Keystone logo
Institut Polytechnique de Paris

Institut Polytechnique de Paris

Institut Polytechnique de Paris

Εισαγωγή

Επισκόπηση Institut Polytechnique de Paris

Το Institut Polytechnique de Paris είναι ένα παγκόσμιας κλάσης Ινστιτούτο επιστήμης και τεχνολογίας που περιλαμβάνει 5 διάσημα Γαλλικά Σχολικά Μηχανικά: École Polytechnique, ENSTA Paris, ENSAE Paris, Télécom Paris, Télécom SudParis.

Μια πανεπιστημιούπολη λίγο έξω από το Παρίσι

Τοποθετημένο στο Plateau de Saclay, η Institut Polytechnique de Paris συγκεντρώνει τις πέντε ιδρυτικές του Σχολές. Προσφέρει σε φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και προσωπικό κορυφαίες εγκαταστάσεις για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους σε ένα ζωντανό και διεγερτικό περιβάλλον. Στην καρδιά ενός από τους οκτώ κορυφαίους κόμβους καινοτομίας στον κόσμο, η πανεπιστημιούπολη επωφελείται από τον δυναμισμό που δημιουργείται από τους ιδιωτικούς και δημόσιους παίκτες που βασίζονται στο σύμπλεγμα. Σε ιδανική τοποθεσία λίγο έξω από το Παρίσι, η πανεπιστημιούπολη είναι εύκολα προσβάσιμη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επιτρέποντας στους φοιτητές και στα μέλη ΔΕΠ να επωφεληθούν από τον οικονομικό δυναμισμό και την πλούσια πολιτιστική ζωή της γαλλικής πρωτεύουσας

Πρωτοποριακή πειθαρχική και διεπιστημονική έρευνα

Η έρευνα στο Institut Polytechnique de Paris βασίζεται στην αναγνωρισμένη τεχνογνωσία των Σχολών του σε δέκα βασικούς κλάδους: Βιολογία; Χημεία και διεργασίες; Οικονομικά; Πληροφορίες, Επικοινωνίες και Ηλεκτρονικά. Επιστήμη Υπολογιστών, Δεδομένα και AI. Μαθηματικά; Μηχανική και Ενέργεια; Η φυσικη; Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Τέχνες, Λογοτεχνία και Γλώσσες. Κοινωνικές Επιστήμες και Διοίκηση. Τα ερευνητικά προγράμματα που καθορίζονται από τα πειθαρχικά τμήματα προσδιορίζουν βασικούς τομείς και αναπτύσσουν διεπιστημονικά ερευνητικά έργα σε συνεργασία με τη βιομηχανία. Η έρευνα επικεντρώνεται σε 12 ερευνητικούς τομείς: Περιβάλλον & κλίμα ; Ενεργειακή μετάβαση ; Τεχνητή Νοημοσύνη και Επιστήμη Δεδομένων ; Δίκτυα και Διαδίκτυο των πραγμάτων ; Μαθηματικά και ψηφιακή προσομοίωση ; Κυβερνασφάλεια ; Άμυνα ; Γεωπολιτική και στρατηγική ; Καινοτόμα υλικά και κβαντικές τεχνολογίες ; Επιστήμη λέιζερ και πλάσματος ; Ρομποτική ; Βιομηχανική. Για το σκοπό αυτό, το Institut Polytechnique de Paris έχει δημιουργήσει μεγάλα διεπιστημονικά κέντρα για να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Τα σχολεία μας

École polytechnique

Η École polytechnique, γνωστή και ως L'X, είναι το κορυφαίο γαλλικό ίδρυμα που συνδυάζει έρευνα υψηλού επιπέδου, ακαδημαϊκούς και καινοτομία στην αιχμή της επιστήμης και της τεχνολογίας. Τα διάφορα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματά του - Bachelor of Science, Ingénieur Polytechnicien (πρόγραμμα επιπέδου Master), Master και PhD - είναι εξαιρετικά επιλεκτικά και προωθούν μια κουλτούρα αριστείας με έντονη έμφαση στην επιστήμη, αγκυροβολημένη στις ουμανιστικές παραδόσεις. Ως ευρέως διεθνοποιημένο πανεπιστήμιο, το École polytechnique προσφέρει μια ποικιλία διεθνών προγραμμάτων και προσελκύει έναν αυξανόμενο αριθμό ξένων φοιτητών και ερευνητών από όλο τον κόσμο (σήμερα το 40% των φοιτητών και των μελών ΔΕΠ). Η École polytechnique προσφέρει μια εξαιρετική εκπαίδευση για να προετοιμάσει ευφυείς άνδρες και γυναίκες να διαπρέψουν σε βασικές θέσεις κορυφαίου επιπέδου και να ηγηθούν σύνθετων και καινοτόμων έργων που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της κοινωνίας του 21ου αιώνα, διατηρώντας παράλληλα μια έντονη αίσθηση των αστικών και κοινωνικών ευθυνών τους. Με τα 23 εργαστήριά του, 22 από τα οποία είναι κοινές ερευνητικές μονάδες με το Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS), το Ερευνητικό Κέντρο École polytechnique διερευνά τα όρια της διεπιστημονικής γνώσης για να προσφέρει σημαντικές συνεισφορές στην επιστήμη, την τεχνολογία και την κοινωνία. Η École polytechnique είναι ιδρυτικό μέλος του Institut Polytechnique de Paris . Η έρευνα στο Institut Polytechnique de Paris βασίζεται στην αναγνωρισμένη τεχνογνωσία των Σχολών του σε δέκα βασικούς κλάδους: Βιολογία; Χημεία και διεργασίες; Οικονομικά; Πληροφορίες, Επικοινωνίες και Ηλεκτρονικά. Επιστήμη Υπολογιστών, Δεδομένα και AI. Μαθηματικά; Μηχανική και Ενέργεια; Η φυσικη; Ανθρωπιστικές, Τέχνες, Λογοτεχνία και Γλώσσες. Κοινωνικές Επιστήμες και Διοίκηση. Τα ερευνητικά προγράμματα που καθορίζονται από τα πειθαρχικά τμήματα προσδιορίζουν βασικούς τομείς και αναπτύσσουν διεπιστημονικά ερευνητικά έργα σε συνεργασία με τη βιομηχανία. Η έρευνα επικεντρώνεται σε 12 ερευνητικούς τομείς: Περιβάλλον & κλίμα ; Ενεργειακή μετάβαση ; Τεχνητή Νοημοσύνη και Επιστήμη Δεδομένων ; Δίκτυα και Διαδίκτυο των πραγμάτων ; Μαθηματικά και ψηφιακή προσομοίωση ; Κυβερνασφάλεια ; Άμυνα ; Γεωπολιτική και στρατηγική ; Καινοτόμα υλικά και κβαντικές τεχνολογίες ; Επιστήμη λέιζερ και πλάσματος ; Ρομποτική ; Βιομηχανική. Για το σκοπό αυτό, το Institut Polytechnique de Paris έχει δημιουργήσει μεγάλα διεπιστημονικά κέντρα για να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας.

ENSTA Παρίσι

Η ENSTA Paris, που ιδρύθηκε το 1741 με το όνομα Royal Shipbuilding Engineers School, είναι η παλαιότερη γαλλική σχολή μηχανικών. Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα χαρακτηρίζονται από μια διεπιστημονική προσέγγιση για την ανάπτυξη πολυδύναμων μηχανικών, μια ισχυρή διεθνή έκθεση, μια έναρξη στην έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Η ποιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ENSTA Paris ανήκει και στα μόνιμα μέλη ΔΕΠ (καθηγητές και ερευνητές). όπως και στην παρέμβαση πολλών ομιλητών που προέρχονται από τον οικονομικό και βιομηχανικό κόσμο. Η IP Paris επωφελείται από την ENSTA Paris με καλή κατάταξη στη Γαλλία και φημισμένη τεχνογνωσία στους τομείς των συστημάτων μεταφορών, της ενέργειας, της τεχνητής νοημοσύνης, της μαθηματικής μηχανικής και της μηχανικής σύνθετων συστημάτων.

ENSAE Παρίσι

Το ENSAE Paris, το οποίο ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 75 χρόνια, έχει ένα μοναδικό εκπαιδευτικό έργο που συνδυάζει υψηλό επίπεδο δεξιοτεχνίας στα εφαρμοσμένα μαθηματικά, τη στατιστική και την οικονομική ανάλυση. Το εκπαιδευτικό της έργο έχει εξελιχθεί με την πάροδο των δεκαετιών ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της οικονομίας και τις αλλαγές στην έρευνα. Η IP Paris επωφελείται από τη μοναδική τεχνογνωσία της ENSAE Paris στα οικονομικά και την ποσοτική κοινωνιολογία, την επιστήμη των δεδομένων, τη χρηματοδότηση και την ασφάλιση. Η ENSAE Paris είναι επίσης μέρος του Ομίλου Εθνικών Σχολών Οικονομικών και Στατιστικής (Genes).
Μάθετε περισσότερα για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την έρευνα στο ENSAE Paris

Télécom Paris

Η Télécom Paris είναι η κορυφαία σχολή μηχανικών ψηφιακών τεχνολογιών στη Γαλλία. Το σχολείο σας δίνει τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να καινοτομήσετε και να προωθήσετε την επιχειρηματικότητα σε έναν ψηφιακό κόσμο με βιώσιμη εστίαση.

Η Télécom Paris, που ιδρύθηκε το 1878, προσφέρει εξαιρετική διδασκαλία, διεπιστημονική έρευνα υψηλού επιπέδου και καινοτόμες εγκαταστάσεις: fab-lab, e-lab, design-studio και θερμοκοιτίδες.

Τα κύρια πεδία μας καλύπτουν: επιστήμη δεδομένων και τεχνητή νοημοσύνη, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, μαθηματική μοντελοποίηση, επεξεργασία εικόνας και σήματος, ψηφιακή καινοτομία, μηχανική μάθηση, Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), πολύ μεγάλα δίκτυα και συστήματα, cloud και κβαντικός υπολογιστής, κινητά 5G και 6G δίκτυα, blockchain, ενσωματωμένα συστήματα και τηλεπικοινωνίες.

Οι απόφοιτοι της Télécom Paris απολαμβάνουν εξαιρετική απασχολησιμότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Οι ισχυροί δεσμοί του σχολείου με εταιρείες, η υψηλή αναλογία ξένων φοιτητών και καθηγητών και η πλούσια φοιτητική του ζωή στην ολοκαίνουργια πανεπιστημιούπολη μας θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

Ιδρυτικό μέλος της IP Paris, η Télécom Paris είναι επίσης μέλος του Institut Mines Télécom (IMT).Télécom SudParis

Η Télécom SudParis ιδρύθηκε το 1979 και εκπαιδεύει μηχανικούς στον τομέα των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών. Το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα βασίζεται σε μια καινοτόμο προσέγγιση που ευνοεί προσαρμοσμένα ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρουν θεωρητικά μαθήματα, μάθηση βάσει έργου, καθώς και πρακτική άσκηση. Η Télécom SudParis ηγείται επίσης σημαντικών ερευνητικών δραστηριοτήτων. Η IP Paris επωφελείται από τη σε βάθος γνώση όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τις ΤΠΕ, όπως δίκτυα, συστήματα πληροφοριών, πολυμέσα, μοντελοποίηση και εφαρμοσμένα μαθηματικά. Η Telecom SudParis βασίζεται στο Saclay Plateau με τα άλλα τέσσερα σχολεία IP του Παρισιού. Έχει επίσης τη δεύτερη πανεπιστημιούπολη στο Evry, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πανεπιστημιούπολης IP Paris. Το Télécom SudParis είναι επίσης σχολείο του Institut Mines-Télécom.

  Απαιτήσεις Βίζας

  Φοιτητική βίζα μακράς παραμονής

  Εάν είστε υπήκοος χώρας του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), Ισλανδία, Νορβηγία και Λιχτενστάιν) ή Ελβετία, δεν χρειάζεστε βίζα για σπουδές στη Γαλλία.

  Εάν δεν είστε υπήκοος χώρας του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ισλανδία, Νορβηγία και Λιχτενστάιν) ή της Ελβετίας, πρέπει να ζητήσετε από τον συνεργάτη μας Campus France, η οποία ισχύει ως γαλλική άδεια παραμονής (VLS-TS = Visa étudiant Long Séjour valant Titre de Séjour).

  Αυτή η βίζα σας επιτρέπει να παραμείνετε στη Γαλλία για ένα χρόνο. Δεν απαιτείται να υποβάλετε αίτηση για άδεια διαμονής κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η βίζα σας θα πρέπει να εγκριθεί από το OFII (το Γραφείο Μετανάστευσης και Ένταξης της Γαλλίας) εντός των πρώτων 3 μηνών από την άφιξή σας στη Γαλλία.

  Αίτηση για βίζα

  Βρείτε τον χώρο σας στο Campus France στον ιστότοπο του Campus France

  • Περίπτωση 1: Εάν η χώρα διαμονής σας είναι μία από τις 46 χώρες που υπόκεινται στη διαδικασία "Études en France" ("Σπουδές στη Γαλλία") , εγγραφείτε στην πλατφόρμα "Etudes en France" και ανεβάστε τα απαιτούμενα έγγραφα. Το Campus France θα ελέγξει το αρχείο της αίτησης βίζας πριν το υποβάλετε στο γαλλικό προξενείο.

  • Περίπτωση 2: Εάν όχι, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για την αίτησή σας για βίζα απευθείας στη γαλλική πρεσβεία ή προξενείο στη χώρα διαμονής σας. Βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις βίζας στο france-visas.gouv.fr και τα στοιχεία επικοινωνίας του προξενείου σας στις γαλλικές πρεσβείες και προξενεία

  Στατιστικά Αποφοίτων

  Τοποθεσίες

  • Palaiseau

   Route de Saclay Palaiseau CEDEX, 91128, Palaiseau

  Ερωτήσεις