Keystone logo
Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Εισαγωγή

Σχολή
Μελέτη
Ερευνα
Διεθνείς δραστηριότητες
Η διδασκαλία της αρχιτεκτονικής στη STU άρχισε το 1946 ως Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Δομικών Μηχανικών. Το 1976 άρχισε να λειτουργεί η ανεξάρτητη Σχολή Αρχιτεκτονικής.

Στις πανεπιστημιακές σπουδές μας σε όλα τα στάδια και τις μορφές σπουδών, περίπου 17.000 τοπικοί και ξένοι φοιτητές σε κολλέγια και ιδρύματα με έδρα τη Μπρατισλάβα και την Τρνάβα.


Το STU είναι ένα πανεπιστήμιο προσανατολισμένο στην έρευνα. Κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη, διάδοση και χρήση επιστημονικών γνώσεων.


Η διεθνής συνεργασία είναι ένας σημαντικός τομέας βασισμένος σε αλληλεπιδραστικές επαφές με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα χωρών σε όλο τον κόσμο. Επικεντρώνεται σε κοινά σχέδια εντός του πλαισίου της ΕΕ.

Η διδασκαλία της αρχιτεκτονικής στο STU ξεκίνησε το 1946, καθιστώντας τη Σχολή Αρχιτεκτονικής (FA) τη νεότερη προσθήκη στη Σχολή Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Σλοβακίας (STU). Εκείνη την εποχή το Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Δομικής Μηχανικής ιδρύθηκε ως μέρος του Δομικού Μηχανικού Υποκαταστήματος στο Σλοβακικό Πολυτεχνείο (SVŠT), που σήμερα ονομάζεται Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Στα επόμενα εβδομήντα χρόνια η Σχολή έχει μετατραπεί σε ένα ζωτικό και ανταγωνιστικό ίδρυμα και εξυπηρετεί περισσότερους από 1000 φοιτητές κάθε χρόνο. Παρόλο που τα προγράμματα σπουδών του Design έχουν τεθεί πάνω από 25 χρόνια, το 2020 το Design έχει φτάσει και στον επίσημο τίτλο του ιδρύματος. Η Σχολή Αρχιτεκτονικής μετονομάστηκε και από τον Σεπτέμβριο του 2020 η Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδίασης άρχισε να γράφει τη νέα της κοινή ιστορία.

Σήμερα, η Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού STU είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα για αρχιτέκτονες και σχεδιαστές στη Σλοβακική Δημοκρατία. Το προφίλ των καθηγητών αντικατοπτρίζει τις αρχές του πανεπιστημίου και καθορίζει μια προϋπόθεση για την επαγγελματική απόδοση εντός της χώρας καταγωγής και του πλαισίου της ΕΕ. Από αυτήν την άποψη, υπάρχει ένας σαφής προσανατολισμός για την προετοιμασία αρχιτεκτόνων, αστικών σχεδιαστών και σχεδιαστών σε ένα δημιουργικό πλαίσιο. Το σημερινό διετές σύστημα σπουδών επικεντρώνεται στην ετοιμότητα ενός πτυχιούχου. Τονίζεται η ευαισθητοποίηση στα θέματα της τέχνης και της θεωρίας, καθώς και σε μια ποικιλία τεχνικών και σχεδιαστικών θεμάτων, από τον πολεοδομικό σχεδιασμό έως τον εσωτερικό σχεδιασμό.

133912_19243099_1079581128853671_5558553825703417584_o.jpg

133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

133910_21.jpg

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού βρίσκεται σε ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Emil Belluš, τον πιο σημαντικό Σλοβάκο αρχιτέκτονα του 20ου αιώνα και τον ιδρυτή της σχολής για τον οποίο ονομάζεται η αίθουσα "Aula of Professor Belluš" (που κατοικεί εντός του κολεγίου). Εκτός από τέτοιες αίθουσες διαλέξεων, τα στούντιο, οι εγκαταστάσεις υπολογιστών και η βιβλιοθήκη της Σχολής που περιέχει σημαντικά επαγγελματικά βιβλία και περιοδικά (πολλά διεθνώς αναγνωρισμένα) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη δημιουργικών ικανοτήτων και επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Κέντρα υποστήριξης

Κέντρα εξυπηρέτησης και εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν δραστηριότητες της Σχολής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Σλοβακίας.

Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη της Σχολής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Σλοβακίας στη Μπρατισλάβα ( FAD STU ) είναι μια ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη με εξαιρετικά εξειδικευμένα αποθέματα που περιέχουν εγχώρια και ξένη λογοτεχνία (βιβλία, σενάρια, περιοδικά, λεξικά, διατριβές κ.λπ.). Η βιβλιοθήκη προσφέρει πολλά οφέλη στους χρήστες της - δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα αποθέματα βιβλιοθήκης (συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε διεθνείς διαδικτυακές βάσεις δεδομένων πλήρους κειμένου ή ηλεκτρονικές εκδόσεις επαγγελματικών περιοδικών), πρόσβαση στη νεότερη βιβλιογραφία που αποκτήθηκε ακολουθώντας τα θέματα των προγραμμάτων σπουδών που διδάσκονται στη σχολή, τη σύγχρονη βιβλιοθήκη και τις υπηρεσίες πληροφοριών (σε απευθείας σύνδεση κατάλογος βιβλιοθηκών, αυτοεξυπηρετούμενα μηχανήματα αντιγραφής και σάρωσης, δωρεάν πρόσβαση Wi-Fi), άνετη μελέτη και χώρο εργασίας.

CEDA (Σχεδιασμός για όλους)

Το Κέντρο Σχεδιασμού για Όλους ιδρύθηκε στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Σλοβακίας στη Μπρατισλάβα τον Ιούνιο του 2007. Η αποστολή του είναι η δημιουργία ενός απρόσκοπτου δομημένου περιβάλλοντος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, μέγεθος ή ικανότητα.

Η CEDA είναι αφιερωμένη στην αρχή του καθολικού σχεδιασμού, επιτρέποντας στους ανθρώπους της Σλοβακίας να εντάσσονται σε μια κοινωνία που λαμβάνει υπόψη την ανθρώπινη διαφορά και αλληλεπιδρά με το περιβάλλον τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εργαστήριο συνείδησης σώματος

Το BCD Lab είναι ένα ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο που ειδικεύεται στο Body Conscious Design, με έδρα τη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού STU στη Μπρατισλάβα. Παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση και έρευνα στον τομέα του σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής. Αυτό το ερευνητικό κέντρο συγκεντρώνει αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, δασκάλους, φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες από διαφορετικούς τομείς – εσωτερική διακόσμηση, αρχιτεκτονική, εργονομία, νευροεργονομία, κοινωνικές επιστήμες και ιατρική.

Το BCD Lab είναι μια διεπιστημονική ερευνητική ομάδα που επικεντρώνεται στον συνειδητό σχεδιασμό του σώματος - σχέση μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος. Τα μέλη μας είναι ειδικοί σε έναν τομέα σχεδιασμού, αρχιτεκτονικών, εργονομίας, νευροεργονομίας, κοινωνικών επιστημών και ιατρικής.

Κέντρο Βιώσιμης και Αποτελεσματικής Αρχιτεκτονικής – «Αρχιτεκτονική 2020»

Το Κέντρο Βιώσιμης και Αποτελεσματικής Αρχιτεκτονικής - "Αρχιτεκτονική 2020" (εφεξής A2k20) είναι μια έρευνα και κατάρτιση στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού STU. Είναι ένα εξειδικευμένο τμήμα της Σχολής, το οποίο διεξάγει δραστηριότητες έρευνας και κατάρτισης στον τομέα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που πληροί τα κριτήρια της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων 2010/31 / ΕΕ για νέες κατασκευές μετά το 2020, με έμφαση στη βιωσιμότητα και τον σεβασμό της περιβάλλον.

Το A2k20 συνδέει ερευνητές από διαφορετικά Ινστιτούτα (και τελικά από άλλες σχολές και ιδρύματα) σε συνεργασία με το iEPD (Ινστιτούτο Παθητικών Κατοικιών), το SKGBC (Σλοβακικό Πράσινο Συμβούλιο Οικοδόμησης), το ArTUR (Αρχιτεκτονική για Βιώσιμη Ανάπτυξη) και άλλους επαγγελματικούς οργανισμούς.

Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο στην Banská Štiavnica

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού προσφέρει επίσης τις δυνατότητες εστιασμένης εργασίας στο εξειδικευμένο της Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας στην καρδιά της πόλης Banská Štiavnica που ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO. Στο αυθεντικό ιστορικό σπίτι (που στην πραγματικότητα ανακαινίστηκε από τους φοιτητές) η Σχολή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 30 φοιτητές και 10 μέλη προσωπικού κατά τη διάρκεια εργαστηρίων ή εξειδικευμένων μαθημάτων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

  Εισαγωγές

  Τοποθεσίες

  • Bratislava

   Námestie slobody 19, 81245, Bratislava

  Ερωτήσεις