή μπορούν να τεκμηριώσουν τουλάχιστον ένα έτος σπουδών σε αγγλόφωνο πανεπιστήμιο. Επαρκείς αποδείξεις για καλή διοίκηση

Το αγγλικό είναι ένα υψηλό αποτέλεσμα TOEFL ή IELTS. Η γνώση των γερμανικών δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη εφαρμογή, αλλά οι μαθητές ενθαρρύνονται να μάθουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να λάβουν τη δοκιμή GRE.

Πώς να υποβάλετε αίτηση: Οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές από τις 15 Νοεμβρίου 2019 και μετά και θα υποβληθούν μόνο μέσω της πύλης εισόδου της ΣΕΒ.

Τελευταία ενημέρωση Οκτ. 2019

Σχετικά με τη Σχολή

BERA is a network of seven research institutions in Berlin dedicated to promoting the careers of postdoctoral researchers in economics and adjacent fields. In its five focus areas Recruitment, Researc ... περαιτέρω

BERA is a network of seven research institutions in Berlin dedicated to promoting the careers of postdoctoral researchers in economics and adjacent fields. In its five focus areas Recruitment, Research, Networks, Guidance and Skills, BERA offers a wide program to support its members in gaining further qualifications and develop their careers. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη