Keystone logo
Charles University Second Faculty of Medicine

Charles University Second Faculty of Medicine

Charles University Second Faculty of Medicine

Εισαγωγή

Οι φοιτητές επιλέγουν τη Δεύτερη Σχολή για την εξαιρετική έρευνα και διδασκαλία της, χάρη στην περήφανη παράδοση φιλίας και ενότητας μεταξύ καθηγητών, φοιτητών και διοικητικού προσωπικού και της μοναδικής φοιτητικής εμπειρίας που προσφέρουμε. Η δέσμευσή μας να προετοιμάζουμε επιτυχημένους επαγγελματίες στην πρωτοβάθμια ή νοσοκομειακή ιατρική φροντίδα καθιστά τη σχολή μας εξαιρετική επιλογή για τις σπουδές σας.

Έρευνα & διδασκαλία αριστείας

Στη Δεύτερη Σχολή επωφελείστε από την καθημερινή επαφή με διεθνούς φήμης επιστήμονες καθώς και ερευνητικούς ηγέτες σε πολλούς ιατρικούς τομείς στην Τσεχική Δημοκρατία. Επικεντρωνόμαστε ιδιαίτερα στην έρευνα στους τομείς της ανθρώπινης γενετικής και γονιδιωματικής, της παιδικής ογκολογίας και αιματολογίας, της ογκογυναικολογίας, της νευροεπιστήμης και της παιδιατρικής. Δημοσιεύουμε τακτικά τα αποτελέσματά μας στα καλύτερα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Πολλοί από το ακαδημαϊκό μας προσωπικό και οι διδακτορικοί φοιτητές είναι βραβευμένοι με εθνικά ή διεθνή βραβεία και βραβεία και οι αναγνωρισμένοι ειδικοί μας φροντίζουν για εθνικές αθλητικές εκπροσώπους. Όλα αυτά σας παρέχουν την καλύτερη ευκαιρία να γίνετε εξέχων επαγγελματίας υγείας.

Παιδιατρική - το μοναδικό πρόσθετο μπόνους μας στην τυπική εκπαίδευση

Η Δεύτερη Ιατρική Σχολή συνεχίζει ιστορικά την Παιδιατρική Σχολή. Παρόλο που παρέχει γενική ιατρική εκπαίδευση και οι απόφοιτοί του είναι επιτυχημένοι ως εσωτερικοί ιατροί καθώς και παιδίατροι (ή ειδικοί σε άλλους κλάδους), το πρόγραμμα σπουδών έχει διατηρήσει ένα ευρύ πεδίο παιδιατρικής. Σε σύγκριση με άλλες σχολές, οι φοιτητές μπορούν να εξοικειωθούν περισσότερο με παιδιατρικές ειδικότητες, όπως Νευρολογία, Αιματολογία, Ογκολογία, iatυχιατρική, Ορθοπαιδική, Καρδιολογία, Στοματολογία, μεταξύ άλλων.

Ευρεία διεθνής αναγνώριση

Τα πτυχία που απονέμονται από τη Δεύτερη Ιατρική Σχολή αναγνωρίζονται πλήρως σε όλες τις χώρες της ΕΕ και στις ΗΠΑ σε ομοσπονδιακό επίπεδο. (Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης για την άσκηση ιατρικής, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με τον επαγγελματικό φορέα της σχετικής χώρας.)

Παγκόσμιες ευκαιρίες σπουδών και κατάρτισης

Ως φοιτητής της Δεύτερης Σχολής, μπορείτε να επιλέξετε από ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων ανταλλαγής σπουδών και πρακτικών στο εξωτερικό. Μπορείτε να περάσετε ένα εξάμηνο ή ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος σε μερικά από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια μας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. υποβληθείτε σε πρακτική πρακτική άσκηση σε νοσοκομεία και ιατρικά ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο (διαβάστε για τις εμπειρίες των μαθητών μας). ή να συμμετάσχουν σε ανθρωπιστικές ιατρικές αποστολές.

Χώρος για την ανάπτυξη των ταλέντων

Εάν δεν σας αρέσει απλώς να παρακολουθείτε διαλέξεις, αλλά θέλετε να αποδείξετε τα ταλέντα σας, μπορεί να σας επιτραπεί να συμμετάσχετε στη διδασκαλία των νεότερων συμφοιτητών σας. Από το δεύτερο έτος σπουδών σας, μπορείτε να είστε χρήσιμοι ως ιατροί επίδειξης στα μαθήματα Ανατομίας και Ιστολογίας, καθώς είστε κοντά σε ηλικία και επάγγελμα με άλλους μαθητές και μπορείτε να κατανοήσετε τα προβλήματα και τις ανάγκες τους.

Εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις

Το κέντρο της Πράγας είναι προσβάσιμο σε 15 λεπτά με το μετρό. Η έξοδος του σταθμού του μετρό οδηγεί απευθείας στην είσοδο της σχολής.

Ικανοποιημένοι μαθητές και επιτυχημένοι απόφοιτοι

Σύμφωνα με τη δική τους αξιολόγηση της διδασκαλίας στη Δεύτερη Ιατρική Σχολή, οι φοιτητές είναι ικανοποιημένοι μακροπρόθεσμα και οι απόφοιτοι αποδίδουν επιτυχώς σε τσεχικές και διεθνείς αγορές εργασίας.

Φοιτητική ζωή, ψυχαγωγία & πολιτισμός

Η σχολή εξασφαλίζει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και καλές σχέσεις μεταξύ των φοιτητών και του προσωπικού της. Οι φοιτητικές μας κοινωνίες προσπαθούν να ενισχύσουν τη φοιτητική ζωή με πολυάριθμες εξωσχολικές εκδηλώσεις, συναυλίες κλασικής και δημοφιλούς μουσικής, εκθέσεις τέχνης και αθλητικούς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός παραδοσιακού καλοκαιρινού πάρτι σε ατμόπλοιο. Η Εβδομάδα των φρέσκων στην αρχή του έτους είναι μια ανεκτίμητη ευκαιρία να γνωρίσετε τους συμφοιτητές σας και να γνωρίσετε την Πράγα καθώς και την Τσεχία.

Ενεργές και πρωτότυπες φοιτητικές κοινωνίες

Ως μέλος μερικών από τις φοιτητικές κοινωνίες, μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά σε όλες αυτές τις δραστηριότητες. Εκτός από τη συμμετοχή σας στη διοργάνωση εκδηλώσεων, μπορείτε να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας ως ρεπόρτερ ή φωτογράφος με το Motolák. να βοηθήσει στη διαχείριση πρακτικών πρακτικών στο εξωτερικό με τη Διεθνή Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιατρικών Φοιτητών της Τσεχικής Δημοκρατίας (IFMSA) · ή να συμμετάσχετε στην κοινότητα των διεθνών φοιτητών μέσω της Ένωσης Διεθνών Φοιτητών Ιατρικής (AIMS).

Ευκολία ηλεκτρονικών εγγράφων

Για να αποφύγετε την περιττή γραφειοκρατία, τρέχουμε πολλές ηλεκτρονικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων σπουδών, εγγραφής σε εξετάσεις, αξιολόγησης της διδασκαλίας και ηλεκτρονικών πόρων διδασκαλίας.

Τοποθεσίες

  • Prague

    Charles University in Prague 2nd Faculty of Medicine V Úvalu 84 150 06 Praha 5 - Motol , , Prague

Ερωτήσεις