Keystone logo
Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Εισαγωγή

Σχολή
Μελέτη
Ερευνα
Διεθνείς δραστηριότητες
Η διδασκαλία της αρχιτεκτονικής στο STU ξεκίνησε το 1946 ως Τμήμα Αρχιτεκτόνων και Δομικών Μηχανικών. Το 1976 άρχισε να λειτουργεί ανεξάρτητη Αρχιτεκτονική Σχολή.

Στο πανεπιστήμιό μας σπουδάζουν σε όλα τα στάδια και τις μορφές σπουδών, περίπου 17.000 ντόπιοι και ξένοι φοιτητές σε κολέγια και ινστιτούτα με έδρα την Μπρατισλάβα και την Τρνάβα.


Το STU είναι ένα πανεπιστήμιο με ερευνητικό προσανατολισμό. Κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη, τη διάδοση και τη χρήση της επιστημονικής γνώσης.


Η διεθνής συνεργασία είναι ένας σημαντικός τομέας που βασίζεται στη διαδραστική επαφή με εκπαιδευτικά αλλά και ερευνητικά ιδρύματα χωρών σε όλο τον κόσμο. Επικεντρώνεται σε κοινά έργα στο πλαίσιο της ΕΕ.

Η διδασκαλία της αρχιτεκτονικής στο STU ξεκίνησε το 1946, καθιστώντας τη Σχολή Αρχιτεκτονικής (FA) τη νεότερη προσθήκη στη Σχολή του Σλοβακικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (STU). Εκείνη την εποχή ιδρύθηκε το Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Κατασκευαστικής Μηχανικής ως τμήμα του Κλάδου Δομικής Μηχανικής στο Σλοβακικό Πολυτεχνείο (SVŠT), που σήμερα ονομάζεται Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Στα επόμενα εβδομήντα χρόνια η Σχολή έχει μετατραπεί σε ένα ζωτικό και ανταγωνιστικό ίδρυμα και εξυπηρετεί πάνω από 1000 φοιτητές κάθε χρόνο. Παρόλο που έχει υπό τη στέγη του προγράμματα σπουδών Σχεδιασμού για περισσότερα από 25 χρόνια, το 2020 το Design έχει κατακτήσει και τον επίσημο τίτλο του ιδρύματος. Η Σχολή Αρχιτεκτονικής μετονομάστηκε και από τον Σεπτέμβριο του 2020 η Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού άρχισε να γράφει τη νέα της κοινή ιστορία.

Σήμερα, η Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού STU είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα για αρχιτέκτονες και σχεδιαστές στη Σλοβακική Δημοκρατία. Το προφίλ του διδακτικού προσωπικού αντικατοπτρίζει τις πανεπιστημιακές αρχές και θέτει μια προϋπόθεση για επαγγελματική απόδοση εντός της χώρας καταγωγής και του πλαισίου της ΕΕ. Από αυτή την άποψη, υπάρχει σαφής προσανατολισμός για την προετοιμασία αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων και σχεδιαστών μέσα σε ένα δημιουργικό πλαίσιο. Το παρόν διετές σύστημα σπουδών εστιάζει στην ετοιμότητα ενός πτυχιούχου. Δίνεται έμφαση στην ευαισθητοποίηση σε θέματα τέχνης και θεωρίας, καθώς και σε ποικίλα τεχνικά και σχεδιαστικά θέματα από τον πολεοδομικό σχεδιασμό έως την εσωτερική διακόσμηση.

Προσφέρουμε τρία προγράμματα σπουδών για διεθνείς φοιτητές, με τα αγγλικά να είναι η γλώσσα μελέτης.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Μαΐου 2023 και για τα τρία προγράμματα σπουδών. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων που ανοίγει την 1η Απριλίου 2022. Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής και τη διαδικασία εξέτασης μπορείτε να βρείτε στα προφίλ προγραμμάτων σπουδών Bachelor , Master και PhD .

Αντικατοπτρίζοντας την παγκόσμια πανδημία COVID-19, η διαδικασία εισαγωγής και εξέτασης θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021 και θα είναι πλήρως ONLINE. Οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν φυσικά για την εξέταση. μπορούν να συμμετάσχουν στην εξέταση από οπουδήποτε στον κόσμο.

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού βρίσκεται σε ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Emil Belluš, τον πιο σημαντικό Σλοβάκο αρχιτέκτονα του 20ου αιώνα και τον ιδρυτή της σχολής για τον οποίο ονομάζεται η αίθουσα "Aula of Professor Belluš" (που κατοικεί εντός του κολεγίου). Εκτός από τέτοιες αίθουσες διαλέξεων, τα στούντιο, οι εγκαταστάσεις υπολογιστών και η βιβλιοθήκη της Σχολής που περιέχει σημαντικά επαγγελματικά βιβλία και περιοδικά (πολλά διεθνώς αναγνωρισμένα) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη δημιουργικών ικανοτήτων και επαγγελματικών δεξιοτήτων.

<img class=" inserted-image image-element img-responsive " src=" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/133912_19243099_1079581128853671_5558553825703417584_o.jpg " alt=" 133912_19243099_1079581128853671_5558553825703417584_o.jpg " data-json=" {"author":" ","author_url":"","πηγή" :""}" />

Κέντρα Υποστήριξης

Κέντρα εξυπηρέτησης που υποστηρίζουν τις δραστηριότητες της Σχολής:

Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη της Σχολής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Σλοβακικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη Μπρατισλάβα ( FAD STU ) είναι μια ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη με εξαιρετικά εξειδικευμένα αποθέματα που περιέχουν εγχώρια και ξένη βιβλιογραφία (βιβλία, σενάρια, περιοδικά, λεξικά, διατριβές κ.λπ.). Η βιβλιοθήκη προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους χρήστες της - δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα αποθέματα της βιβλιοθήκης (συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε διεθνείς βάσεις δεδομένων πλήρους κειμένου σε απευθείας σύνδεση ή ηλεκτρονικές εκδόσεις επαγγελματικών περιοδικών), πρόσβαση στη νεότερη βιβλιογραφία που αποκτήθηκε μετά από τα θέματα των προγραμμάτων σπουδών που διδάσκονται στη σχολή, σύγχρονες υπηρεσίες βιβλιοθήκης και πληροφόρησης (κατάλογος βιβλιοθήκης on-line, μηχανήματα αντιγραφής και σάρωσης αυτοεξυπηρέτησης, δωρεάν πρόσβαση Wi-Fi), άνετος χώρος μελέτης και εργασίας.

CEDA (Σχέδιο για Όλους)

Το Κέντρο Σχεδιασμού για Όλους ιδρύθηκε στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Σλοβακικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη Μπρατισλάβα τον Ιούνιο του 2007. Η αποστολή του είναι να δημιουργήσει ένα απρόσκοπτο δομημένο περιβάλλον που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το μέγεθος ή τις ικανότητές τους.

Η CEDA είναι αφοσιωμένη στην αρχή του καθολικού σχεδιασμού, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους στη Σλοβακία να ενσωματωθούν σε μια κοινωνία που λαμβάνει υπόψη την ανθρώπινη διαφορά και να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον τους όσο καλύτερα μπορούν.

Body Conscious Lab

Το BCD Lab είναι ένα ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο που ειδικεύεται στο Body Conscious Design, με έδρα τη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού STU στη Μπρατισλάβα. Παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση και έρευνα στον τομέα του σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής. Αυτό το ερευνητικό κέντρο συγκεντρώνει αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, δασκάλους, φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες από διαφορετικούς τομείς – εσωτερική διακόσμηση, αρχιτεκτονική, εργονομία, νευροεργονομία, κοινωνικές επιστήμες και ιατρική.

Το BCD Lab είναι μια διεπιστημονική ερευνητική ομάδα που επικεντρώνεται στον συνειδητό σχεδιασμό του σώματος - σχέση μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος. Τα μέλη μας είναι ειδικοί σε έναν τομέα του σχεδιασμού, των αρχιτεκτονικών, της εργονομίας, της νευροεργονομίας, των κοινωνικών επιστημών και της ιατρικής.<img class=" inserted-image image-element img-responsive " src=" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg " alt=" 133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg " data-json=" {"author":" ","author_url":"","source":" "}" />

Κέντρο Βιώσιμης και Αποτελεσματικής Αρχιτεκτονικής«Αρχιτεκτονική 2020»

Το Κέντρο Βιώσιμης και Αποτελεσματικής Αρχιτεκτονικής - "Αρχιτεκτονική 2020" (εφεξής A2k20) είναι μια έρευνα και κατάρτιση στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού STU. Είναι ένα εξειδικευμένο τμήμα της Σχολής, το οποίο διεξάγει ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον τομέα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού πληρώντας τα κριτήρια της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων 2010/31/ΕΕ για νέες κατασκευές μετά το 2020, με έμφαση στη βιωσιμότητα και το σεβασμό των περιβάλλον.

Το A2k20 συνδέει ερευνητές από διαφορετικά Ινστιτούτα (και τελικά από άλλες σχολές και ιδρύματα) σε συνεργασία με το iEPD (Institute for Passive Houses), το SKGBC (Slovak Green Building Council), το ArTUR (Architecture for Sustainable Development) και άλλους επαγγελματικούς οργανισμούς.

Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο στην Banská Štiavnica

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού προσφέρει επίσης τις δυνατότητες εστιασμένης εργασίας στο εξειδικευμένο της Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας στην καρδιά της πόλης Banská Štiavnica που ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO. Στο αυθεντικό ιστορικό σπίτι (που στην πραγματικότητα αναπαλαιώθηκε από τους φοιτητές) η Σχολή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 30 φοιτητές και 10 μέλη προσωπικού κατά τη διάρκεια εργαστηρίων ή εξειδικευμένων μαθημάτων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.<img class=" inserted-image image-element img-responsive " src=" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/133910_21.jpg " alt=" 133910_21.jpg " data-json=" {"author":" ","author_url":"","source":" "}" />

Εργαστήριο Προσομοίωσης Μοντέλων

Το Εργαστηριακό Κέντρο Μοντέλων Προσομοίωσης της Σχολής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού STU στο Poprad έχει δραστηριότητες προσανατολισμένες σε CAD και περιφερειακά ζητήματα.

Τοποθεσίες

Τοποθεσίες
  • Bratislava

    Námestie slobody 19, 81245, Bratislava

    • facebook
    • linkedin
    • youtube

Ερωτήσεις