
Διεθνές Διδακτορικό στη Μηχανική Τροφίμων και Βιοτεχνολογία
Bolzano, Ιταλία
ΔΙΆΡΚΕΙΑ
3 Years
ΓΛΏΣΣΕΣ
Αγγλικά
ΡΥΘΜΌΣ
Πλήρης απασχόληση
ΠΡΟΘΕΣΜΊΑ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ
11 Jun 2025
ΠΡΩΙΜΌΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΈΝΑΡΞΗΣ
01 Nov 2025
ΔΊΔΑΚΤΡΑ
EUR 200 / per year *
ΜΟΡΦΉ ΜΕΛΈΤΗΣ
Στην Πανεπιστημιούπολη
* 200 € για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος
Εισαγωγή
Το τριετές πρόγραμμα επικεντρώνεται κυρίως στην έρευνα σχετικά με την παραγωγή πρωτογενών τροφίμων, τη δημιουργία και τη διαχείριση, καθώς και την επικύρωση των διαδικασιών τροφίμων και την εφαρμογή τεχνικών omics για την προετοιμασία και τον χαρακτηρισμό της επεξεργασίας τροφίμων και προϊόντων διατροφής, με ιδιαίτερη έμφαση στα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση. Τα κύρια χαρακτηριστικά του διδακτορικού διπλώματος είναι η διεπιστημονική επιστημονική προσέγγιση και η συμμετοχή διεθνούς φήμης επιστημόνων στην Scientific Committee
Εάν έχετε διαπρέψει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αυτό το διδακτορικό θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε τη σταδιοδρομία σας στον ακαδημαϊκό χώρο σε ένα διεγερτικό, πολύγλωσσο περιβάλλον με συναδέλφους ερευνητές από ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών και γλωσσικών καταβολών . Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, θα αποκτήσετε τις ικανότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση καινοτόμων και μεθοδολογικά αυστηρών και προηγμένων ερευνητικών έργων. Για το σκοπό αυτό, θα χρειαστεί να σχεδιάσετε ένα πρωτότυπο ερευνητικό έργο υπό την επίβλεψη Ιταλού ή/και ξένου λέκτορα, να περάσετε τουλάχιστον έξι μήνες σε ένα διάσημο ξένο ερευνητικό κέντρο και, ταυτόχρονα, να αναπτύξετε την ικανότητα να εργάζεστε τόσο ανεξάρτητα όσο και ομαδικά.
Αυτό το διεθνές διδακτορικό ανοίγει πολλές ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Μόλις αποκτήσετε το διδακτορικό σας, θα μπορείτε να συνεχίσετε τις ερευνητικές σας δραστηριότητες στον ακαδημαϊκό χώρο, σε δημόσια ή ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα, σε κορυφαίες βιομηχανίες τροφίμων ή ως σύμβουλος επιχειρήσεων στους συγκεκριμένους ερευνητικούς τομείς του προγράμματος.
Εισαγωγές
Διδακτέα ύλη
Το Ph.D. καλύπτει τους ερευνητικούς τομείς της Επεξεργασίας Τροφίμων ως ένα από τα σημεία εστίασης της σχολής. Η μηχανική και η βιοτεχνολογία είναι οι προσεγγίσεις υψηλής απόδοσης στην επιστήμη της επεξεργασίας τροφίμων. Μετά την αποδοχή στο πρόγραμμα μετά από μια δημόσια διαδικασία επιλογής, θα σας ζητηθεί να σχεδιάσετε ένα ερευνητικό έργο και να συντάξετε ένα ενημερωτικό δελτίο με τον προϊστάμενό σας, συμπεριλαμβανομένου του σκοπού του έργου σας και των βημάτων που απαιτούνται για την υλοποίησή του. Περιστασιακά, θα σας ζητηθεί να ενημερώσετε τα βήματα λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο της εργασίας σας και τις τελευταίες εξελίξεις στον ερευνητικό σας τομέα.
Η διαμονή σας για τουλάχιστον έξι μήνες σε ένα ξένο ερευνητικό κέντρο είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να δημοσιεύσετε ή να υποβάλετε για δημοσίευση τουλάχιστον τρία άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά . Κατά τη διάρκεια του τριετούς προγράμματος, θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε τακτικά μαθήματα και σεμινάρια ειδικά σχεδιασμένα για Ph.D. Φοιτητές.
Τα στάδια του διδακτορικού
Το Ph.D. Το πρόγραμμα αποτελείται από πέντε στάδια, τα οποία λήγουν μετά από 2, 6, 12, 24 και 36 μήνες αντίστοιχα.
- Κατά το στάδιο 1 , θα καθορίσετε το ερευνητικό σας σχέδιο, θα προετοιμάσετε επίσης ένα προσχέδιο του ενημερωτικού δελτίου.
- Κατά τη διάρκεια του σταδίου 2 , θα ορίσετε λεπτομερέστερα το ερευνητικό σας έργο βάσει της σχετικής βιβλιογραφίας.
- Κατά το στάδιο 3 , θα ξεκινήσετε την εργασία σας στο εργαστήριο εφαρμόζοντας την προσέγγιση που ορίζεται για το έργο σας.
- Κατά τη διάρκεια του σταδίου 4 , θα συνεχίσετε την έρευνά σας, θα προγραμματίσετε την παραμονή σας στο εξωτερικό και θα πρέπει να αρχίσετε να προετοιμάζετε χειρόγραφα για δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικά.
- Κατά την τελική φάση - στάδιο 5 - θα ολοκληρώσετε το ερευνητικό σας έργο, τη δημοσίευση των χειρογράφων σας και τη διατριβή σας.
Εξάμηνο 1
Θεωρία Επιστημονικής Μεθόδου
Εξάμηνο 1
Χημειομετρικές προσεγγίσεις για τη μελέτη των χημικών και αισθητηριακών δεικτών της επεξεργασίας τροφίμων
Εξάμηνο 1
Υλικά και αισθητήρες για τη μηχανική τροφίμων και τις βιοτεχνολογίες
Εξάμηνο 1
Άξονας τροφής-ανθρώπου: το μικροβίωμα του εντέρου
Εξάμηνο 2
Μετα-ωμικές προσεγγίσεις για τη μελέτη των ζυμώσεων τροφίμων
Εξάμηνο 1-2
Προαιρετικές δραστηριότητες για 3ο έτος
Εξάμηνο 1-2
Σεμινάριο τελικού έτους 2ο έτος - εισαγωγή στο 3ο έτος
Εξάμηνο 1-2
Προαιρετικές δραστηριότητες 2ο έτος
Εξάμηνο 1-2
Ερευνητικές δραστηριότητες 3ο έτος - εισαγωγή στην τελική εξέταση
Εξάμηνο 1-2
Προαιρετικές δραστηριότητες 1ο έτος
Εξάμηνο 1-2
Σεμινάριο τελευταίας τεχνολογίας
Εξάμηνο 1-2
Σεμινάριο τελικού έτους 1ο έτος - εισαγωγή στο 2ο έτος
Εξάμηνο 1-2
Τελικές εξετάσεις
Εκθεσιακός χώρος
Υποτροφίες και Χρηματοδότηση
Ευκαιρίες καριέρας
Κατά τη διάρκεια των τριών ετών του διδακτορικού προγράμματος, θα σας ζητηθεί να δεσμευτείτε για το ερευνητικό σας έργο με πλήρη απασχόληση. Η παραμονή σας σε διάσημο ερευνητικό κέντρο του εξωτερικού για τουλάχιστον 3 μήνες είναι υποχρεωτική. Αυτή θα είναι μια ευκαιρία να διαφοροποιήσετε την εμπειρία της μελέτης σας, διεξάγοντας έρευνα σε άκρως ενθαρρυντικά και ανταγωνιστικά πλαίσια, ανταλλάσσοντας ιδέες με άλλους ερευνητές και, ως εκ τούτου, δικτυώνοντας με διεθνείς συναδέλφους.
Δίδακτρα προγράμματος
English Language Requirements
Προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα
Δείξτε τη δέσμευσή σας και την ετοιμότητά σας να πετύχετε στη σχολή επιχειρήσεων δίνοντας την εξέταση GMAT – την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη εξέταση για εισαγωγές που μετρά τις δεξιότητες κριτικής σκέψης και συλλογισμού σας.
Κατεβάστε το μίνι κουίζ GMAT για να πάρετε μια γεύση από τις ερωτήσεις που θα βρείτε στην εξέταση.