Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Charles University Faculty of Arts

Charles University Faculty of Arts

Charles University Faculty of Arts

Εισαγωγή

«Από την αρχή των σπουδών μου, έθεσα ως αρχή μου ότι όποτε βρίσκω μια πιο σωστή γνώμη, θα εγκαταλείψω αμέσως τη δική μου, λιγότερο σωστή γνώμη και θα αγκαλιάσω με χαρά τη γνώμη που είναι πιο δικαιολογημένη, γνωρίζοντας ότι το μόνο που γνωρίζουμε είναι απλώς μια απειροελάχιστο κομμάτι αυτού που δεν γνωρίζουμε».

Γιαν Χους, φιλόσοφος και μεταρρυθμιστής της Εκκλησίας, απόφοιτος της Σχολής Τεχνών

Η Σχολή Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα στις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες στην Κεντρική Ευρώπη. Η Σχολή ιδρύθηκε το 1348 από τον Τσέχο βασιλιά και μετέπειτα αυτοκράτορα της Αγίας Ρώμης Κάρολο Δ', ο οποίος την καθιέρωσε ως μία από τις τέσσερις σχολές του πανεπιστημίου της Πράγας, που αργότερα ονομάστηκε από αυτόν Πανεπιστήμιο του Καρόλου - το παλαιότερο πανεπιστήμιο στην Κεντρική Ευρώπη ανατολικά της Γαλλίας και βόρεια της οι Άλπεις. Από τότε που ήταν το πνευματικό κέντρο της Τσεχίας: οι απόφοιτοι της Σχολής, οι πράξεις και οι ιδέες τους, διαμόρφωσαν την τσεχική κοινωνία και τον πολιτισμό και στις κρίσιμες στιγμές της τσεχικής ιστορίας, η Σχολή Τεχνών ήταν πάντα στο η καρδιά των γεγονότων.

Ξέρατε ότι…

… το Τμήμα Αιγυπτιακών Σπουδών εργάζεται στην Αίγυπτο τα τελευταία πενήντα χρόνια και έχει κάνει σημαντικές ανακαλύψεις; Η ανακάλυψη του τάφου μιας άγνωστης Αιγύπτιας βασίλισσας στο Abusir το φθινόπωρο του 2014 ψηφίστηκε ως ένα από τα 10 μεγαλύτερα αρχαιολογικά ευρήματα το 2014.

… το 2014, στον καθηγητή Tomáš Halík απονεμήθηκε το διάσημο βραβείο Templeton, το οποίο δόθηκε σε ανθρώπους που «συνέβαλαν εξαιρετική στην επιβεβαίωση της πνευματικής διάστασης της ζωής»;

… Ο καθηγητής Martin Hilský μετέφρασε τα πλήρη έργα του William Shakespeare στα Τσεχικά;

Ιστορία

Η Σχολή Τεχνών ιδρύθηκε ως μία από τις τέσσερις αρχικές σχολές του Πανεπιστημίου του Καρόλου – του παλαιότερου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική Ευρώπη – με την έκδοση του Καταστατικού Χάρτη στις 7 Απριλίου 1348. Ο Κάρολος Δ', ακολουθώντας την κρατική και δυναστική του πολιτική, προσπάθησε να καθιερώσει το Βασίλειο της Βοημίας ως κέντρο της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το σχέδιό του ήταν να συγκεντρώσει μελετητές από το σπίτι και το εξωτερικό στην Πράγα, η οποία έγινε η κατοικημένη πόλη του και έτσι να ενισχύσει τη βάση της εξουσίας του. Στην προ-Ουσιτική εποχή, τα δύο τρίτα όλων των φοιτητών του πανεπιστημίου ήταν φοιτητές της Καλλιτεχνικής Σχολής όπου απέκτησαν τις γνώσεις που απαιτούνταν για να μπορέσουν να σπουδάσουν στις άλλες τρεις σχολές (θεολογία, ιατρική, νομική). Ένα από τα προνόμια που απολάμβανε η σχολή ήταν το δικαίωμα να χορηγεί μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους που έδιναν στους κατόχους τους το δικαίωμα να διδάξουν σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκεια των δύο αιώνων που ακολούθησαν τους πολέμους των Χουσιτών, η Σχολή Φιλελεύθερων Τεχνών ήταν η καρδιά ολόκληρου του πανεπιστημίου. Από τον δέκατο έβδομο αιώνα, ονομαζόταν Φιλοσοφική Σχολή. Από την αρχή μέχρι τα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα, χρησίμευε ως σχολή του οποίου το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να παρέχει προπαρασκευαστική τριτοβάθμια εκπαίδευση στους μελλοντικούς φοιτητές των άλλων σχολών. Από τον δέκατο όγδοο αιώνα και μετά, ο αριθμός των ακαδημαϊκών κλάδων άρχισε να αυξάνεται: εκτός από τη φιλοσοφία, ήταν δυνατή η μελέτη της αισθητικής, των μαθηματικών, της αστρονομίας, των φυσικών επιστημών, της μηχανικής, της οικονομίας, της εκπαίδευσης και της ιστορίας. Τον δέκατο ένατο αιώνα, εκτός από τις ανατολικές σπουδές, την αρχαιολογία και τις θρησκευτικές σπουδές, σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις στη σφαίρα της φιλολογίας και εισήχθησαν πτυχία στα Τσεχικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Εβραϊκά. Μετά τις μεταρρυθμίσεις του 1849–1850, η σχολή απελευθερώθηκε από την προπαιδευτική της λειτουργία και απέκτησε ισότιμο με τις άλλες σχολές. Το 1897 επετράπη στις γυναίκες να σπουδάσουν στη Φιλοσοφική Σχολή.

Η Σχολή διατήρησε τη σημασία της στα Τσεχικά εδάφη ακόμη και μετά τη διαίρεση του Πανεπιστημίου της Πράγας σε τμήμα Τσεχίας και Γερμανικό το 1882. Κατά τη διάρκεια της λεγόμενης Πρώτης Τσεχοσλοβακικής Δημοκρατίας (1918–1938), η ζωή του πανεπιστημίου διαμορφώθηκε ιδιαίτερα από την απόσχιση της Σχολής Φυσικών Επιστημών το 1920 και από την απόκτηση ενός νέου κτιρίου στο ανάχωμα του Μολδάβα – αυτό όπου εξακολουθούν να βρίσκουν τα περισσότερα από τα τμήματα και τις αίθουσες διαλέξεων. Το κλείσιμο της σχολής από τη ναζιστική κατοχή το 1939 ακολούθησε βάναυσες διώξεις τόσο των δασκάλων όσο και των φοιτητών. Τα παραγωγικά, ενθουσιώδη χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έληξαν βίαια το 1948 με το κομμουνιστικό πραξικόπημα και τα επόμενα σαράντα χρόνια του κομμουνιστικού καθεστώτος. Η αναγκαστική αποχώρηση δεκάδων εξαιρετικών δασκάλων και η εισαγωγή μαρξιστικών-λενινιστικών θεμάτων είχαν ως αποτέλεσμα τη ραγδαία πτώση της έρευνας και της διδασκαλίας. Οι ελπίδες για μια ευρεία κοινωνική αλλαγή στα τέλη της δεκαετίας του 1960, τη λεγόμενη «Άνοιξη της Πράγας», κατά την οποία η Σχολή άρχισε να προσκαλεί πίσω σημαντικές προσωπικότητες εκείνης της εποχής, όπως ο φιλόσοφος Jan Patočka, συντρίφθηκαν από τη σοβιετική εισβολή τον Αύγουστο του 1968. Τον Ιανουάριο του 1969, ο Jan Palach, φοιτητής της Σχολής, αυτοκτόνησε αυτοπυρπολούμενος σε πολιτική διαμαρτυρία. Το όνομά του φέρει η πλατεία όπου βρίσκεται το κεντρικό κτίριο και η κεντρική βιβλιοθήκη της Σχολής Τεχνών. Μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και την αποχώρηση των συμβιβασμένων οπαδών του το 1989, η Σχολή καθιερώθηκε και πάλι ως ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ιδρύματα στις ανθρωπιστικές επιστήμες τόσο στην Τσεχική Δημοκρατία όσο και στην Κεντρική Ευρώπη.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

    Εισαγωγές

    Σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών

    Σύμφωνα με το σύστημα της Μπολόνια , η Σχολή Τεχνών προσφέρει επί του παρόντος πτυχία (3 έτη, BA), μεταπτυχιακά (2 έτη, MA) και διδακτορικά (3-8 έτη, Ph.D.). Αυτά τα πτυχία είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και σεβαστά, καθώς το Πανεπιστήμιο του Καρόλου συγκαταλέγεται στο κορυφαίο 2% των Πανεπιστημίων στον κόσμο.

    Οι επιμέρους τύποι προγραμμάτων σπουδών προορίζονται για:

    • υποψήφιοι για πρόγραμμα πτυχίου που έχουν ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχουν αποκτήσει το τελικό απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – maturita .
    • υποψήφιοι για ένα επόμενο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που έχουν αποκτήσει το πτυχίο τους και
    • υποψήφιοι για προγράμματα διδακτορικού διπλώματος που έχουν αποκτήσει το μεταπτυχιακό τους.

    Εάν το απαιτούμενο επίπεδο εκπαίδευσης έχει επιτευχθεί αλλού εκτός από την Τσεχική ή τη Σλοβακική Δημοκρατία, οι αιτούντες, εάν γίνουν δεκτοί, πρέπει να υποβάλουν ένα έγγραφο που να αποδεικνύει την ισοδυναμία των πιστοποιητικών τους ( nostrification ). χωρίς τέτοια απόδειξη, ο αιτών δεν μπορεί να εγγραφεί.

    Ορισμένα προγράμματα είναι διαθέσιμα τόσο ως μεμονωμένα μαθήματα όσο και ως συνδυαστικά με ένα δεύτερο μάθημα, ενώ άλλα μπορούν να μελετηθούν μόνο σε συνδυασμό.

    Για τα περισσότερα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, τα μαθήματα διδάσκονται και οι εξετάσεις δίνονται στα Τσεχικά. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός τμημάτων προσφέρει μαθήματα στα αγγλικά και σε άλλες κύριες γλώσσες (για ορισμένους, είναι ο κανόνας εδώ και πολλά χρόνια) και για τα διδακτορικά προγράμματα, ανάλογα με το αντικείμενο, η γνώση της Τσεχικής μπορεί να μην αποτελεί προϋπόθεση.

    Το Ινστιτούτο Γλωσσομάθειας και Προπαρασκευαστικών Σπουδών και το Ινστιτούτο Τσεχικών Σπουδών προσφέρουν μεγάλη ποικιλία μαθημάτων στα Τσέχικα .

    Applying

    Κάθε Ιανουάριο, συνήθως το δεύτερο Σάββατο του μήνα, πραγματοποιείται μια Open Day στο κεντρικό κτίριο της Σχολής, παρέχοντας στους υποψήφιους την ευκαιρία να ακούσουν πιο λεπτομερείς πληροφορίες από εκπροσώπους των επιμέρους θεματικών τομέων, τόσο για τις απαιτήσεις των εισαγωγικών εξετάσεων όσο και για τα πραγματικά μαθήματα. και μεταπτυχιακές επιλογές σταδιοδρομίας. Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Open Day ανακοινώνεται το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.

    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι συνήθως η 28η Φεβρουαρίου για το πτυχίο, η 31η Μαρτίου για τα επόμενα διετές μεταπτυχιακά προγράμματα και τα προγράμματα διδακτορικού διπλώματος. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό σύστημα αιτήσεων του Πανεπιστημίου . Για την αίτηση χρεώνεται ένα μη ανταποδοτικό διοικητικό τέλος. η απόδειξη πληρωμής επισυνάπτεται πάντα στην αίτηση. Με εξαίρεση τα αιτήματα για παραίτηση από μέρος της εισαγωγικής εξέτασης ή ολόκληρης της εξέτασης ή αιτήματα για τροποποίηση της εισαγωγικής εξέτασης λόγω ειδικών αναγκών του αιτούντος (και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να αποδεικνύεται καλός λόγος και να υποστηρίζεται από σχετικούς έγγραφα), οι αιτήσεις για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα δεν περιέχουν κανένα άλλο συνημμένο έγγραφο. Οι αιτήσεις για προγράμματα διδακτορικού διπλώματος πρέπει να περιέχουν συνημμένο βιογραφικό σημείωμα, διατριβή που περιλαμβάνει βιβλιογραφία και επαγγελματικό βιογραφικό (εκδοτική και ερευνητική δραστηριότητα κ.λπ.).

    Admission

    Οι εισαγωγικές εξετάσεις πραγματοποιούνται κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. κάθε υποψήφιος θα λάβει πρόσκληση το αργότερο 28 ημέρες πριν από την ημερομηνία της εξέτασης. Η εισαγωγική εξέταση μπορεί να είναι μια μονομερής εξέταση (γραπτή ή προφορική) ή δύο γύροι (γραπτή και προφορική). οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα διδακτορικά προγράμματα είναι μόνο ένας γύρος – προφορικές. Η απόφαση για αποδοχή ή μη παραδίδεται στους αιτούντες προσωπικά ταχυδρομικώς, συνήθως μέχρι το τέλος Ιουλίου. Πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες εισόδου (ημερομηνίες και αποτελέσματα εξετάσεων) είναι επίσης διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

    Μαζί με την απόφαση εισαγωγής οι δεκτοί υποψήφιοι θα λάβουν πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή τους.

    Αίτηση αναθεώρησης της απόφασης μη αποδοχής μπορεί να υποβληθεί σε περίπτωση που ο αιτών δεν έχει γίνει δεκτός. Η διαδικασία επανεξέτασης θα διερευνήσει εάν η απόφαση του Κοσμήτορα έχει εκδοθεί σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες. ο Κοσμήτορας ή ο Πρύτανης μπορούν να αλλάξουν την απόφαση μόνο εάν έχει εκδοθεί κατά παράβαση των κανόνων και των όρων, όχι όμως στην περίπτωση που ένας ανεπαρκής αριθμός δεκτών υποψηφίων εγγραφεί σε ένα μάθημα.

    Οι προϋποθέσεις εισόδου ορίζονται για κάθε ακαδημαϊκό έτος και αυτό είναι προσβάσιμο στο κοινό. Οι προϋποθέσεις προσδιορίζουν τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων, τα διοικητικά τέλη, τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την αποδοχή, τα πεδία σπουδών που ανοίγουν το συγκεκριμένο έτος και το περιεχόμενο και τη μορφή των εισαγωγικών εξετάσεων. Οι απαιτήσεις μπορεί να προσδιορίζονται περαιτέρω από διατάξεις που ανακοινώνονται από τον Κοσμήτορα (οργάνωση και διεξαγωγή της εισαγωγικής εξέτασης, ρυθμίσεις που επιτρέπουν στους αιτούντες να δουν τις βαθμολογημένες εξετάσεις τους κ.λπ.).

    Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες εισαγωγής για πτυχίο, μετά από μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα και θέματα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο υπάλληλο εισαγωγής ή το συστατικό τμήμα της Σχολής που παρέχει τα μαθήματα στο σχετικό αντικείμενο .

    Enrollment

    Οι υποψήφιοι που γίνονται δεκτοί στα μαθήματα έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών. οι εγγραφές γίνονται εντός του μηνός Σεπτεμβρίου. Οι φοιτητές θα λάβουν ένα διαβατήριο αρχείου σπουδών («ευρετήριο») που θα χρησιμεύει ως απόδειξη των βεβαιώσεων που πέρασαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. ένα άλλο σημαντικό έγγραφο είναι η φοιτητική ταυτότητα. Μετά την εγγραφή, ο φοιτητής εγγράφεται ηλεκτρονικά στην αρχή κάθε εξαμήνου για επιμέρους μαθήματα (βλ. Πληροφοριακό Σύστημα CU). Στο τέλος κάθε φάσης του μαθήματος (έτος σπουδών), η εκπλήρωση των υποχρεώσεων σπουδών (πιστωτικές μονάδες) ελέγχεται από το γραφείο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών. Η εγγραφή στο δεύτερο και επόμενο έτος του μαθήματος μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά.

    Η φοίτηση εντός των επιμέρους θεματικών περιοχών πτυχίου και μεταπτυχιακού μαθήματος υλοποιείται επίσης μέσω σχεδίων σπουδών , τα οποία ορίζουν τα υποχρεωτικά και υποχρεωτικά εκλέξιμα μαθήματα για το σχετικό πρόγραμμα σπουδών. κανονικά, τα εκλέξιμα θέματα αντιπροσωπεύουν το 10% του προγράμματος σπουδών. Το πρόγραμμα σπουδών κατανέμει το χρόνο διδασκαλίας για τα επιμέρους θέματα του προγράμματος σπουδών (το πεδίο που αφιερώνεται στο αντικείμενο κατά τη διάρκεια της μελέτης), τη βεβαίωση/τις βεβαιώσεις και τον αριθμό των πιστωτικών μονάδων που χορηγούνται για την επιτυχή παρακολούθηση του μαθήματος. Μπορεί επίσης να ορίζει τις αμοιβαίες απαιτήσεις, συναπαιτήσεις και ασυμβατότητα μεμονωμένων θεμάτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σπουδών. Στην περίπτωση που ένας φοιτητής σπουδάζει δύο θεματικές ενότητες (δύο ειδικότητες), ο φοιτητής ακολουθεί τα δύο προγράμματα σπουδών (ένα για κάθε πεδίο). ο αριθμός των μονάδων κατανέμεται εξίσου στα δύο πεδία.

    Το προτεινόμενο πρόγραμμα σπουδών του συγκεκριμένου τομέα σπουδών ορίζει την καλύτερη δυνατή διέλευση από το μάθημα, δίνοντας τη δυνατότητα στον φοιτητή να ολοκληρώσει το μάθημά του εντός του τυπικού χρόνου σπουδών

    Κάθε εξάμηνο, εγκρίνεται ένα πρόγραμμα διδασκαλίας σύμφωνα με το προτεινόμενο πρόγραμμα σπουδών και αναρτάται το αργότερο δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του εξαμήνου στις σχετικές ιστοσελίδες των επιμέρους συστατικών τμημάτων της Σχολής που διδάσκουν τον αντίστοιχο κλάδο. είναι επίσης διαθέσιμο τώρα στο πληροφοριακό σύστημα.

    Οι φοιτητές που σπουδάζουν υπό συνδυασμένο καθεστώς έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους φοιτητές πλήρους φοίτησης. Το ίδιο πρόγραμμα σπουδών ισχύει για αυτούς με εξαίρεση τη φυσική αγωγή (στο πρόγραμμα πτυχίου). Τα περισσότερα τμήματα και ιδρύματα που προσφέρουν ένα συνδυασμένο καθεστώς σπουδών πραγματοποιούν ενημερωτικές συναντήσεις στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους όπου οι φοιτητές ενημερώνονται για τις απαιτήσεις, την οργάνωση και τον πραγματικό τρόπο εκτέλεσης της συνδυασμένης μορφής σπουδών.

    Οι σπουδές στο πλαίσιο προγραμμάτων διδακτορικού διπλώματος διέπονται από μεμονωμένα σχέδια σπουδών υπό την καθοδήγηση ενός επόπτη. Εκτός από τον κατάλογο των ειδικών καθηκόντων σπουδών του μεμονωμένου φοιτητή, το ατομικό πρόγραμμα σπουδών ορίζει επίσης τις ακριβείς ημερομηνίες έως τις οποίες πρέπει να εκπληρωθούν. κανονικά δεν υπάρχει κανονικό πρόγραμμα μαθημάτων, με εξαίρεση τα διδακτορικά σεμινάρια. Η πορεία της μελέτης παρακολουθείται και αξιολογείται σε συνεχή βάση από το συμβούλιο της θεματικής περιοχής. Η περιοδική αξιολόγηση πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο, τον Σεπτέμβριο.

    The Academic Year

    Το ακαδημαϊκό έτος χωρίζεται σε δύο εξάμηνα, χειμερινό και θερινό, ακολουθούμενα από εξεταστική περίοδο πέντε εβδομάδων. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι μήνες διακοπών και η εξεταστική περίοδος συνεχίζεται τον Σεπτέμβριο. Εκτός από τις συνεχείς βεβαιώσεις, εξεταστική περίοδος είναι η ώρα των τελικών «Κρατικών» εξετάσεων.

    Το Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ)

    Το Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μελέτης της Σχολής. Η ηλεκτρονική εγγραφή των θεμάτων στο Πληροφοριακό Σύστημα Σπουδών (SIS) είναι υποχρεωτική για όλους τους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι από το 2003/2004 και μετά στο πτυχίο, μετά από μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών φοιτητών που σπουδάζουν στο πλαίσιο προγραμμάτων ανταλλαγών. Οι μαθητές χρησιμοποιούν το Πληροφοριακό Σύστημα για να εγγραφούν για βεβαιώσεις. φοιτητές που εγγράφονται στο ακαδημαϊκό έτος 2006/2007 και αργότερα χρησιμοποιούν το SIS για να εγγραφούν για όλα τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη, με εξαίρεση το πρώτο έτος.

    Graduation

    Κατά την αποφοίτηση, οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει σπουδές στον τομέα τους κανονικά λαμβάνουν Δίπλωμα και Παράρτημα στο Δίπλωμα που περιέχει πληροφορίες για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών και τον τομέα σπουδών, συμπεριλαμβανομένων αποσπασμάτων όλων των θεμάτων που είχε σπουδάσει ο φοιτητής.

    Scholarships

    Οι εσωτερικοί φοιτητές των οποίων ο χρόνος σπουδών δεν έχει υπερβεί τον τυπικό χρόνο που διατίθεται για το πρόγραμμα σπουδών για περισσότερο από ένα έτος μπορούν να λάβουν, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, τους ακόλουθους τύπους υποτροφιών :

    • Υποτροφία για εξαιρετικά αποτελέσματα σπουδών.
    • Υποτροφία ενός σκοπού: (i) για εξαιρετικά επιστημονικά, ερευνητικά, αναπτυξιακά, αθλητικά, καλλιτεχνικά ή άλλα δημιουργικά επιτεύγματα, (ii) σε περίπτωση έκτακτων προσωπικών συνθηκών, (iii) για υποστήριξη σπουδών στο εξωτερικό ή για να επιτραπεί η πρακτική άσκηση στο επικράτεια του CR, ή (iv) σε περίπτωση εξαιρετικά αξιόλογης αιτίας·
    • Υποτροφία διδακτορικού διπλώματος που απονέμεται αυτόματα σε όλους τους διδακτορικούς φοιτητές πλήρους φοίτησης για περίοδο όχι μεγαλύτερη από 3 χρόνια. καταβάλλεται μηνιαίως.
    • Επίδομα διαμονής;
    • Υποστήριξη μαθητών.

    Η υποτροφία ενός σκοπού πρέπει να εγκριθεί από τον Κοσμήτορα βάσει συμφωνίας που έχει επιτευχθεί από την Υποτροφία της Σχολής. Το επίδομα στέγασης και η φοιτητική στήριξη χορηγείται από τον Πρύτανη με βάση αξιολόγηση των κοινωνικών συνθηκών του αιτούντος φοιτητή.

    Μετεκπαιδεύσεις και Τελετές Αποφοίτησης

    Η παράδοση των εγγραφών και των τελετών αποφοίτησης είναι ένα από τα παλιά τελετουργικά μετάβασης που τηρούνται από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου. Το Immatriculation είναι μια επίσημη εκδήλωση κατά την οποία ο φοιτητής εγγράφεται στο μητρώο της Σχολής («immatriculated») με όρκο τήρησης των υποχρεώσεων σπουδών και ηθικής δέσμευσης προς το σχολείο, τους κανόνες του και τις αποφάσεις των ακαδημαϊκών αξιωματούχων του. Οι εγγραφές γίνονται συνήθως τον Οκτώβριο και προορίζονται μόνο για φοιτητές.

    Η αποφοίτηση είναι μια επίσημη τελετή αποχαιρετισμού αφιερωμένη στους αποφοίτους που πέτυχαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. οι απόφοιτοι δίνουν ακαδημαϊκό όρκο στα Λατινικά και λαμβάνουν δίπλωμα που τους δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το σχετικό ακαδημαϊκό· το δίπλωμα προσκομίζεται από τον Κοσμήτορα ή έναν από τους Αντικοσμήτορες. Σε αντίθεση με τη μη μαθητεία, οι τελετές αποφοίτησης παρακολουθούνται από την οικογένεια και τους φίλους και πραγματοποιούνται τρεις φορές το χρόνο (μετά τις ημερομηνίες των τελικών εξετάσεων). Οι διδακτορικές τελετές πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο, τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο.

    Και οι δύο τελετές πραγματοποιούνται συνήθως στο Large Aula του Carolinum (με εξαίρεση τις αποφοιτήσεις πτυχίου που λαμβάνουν χώρα στο aula της Σχολής Μαθηματικών και Φυσικής στην Πλατεία της Μικρής Πόλης [Malostranské náměstí]). Τα διακριτικά του πανεπιστημίου και της σχολής –μακάκι και αλυσίδες γραφείου– και τελετουργικές ρόμπες φοριούνται από τους παρευρισκόμενους ακαδημαϊκούς αξιωματούχους.

    Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

    Τοποθεσίες

    • Prague

      Faculty of Arts Charles University in Prague Jan Palach Square 2 116 38 Prague 1, , Prague

    Ερωτήσεις