Keystone logo
Καναδάς

Μελέτη PHD σε Καναδάς 2024

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  624
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  47
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  58
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  67

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  9
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  10
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  5

Απαιτήσεις βίζας

Για να σπουδάσετε στον Καναδά για περισσότερο από 6 μήνες, πρέπει να αποκτήσετε μια καναδική άδεια σπουδών, η οποία χρησιμεύει ως καναδική φοιτητική βίζα για τη διάρκεια της παραμονής σας.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Καναδική άδεια σπουδών

Τιμή και νόμισμα

CAD 150

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Οι περισσότεροι αλλοδαποί πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια σπουδών. Μια άδεια σπουδών, αφού εκδοθεί, επιτρέπει σε έναν αλλοδαπό να σπουδάσει στον Καναδά σε εγκεκριμένο ίδρυμα για τη διάρκεια του συγκεκριμένου μαθήματος ή προγράμματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν χρειάζεστε άδεια σπουδών για να πάτε στο σχολείο στον Καναδά:

 1. Εάν το μάθημα ή το πρόγραμμα που σκοπεύετε να σπουδάσετε είναι λιγότερο από 6 μήνες σε διάρκεια.
 2. Εάν είστε μέλος της οικογένειας ή προσωπικό ξένου αντιπροσώπου στον Καναδά.
 3. Εάν είστε μέλος ξένης ένοπλης δύναμης. Ωστόσο, θα χρειαστείτε μια Ηλεκτρονική Ταξιδιωτική Εξουσιοδότηση (eTA) για να πετάξετε στον Καναδά.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Online/έντυπη εφαρμογή

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για άδεια σπουδών στον Καναδά είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω έντυπης αίτησης, την οποία μπορείτε να λάβετε από τον ιστότοπο Citizenship and Immigration Canada (CIC).

Δικτυακός τόπος:https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/apply.html

Πώς να κάνετε την αίτηση;

1. Πρέπει πρώτα να λάβετε μια τυποποιημένη επιστολή αποδοχής από αναγνωρισμένο πάροχο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

2. Το επόμενο στάδιο είναι να λάβετε ένα πακέτο αίτησης για φοιτητική βίζα, είτε από τον ιστότοπο του CIC (http://www.cic.gc.ca) είτε επικοινωνώντας με το τοπικό γραφείο θεωρήσεων ή την καναδική πρεσβεία ή το προξενείο στο σπίτι σας Χώρα.

3. Για να λάβετε το πακέτο της αίτησής σας, θα χρειαστεί να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις για τον εαυτό σας στον ιστότοπο του CIC. Αυτές οι ερωτήσεις θα καθορίσουν εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις να υποβάλετε αίτηση ηλεκτρονικά για άδεια καναδικής φοιτητικής άδειας και ποια έγγραφα θα χρειαστεί να προσκομίσετε. Εάν κριθείτε επιλέξιμοι, θα λάβετε έναν προσωπικό κωδικό λίστας ελέγχου, με ισχύ 60 ημερών, τον οποίο θα χρειαστείτε για να υποβάλετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά. Φροντίστε να εκτυπώσετε τη σελίδα που περιέχει τον κωδικό σας για μελλοντική αναφορά. Η σελίδα θα περιλαμβάνει επίσης έναν οδηγό αίτησης, ένα εκτιμώμενο ποσό διδάκτρων, μια λίστα με τα έγγραφα που θα χρειαστεί να υποβάλετε μαζί με την αίτησή σας και οδηγίες για τα επόμενα βήματά σας.

4. Όταν είστε έτοιμοι να υποβάλετε αίτηση, δημιουργήστε έναν λογαριασμό MyCIC, όπου θα εισαγάγετε τον προσωπικό σας κωδικό λίστας ελέγχου. Στη συνέχεια, θα λάβετε τη λίστα ελέγχου των προσωπικών σας εγγράφων που σας επιτρέπει να ανεβάσετε και να στείλετε τα έγγραφά σας στο CIC.

5. Αφού έχετε έτοιμα τα έγγραφα και το έντυπο αίτησής σας και έχετε πληρώσει τα τέλη σας, μπορείτε να υποβάλετε την συμπληρωμένη αίτησή σας στο CIC.

6. Ορισμένοι αιτούντες μπορεί να χρειαστεί να παρευρεθούν σε συνέντευξη στο τοπικό τους γραφείο θεωρήσεων.

7. Όταν η αίτησή σας εγκριθεί, θα λάβετε μια εισαγωγική επιστολή, ενώ σε φοιτητές από χώρες που απαιτούν Ηλεκτρονική Ταξιδιωτική Άδεια (eTA) ή/και βίζα προσωρινής διαμονής θα εκδοθούν, εάν απαιτείται. Το eTA θα συνδεθεί με το διαβατήριό σας. Είναι σημαντικό να ταξιδεύετε με το διαβατήριο που χρησιμοποιήσατε όταν υποβάλατε αίτηση για άδεια σπουδών. Το eTA θα ισχύει για πέντε χρόνια ή μέχρι τη λήξη του διαβατηρίου σας, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

8. Παρουσιάστε τα μαζί με το διαβατήριό σας, την απόδειξη των οικονομικών σας και την επιστολή αποδοχής σας (και τυχόν άλλα έγγραφα που σας έχουν συμβουλεύσει να πάρετε) στην Υπηρεσία Συνοριακών Υπηρεσιών του Καναδά (CBSA) στον Καναδά, η οποία στη συνέχεια θα εκδώσει την καναδική σας άδεια σπουδών και σας επιτρέπουν την πρόσβαση στον Καναδά. Τα απαιτούμενα έγγραφα για τη φοιτητική βίζα στον Καναδά περιλαμβάνουν:

 • Συμπληρωμένο έντυπο αίτησης.
 • Η πρωτότυπη επιστολή αποδοχής από το πανεπιστήμιο.
 • Ένα έγκυρο διαβατήριο/ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο σας επιτρέπει επίσης να επιστρέψετε στη χώρα σας. Εάν ζείτε στις ΗΠΑ, αυτό δεν είναι απαραίτητο.
 • Δύο πρόσφατες φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου, με τις προδιαγραφές του ονόματος και της ημερομηνίας γέννησης στο πίσω μέρος.
 • Απόδειξη οικονομικής υποστήριξης κατά τη διάρκεια των σπουδών σας που αντιπροσωπεύει: δίδακτρα + 833 CAD/μήνα (για όλες τις επαρχίες, εκτός από το Κεμπέκ) ή δίδακτρα + 917 CAD/μήνα (Κεμπέκ).
 • Μια επεξηγητική επιστολή.
 • Εάν σκοπεύετε να σπουδάσετε στο Κεμπέκ, θα χρειαστείτε επίσης ένα Certificat d'acceptation du Québec, αγγλικές και γαλλικές μεταφράσεις για το έγγραφό σας, μια δήλωση από τον μεταφραστή και ένα επικυρωμένο αντίγραφο των πρωτότυπων εγγράφων.
 • Απόδειξη ότι πληρώσατε το τέλος άδειας σπουδών (150 CAD).

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Οι χρόνοι επεξεργασίας ποικίλλουν. Εξαρτάται από τον τύπο της αίτησης που υποβάλλετε και τον τόπο επεξεργασίας της. Οι έντυπες εφαρμογές συνήθως χρειάζονται περίπου διπλάσιο χρόνο από τις διαδικτυακές εφαρμογές. Συνιστάται πάντα να ελέγχετε τους χρόνους επεξεργασίας πολύ εκ των προτέρων: http://www.cic.gc.ca/english/information/times/temp.asp

Αφού έχετε μια άδεια καναδικής σπουδής, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ανανέωσή της από τον Καναδά, εάν αποφασίσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σας.

Χρόνος επεξεργασίας

Ευκαιρίες εργασίας

Μπορείτε να εργαστείτε εντός ή εκτός της πανεπιστημιούπολης για έως και 20 ώρες κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών εξαμήνων και πλήρους απασχόλησης κατά τα διαλείμματα, όπως οι χειμερινές ή οι καλοκαιρινές διακοπές, χωρίς να απαιτείται άδεια εργασίας. Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις, πρέπει να έχετε έγκυρη άδεια σπουδών και να είστε φοιτητής πλήρους φοίτησης. Θα χρειαστείτε επίσης έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης (SIN) από το Service Canada για να εργαστείτε στον Καναδά ή για να λάβετε παροχές και υπηρεσίες από κυβερνητικά προγράμματα. Η άδεια σπουδών σας θα καταστεί άκυρη 90 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών σας, επομένως θα χρειαστεί να αποκτήσετε άδεια εργασίας μετά την αποφοίτηση εάν θέλετε να μείνετε στον Καναδά μετά τις σπουδές σας και να αναζητήσετε εργασία. Αυτό ισχύει για τρία χρόνια.

Ωρες την εβδομάδα

20

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Μια καναδική φοιτητική βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν ο υπάλληλος βίζας υποψιάζεται ότι ο σκοπός του αιτούντος να μεταβεί στον Καναδά παραποιήθηκε - εάν ένας κύκλος σπουδών δεν ήταν ο πραγματικός λόγος για τον οποίο έκανε αίτηση ένα άτομο. Ακόμη πιο πιθανό, η απόδειξη των παρεχόμενων κεφαλαίων μπορεί να είναι ανεπαρκής για τα αναμενόμενα έξοδα διδάκτρων, διατροφής, ενοικίου κ.λπ. ή μπορεί να μην είναι σαφώς επαρκής για ένα διεκδικούμενο πρόγραμμα σπουδών.