Keystone logo
International School for Advanced Studies (SISSA)

International School for Advanced Studies (SISSA)

International School for Advanced Studies (SISSA)

Εισαγωγή

σχετικά με SISSA

Ένα σχολείο όπου η εκπαίδευση, η έρευνα

SISSA, η Διεθνής Σχολή Προηγμένων Μελετών, ιδρύθηκε το 1978 και είναι ένα επιστημονικό κέντρο αριστείας στο πλαίσιο του εθνικού και διεθνούς ακαδημαϊκής σκηνής. Βρίσκεται στην Ιταλία, στην πόλη της Τεργέστης, διαθέτει 67 καθηγητές, περίπου 130 μεταδιδακτορικοί, 245 υποψήφιοι διδάκτορες και 95 τεχνικό διοικητικό προσωπικό. Βρίσκεται στο γραφικό Karst ορεινών, η Σχολή περιβάλλεται από ένα πάρκο 25 στρεμμάτων και προσφέρει εκπληκτική θέα στον κόλπο της Τεργέστης.

Οι τρεις κύριοι τομείς έρευνας της SISSA είναι Φυσική, νευροεπιστήμη και μαθηματικά.

Όλο το επιστημονικό έργο διεξάγεται από ερευνητές SISSA δημοσιεύεται τακτικά σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό δείκτη αντίκτυπο, και συχνά στις πιο επιστημονικά περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους, όπως η Φύση και επιστήμη. Η Σχολή έχει επίσης συνταχθεί πάνω από 150 συμφωνίες συνεργασίας με κορυφαίες σχολές του κόσμου και ερευνητικά ιδρύματα.

Το επίπεδο της ποιότητας της έρευνας επιβεβαιώνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι μέσα στο ανταγωνιστικό πεδίο των ευρωπαϊκών μηχανισμών χρηματοδότησης SISSA κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ιταλικών επιστημονικά ιδρύματα στον τομέα της έρευνας επιχορηγήσεις που λαμβάνονται σε σχέση με τον αριθμό των ερευνητών και καθηγητών. Τέτοια ηγεσία πρέπει επίσης να εξεταστεί από την άποψη της ικανότητας SISSA να λάβουν χρηματοδότηση, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, όπως η SIR και ΠΡΙΝ.

Όσο για την εθνική αξιολόγηση της ποιότητας της έρευνας που αφορούν όλα τα πανεπιστήμια και επιστημονικά ιδρύματα, SISSA πήρε κορυφαία βαθμολογία στα μαθηματικά και τις νευροεπιστήμες, και κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των μεσαίων τμημάτων στον τομέα της φυσικής επιστήμης.

Εγκαταστάσεις

Χάρη στην εξαιρετική ρύθμιση της στην παρθένα εξοχή της Τεργέστης Karst, το υπέροχο πάρκο γύρω από το σχολείο είναι ένα υπέροχο μέρος για να πάτε για περιπάτους και να απολαύσετε τη θέα πάνω από την πόλη και από την Τεργέστη Κόλπου.

Στην πανεπιστημιούπολη SISSA μπορείτε να βρείτε κάποιες ανέσεις, όπως το θέατρο / αμφιθέατρο, γυμναστήριο και πολλά άλλα, τα οποία θα κάνουν τη διαμονή σας στο σχολείο, ακόμη πιο ευχάριστη.

Όλοι οι φοιτητές και οι ερευνητές έχουν επίσης το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις που είναι εξαιρετικά σημαντικό για το έργο τους. Μία από αυτές τις εγκαταστάσεις είναι η βιβλιοθήκη, η οποία δίνει πρόσβαση σε όλες τις πιο σημαντικές επιστημονικές δημοσιεύσεις που καλύπτουν όλα τα πεδία έρευνας σε SISSA. Στην πανεπιστημιούπολη, περιοδικά είναι επίσης ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ηλεκτρονική μορφή τους.

ερευνητικά Εργαστήρια

Για τις ερευνητικές δραστηριότητες τους, οι πειραματικές ομάδες SISSA μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα εργαστήρια. ο εργαστήρια νευροβιολογία χρησιμοποιούν προηγμένα εργαλεία για φυσιολογικής έρευνας, αναλυτή αλληλουχίας DNA, και τα όργανα της μοριακής βιολογίας. Αυτή η περιοχή χρησιμοποιεί επίσης προηγμένες ηλεκτρονικών υπολογιστών και λογισμικού για τη μοριακή μοντελοποίηση, και για τη μελέτη των υβριδικών βιο-ηλεκτρονικές συσκευές. Σύνθετη είδη λογισμικού για τη μελέτη της βιολογίας-εμπνευσμένο όραμα μηχανή είναι σε χρήση. Οι εγκαταστάσεις μικροσκόπιο της περιοχής Νευροβιολογίας είναι: ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, δύο συνεστιακό μικροσκόπια και πολλές μικροσκόπια φθορισμού.

Οι εγκαταστάσεις του Γνωστική νευροεπιστήμη εργαστήρια είναι: καμπίνες τεστ για ψυχογλωσσολογική πειράματα με τους ενήλικες και τα παιδιά που χρησιμοποιούν εξελιγμένα τεχνητή ομιλία? μια εικονική θέατρο για την παρουσίαση οπτικών σκηνών για να ελέγξετε διαδικασίες συλλογιστικής στα παιδιά? υψηλής πυκνότητας προκλητά δυναμικά εγγραφής για να πραγματοποιήσει νευροαπεικόνιση σε παιδιά και ενήλικες? ένα εργαστήριο νευροψυχολογία εξοπλισμένο για transcranical μαγνητική διέγερση. Άλλες μεθοδολογικές highpoints περιλαμβάνουν την εργαστηριακή αντίληψη της αφής, η οποία εξετάζει τη νευρωνική βάση της αίσθησης χρησιμοποιώντας μια μήτρα 100-μικροηλεκτροδίων εμφυτεύονται στο φλοιό του εγκεφάλου? Αυτή η ομάδα επίσης παρακολουθεί νευρωνική δραστηριότητα υποκείμενη αντιληπτική αποφάσεις συμπεριφέρεται ζώα.

Computing Υπηρεσίες Πληροφορικής και

Τεράστιους πόρους για την επιστημονική υπολογιστική είναι διαθέσιμα σε SISSA. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν e-mail, web hosting, τα κατανεμημένα συστήματα αρχείων, ασύρματη και απομακρυσμένη πρόσβαση στο Internet, διδακτικό υλικό και τις εγκαταστάσεις έρευνας και υπολογιστών υψηλών επιδόσεων. SISSA διατηρεί ένα μεγάλο αριθμό διασυνδεδεμένων servers αριθμός-τραγάνισμα που επικοινωνούν μεταξύ τους.

SISSA συνδέεται με Garr, το ιταλικό ερευνητικό δίκτυο, και επικοινωνεί με τα κυριότερα εθνικά και διεθνή κέντρα υπερ-υπολογιστών.

Τοποθεσίες

  • Trieste

    Scuola Internazionale Superiore di Studi Avanzati via Bonomea, 265 , 34136, Trieste

    Ερωτήσεις