Keystone logo
CATOLICA - Faculty of Human Sciences Διδακτορικό Πρόγραμμα Σπουδών Επικοινωνίας
CATOLICA - Faculty of Human Sciences

Διδακτορικό Πρόγραμμα Σπουδών Επικοινωνίας

Lisbon, Πορτογαλία

3 Years

Αγγλικά

Πλήρης απασχόληση

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 9.100 *

Στην Πανεπιστημιούπολη

* Για το διδακτικό πρόγραμμα σπουδών. για το εποπτευόμενο πρόγραμμα 2.500 €.

Εισαγωγή

Τα ερωτήματα σχετικά με την επικοινωνία, τις σχέσεις της με τον κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό τομέα, έχουν αποκτήσει κρίσιμη σημασία τις τελευταίες δεκαετίες και οδηγούν σε μια πολύ σημαντική επέκταση στο ενδιαφέρον και τη συνάφεια της έρευνας που πραγματοποιείται στον τομέα των Επιστημών της Επικοινωνίας.

Παράλληλα, οι αλλαγές στις πρακτικές των διαπροσωπικών, των ομαδικών και των δημόσιων επικοινωνιών, που έχουν επηρεάσει τις σύγχρονες κοινωνίες, έχουν οδηγήσει στη μεγαλύτερη σημασία της εκπαίδευσης και της κατάρτισης ειδικευμένων ειδικευμένων, ικανών να αναπτύξουν θεμελιώδη και εφαρμοσμένα ερευνητικά προγράμματα, αντίστοιχα ικανά να απαντήσουν επικρατούν διαφορετικές επικοινωνιακές προκλήσεις και διευρύνουν τις γνώσεις μας για την επικοινωνία στις πιο ποικίλες και διαφορετικές πτυχές της.

Το Πρόγραμμα Διδακτορικού Διπλώματος στις Επιστήμες της Επικοινωνίας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών επιδιώκει να δώσει στους φοιτητές τις ικανότητες και τα απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξη ερευνητικών έργων που ενσωματώνουν τα υψηλότερα επιστημονικά πρότυπα και προηγμένα επίπεδα ηθικής σημασίας. Εκτός από την κατοχή των διαφορετικών θεωρητικών τάσεων και μεθοδολογικών εργαλείων, οι διδακτορικοί φοιτητές εμβαθύνουν επίσης τις ικανότητές τους για ανάλυση και κριτική ερμηνεία διαφόρων επικοινωνιακών φαινομένων. Το Πρόγραμμα προσφέρει έως και 4 πλήρεις υποτροφίες που χρηματοδοτούνται από το Πορτογαλικό Foundationδρυμα Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Οι μελέτες που προωθήθηκαν στο Πρόγραμμα Διδακτορικού Διπλώματος Επιστημών Επικοινωνίας είναι δομημένες σύμφωνα με τις επιστημονικές δραστηριότητες που διεξάγονται στο CECC - το Κέντρο Επικοινωνιών και Πολιτιστικών Μελετών, δεόντως αναγνωρισμένο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ως καινοτόμος ερευνητικός κόμβος στη διασταύρωση μεταξύ των επιστημών της επικοινωνίας και πολιτισμικές σπουδές. Το CECC αξιολογήθηκε ως κέντρο αριστείας στην τελευταία αξιολόγηση από το Πορτογαλικό Scienceδρυμα Επιστημών (FCT) που πραγματοποιήθηκε το 2019.

Κατά την τελευταία δεκαετία, με το πολύ εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό, το Διδακτορικό δίπλωμα FCH στις Επιστήμες της Επικοινωνίας είδε τους πολυάριθμους πτυχιούχους του να αναλαμβάνουν θέσεις αφιερωμένες στην έρευνα σε διάφορα πανεπιστήμια, καθώς και ρόλους ανώτερου επιπέδου σε διαφορετικές εταιρείες και οργανισμούς. Το πρόγραμμα εμφανίζει ένα πραγματικά διεθνές προφίλ με τους διδακτορικούς φοιτητές να αποκτούν πρόσβαση στις πιο διαφορετικές εκδηλώσεις σε διεθνή κλίμακα που διοργανώνονται τόσο από το FCH όσο και από το CECC, συγκεκριμένα το Χειμερινό Σχολείο της Λισαβόνας για τη Μελέτη της Επικοινωνίας, που οργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο για τα Μέσα@ Κίνδυνος στο Annenberg School for Communication (University of Pennsylvania), στο London School of Economics and Political Science, στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.

Γιατί Μάστερ Católica-Human Sciences;

Επιδιώκοντας να προετοιμάσει ικανούς και αναπόσπαστους επαγγελματίες, οι φοιτητές του Católica-Human Sciences μπορούν να βασιστούν σε μια τεράστια φήμη και ιστορικό που αντανακλάται δεόντως στα υψηλά επίπεδα απασχολησιμότητας των μαθητών του. Τρία από τα προγράμματα MA μας κατατάσσονται μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο στους τομείς της Διαχείρισης Τεχνών, των Επιστημών Επικοινωνίας και του Μάρκετινγκ.

Με τις διδακτικές επιλογές που αναδύονται από την πρωτοπορία της επιστημονικής έρευνας, ενώ προσαρμόζονται στις πραγματικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών παρουσιάζει ένα σταθερό και διαφοροποιημένο φάσμα προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Τα προγράμματα Católica-Human Sciences βασίζονται επίσης σε ένα εκπαιδευτικό προσωπικό με υψηλή εξειδίκευση, συμπεριλαμβανομένων διακεκριμένων διεθνών ομιλητών με διεθνοποίηση που ενθαρρύνεται περαιτέρω μέσω ανταλλαγών φοιτητών και ένταξης σε ευρωπαϊκά ερευνητικά δίκτυα.

Τα Μεταπτυχιακά μας αποτελούν εξειδικευμένες επιλογές αριστείας, προετοιμάζοντας τους μαθητές να αναπτύξουν την αναστοχαστική σκέψη που είναι απαραίτητη για να γίνουν επαγγελματίες υψηλής ποιότητας, με ηθική κατάρτιση και υπό τη φροντίδα υψηλού προφίλ ερευνητών και καθηγητών.

Επιπλέον, οι φοιτητές της Católica-Human Sciences αποκτούν πρόσβαση σε ένα πολύ ευρύ φάσμα συνεργασιών και πρακτικής άσκησης προς όφελος των διδακτικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων τους.

Εισαγωγές

Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

Διδακτέα ύλη

Μαρτυρίες Φοιτητών

Σχετικά με το Σχολείο

Ερωτήσεις