Keystone logo
Institute of Science and Technology Austria (ISTA)

Institute of Science and Technology Austria (ISTA)

Institute of Science and Technology Austria (ISTA)

Εισαγωγή

Το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Αυστρίας (ISTA) είναι ένα νέο διεθνές ινστιτούτο αφιερωμένο στη βασική έρευνα και τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στις φυσικές και μαθηματικές επιστήμες, που βρίσκεται στο Klosterneuburg στα περίχωρα της Βιέννης.

Το ISTA έχει δεσμευτεί να διεξάγει έρευνα παγκόσμιας κλάσης. Μέχρι το 2026, έως και 90 ερευνητικές ομάδες θα διεξάγουν έρευνα σε ένα διεθνές περιβάλλον αιχμής.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του προγράμματος ISTA PhD είναι η κοινή εμπειρία μεταπτυχιακών σπουδών. Ένα αρχικό στάδιο εξερεύνησης ενθαρρύνει την ευρεία έκθεση σε σημαντικές επιστημονικές προσεγγίσεις και προβλήματα. Αυτό επιτρέπει στους φοιτητές να θέσουν μια σταθερή βάση για εντατική έρευνα στη δεύτερη φάση του διδακτορικού προγράμματος.

123859_IST_Austria_aerial-2_resized.jpg

Αφοσίωση στη Βασική Επιστημονική Έρευνα

Η στρατηγική πρόσληψης καθηγητών του ISTA περικλείεται από το σύνθημα Άνθρωποι πριν από την περιοχή. ποιότητα πριν από την ταχύτητα . Είμαστε αφοσιωμένοι στο να φέρουμε τα καλύτερα μυαλά του κόσμου στο ISTA για να συνεχίσουν την πρωτοποριακή βασική επιστημονική έρευνα. Το Ινστιτούτο εγκαινιάστηκε το 2009 και θα αυξηθεί σε περίπου 90 ερευνητικές ομάδες μέχρι το 2026. Αυτή η συναρπαστική δυναμική προωθείται από κάθε επιστήμονα που προστίθεται στην ομάδα μας, συμπεριλαμβανομένου κάθε διδακτορικού φοιτητή.

Διεθνής και Διάφορα Επιστημονική Κοινότητα

Οι επιστήμονές μας, από καθηγητές έως μεταδιδάκτορες έως φοιτητές, προέρχονται από όλες τις γωνιές του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας περισσότερες από 80 διαφορετικές εθνικότητες και βασίζονται στην έρευνα και τα πτυχία που αποκτήθηκαν από τα καλύτερα παγκόσμια επιστημονικά ιδρύματα και πανεπιστήμια.

Αγγλόφωνο

Χρησιμοποιούμε τα αγγλικά σε όλο το ινστιτούτο ως γλώσσα διδασκαλίας και επικοινωνίας.

Διεπιστημονική

Το Μεταπτυχιακό μας Πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από σύγχρονη ολοκληρωμένη εκπαίδευση με ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονικότητα .

Εκπαίδευση αιχμής στην έρευνα

Οι μαθητές συνεργάζονται στενά με εξαιρετική σχολή σε μικρές ερευνητικές ομάδες και έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις πρώτης ποιότητας . Οι μαθητές περνούν τον πρώτο χρόνο ολοκληρώνοντας μαθήματα και περιστροφές πριν συνεργαστούν με μια ομάδα.

Αυτή η πρώτη φάση εξερεύνησης επιτρέπει στους μαθητές να είναι σίγουροι ότι το ερευνητικό θέμα, καθώς και η ερευνητική ομάδα, είναι το καλύτερο για αυτούς πριν ξεκινήσουν σε βάθος έρευνα διατριβής στη δεύτερη φάση.

Εισαγωγή με πτυχίο Bachelor ή Master

Χαιρετίζουμε τους σπουδαστές με πτυχίο ή μεταπτυχιακό στην επιστήμη για να εφαρμόσουν στο πρόγραμμα διδακτορικού μας έργου.

7 Κομμάτια Μελέτης

Υπάρχουν επτά διαδρομές διδακτορικής μελέτης :

 • Βιολογία
 • Χημεία & Υλικά
 • Επιστήμη των υπολογιστών
 • Επιστήμη Δεδομένων & Επιστημονική Πληροφορική
 • Μαθηματικά
 • Νευροεπιστήμες
 • Η φυσικη

Ερευνητικές ομάδες

 • 60 ερευνητικές ομάδες το 2022
 • 90 ερευνητικές ομάδες μέχρι το 2026

Μονάδες Επιστημονικής Υπηρεσίας

Οι Μονάδες Επιστημονικής Υπηρεσίας (SSUs) παρέχουν υποστήριξη για τις ερευνητικές ανάγκες των επιστημόνων. Οι ακόλουθες SSU φιλοξενούνται από το ISTA:

 • Μηχανισμός βιοαπεικόνισης
 • Ηλεκτρονική μονάδα μικροσκοπίας
 • Βιβλιοθήκη
 • Μηχανισμός Επιστημών της Ζωής
 • Miba Machine Shop
 • Εγκατάσταση παραγωγής νωπών προϊόντων
 • Προκλινική διευκόλυνση
 • Επιστημονικός υπολογισμός

Χρηματοδότηση

Σε όλους τους τομείς της έρευνας, ηχρηματοδότηση είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Το ISTA βασίζεται σε διάφορες πηγές χρηματοδότησης για την υποστήριξη όλων των ερευνητών του. Το Grant Office είναι εκεί για να υποστηρίξει επιστήμονες ISTA που θα ήθελαν να υποβάλουν αίτηση για εξωτερική χρηματοδότηση.

Οι διδακτορικοί φοιτητές απασχολούνται στο ISTA και λαμβάνουν διεθνώς ανταγωνιστικούς μισθούς και πλήρη κοινωνική ασφάλιση. Οι φοιτητές λαμβάνουν επίσης οικονομική υποστήριξη για να παρακολουθήσουν επιστημονικά συνέδρια και εργαστήρια κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Ινστιτούτο Colloquia

Το εβδομαδιαίο Συνέδριο του Ινστιτούτου είναι το κύριο ερευνητικό σεμινάριο στο ISTA. Επιστήμονες από όλο τον κόσμο και από όλους τους κλάδους των φυσικών επιστημών καλούνται να παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα ευρήματά τους.

Αξιολογήσεις Ινστιτούτου

Σε τακτική βάση, το ινστιτούτο επισκέπτεται διεθνείς επιτροπές αξιολόγησης αποτελούμενες από κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων των βραβευθέντων με βραβείο Νόμπελ) για να σχηματίσουν μια ανεξάρτητη αξιολόγηση του ινστιτούτου.

Καριέρα

Οι διακεκριμένοι απόφοιτοί μας έχουν προχωρήσει σε επιτυχημένες σταδιοδρομίες μετά τις διδακτορικές τους σπουδές στο ISTA.

Οι φοιτητές διδακτορικών σπουδών λαμβάνουν υποστήριξη μέσω των προγραμμάτων καθοδήγησης και ανάπτυξης σταδιοδρομιών που επικεντρώνονται στην κατάρτιση σε μεταβιβάσιμες δεξιότητες για ακαδημαϊκούς και όχι μόνο. Καθ 'όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, οι διδακτορικοί φοιτητές υποστηρίζονται από την Career Services, η οποία παρέχει συμβουλές και εκπαίδευση για την ανάπτυξη σταδιοδρομίας.

Επίσης, διοργανώνονται τακτικές συνομιλίες TWIST από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας, οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη των ερευνητών στην εμπορική ανάπτυξη και αξιοποίηση των ερευνητικών τους αποτελεσμάτων.

Πού πηγαίνουν οι απόφοιτοι μας;

Αυτό το infographic δείχνει όπου οι απόφοιτοι μας πηγαίνουν μετά από την αποφοίτησή τους.

IST-Austria_Where-do-alumni-go_piechart-e1541512843946.png

Πού είναι το ISTA;

Το Ινστιτούτο απέχει μόλις 25 λεπτά με το λεωφορείο από τη Βιέννη, το οποίο ψηφίζεται με συνέπεια μία από τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζήσει. Οι μαθητές μας έχουν την επιλογή να ζήσουν στο Klosterneuburg, μια ήσυχη περιοχή που περιβάλλεται από όμορφα δάση ή ακριβώς μέσα τη φασαρία της Βιέννης. Έχουμε επίσης πολλές επιλογές στέγασης στην πανεπιστημιούπολη.

Τοποθεσίες

 • Klosterneuburg

  Am Campus,1, 3400, Klosterneuburg

Ερωτήσεις