Keystone logo
© Giorgio Leone
IMT School for Advanced Studies Lucca - Scuola IMT Alti Studi Lucca

IMT School for Advanced Studies Lucca - Scuola IMT Alti Studi Lucca

IMT School for Advanced Studies Lucca - Scuola IMT Alti Studi Lucca

Εισαγωγή

Φωλιασμένο στη γραφική περιοχή της Τοσκάνης, το IMT School ξεχωρίζει ως κορυφαίο μεταπτυχιακό ίδρυμα στην Ευρώπη. Η διεπιστημονική έρευνα, οι τεχνολογίες αιχμής και η διεθνοποίηση αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ταυτότητας της Σχολής IMT.

Εκτός από τη διδακτορική εκπαίδευση, το IMT School προσφέρει επίσης μαθήματα στελεχών και μεταπτυχιακά που διεξάγονται σε συνεργασία με αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα. Διευκολύνοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για μάθηση και ανάπτυξη, το IMT School παρέχει μια σειρά από εγκαταστάσεις και οφέλη, όπως μια καλά εξοπλισμένη βιβλιοθήκη, υπερσύγχρονα εργαστήρια, δωρεάν διαμονή στην πανεπιστημιούπολη και υπηρεσίες καντίνας.

Επιπλέον, οι διδακτορικοί φοιτητές μπορούν να απολαύσουν ανέσεις γυμναστικής και χαλάρωσης, αίθουσες αναψυχής για κοινωνικοποίηση και ευκαιρίες να εντρυφήσουν στην ιταλική γλώσσα και τον πολιτισμό μέσω ειδικών μαθημάτων.

Ουσιαστικά, το IMT School παρέχει όχι μόνο μια πλατφόρμα για ακαδημαϊκά επιτεύγματα αλλά και μια ολιστική εκπαιδευτική εμπειρία που αγκαλιάζει την πολιτισμική ποικιλομορφία και προωθεί την προσωπική ανάπτυξη, όλα μέσα στη μαγευτική ατμόσφαιρα της Τοσκάνης.

Η Διαπίστευση της Σχολής ΙΜΤ

Η επιτόπια αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25 Νοεμβρίου και 29 Νοεμβρίου 2019.

Το Υπουργείο Πανεπιστημίου και Έρευνας χορήγησε την αρχική διαπίστευση στη Σχολή ΙΜΤ στις 10 Αυγούστου 2020 με το Διάταγμα Νο. 438.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Το συγκρότημα του San Francesco και η ιστορία του

Διαλογισμός, μελέτη, φιλοξενία: αυτή είναι η ιστορική ταυτότητα της Μονής του Σαν Φραντσέσκο, ερμηνευμένη και επαναπροτεινόμενη με δεξιοτεχνία σε μια αρχιτεκτονική αποκατάσταση μεγάλης αισθητικής αξίας αλλά ακόμη πιο αξιοθαύμαστη για τη ζωντανή μαρτυρία της ιστορίας. Ο τόπος των φραγκισκανικών θεολογικών και φιλοσοφικών σπουδών έχει γίνει σήμερα το κέντρο για το πανεπιστημιακό ινστιτούτο IMT Alti Studi. Αυτό το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε σε οκτώ χρόνια εργασίας χάρη στη γόνιμη συνέργεια μεταξύ του Comune, του Fondazione Cassa di Risparmio di Lucca και του Soprintendenza per i Beni Architettonici.

Οικιστική Πανεπιστημιούπολη

Η Πανεπιστημιούπολη της IMT School αποτελείται από πολλά, υπερσύγχρονα κτίρια που βρίσκονται όλα λίγα λεπτά το ένα από το άλλο μέσα στα τείχη της Αναγεννησιακής εποχής της ιστορικής περιφέρειας της Lucca. Η προηγμένη εκπαίδευση και έρευνα στη Σχολή είναι πλήρως ενσωματωμένη, χάρη στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της και την υποκείμενη επιστημονική υποδομή.

Επί του παρόντος, η Πανεπιστημιούπολη εκτείνεται σε 12.000 m2 και βρίσκεται σε τρία διαφορετικά συγκροτήματα, το συγκρότημα San Ponziano, το συγκρότημα San Francesco και το Brunero Paoli Residence , αμφότερα μισθωμένα στο IMT School δωρεάν από το Fondazione Cassa di Risparmio di Lucca, εντός όπου μπορείτε να βρείτε τη βιβλιοθήκη, τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια και τις αίθουσες μελέτης.

Η Πανεπιστημιούπολη στεγάζει διάφορους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που χρησιμοποιούνται για μελέτη και κοινωνικοποίηση. Χωρίς αμφιβολία, η οικιστική Πανεπιστημιούπολη προσφέρει στους φοιτητές και τους ερευνητές της IMT School την ευκαιρία να βιώσουν την πλήρη αλληλεπίδραση και την πολυεπιστημονική ένταξη.

  Απαιτήσεις Βίζας

  Εάν είστε πολίτης εκτός ΕΕ, δεν ζείτε στην Ιταλία και δεν έχετε άδεια παραμονής/κάρτα μόνιμης διαμονής στην Ιταλία, πρέπει να έχετε βίζα εισόδου. Κατά την άφιξή σας στην Ιταλία, θα υποβάλετε επίσης αίτημα για άδεια παραμονής για λόγους σπουδών.

  Η άδεια παραμονής ("Permesso di soggiorno") εκδίδεται από το Αρχηγείο της Αστυνομίας στην πόλη κατοικίας στην Ιταλία, επιτρέποντας την προσωρινή διαμονή στη χώρα. Οι πολίτες τρίτων χωρών πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια παραμονής εντός 8 εργάσιμων ημερών από την άφιξή τους στην Ιταλία, μέσω εξουσιοδοτημένων Ταχυδρομείων.

  Το IMT Campus Management και το Front Office ή το Post Office παρέχουν ένα κιτ (έναν φάκελο με μια κίτρινη ταινία) που περιέχει τα απαραίτητα έντυπα και οδηγίες, αν και είναι στα ιταλικά.

  • Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αίτηση περιλαμβάνουν:
   • Έντυπο 1 ("Modulo 1") με γραμματόσημο ("marca da bollo") 16,00 ευρώ
   • Αντίγραφο όλων των σελίδων διαβατηρίου
   • Αντίγραφο επιστολής πρόσκλησης ή πιστοποιητικού εγγραφής από το IMT
   • Αντίγραφο ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας
   • Απόδειξη ταχυδρομικού δελτίου 70,46 ευρώ
   • Υποβάλετε τα έγγραφα σε ένα Ταχυδρομείο που παρέχει την υπηρεσία "Sportello Amico", πληρώστε ταχυδρομική χρέωση 30 ευρώ και λάβετε απόδειξη.
   • Παρακολουθήστε την κατάσταση της αίτησης χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που παρέχεται στην απόδειξη μέσω του ιστότοπου μετανάστευσης ή του ιστότοπου Polizia di Stato.
   • Λάβετε μια επιστολή από το Ταχυδρομείο που αναφέρει την ημερομηνία και την ώρα του ραντεβού στο Γραφείο Μετανάστευσης του Αρχηγείου της Αστυνομίας (Questura) στη Λούκα.
   • Απαραίτητα για το ραντεβού:
   • Επιστολή που αναφέρει το ραντεβού
   • Τα πρωτότυπα έγγραφα αποστέλλονται στην Questura
   • 4 φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου με ανοιχτόχρωμο φόντο

  Επισκεφτείτε το Γραφείο Μετανάστευσης του Αρχηγείου της Αστυνομίας για δεύτερη φορά για να παραλάβετε την ηλεκτρονική άδεια παραμονής. Το IMT Campus Management και το Front Office μπορούν να βοηθήσουν κατά την υποβολή αίτησης στο Ταχυδρομείο και το πρώτο ραντεβού στο Questura.

  Ζωή στην πανεπιστημιούπολη & εγκαταστάσεις

  Η Σχολή είναι εξοπλισμένη με προηγμένα εργαστήρια.

  • Εγκαταστάσεις πληροφορικής
  • MUSAM-Lab
  • Εργαστήριο Νευροεπιστημών του Κέντρου Καινοτομίας Intesa Sanpaolo
  • Open Lab
  • GAME Science Research Center

  Τοποθεσίες

  • Lucca

   Piazza S. Ponziano, 6, 55100, Lucca

  • Lucca

   Piazza S.Francesco, 19, 55100, Lucca

  Ερωτήσεις