Keystone logo
Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Εισαγωγή

Το Μεταπτυχιακό μας Σχολείο

Το Graduate School Life Science Munich είναι μέρος της Σχολής Βιολογίας και της Σχολής Χημείας, Βιοχημείας και Φαρμακευτικής του Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Αυτές οι εξαιρετικές σχολές κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων βιολογίας και βιοχημείας στη Γερμανία. Μαζί με το LMU Gene Center και το Klinikum der Universtität München (KUM), ανήκουν στο HighTechCampusLMU στο Grosshadern-Martinsried που είναι γνωστό για τη διεθνή έρευνα αιχμής στις βιοεπιστήμες. Οι συμμετέχουσες ερευνητικές ομάδες συχνά συνεργάζονται με τα παρακείμενα Ινστιτούτα Βιοχημείας και Νευροβιολογίας Max-Planck και με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο για την Περιβαλλοντική Υγεία (Helmholtz Zentrum München).

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilians

Τα ιταλικά εμπνευσμένα κτίρια του διάσημου Ludwig-Maximilians-Universität München βρίσκονται στο κέντρο του Μονάχου κοντά στον Αγγλικό Κήπο, το πρώτο μεγάλο πάρκο της Ευρώπης. Το πανεπιστήμιο είναι από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα στη Γερμανία. Ιδρύθηκε το 1472 στην πόλη Ingolstadt της Βαυαρίας υπό τον Duke Ludwig the Rich και μετά από μια στάση στο Landshut, τελικά εγκαταστάθηκε στο Μόναχο το 1826. Από τότε, έχει προσελκύσει πολλούς αξιόπιστους μελετητές. Ανάμεσά τους ήταν ο εφευρέτης ακτίνων Χ Wilhelm Roentgen, ο χημικός και πατέρας της σύγχρονης γεωργίας Justus von Liebig, και ο κοινωνιολόγος Max Weber. Από τη σύλληψή του, το πανεπιστήμιο απέκτησε 13 νικητές βραβείων Νόμπελ. Σήμερα, με 48.000 φοιτητές, το 15% των οποίων είναι διεθνείς φοιτητές, το Ludwig-Maximilians-Universität προσφέρει μια ζωντανή φοιτητική ζωή. Οι περισσότεροι από 700 καθηγητές και 3.000 βοηθοί καθηγητές διαμορφώνουν ένα μοναδικό τοπίο έρευνας και διδασκαλίας.

Κατάταξη Ludwig-Maximilians-University

Για άλλη μια φορά το 2021, το Ludwig-Maximilians-Universität München κατέχει κορυφαία θέση στην Κατάταξη Παγκόσμιας Φήμης του περιοδικού Times Higher Education, όπου το LMU εμφανίζεται στη θέση 32. Συνεπώς, το LMU είναι ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια στην Ευρώπη. Η Κατάταξη Παγκόσμιας Φήμης αξιολογεί τη φήμη ενός πανεπιστημίου στη διδασκαλία και την έρευνα συμβουλευόμενοι διάσημους επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Το Μεταπτυχιακό μας Σχολείο

Το Graduate School Life Science Munich (LSM), που ιδρύθηκε το 2009, προσφέρει ένα διεθνές διδακτορικό πρόγραμμα στις βιοεπιστήμες που καλύπτει τομείς της Ανθρωπολογίας, της Βιοχημείας και της Κυτταρικής Βιολογίας, της Οικολογίας, της Εξέλιξης, της Γενετικής, της Μικροβιολογίας, των Επιστημών των Φυτών, της Συστηματικής και της Ζωολογίας σε εξαιρετικά κίνητρα και ειδικευμένους ερευνητές. Το πρόγραμμα διδάσκεται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά και παρέχει ολοκληρωμένη επιστημονική κατάρτιση σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης. Τα μέλη της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι μέλη της Σχολής Βιολογίας και της Σχολής Χημείας, Βιοχημείας και Φαρμακευτικής του Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Οι σχολές κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων βιολογίας και βιοχημείας στη Γερμανία.

180907_180904_CampusFeatures_CopyrightLMUBleeseCarolin2021.jpg

Το πρόγραμμα και τα μέλη μας

Η ερευνητική εκπαίδευση σε ένα συγκεκριμένο έργο θα συμπληρωθεί με σεμινάρια, συνεδρίες, μαθήματα μεθόδων, εκπαίδευση σε μεταβιβάσιμες δεξιότητες και συμμετοχή σε τουλάχιστον ένα διεθνές συνέδριο. Το διδακτορικό πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε φοιτητές που είναι κάτοχοι είτε μεταπτυχιακού ή διπλώματος είτε, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, 4ετούς πτυχίου Bachelor. Οι επιτυχόντες φοιτητές του μεταπτυχιακού σχολείου θα λάβουν διδακτορικό δίπλωμα (Dr. rr. nat.) από το LMU μετά από 3 έως 4 χρόνια. Οι υποψήφιοι πρέπει να αποδείξουν ένα ισχυρό ποιοτικό υπόβαθρο καθώς και ενδιαφέρον και ικανότητα να διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα.

Περισσότερες από 50 ερευνητικές ομάδες, διεθνώς αναγνωρισμένες για τις καινοτόμες ερευνητικές προσεγγίσεις και τεχνολογίες τους, αποτελούν τον πυρήνα της σχολής του Graduate School. Χρησιμοποιώντας προσεγγίσεις αιχμής, αυτές οι ομάδες στοχεύουν να απαντήσουν σε βασικά ερωτήματα που σχετίζονται με τη βασική και εφαρμοσμένη βιολογική και βιοχημική έρευνα. Στο πλαίσιο της δικής τους ερευνητικής ομάδας ή σε συνεργασία με μια εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα στην πανεπιστημιούπολη, οι διδακτορικοί LSM έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να διοικήσουν μια ποικιλία τεχνικών. Έτσι, στους διδακτορικούς φοιτητές του LSM παρέχεται πλήρης εκπαίδευση σε προηγμένες μεθόδους στην επιστήμη της ζωής.

Σκοπός του προγράμματος είναι να διδάξει όχι μόνο την τεχνική τεχνογνωσία που είναι απαραίτητη για την επιτυχία στην έρευνα, αλλά και να μεταδώσει δεξιότητες που είναι απαραίτητες για κάθε στοχαστικό και υπεύθυνο επιστήμονα. Το τελευταίο περιλαμβάνει την ικανότητα επικοινωνίας σε απλή γλώσσα και την προθυμία να εμπλακούν σε θέματα βιοηθικής και να συμμετάσχουν στις δημόσιες συζητήσεις που μπορεί να προκαλέσουν. Επιπλέον, προσφέρονται εσωτερικά μαθήματα γερμανικής γλώσσας, συμπεριλαμβανομένων διαπολιτισμικών πτυχών, για αλλοδαπούς φοιτητές για τη διευκόλυνση της ένταξης. Οι επιτυχόντες φοιτητές ολοκληρώνουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές μετά από περίπου τρία έως τέσσερα χρόνια και λαμβάνουν το διδακτορικό τους δίπλωμα (Dr. rer. nat.) από το LMU.

Με μια ματιά

 • Διάρκεια διδακτορικού: 3 έως 4 χρόνια
 • απονεμήθηκε διδακτορικό δίπλωμα (Dr. rr. nat.)
 • Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στα αγγλικά
 • Διαθέσιμες υποτροφίες: 2 υποτροφίες DAAD και 2 CSC LMU
 • Πανεπιστημιούπολη: HighTechCampus στο Μόναχο

Στατιστική

Το πρόγραμμά μας είναι άκρως διεπιστημονικό και διεθνές, όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω στατιστικά στοιχεία.

Οι φοιτητές μας είναι μέλη μιας από τις ακόλουθες 4 σχολές:

 • Σχολή Βιολογίας
 • Ιατρική Σχολή,
 • Κτηνιατρική Σχολή
 • Σχολή Χημείας και Φαρμακευτικής

Οι μαθητές μας προέρχονται από 20 διαφορετικές χώρες.

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Με περισσότερες από 50 ερευνητικές ομάδες από τη Σχολή Βιολογίας, τη Σχολή Ιατρικής, τη Σχολή Κτηνιατρικής και τη Σχολή Χημείας και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian (LMU) München, το LSM στην περίοπτη θέση του στο HighTechCampus στο Martinsried νότια του Το Μόναχο συμβάλλει στις τεράστιες δυνατότητες υποστήριξης, διεπιστημονικότητας και συνεχούς επιστημονικής συμβολής από τα γύρω εργαστήρια.

  Από την καρδιά του Μονάχου (Marienplatz), είναι μόνο 20 λεπτά με το μετρό μέχρι το HighTechCampus στο Martinsried.

   Εισαγωγές

   Το διδακτορικό πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε φοιτητές που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διπλώματος, καθώς και σε εξαιρετικούς υποψήφιους με τετραετές πτυχίο πανεπιστημίου (με γραπτή διατριβή).

   Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

   • Βιογραφικό σημείωμα (βιογραφικό σημείωμα);
   • Πιστοποιητικό αρχείου (αρχείο σπουδών) και πιστοποιητικό πτυχίου πτυχίου (τουλάχιστον 240 μονάδες ECTS), Vordiplom ή ισοδύναμο πτυχίο.
   • Πιστοποιητικό αρχείου (πρακτικό σπουδών) και πιστοποιητικό πτυχίου μεταπτυχιακού τίτλου, Διπλώματος ή ισότιμου τίτλου σπουδών (αν υπάρχει). Εάν το πρόγραμμα σπουδών σας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, παρακαλούμε δώστε προσωρινές μεταγραφές.
   • Δύο συστατικές επιστολές (περισσότερες λεπτομέρειες βλ. παραπάνω).
   • Μεταγραφές πτυχίου γυμνασίου ή ισοδύναμο.
   • Επιστολή παρακίνησης (μέγ. 1 σελίδα DinA4) που αναφέρεται συγκεκριμένα στους λόγους επιλογής των επιλεγμένων έργων.

   Εφαρμογή

   Το LSM καλεί για αιτήσεις διδακτορικού σε ετήσια βάση, ανοιχτό από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Οκτωβρίου 2023.

   Οι υποψήφιοι επιλέγονται σε μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων μέσω της διαδικτυακής μας πύλης, διασφαλίζοντας έτσι τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη σε όλη τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Κάθε πλήρης υποβολή αξιολογείται από τον συντονιστή LSM. Οι αιτήσεις θα εξεταστούν ανεξάρτητα από διάφορα μέλη της σχολής του LSM Graduate School. Με βάση τα ακαδημαϊκά προσόντα, την ερευνητική εμπειρία, τα κίνητρα, το επιστημονικό υπόβαθρο και τις συστάσεις, οι υποψήφιοι θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην εβδομάδα συνέντευξης LSM. Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση μέσω των μελών του διοικητικού συμβουλίου της επιτροπής LSM, οι επιτυχημένοι υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν στο LSM Graduate School.

   Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

   Μαρτυρίες Φοιτητών

   Τοποθεσίες

   • Munich

    Grosshadernerstr. 2-4, 82152, Munich

    Ερωτήσεις