Keystone logo
Alma Mater Europea

Alma Mater Europea

Alma Mater Europea

Εισαγωγή

Το Alma Mater Europaea είναι ένα διεθνές πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Η Ακαδημία ενώνει περίπου 2.000 κορυφαίους επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων 34 νικητών του βραβείου Νόμπελ. Πάνω από 2.000 φοιτητές από 30+ χώρες σπουδάζουν σε διδακτορικά, μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα του Alma Mater στις ανθρωπιστικές επιστήμες, τη διαχείριση έργων, την τεχνητή νοημοσύνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις επιχειρήσεις, τη στρατηγική επικοινωνία, την κοινωνική γεροντολογία, τη φυσικοθεραπεία και τη νοσηλευτική.

Η Alma Mater Europaea δεσμεύεται να παράγει πτυχιούχους των οποίων τα προσόντα αναγνωρίζονται και γίνονται αποδεκτά σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η Alma Mater Europaea προσπαθεί να βελτιώνει συνεχώς τα ακαδημαϊκά προγράμματα προσανατολισμένα στην καριέρα μας σύμφωνα με την παγκόσμια αγορά και σύμφωνα με διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς και υποβάλλουμε σε μια συνεχή διαδικασία αυτοαξιολόγησης και αυτοβελτίωσης μέσω εσωτερικής και εξωτερικής πιστοποίησης ποιότητας Το

Το Alma Mater Europaea παρέχει στους μαθητές ένα πλούσιο και ποικίλο ακαδημαϊκό περιβάλλον που εξασφαλίζει ευκαιρίες τόσο για πνευματική ανάπτυξη όσο και για απόκτηση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων. Οι μέθοδοι διδασκαλίας μας είναι σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα. Επικεντρωνόμαστε στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας σε πραγματικό κόσμο και προσφέρουμε μια ευέλικτη, προσαρμοσμένη και αποτελεσματική προσέγγιση.

Υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, το Alma Mater Europaea προσπαθεί να διαμορφώσει μια νέα διεθνή ηγετική ελίτ στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της οικονομίας, του δικαίου, της υγείας, της διατροφής και του περιβάλλοντος.

Αποστολή, Όραμα και Στρατηγική

Αποστολή

Η βασική αποστολή του AMEU είναι να αναπτύσσει και να εφαρμόζει ποιοτικά, συμπληρωματικά και περιζήτητα ευρωπαϊκά προσανατολισμένα εφαρμοσμένα και ανταγωνιστικά προγράμματα που χρειάζονται πρωτίστως οι επιχειρηματικοί τομείς της Σλοβενίας και της Κεντρικής Ευρώπης.

Η αποστολή του AMEU είναι να εφαρμόζει παιδαγωγικά και επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα κορυφαίας ποιότητας σε διάφορους τομείς και να εξυπηρετεί την κοινότητα ως πανεπιστημιακό κέντρο που προωθεί την ανάπτυξη, τη διάδοση και τη χρήση της γνώσης στον τομέα των διαφόρων επιστημών. Η AMEU έχει αναπτύξει συνεργασία με πανεπιστήμια της περιοχής και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την απόκτηση και εφαρμογή νέων γνώσεων και την ανάπτυξη της νέας γνώσης σε συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια της περιοχής.

Ως εκ τούτου, η AMEU συμβάλλει στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη και στη δημιουργία αξιών και εκπληρώνει την τοπική, εθνική και περιφερειακή αποστολή στους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας και του πολιτισμού στη βάση μιας διεθνικότητας και διεπιστημονικής προσέγγισης.

Οραμα

Το όραμα της AMEU είναι να γίνει ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, ένα κέντρο αριστείας στην εκπαίδευση και την έρευνα, το οποίο θα χρησιμοποιήσει τη στρατηγική και εφαρμοσμένη έρευνά του για να λύσει δημιουργικά οικονομικά, τεχνολογικά, υγειονομικά και κοινωνικοπολιτικά, οικολογικά και κλιματικά και διαπολιτισμικά ζητήματα της Κεντρικής Ευρώπης. κυρίως την περιοχή του Δούναβη και τα Βαλκάνια.

Ως ανοιχτή ακαδημαϊκή κοινότητα θα προσφέρει, σε συνεργασία με τους εταίρους της, έργα για την οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη, την ειρήνη και τη δημοκρατία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανάπτυξη οικολογικής ισορροπίας στην περιοχή, συμβάλλοντας έτσι στην ευρωπαϊκή επανένταξη.

Στρατηγική Ανάπτυξης

Το έργο της AMEU βασίζεται στις ακόλουθες στρατηγικές πολιτικές:

την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών στους τομείς που διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό διαθέσιμων θέσεων εργασίας ·

 • την ανάπτυξη θεμελιωδών επιστημονικών κλάδων στους οποίους βασίζονται τα προγράμματα σπουδών ·
 • την εφαρμογή εφαρμοσμένης επιστημονικής ερευνητικής δραστηριότητας και τη μεταφορά επιτευγμάτων στο περιβάλλον ·
 • τη συνεργασία με εμπορικούς και άλλους οργανισμούς ·
 • την εκτέλεση επαγγελματικής ανάπτυξης και συμβουλευτικών εργασιών ·
 • μια διεθνή σύνδεση με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα.

Διαπίστευση

Όλα τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Alma Mater Europaea είναι πλήρως διαπιστευμένα από τη NAKVIS, τη Σλοβενική Υπηρεσία Διασφάλισης Ποιότητας για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Το Alma Mater Europaea δεν είναι πανεπιστήμιο πανεπιστημιούπολης και τα τμήματα μας και άλλες συνιστώσες μονάδες βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Επιλέξτε μία από τις τοποθεσίες μας και γνωρίστε τη καλύτερα.

 1. Αυστρία
 2. Σλοβενία
 3. την Κροατία

Αυστρία

Λόγω του πλούσιου πολιτιστικού παρελθόντος και του παρόντος της, η Αυστρία λατρεύεται από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Σάλτσμπουργκ

Φωλιασμένη κάτω από τις Άλπεις, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας είναι παγκοσμίως γνωστή ως η γενέτειρα του Wolfgang Amadeus Mozart και διεθνώς γνωστή για την μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Η πόλη έχει τρία πανεπιστήμια και μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό. Το Σάλτσμπουργκ στεγάζει την έδρα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.

Το Σάλτσμπουργκ είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, η οποία έχει διατηρηθεί προσεκτικά στο πέρασμα των αιώνων. Περιβάλλεται από εντυπωσιακά τοπία, λίμνες, αλπικούς πρόποδες και βουνοκορφές.

Τα ανάκτορα, οι εκκλησίες των αρχιεπισκόπων, οι πλατείες και τα σιντριβάνια, και κυρίως το Φρούριο, αντανακλούν την αγάπη για το μεγαλείο των άλλοτε ισχυρών αρχιεπισκόπων που κυβερνούσαν την πόλη.

Η ομορφιά της πόλης και το φυσικό περιβάλλον προσέλκυσε τους ταξιδιώτες για αιώνες και εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο σήμερα. Θα μπορέσετε να γνωρίσετε την πόλη πιο στενά από κάθε τουρίστα.

Σλοβενία

Η Σλοβενία υποστηρίζει σθεναρά την ιδέα της οικοδόμησης ενός γνήσιου ευρωπαϊκού χώρου γνώσης και προσπαθεί να εφαρμόσει μέτρα για την υποστήριξη των ίσων ευκαιριών, της σχολικής επιτυχίας, της κινητικότητας γενικά, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, εκμάθησης γλωσσών, ασφάλειας στο σχολείο, μη διάκρισης, εκπαίδευσης τεχνολογίες και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση προσόντων, εκπαιδευτικές στατιστικές, συνολική ανάπτυξη γενικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, ανάπτυξη προπτυχιακών σπουδών και εκσυγχρονισμός μεταπτυχιακών σπουδών.

Λιουμπλιάνα

Η Λιουμπλιάνα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας. Εκτός από όλα όσα έχουν όλες οι άλλες σύγχρονες πρωτεύουσες, η Λιουμπλιάνα κατάφερε να διατηρήσει τη χαλαρή ατμόσφαιρα μιας μικρής πόλης. Η Λιουμπλιάνα έχει μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό και η κεντρική γεωγραφική της θέση σημαίνει ότι μπορείτε να φτάσετε στις Άλπεις ή στην Αδριατική Θάλασσα μέσα σε μία ώρα.

Μάριμπορ

Το Μάριμπορ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας. Το 2012 ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το 2013 η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας. Είναι η πατρίδα πολλών διάσημων και διεθνούς φήμης καλλιτεχνών και αθλητών, ο πιο επιτυχημένος ποδοσφαιρικός σύλλογος στη Σλοβενία, το αρχαιότερο αμπέλι στον κόσμο, η δεύτερη παλαιότερη συναγωγή στην Ευρώπη, οικοδεσπότης του παγκόσμιου κυπέλλου αλπικού σκι FIS... Το Μάριμπορ έχει ένα μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για ανταλλαγή φοιτητών.

Murska Sobota

Η Murska Sobota είναι η μεγαλύτερη πόλη στο βορειοανατολικό τμήμα της Σλοβενίας και η περιφερειακή πρωτεύουσα του Prekmurje. Έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό σε σύγκριση με την υπόλοιπη Σλοβενία, η οποία είναι κυρίως αλπική: η Muska Sobota είναι η μόνη πόλη της Σλοβενίας που βρίσκεται σε μια πραγματική πεδιάδα. Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, η ζωή της πόλης εμπλουτίζεται από πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, παραδοσιακές, γαστρονομικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

την Κροατία

Η Κροατία είναι ένα φιλόξενο μέρος για φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν σε μια χώρα που φημίζεται για τις όμορφες ακτές της, για τη γοητεία της Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και για την πλούσια ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά.

Ζάγκρεμπ

Το Ζάγκρεμπ είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας. Είναι ο πολιτιστικός, οικονομικός, αθλητικός και κυβερνητικός κόμβος της χώρας. Το Ζάγκρεμπ είναι μια ζωντανή πόλη με μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό, διάσημη για τα πολλά καταπράσινα πάρκα και τη νυχτερινή ζωή. Η πόλη σφύζει από ενέργεια, αλλά έχει καταφέρει να διατηρήσει αρκετή ευγένεια του παλιού κόσμου.

  Εισαγωγές

  Εισαγωγές πτυχιούχων

  Τα επιλεκτικά διδακτορικά και μεταπτυχιακά μας προγράμματα είναι προσαρμοσμένα σε πρόσφατους πτυχιούχους και επαγγελματίες πρώιμης σταδιοδρομίας από οποιαδήποτε χώρα και ποικίλο υπόβαθρο. Κάθε χρόνο δεχόμαστε 20 έως 40 φοιτητές σε κάθε μεταπτυχιακό πρόγραμμα και μεταξύ 12 και 20 υποψήφιους διδάκτορες ανά πρόγραμμα διδακτορικού.

  • Για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, τα ελάχιστα κριτήρια είναι πτυχίο/προπτυχιακός τίτλος σπουδών και επάρκεια αγγλικής γλώσσας.
  • Για το Ph.D., τουλάχιστον, πρέπει να κατέχετε μεταπτυχιακό ή 4ετές προπτυχιακό/πτυχίο, και πολύ καλή γνώση γραπτού και προφορικού αγγλικού.

  Η Διαδικασία Εισαγωγής

  Η διαδικασία εισαγωγής είναι εύκολη και χωρίς προβλήματα. Ξεκινά με τη μη δεσμευτική ηλεκτρονική σας αίτηση, η οποία διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά. Σας ενθαρρύνουμε να το συμπληρώσετε το συντομότερο δυνατό, καθώς δεχόμαστε αιτήσεις σε κυλιόμενη βάση.

  Ως μέρος της αίτησής σας, θα υποδείξετε εάν υποβάλλετε αίτηση για την υποτροφία Academicus βάσει αξίας ή ανάγκης.

  Θα ενημερωθείτε από το Γραφείο Εισδοχής εντός δέκα ημερών από την αίτησή σας. Εάν η ομάδα του Admission Office επιβεβαιώσει ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος, θα κληθείτε σε συνέντευξη και θα ανεβάσετε τα πτυχία και τα έγγραφά σας. Θα λάβετε την απόφαση για την υποτροφία του Academicus και θα υποβάλετε αίτηση για πρόσθετες υποτροφίες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που καλύπτουν πλήρη δίδακτρα.

  Μέσω Calendly, θα εγγραφείτε για τη συνέντευξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός μιας εβδομάδας. Εντός μιας εβδομάδας μετά τη συνέντευξη και την πλήρη αίτησή σας, το Alma Mater θα αποδεχτεί ή θα απορρίψει την αίτησή σας και θα σας ενημερώσει για τις υποτροφίες και τα δίδακτρα.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Τοποθεσίες

  • Ljubljana

   3GF6+7P Ljubljana, Slovenia, 1000, Ljubljana

   • Koper

    Via Primož Trubar 1, 6000 Koper - Capodistria, Slovenia, 6000, Koper

    • Maribor

     Center, Slovenska ulica 17, 2000 Maribor, Slovenia, 2000, Maribor

     • Murska Sobota

      Lendavska ulica 9, 9000 Murska Sobota, Slovenia, 9000, Murska Sobota

      Ερωτήσεις