Keystone logo
Κροατία

Μελέτη PHD σε Κροατία 2024

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  269
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  52
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  24
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  44

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  7
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  6
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  3

Απαιτήσεις βίζας

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητική Βίζα (Viza C) / Άδεια Φοιτητικής Διαμονής

Τιμή και νόμισμα

HRK 500

Το τέλος αίτησης για την προσωρινή άδεια παραμονής για σκοπούς σπουδών είναι 500 Kuna (περίπου 65 EUR).

Οι διεθνείς φοιτητές που λαμβάνουν υποτροφία από το Υπουργείο Επιστήμης, Παιδείας και Αθλητισμού της Κροατίας και τον Οργανισμό Κινητικότητας και Προγράμματα της ΕΕ εξαιρούνται από αυτό το τέλος, αλλά θα πρέπει να πληρώσουν για το κόστος έκδοσης της κάρτας διαμονής στο ποσό των 240,00 HRK (περίπου 35,00 EUR) και το τέλος χαρτοσήμου 20,00 HRK (περίπου 3,00 EUR).

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Οι αλλοδαποί φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Κροατία πρέπει να υποβάλουν αίτηση για προσωρινή άδεια παραμονής εάν η παραμονή τους στην Κροατία είναι για περίοδο μεγαλύτερη των 90 ημερών.

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χρειάζονται βίζα. Ωστόσο, απαιτείται διαβατήριο και ταυτότητα. Για όλους τους άλλους, απαιτείται βίζα, την οποία μπορείτε να λάβετε από το πλησιέστερο Κροατικό προξενείο.

Πληροφορίες για τις χώρες που υπόκεινται στην υποχρέωση θεώρησης διατίθενται στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας: http://www.mvep.hr/en/consular-information/visas/visa-requirements-overview/

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Διπλωματική Αποστολή ή Προξενείο της Δημοκρατίας της Κροατίας

Η αίτηση θεώρησης (Viza C) πρέπει να υποβληθεί στη διπλωματική αποστολή ή στο προξενείο της Δημοκρατίας της Κροατίας στη χώρα καταγωγής του αλλοδαπού. Η αίτηση θεώρησης μπορεί να υποβληθεί είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω e-mail.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο αίτησης θεώρησης (Viza C) και να το υποβάλουν μαζί με τα απαιτούμενα έγγραφα στην πρεσβεία ή το προξενείο της Κροατίας στον τόπο διαμονής τους. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση μέσω email ή αυτοπροσώπως.

Πρέπει να υποβληθούν τα ακόλουθα έγγραφα:

 • Μονόχρωμη φωτογραφία 35x45 mm
 • Έγκυρο διαβατήριο και φωτοτυπία διαβατηρίου (πολίτες εκτός ΕΕ) ή ταυτότητα (πολίτες ΕΕ)
 • Απόδειξη εξασφαλισμένης στέγασης (π.χ. γραπτή απόδειξη εξασφαλισμένης στέγασης στη φοιτητική εστία ή μίσθωση διαμερίσματος και απόδειξη ιδιοκτησίας διαμερίσματος του ιδιοκτήτη για φοιτητές σε ιδιωτικά καταλύματα). Λάβετε υπόψη ότι κατά την άφιξή σας στην Κροατία, εντός 48 ωρών, πρέπει να δηλώσετε τη διεύθυνσή σας στο Γραφείο Αλλοδαπών στην τοπική Αστυνομική Διοίκηση. Εάν διαμένετε σε ξενοδοχείο ή φοιτητική εστία, η διεύθυνσή σας θα καταχωρηθεί αυτόματα.
 • Απόδειξη ασφάλισης υγείας
 • Απόδειξη επαρκών κεφαλαίων για την υποστήριξη του εαυτού του: υποτροφία ή απόδειξη πρόσβασης σε χρηματοδότηση ύψους τουλάχιστον 1.000 Kuna το μήνα για 12 μήνες. Το αποδεικτικό λήψης υποτροφίας εκδίδεται από το νομικό πρόσωπο που χορηγεί την υποτροφία και το αποδεικτικό χρηματοδότησης εκδίδεται από τράπεζα με τη μορφή τραπεζικού λογαριασμού.
 • Αποδεικτικό εισαγωγής σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κροατία γραμμένο στην κροατική γλώσσα.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Οι φοιτητές που υποβάλλουν αίτηση στη διπλωματική αποστολή ή το προξενείο της Δημοκρατίας της Κροατίας στη χώρα καταγωγής τους θα πρέπει να το κάνουν πριν από την προγραμματισμένη άφιξή τους στην Κροατία. Η συνήθης διαδικασία μπορεί να διαρκέσει τρεις μήνες ή περισσότερο (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που απαιτείται για τη μετάφραση όλων των απαραίτητων εγγράφων στα κροατικά). Υπάρχει επίσης μια γρήγορη επιλογή για τον χειρισμό της αίτησης και οι φοιτητές μπορούν να το ζητήσουν στη διπλωματική αποστολή ή στο προξενείο, οπότε πληρώνουν υψηλότερη αμοιβή.

Η προσωρινή άδεια διαμονής χορηγείται συνήθως για διάρκεια ενός έτους ή για τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Χρόνος επεξεργασίας

3 Months

Ευκαιρίες εργασίας

Όλοι οι φοιτητές πλήρους φοίτησης σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κροατίας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για περιστασιακή φοιτητική εργασία. Το ίδιο ισχύει και για τους ξένους φοιτητές.

Στην Κροατία, η απασχόληση φοιτητών πλήρους φοίτησης γίνεται από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών (Student Services) που έχει θυγατρικές σε όλες τις πανεπιστημιακές πόλεις και αλλού.

Οι αλλοδαποί φοιτητές που παρακολουθούν σύντομα προγράμματα σπουδών (φοιτητές ανταλλαγής, φιλοξενούμενοι φοιτητές) πρέπει να επικοινωνήσουν με το ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που υποβάλλουν αίτηση για το εάν τους επιτρέπεται ή όχι η περιστασιακή εργασία φοιτητών μέσω του κέντρου εξυπηρέτησης φοιτητών και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Εάν ένας αλλοδαπός φοιτητής επιτρέπεται να εργάζεται περιστασιακά μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φοιτητών, μπορεί να εγγραφεί ερχόμενος αυτοπροσώπως στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών και συμπληρώνοντας μια φόρμα.

Ωρες την εβδομάδα

0

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.