Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Charles University First Faculty of Medicine

Charles University First Faculty of Medicine

Charles University First Faculty of Medicine

Εισαγωγή

Πανεπιστήμιο Charles στην Πράγα, Πρώτη Ιατρική Σχολή: Η ακαδημαϊκή έρευνα πρόκειται να αλλάξει

Η πρώτη Ιατρική Σχολή με σχεδόν 1 200 μέλη προσωπικού και 3 400 φοιτητές αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ιατρική σχολή στην Τσεχική Δημοκρατία. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Πανεπιστημίου Καρόλου στην Πράγα από την ίδρυσή του από τον Βασιλιά της Βοημίας και Αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Κάρολο τον Τέταρτο το 1348. Ως εκ τούτου, είναι επίσης η παλαιότερη ιατρική σχολή στην Κεντρική Ευρώπη.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η μεγαλοπρεπή ιστορία και τα εντυπωσιακά ποσοτικά μέτρα που θα ήταν αρκετά για να καταστήσει το ίδρυμα επιτυχημένο και ανταγωνιστικό. Πρέπει να είναι ιδέες, άνθρωποι, ικανότητες και διαχείριση, οι οποίες τελικά θα είναι υπεύθυνες για το μέλλον, το κέρδος και τη λειτουργικότητα οποιουδήποτε ιδρύματος. Για να εκπληρώσουμε την αποστολή μας και να αντικατοπτρίσουμε όχι μόνο τη δύναμη και τη ζωτικότητα των ερευνητικών προγραμμάτων της Σχολής, αλλά και την εθνική μας θέση και τις διεθνείς φιλοδοξίες, επιβεβαιώνουμε τους ακόλουθους στόχους:

  • Να είναι ένα δυναμικό συστατικό του ευρωπαϊκού ιατρικού εκπαιδευτικού συστήματος
  • Για τη διεξαγωγή της κορυφαίας βιοϊατρικής έρευνας στο ευρύτερο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας
  • Να αναγνωριστεί ως πολύτιμο μέλος της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό:

Είμαστε εδώ για να διδάξουμε ιατρικούς επαγγελματίες του μέλλοντος: Παρέχουμε προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και επαγγελματικά προγράμματα υψηλότερης ακαδημαϊκής ποιότητας, που διδάσκονται είτε στην τσεχική είτε στην αγγλική γλώσσα, επιδιώκοντας διεθνώς σημαντική υποτροφία. Η ακαδημαϊκή αριστεία, η τόνωση της δημιουργικότητας και η πνευματική περιέργεια είναι οι υψηλές αξίες στην περιοδική εσωτερική αξιολόγηση του διδακτικού μας προσωπικού. Η Σχολή ενθαρρύνει και υποστηρίζει εξαιρετικούς εκπαιδευόμενους ερευνητές και προγράμματα κατάρτισης ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Αναζητούμε ταλέντα: Οι μαθητές μας προσλαμβάνονται από όλη την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική και τα προγράμματα σπουδών μας είναι διαπιστευμένα τακτικά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η επιστήμη είναι το μέλλον όλων μας: Η σχολή επενδύει σημαντικά σε ερευνητικές υποδομές. Τα εργαστήριά μας εκμεταλλεύονται σχεδόν όλες τις τεχνολογίες τελευταίας τεχνολογίας που βρίσκονται στα χέρια ενθουσιώδους προσωπικού με διεθνή εμπειρία και φήμη. Η χρηματοδότηση που δημιουργήθηκε από επιστημονικές δραστηριότητες αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία του προϋπολογισμού της Σχολής.

Αλλαγή εικόνας για την κοινή μας Ευρώπη: Η ίδια η Σχολή επωφελείται από τον «επιτόπιο» διάλογο ερευνητών και γιατρών. Οι ερευνητικές μας ομάδες συμμετέχουν σε πολλά εθνικά ερευνητικά προγράμματα που δίνουν έμφαση στη συνεργασία μεταξύ βασικών και κλινικών επιστημών, μαζί με ερευνητές σε άλλους κλάδους από εξωσχολικά ιδρύματα. Είναι σημαντικό ότι η συμμετοχή μας σε διεθνείς ομάδες και έργα της ΕΕ αυξάνεται κατακόρυφα.

Μετατροπή επιστημόνων σε επιχειρηματίες: Τα αποτελέσματά μας δείχνουν εξαιρετική δέσμευση στη βασική, κλινική και εφαρμοσμένη έρευνα. Η ηγεσία της Σχολής μαζί με τη διεύθυνση του Πανεπιστημίου χτίζουν τυποποιημένες διαδικασίες μεταφοράς τεχνολογίας και αμοιβαία ακαδημαϊκού-βιομηχανικού συνδέσμου σύμφωνα με τους ισχύοντες ευρωπαϊκούς κανόνες.

Πέρα από τα σύνορα της Ε & Α της κοινότητας: Οι ειδικοί της σχολής συμμετέχουν τακτικά στην εκλαΐκευση της επιστήμης μεταξύ της κοινότητας και από την πλευρά τους προωθούν την ευαισθητοποίηση της δημόσιας υγείας. Σε συνεργασία με δημοσιογράφους και ΜΜΕ, οι γιατροί και οι ερευνητές μας επικεντρώνονται στα μεγάλα προβλήματα της δημόσιας ιατρικής, αλλά βοηθούν επίσης στη διάδοση θεμελιωδών επιστημονικών γεγονότων, στην εξήγηση του πώς λειτουργεί και αναπτύσσεται η επιστήμη. Το όραμά μας είναι να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση της κοινωνίας της γνώσης με ευρύτερους όρους.

Η Σχολή

Η Πρώτη Ιατρική Σχολή είναι μία από τις τέσσερις ιδρυτικές σχολές του Πανεπιστημίου Charles στην Πράγα. Η Πρώτη Ιατρική Σχολή που ιδρύθηκε το 1348 κατατάσσεται μεταξύ των δεκαπέντε παλαιότερων ιατρικών σχολών στον κόσμο.

Η διδασκαλία και η έρευνα στη σχολή μας καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της ιατρικής και των επαγγελμάτων υγείας από όλο το φάσμα των βασικών επιστημών μέσω κλινικών ειδικοτήτων. Ορισμένοι κλάδοι είναι μοναδικοί για το σχολείο μας σε εθνικό επίπεδο. Προετοιμάζουμε μελλοντικούς γιατρούς, επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας με σύγχρονο και φιλικό τρόπο. Δεδομένου ότι δεν είμαστε μόνο διδακτικό, αλλά και ερευνητικό ίδρυμα, φέρνουμε στην εκπαίδευση τα πιο σύγχρονα ευρήματα και τεχνολογία.

Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Πρώτη Ιατρική Σχολή παρέχει διάφορα προγράμματα σπουδών. Ο μεγαλύτερος αριθμός φοιτητών ακολουθεί ένα εξαετές πρόγραμμα Γενικής Ιατρικής (που οδηγεί σε πτυχίο MD) ή ένα πενταετές πρόγραμμα Οδοντιατρικής (οδηγεί σε πτυχίο DMD).

Αυτά τα δύο κλινικά προγράμματα προσφέρονται τόσο στην αγγλική όσο και στην τσεχική γλώσσα. Υπάρχουν άλλα τρία έως τέσσερα προγράμματα Bachelor σε επαγγέλματα υγείας (π.χ. νοσηλευτική και άλλες ειδικότητες), μερικά με επιλογή Master, που προσφέρονται μέχρι σήμερα μόνο στην τσεχική γλώσσα. Υπάρχει επίσης ένα ζωντανό διδακτορικό πρόγραμμα με τις περισσότερες ειδικότητες που προσφέρονται στα αγγλικά. Επίσης προετοιμάζουμε τους γιατρούς για τις εξετάσεις επιτροπής τους. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάφορα προγράμματα βάσει αμοιβών για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Οι εγκαταστάσεις διδασκαλίας μας είναι σύγχρονες και άνετες, από αμφιθέατρα και αίθουσες σεμιναρίων έως εργαστήρια, αίθουσες σπουδών και αίθουσες υπολογιστών. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις διδασκαλίας βρίσκονται σε ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Πράγας, κοντά στο Karlovo náměstí, IP Pavlova και Albertov. Η κλινική (πρακτική) διδασκαλία πραγματοποιείται κυρίως στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με ορισμένες κλινικές εναλλαγές στο Νοσοκομείο Motol, το Νοσοκομείο Thomayer, το Νοσοκομείο Na Bulovce και το Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι απόφοιτοί μας βρίσκουν εύκολα δουλειά στην Τσεχία και τον υπόλοιπο κόσμο. Το 99,7 % των 640 πτυχιούχων (μεταξύ 1997 και 2015) βρήκε τοποθέτηση εντός 6 μηνών από την αποφοίτησή του.

Τοποθεσίες

  • Prague

    Charles University in Prague, First Faculty of Medicine Kateřinská 32 121 08 Prague 2 Czech Republic, , Prague

    Ερωτήσεις