Keystone logo
International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

Εισαγωγή

Ινστιτούτο Max Planck

Η Διεθνής Σχολή Έρευνας Max Planck (IMPRS) για την Υποκυτταρική Αρχιτεκτονική και Δυναμική (IMPRS-CBP) είναι ένα διεθνές πρόγραμμα διδακτορικής εκπαίδευσης που φιλοξενείται από το Ινστιτούτο Βιοφυσικής Max Planck, το Πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης και το Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg Mainz. Η βιοφυσική είναι μια διεπιστημονική επιστήμη που εφαρμόζει τις θεωρίες και τις μεθόδους της φυσικής για την κατανόηση των βιολογικών φαινομένων. Η αποστολή μας είναι να εκπαιδεύσουμε μεταπτυχιακούς φοιτητές να αντιμετωπίσουν μία από τις απόλυτες βιολογικές προκλήσεις: να αποκτήσουν μια πλήρη κατανόηση μοριακού επιπέδου του κυττάρου.

Επιδιώκουμε να προσελκύσουμε φοιτητές που έχουν ισχυρό προπτυχιακό υπόβαθρο στις ποσοτικές επιστήμες (ειδικά τη φυσική και τα μαθηματικά) και που ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν τις δεξιότητές τους για την αντιμετώπιση εκκρεμών ερωτημάτων στη βιολογική και βιοϊατρική έρευνα.

Η Σχολή του IMPRS-CBP αποτελείται από περίπου 30 επιστήμονες με υψηλή αφοσίωση, επικεφαλής ομάδων, διευθυντές MPI και καθηγητές από τρία κυρίως ιδρύματα: το Πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης (GU), το Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg Mainz (JGU) και το Ινστιτούτο Βιοφυσικής του Max Planck (MPIBP). Υπάρχουν οκτώ ινστιτούτα που συνδέονται με τέσσερις σχολές στο GU που συμμετέχουν στο IMPRS-CBP. Αυτά τα ινστιτούτα, καθώς και το Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών της Φρανκφούρτης (FIAS) και το MPIBP, βρίσκονται ήδη στην καρδιά του «Science City Frankfurt Riedberg», ένα κέντρο υψηλών επιδόσεων της περιοχής γνώσης του Ρήνου-Μάιν. Στην πανεπιστημιούπολη Riedberg, διεξάγεται σήμερα έρευνα σχετικά με τις χημικές, βιοχημικές και φυσικές εφαρμογές του αύριο. Στο μέλλον, όλα τα τμήματα φυσικών επιστημών και οι κλάδοι της GU θα βρουν τη θέση τους εδώ.

Στην JGU δύο ινστιτούτα που σχετίζονται με δύο σχολές συμμετέχουν στο IMPRS-CBP. Λόγω της γεωγραφικής και θεματικής εγγύτητας μεταξύ των ερευνητικών ομάδων που βρίσκονται στη Φρανκφούρτη και στο Μάιντς, έχουν ήδη δημιουργηθεί στενές συνεργασίες και ένα έντονο ερευνητικό περιβάλλον μεταξύ των δύο τόπων.

Το πρόγραμμα προσφέρει εκπαίδευση σε έννοιες και τεχνικές για τη διερεύνηση της δομής, της λειτουργίας και των αλληλεπιδράσεων των βασικών μακρομορίων του κυττάρου, τον έλεγχο των κυτταρικών και πολυκυτταρικών διεργασιών σε επίπεδο μοριακού και γονιδιώματος, καθώς και την ανάπτυξη μεθόδων για την εικόνα και μοντελοποιήστε αυτές τις διαδικασίες. Επιπλέον, το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων και περιλαμβάνει καθοδήγηση σταδιοδρομίας πολλαπλών βημάτων, που στοχεύει ειδικά στην προετοιμασία των διδακτορικών φοιτητών μας για τις προκλήσεις μιας επαγγελματικής καριέρας στην παγκόσμια αγορά, είτε πρόκειται για ακαδημαϊκούς, βιομηχανικούς κλάδους ή όχι.

Η έννοια της διδασκαλίας βασίζεται στους τρεις βασικούς πυλώνες της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης:

 1. Εκπαίδευση-μέσω-έρευνας
 2. Μαθήματα και εργαστήρια τεχνικών και μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων
 3. Δικτύωση σε μια διεθνή κοινότητα επιστημονικών εμπειρογνωμόνων

Το πρόγραμμα είναι δομημένο σε μια εισαγωγική εκπαίδευση αμέσως μετά την πρόσληψη που αποτελείται από ένα μπλοκ εκπαίδευσης τριών εβδομάδων, ακολουθούμενο από μια σειρά τριών εργαστηριακών περιστροφών (Φάση 1). Η Φάση 2 περιλαμβάνει Ph.D. έρευνα διατριβής, επαγγελματική δικτύωση και τακτικές κριτικές προόδου (συναντήσεις TAC), καθώς και πρόσθετα τεχνικά ή μεταβιβάσιμα μαθήματα δεξιοτήτων και προαιρετική διδακτική εμπειρία.

Διεθνές διδακτορικό Πρόγραμμα

Το International Max Planck Research School on Cellular Biophysics (IMPRS-CBP) προσκαλεί εξαιρετικούς μεταπτυχιακούς φοιτητές στις βιοεπιστήμες να υποβάλουν αίτηση για πλήρη χρηματοδότηση Ph.D. θέσεις.

Το IMPRS-CBP είναι ένα διεθνές πρόγραμμα διδακτορικής εκπαίδευσης που φιλοξενείται από το Max Planck Institute of Biophysics, το Goethe University Frankfurt και το Johannes Gutenberg University Mainz.

Η αποστολή μας είναι να εκπαιδεύσουμε μεταπτυχιακούς φοιτητές για να αντιμετωπίσουμε μία από τις απόλυτες βιολογικές προκλήσεις: να κατανοήσουμε πώς δημιουργείται πολύπλοκη υποκυτταρική αρχιτεκτονική από μεμονωμένες μοριακές λειτουργίες που δρουν σε συναυλία.

Μάθετε περισσότερα για τη σχολή, τον εξοπλισμό και τα έργα μας σε τρεις περιστροφές εργαστηρίου πριν επιλέξετε το εργαστήριό σας!

Η ημερομηνία λήξης της αίτησης είναι η 15η Μαΐου 2021.

Σας προσφέρουμε:

 • Υπερσύγχρονος εξοπλισμός για έρευνα στον τομέα της βιοφυσικής: Οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας του συμμετέχοντος ιδρύματος μας για Cryo-EM, κρυσταλλογραφία ακτίνων Χ, NMR, φασματολογία μάζας και προηγμένη μικροσκοπία φωτός.
 • Μια διεπιστημονική εγκατάσταση: ερευνητές από τη δομική βιολογία, την κυτταρική βιολογία, τη νευροβιολογία, τη μοριακή βιολογία και την υπολογιστική βιολογία εργάζονται στην πανεπιστημιούπολη μας με στενούς δεσμούς με την ιατρική σχολή.
 • Άριστες συνθήκες πλαισίου: παρέχουμε διδακτορικό διδάκτορα με πλήρη χρηματοδότηση θέσεις και βοήθεια σε όλα τα οργανωτικά θέματα
 • Η ευκαιρία για τη δημιουργία διαρκών δικτύων: περίπου 30 επιστήμονες υψηλής αφοσίωσης, ηγέτες ομάδας, διευθυντές MPI και καθηγητές από τα συμμετέχοντα ιδρύματα αποτελούν τη σχολή μας.
 • Μια ελκυστική και βιώσιμη περιοχή: Η Φρανκφούρτη / Μάιν είναι ένα διεθνές κέντρο επιστημών, οικονομικών και πολιτιστικού χαρακτήρα
 • Διδακτορικό κοινότητα: οι μαθητές γίνονται δεκτοί μία φορά το χρόνο και παρακολουθούν από κοινού μεταπτυχιακά μαθήματα.

Τοποθεσίες

 • Frankfurt

  Max-von-Laue-Str. 3 D-60438 Frankfurt am Main, , Frankfurt

  • Frankfurt

   Frankfurt, Γερμανία

   • Mainz

    Saarstraße,21, 55122, Mainz

    Ερωτήσεις