
Διδακτορικό (PhD) in
Διδακτορικό στην Επιχειρηματική Πληροφορική Corvinus University of Budapest

Εισαγωγή
Η Διδακτορική Σχολή λειτουργεί στο Business School του CUB υπό τον έλεγχο του Πανεπιστημιακού Διδακτορικού Συμβουλίου («EDT»). Τα τμήματα της Σχολής, καθώς και άλλες πανεπιστημιακές σχολές και επόπτες που είναι αρμόδιοι βάσει του θέματος, συμμετέχουν στο έργο της Διδακτορικής Σχολής.
Η Διδακτορική Σχολή επικεντρώνεται στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στη συνεχή μάθηση και στην εποικοδομητική ανάπτυξη των γνώσεών τους, εκπαιδεύοντας έτσι επαγγελματίες ικανούς για ανεξάρτητη έρευνα. Μέσω της απόκτησης σύγχρονων προσεγγίσεων και μεθοδολογίας της πληροφορικής και της πληροφορικής, οι απόφοιτοί μας μπορούν να πραγματοποιήσουν σύνθετες οικονομικές αναλύσεις και προβλέψεις, διδασκαλία και έρευνα. Τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά θέματα της Διδακτορικής Σχολής ανήκουν στον τομέα της πληροφορικής των επιχειρήσεων. Υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές και οικονομικές ερευνητικές προκλήσεις που μπορούν να εξεταστούν μέσω εργαλείων ΤΠΕ και του ιστορικού τους. Στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής των επιχειρήσεων, οι τομείς της πληροφορικής των επιχειρήσεων συνδέονται με όλη τη δημιουργία αξίας της πληροφορικής.
Οι εκπαιδευτικοί και ερευνητικοί τομείς του προγράμματος αναπτύχθηκαν ανάλογα. Η Διδακτορική Σχολή διαθέτει πέντε τομείς εξειδίκευσης: διαχείριση πληροφοριών και πληροφορική επιχειρήσεων, ανάλυση δεδομένων και μοντελοποίηση, οικονομικές και κοινωνικές στατιστικές, ρύθμιση μέσων και πληροφοριών, και μελλοντικές μελέτες. Το Business Informatics Doctoral School λειτουργεί σε έναν πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενο διεπιστημονικό τομέα από το 2009. Η δημοτικότητα των MSc και BSc στην επιχειρησιακή πληροφορική είναι αμετάβλητη και ο αριθμός των πιθανών μαθητών αυξάνεται από έτος σε έτος (68 μαθητές άρχισαν να μαθαίνουν στο σχολείο μας μέχρι στιγμής ). Ενισχύσαμε πρόσφατα τον διεθνή χαρακτήρα του προγράμματος μας. Από το 2014, έχουμε ξένους μαθητές από διάφορες χώρες, όπως η Γερμανία, το Κοσσυφοπέδιο, το Πακιστάν, η Ταϊλάνδη, το Μπαγκλαντές, η Βοσνία και η Ρουμανία.
Τα μαθήματα και τα ερευνητικά θέματα είναι διαθέσιμα και σε ξένες γλώσσες (ειδικά στα Αγγλικά). Οι εκπαιδευτές και οι επόπτες διαθέτουν ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο, το οποίο υποστηρίζει τη διεθνή συνεργασία των μαθητών και ενισχύει τις διεθνείς σχέσεις τους (π.χ. πρόγραμμα Marie Curie, προγράμματα Erasmus). Έχουμε αναπτύξει στρατηγικές σχέσεις με εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς στον τομέα της πληροφορικής των επιχειρήσεων: NJSZT (John von Neumann Computer Society), Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία της Ουγγαρίας, Ουγγρικό Ακαδημία Επιστημών Ινστιτούτο Επιστήμης και Ελέγχου Υπολογιστών, Hungarian CIO Association, ISACA (Πληροφοριακά Συστήματα Ένωση Ελέγχου και Ελέγχου), IFIP (Διεθνής Ομοσπονδία για την Επεξεργασία Πληροφοριών). Συνεργαζόμαστε με εταιρείες και εταιρείες λογισμικού, π.χ. SAP, Microsoft επίσης. Η Διδακτορική Σχολή έχει ερευνητική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα, το UBT Κοσσυφοπέδιο και το Πανεπιστήμιο Chiang Mai. Έχουμε διδακτορικό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών με αυτά τα πανεπιστήμια.
Ειδικεύσεις (Προϊστάμενος Ειδίκευσης)
- Διαχείριση πληροφοριών και πληροφορική επιχειρήσεων (András Gábor)
- Ανάλυση και μοντελοποίηση δεδομένων (Andrea Kő)
- Οικονομική και Κοινωνική Μοντελοποίηση (Ilona Cserháti)
- Έρευνα για το μέλλον (Erzsébet Nováky)
- Κανονισμός για τα ΜΜΕ και τις Πληροφορίες (Zsolt Balogh)
Αδεια
Τα κριτήρια επιλεξιμότητας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
- Πτυχίο πανεπιστημίου ή πτυχίο MA / MSc με πτυχία (ή ισοδύναμο) που απονέμεται σε ένα διαπιστευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθώς και 300 μονάδες που λαμβάνονται είτε σε έναν κύκλο είτε σε πανεπιστημιακή (προπτυχιακή και μεταπτυχιακή) εκπαίδευση δύο σταδίων. Λάβετε υπόψη ότι δεν γίνονται δεκτοί πτυχίο MBA μη μεταπτυχιακού επιπέδου!
- Οι υποψήφιοι χωρίς προηγούμενες σπουδές στο σχετικό πεδίο (αλλά που πληρούν διαφορετικά όλες τις προϋποθέσεις εισόδου) μπορούν να γίνουν δεκτοί υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν ορισμένα μαθήματα «γεφυρώματος» κατά το πρώτο εξάμηνο των σπουδών τους και περάσουν τις σχετικές εξετάσεις.
- Για φοιτητές που αποφοιτούν στο ακαδημαϊκό έτος 2019/2020, η προθεσμία για την υποβολή των πιστοποιητικών είναι η 2η Σεπτεμβρίου 2020. Η είσοδος για το συγκεκριμένο έτος υπόκειται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι οι αιτούντες μπορούν να προσκομίσουν τα πιστοποιητικά τους. Προτεραιότητα δίνεται στους αιτούντες που έχουν κερδίσει ένα βραβείο στο σχετικό θέμα στο Εθνικό Συνέδριο των Επιστημονικών Συλλόγων Φοιτητών ("OTDK"). Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι η αποδεδειγμένη ικανότητα του ερευνητή (π.χ. OTD, επιστημονικές δημοσιεύσεις).
- Η επάρκεια στην αγγλική γλώσσα είναι επίσης απαραίτητη. Εάν ο αιτών δεν διαθέτει πιστοποιητικό γλώσσας στα Αγγλικά, η αγγλική γνώση θα πρέπει να αποδεικνύεται σε μια συνέντευξη που διοργανώνεται από το Ph.D. Πρόγραμμα.
Πληροφορίες σχετικά με την αυτοχρηματοδότηση και την υποτροφία:
Το πρόγραμμα διδακτορικής εκπαίδευσης είναι πλήρους απασχόλησης και μπορεί να ολοκληρωθεί με κρατική υποτροφία ή μέσω αυτοχρηματοδότησης. Το περιεχόμενο του προγράμματος είναι πανομοιότυπο και στις δύο περιπτώσεις. Όλοι οι μαθητές συμμετέχουν στα ίδια μαθήματα, η μόνη διαφορά είναι στη μορφή χρηματοδότησης. Οι φοιτητές στους οποίους χορηγείται καθεστώς υποτροφίας λαμβάνουν κρατική υποτροφία, το ποσό των οποίων είναι 140 680 HUF / μήνα στα εξάμηνα 1 έως 4 και 180 680 HUF / μήνα στα εξάμηνα 5 έως 8. Τα σχετικά ποσά μεταφέρονται στον τραπεζικό λογαριασμό του μαθητή έως Το Πανεπιστήμιο.
Οι ακόλουθοι μαθητές είναι επιλέξιμοι για κρατική υποτροφία:
- Διδακτορικό φοιτητές με ουγγρική υπηκοότητα που υποβάλλουν αίτηση για πλήρη απασχόληση σε οργανωμένη μορφή.
- ξένο διδακτορικό φοιτητές που λαμβάνουν ισοδύναμη μεταχείριση με φοιτητές ουγγρικής υπηκοότητας βάσει νομοθεσίας ή διεθνούς συμφωνίας.
Η χρονική περίοδος πληρωμής της κρατικής διδακτορικής υποτροφίας είναι 4 έτη (48 μήνες). Το ποσό της υποτροφίας καθορίζεται στο νόμο CCIV του 2011 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον Νόμο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών δαπανών των φοιτητών με υποτροφία καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα έξοδα της αυτοχρηματοδοτούμενης εκπαίδευσης βαρύνουν τον μαθητή.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όλα τα διδακτορικά. Οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση για τη συμμετοχή τους σε συνέδρια στην Ουγγαρία και στο εξωτερικό.
Για τους μαθητές που θα γίνουν δεκτοί το 2020, τα δίδακτρα ανά εξάμηνο για το ακαδημαϊκό έτος 2020/21 έχουν ως εξής:
- Πρόγραμμα 320 000 HUF για ουγγρικά πολίτες και αλλοδαπούς (ΕΕ και ΕΟΧ) που απολαμβάνουν ίση μεταχείριση με τους Ούγγρους.
- 660 000 HUF (κανονικό δίδακτρο 320 000 HUF + γλωσσική συνεισφορά 340 000 HUF) Πρόγραμμα αγγλικής γλώσσας για ουγγρικούς πολίτες και ξένους (ΕΕ και ΕΟΧ) που απολαμβάνουν ίση μεταχείριση με τους Ούγγρους.
- 3 200 ευρώ υπηκόοι τρίτων χωρών.