Keystone logo
Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Εισαγωγή

Το Μεταπτυχιακό μας Σχολείο

Το Graduate School Life Science Munich είναι μέρος της Σχολής Βιολογίας και της Σχολής Χημείας, Βιοχημείας και Φαρμακευτικής του Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Αυτές οι εξαιρετικές σχολές κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων βιολογίας και βιοχημείας στη Γερμανία. Μαζί με το LMU Gene Center και το Klinikum der Universtität München (KUM), ανήκουν στο HighTechCampusLMU στο Grosshadern-Martinsried που είναι γνωστό για τη διεθνή έρευνα αιχμής στις βιοεπιστήμες. Οι συμμετέχουσες ερευνητικές ομάδες συχνά συνεργάζονται με τα παρακείμενα Ινστιτούτα Βιοχημείας και Νευροβιολογίας Max-Planck και με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο για την Περιβαλλοντική Υγεία (Helmholtz Zentrum München).

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilians

Τα ιταλικά εμπνευσμένα κτίρια του διάσημου Ludwig-Maximilians-Universität München βρίσκονται στο κέντρο του Μονάχου κοντά στον Αγγλικό Κήπο, το πρώτο μεγάλο πάρκο της Ευρώπης. Το πανεπιστήμιο είναι από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα στη Γερμανία. Ιδρύθηκε το 1472 στην πόλη Ingolstadt της Βαυαρίας υπό τον Duke Ludwig the Rich και μετά από μια στάση στο Landshut, τελικά εγκαταστάθηκε στο Μόναχο το 1826. Από τότε, έχει προσελκύσει πολλούς αξιόπιστους μελετητές. Ανάμεσά τους ήταν ο εφευρέτης ακτίνων Χ Wilhelm Roentgen, ο χημικός και πατέρας της σύγχρονης γεωργίας Justus von Liebig, και ο κοινωνιολόγος Max Weber. Από τη σύλληψή του, το πανεπιστήμιο απέκτησε 13 νικητές βραβείων Νόμπελ. Σήμερα, με 48.000 φοιτητές, το 15% των οποίων είναι διεθνείς φοιτητές, το Ludwig-Maximilians-Universität προσφέρει μια ζωντανή φοιτητική ζωή. Οι περισσότεροι από 700 καθηγητές και 3.000 βοηθοί καθηγητές διαμορφώνουν ένα μοναδικό τοπίο έρευνας και διδασκαλίας.

Κατάταξη Ludwig-Maximilians-University

Για άλλη μια φορά το 2021, το Ludwig-Maximilians-Universität München κατέχει κορυφαία θέση στην Κατάταξη Παγκόσμιας Φήμης του περιοδικού Times Higher Education, όπου το LMU εμφανίζεται στη θέση 32. Συνεπώς, το LMU είναι ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια στην Ευρώπη. Η Κατάταξη Παγκόσμιας Φήμης αξιολογεί τη φήμη ενός πανεπιστημίου στη διδασκαλία και την έρευνα συμβουλευόμενοι διάσημους επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Το Μεταπτυχιακό μας Σχολείο

Το Graduate School Life Science Munich (LSM), που ιδρύθηκε το 2009, προσφέρει ένα διεθνές διδακτορικό πρόγραμμα στις βιοεπιστήμες που καλύπτει τομείς της Ανθρωπολογίας, της Βιοχημείας και της Κυτταρικής Βιολογίας, της Οικολογίας, της Εξέλιξης, της Γενετικής, της Μικροβιολογίας, των Επιστημών των Φυτών, της Συστηματικής και της Ζωολογίας σε εξαιρετικά κίνητρα και ειδικευμένους ερευνητές. Το πρόγραμμα διδάσκεται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά και παρέχει ολοκληρωμένη επιστημονική κατάρτιση σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης. Τα μέλη της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι μέλη της Σχολής Βιολογίας και της Σχολής Χημείας, Βιοχημείας και Φαρμακευτικής του Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Οι σχολές κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων βιολογίας και βιοχημείας στη Γερμανία.

180907_180904_CampusFeatures_CopyrightLMUBleeseCarolin2021.jpg

Το πρόγραμμα και τα μέλη μας

Η ερευνητική εκπαίδευση σε ένα συγκεκριμένο έργο θα συμπληρωθεί με σεμινάρια, συνεδρίες, μαθήματα μεθόδων, εκπαίδευση σε μεταβιβάσιμες δεξιότητες και συμμετοχή σε τουλάχιστον ένα διεθνές συνέδριο. Το διδακτορικό πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε φοιτητές που είναι κάτοχοι είτε μεταπτυχιακού ή διπλώματος είτε, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, 4ετούς πτυχίου Bachelor. Οι επιτυχόντες φοιτητές του μεταπτυχιακού σχολείου θα λάβουν διδακτορικό δίπλωμα (Dr. rr. nat.) από το LMU μετά από 3 έως 4 χρόνια. Οι υποψήφιοι πρέπει να αποδείξουν ένα ισχυρό ποιοτικό υπόβαθρο καθώς και ενδιαφέρον και ικανότητα να διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα.

Περισσότερες από 50 ερευνητικές ομάδες, διεθνώς αναγνωρισμένες για τις καινοτόμες ερευνητικές προσεγγίσεις και τεχνολογίες τους, αποτελούν τον πυρήνα της σχολής του Graduate School. Χρησιμοποιώντας προσεγγίσεις αιχμής, αυτές οι ομάδες στοχεύουν να απαντήσουν σε βασικά ερωτήματα που σχετίζονται με τη βασική και εφαρμοσμένη βιολογική και βιοχημική έρευνα. Στο πλαίσιο της δικής τους ερευνητικής ομάδας ή σε συνεργασία με μια εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα στην πανεπιστημιούπολη, οι διδακτορικοί LSM έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να διοικήσουν μια ποικιλία τεχνικών. Έτσι, στους διδακτορικούς φοιτητές του LSM παρέχεται πλήρης εκπαίδευση σε προηγμένες μεθόδους στην επιστήμη της ζωής.

Σκοπός του προγράμματος είναι να διδάξει όχι μόνο την τεχνική τεχνογνωσία που είναι απαραίτητη για την επιτυχία στην έρευνα, αλλά και να μεταδώσει δεξιότητες που είναι απαραίτητες για κάθε στοχαστικό και υπεύθυνο επιστήμονα. Το τελευταίο περιλαμβάνει την ικανότητα επικοινωνίας σε απλή γλώσσα και την προθυμία να εμπλακούν σε θέματα βιοηθικής και να συμμετάσχουν στις δημόσιες συζητήσεις που μπορεί να προκαλέσουν. Επιπλέον, προσφέρονται εσωτερικά μαθήματα γερμανικής γλώσσας, συμπεριλαμβανομένων διαπολιτισμικών πτυχών, για αλλοδαπούς φοιτητές για τη διευκόλυνση της ένταξης. Οι επιτυχόντες φοιτητές ολοκληρώνουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές μετά από περίπου τρία έως τέσσερα χρόνια και λαμβάνουν το διδακτορικό τους δίπλωμα (Dr. rer. nat.) από το LMU.

Με μια ματιά

  • Διάρκεια διδακτορικού: 3 έως 4 χρόνια
  • απονεμήθηκε διδακτορικό δίπλωμα (Dr. rr. nat.)
  • Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στα αγγλικά
  • Διαθέσιμες υποτροφίες: 2 υποτροφίες DAAD και 2 CSC LMU
  • Πανεπιστημιούπολη: HighTechCampus στο Μόναχο

Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

ΠοσόΠροθεσμία εφαρμογής
DAAD1,220 EURNovember 30, 2022
CSC LMU1,350 EURNovember 30, 2022

Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

ΠοσόΠροθεσμία εφαρμογής
DAAD1,220 EURNovember 30, 2022
CSC LMU1,350 EURNovember 30, 2022

Τοποθεσίες

Τοποθεσίες
  • Grosshadernerstr. 2-4, 82152, Munich

Ερωτήσεις