Keystone logo
© (c) IST Austria Magic Lemur Productions
Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Εισαγωγή

Το Institute of Science and Technology Austria - ISTA αναζητά υποψηφίους με υψηλά προσόντα με πτυχίο ή μεταπτυχιακό για να υποβάλουν αίτηση για το Ph.D. πρόγραμμα. Προσφέρουμε πλήρως χρηματοδοτούμενες θέσεις διδακτορικού στην Αστρονομία, τη Βιολογία, την Επιστήμη των Υπολογιστών, τη Χημεία και τα υλικά, την Επιστήμη Δεδομένων και την Επιστημονική Υπολογιστική, την Επιστήμη της Γης, τα Μαθηματικά, τις Νευροεπιστήμες και τη Φυσική, σε ένα παγκοσμίου επιπέδου ερευνητικό περιβάλλον στα περίχωρα της Βιέννης.

Το 2019, ISTA κατατάχθηκε #3 στην παγκόσμια κατάταξη του Nature Index (κανονικοποιημένο). Το 2018, ISTA κατατάχθηκε στην πρώτη δεκάδα της λίστας «Τα κορυφαία 30 ακαδημαϊκά ιδρύματα κάτω των 30» του Nature Index Rising Stars. Σε όλους τους φοιτητές προσφέρονται 5ετείς συμβάσεις, λαμβάνουν διεθνώς ανταγωνιστικούς μισθούς και πλήρη κοινωνική ασφάλιση. Παρέχεται επίσης οικονομική ενίσχυση για την παρακολούθηση επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων φοιτητών. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι στις 8 Ιανουαρίου 2024, για ημερομηνία έναρξης διδακτορικού τον Σεπτέμβριο 2024

Ένα από τα χαρακτηριστικά του προγράμματος ISTA PhD είναι η κοινή εμπειρία μεταπτυχιακών σπουδών.

Στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε επιστήμονες με ευρεία σκέψη που εκτελούν έρευνα αιχμής με γνώμονα την περιέργεια. Ένα αρχικό στάδιο εξερεύνησης ενθαρρύνει την ευρεία έκθεση σε σημαντικές επιστημονικές προσεγγίσεις και προβλήματα. Αυτό επιτρέπει στους φοιτητές να θέσουν μια σταθερή βάση για εντατική έρευνα στη δεύτερη φάση του διδακτορικού προγράμματος.

Διεπιστημονικότητα

Το Μεταπτυχιακό μας Πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από σύγχρονη ολοκληρωμένη εκπαίδευση με ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονικότητα.

Υπάρχουν επτά διαδρομές διδακτορικής μελέτης:

 • Βιολογία
 • Χημεία & Υλικά
 • Επιστήμη των υπολογιστών
 • Επιστήμη Δεδομένων & Επιστημονική Πληροφορική
 • Μαθηματικά
 • Νευροεπιστήμες
 • Η φυσικη

Το ιδιαίτερο με το πρόγραμμα σπουδών ISTA PhD είναι η ευελιξία του—οι φοιτητές έρχονται με διαφορετικούς στόχους και μπορούν να διαμορφώσουν τις δικές τους εκπαιδευτικές και ερευνητικές τροχιές. Μερικοί μαθητές έρχονται στο ISTA αναζητώντας να εξερευνήσουν, άλλοι έχουν ξεκάθαρη ιδέα για το πού θέλουν να πάνε. Το πρόγραμμά μας φιλοξενεί και τα δύο.

Έρευνα αιχμής

Οι σπουδαστές συνεργάζονται στενά με εξαιρετική σχολή σε μικρές ερευνητικές ομάδες και έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις πρώτης κατηγορίας.

Το 2019, ISTA κατατάχθηκε #3 στην παγκόσμια κατάταξη του Nature Index (κανονικοποιημένο). Το 2018, ISTA κατατάχθηκε στη λίστα των κορυφαίων δεκάδων του Nature Index Rising Stars «Τα κορυφαία 30 ακαδημαϊκά ιδρύματα κάτω των 30» και εμφανίστηκε σε αυτό το άρθρο στο Nature Index. Για περισσότερες λεπτομέρειες, περιηγηθείτε στο ερευνητικό προφίλ του Nature Index. Το 2018 είχαμε επίσης το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας του ERC Grant (48%), μπροστά από το Ινστιτούτο Weizmann, το ETH Ζυρίχης, το Κέιμπριτζ και την Οξφόρδη και την Εταιρεία Max Planck. Η σχολή μας είναι επίσης αποδέκτες πολλών διακεκριμένων διακρίσεων, όπως το βραβείο Erwin Schrö Dinger, το βραβείο Ludwig Boltzmann και το μετάλλιο Carus.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των δημοσιεύσεων των μαθητών στη βάση δεδομένων ISTA Research Explorer.

Ερευνητικές ομάδες

 • 69 ερευνητικές ομάδες το 2022
 • 90 ερευνητικές ομάδες μέχρι το 2026

Εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας

Ανεξάρτητα από το αντικείμενο σπουδών σας, θα έχετε πρόσβαση σε εξοπλισμό αιχμής για να πραγματοποιήσετε έρευνα σε διεθνές ανταγωνιστικό επίπεδο. Από τη βιοαπεικόνιση και την ηλεκτρονική μικροσκοπία έως τη νανοκατασκευή και τους υπολογιστές υψηλής απόδοσης: οι κεντρικές επιστημονικές υπηρεσίες υποστηρίζουν την έρευνα αιχμής.

Ph.D. Βαθμός

ISTA είναι ένα ερευνητικό ίδρυμα με το δικαίωμα να απονέμει τους τίτλους του Master of Science και του Doctor of Philosophy. ISTA είναι ανεξάρτητη νομική οντότητα δημοσίου δικαίου και έχει τις δικές της δομές διακυβέρνησης και διαχείρισης βάσει του Ομοσπονδιακού Νόμου του Institute of Science and Technology Austria (BGBl. I αρ. 69/2006).

Καθώς η αρχή μας για τη χορήγηση πτυχίων πηγάζει απευθείας από έναν νόμο του αυστριακού κοινοβουλίου, ISTA εξαιρείται από τον νόμο περί πανεπιστημίων της Αυστρίας.

Υπηρεσίες Υποστήριξης και Ανάπτυξης Σταδιοδρομίας

Η σχολή και η διοίκηση του ISTA &rsquo μπορούν να παρέχουν πληροφορίες, συμβουλές και υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών σας. Οι υπηρεσίες ακαδημαϊκής υποστήριξης περιλαμβάνουν καθοδήγηση από εκπροσώπους σπουδών, μέντορες και το Γραφείο Μεταπτυχιακών Σχολών. Με τακτικές συνομιλίες σταδιοδρομίας, σεμινάρια κατάρτισης δεξιοτήτων, καθώς και επισκέψεις από τους ηγέτες του κλάδου, τα προγράμματα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και εξέλιξης της σταδιοδρομίας προετοιμάζουν τους επιστήμονες για τα επόμενα βήματά τους. στον ακαδημαϊκό χώρο, τη βιομηχανία και όχι μόνο.

Πού είναι ISTA ;

Το Ινστιτούτο απέχει μόνο 25 λεπτά με το λεωφορείο από τη Βιέννη, η οποία ψηφίζεται σταθερά ως μία από τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζήσετε. Οι μαθητές μας έχουν την επιλογή να ζήσουν στο Klosterneuburg, μια ήσυχη περιοχή που περιβάλλεται από όμορφα δάση ή ακριβώς στο τη φασαρία της Βιέννης. Έχουμε επίσης πολλές επιλογές στέγασης στην πανεπιστημιούπολη.

ISTA &rsquo's Single Interdisciplinary Ph.D. Το Πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές και καθηγητές να συνεργάζονται ελεύθερα σε ερευνητικές ομάδες και κλάδους. Αυτό δημιουργεί νέες ιδέες και ερευνητικές προσεγγίσεις.

Οι διδακτορικοί φοιτητές στο ISTA μπορούν να επιλέξουν από επτά διαφορετικά κομμάτια σπουδών ως κύριο κομμάτι τους: βιολογία, χημεία και υλικά, επιστήμη των υπολογιστών, επιστήμη δεδομένων και επιστημονική πληροφορική, μαθηματικά, νευροεπιστήμες και φυσική. Πολλά μέλη ΔΕΠ συνδέονται με πολλαπλές διαδρομές, αντανακλώντας τη διεπιστημονική φύση των ερευνητικών ομάδων στην πανεπιστημιούπολη και επιτρέποντας στους φοιτητές να προσεγγίσουν θέματα ενδιαφέροντος από διάφορες οπτικές γωνίες.

Περιστροφές σε τρεις διαφορετικές ερευνητικές ομάδες

Κάθε εισερχόμενο Ph.D. Ο μαθητής εκτελεί τρεις εναλλαγές περίπου δύο μηνών σε διαφορετικές ερευνητικές ομάδες. Η διαδικασία αντιστοίχισης εγγυάται μια καλή προσαρμογή μεταξύ των μαθητών και των εποπτών και εκθέτει τους μαθητές σε νέους τομείς και μεθοδολογίες.

Μοναδικός συνδυασμός πλάτους και βάθους

Ένας συνδυασμός διεπιστημονικών βασικών μαθημάτων και προχωρημένων μαθημάτων επιλογής δίνει στους σπουδαστές την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με επιστήμονες σε διάφορους κλάδους καθώς και να συνεχίσουν το θέμα που έχουν επιλέξει σε μεγαλύτερο βάθος.

Σπρώχνοντας τα όρια της γνώσης

Η πιο καινοτόμος έρευνα τείνει να προκύψει στις διεπαφές των επιστημών. Στο Graduate School, οι μαθητές διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη συγκέντρωση διαφορετικών προσεγγίσεων για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της επιστήμης.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει συνεργασίες μεταξύ ομάδων στο ISTA , με βάση τις συν-συγγραφείς δημοσιεύσεις από το 2016 έως τον Ιούνιο του 2019.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Η Πανεπιστημιούπολη του ISTA βρίσκεται στο Klosterneuburg, μια ιστορική πόλη στα βορειοδυτικά της Βιέννης.

Η τοποθεσία βρίσκεται ανάμεσα στο δάσος της Βιέννης, μόλις 18 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης της Βιέννης.

Ένα μεγάλο μέρος της πανεπιστημιούπολης αποτελείται από κτίρια εργαστηρίου, μαζί με στέγαση φοιτητών, καθηγητών και προσωπικού, καθώς και άλλες εγκαταστάσεις, όπως η καφετέρια, το νηπιαγωγείο, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα γήπεδο τένις και το μουσείο γκουγκινγκ στο Art/Brut Center.

  Εισαγωγές

  Είσοδος με Πτυχίο ή Μεταπτυχιακό

  ISTA καλωσορίζει φοιτητές με διαφορετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο που μπορούν να φέρουν τις δεξιότητες και τις εμπειρίες τους στο επιστημονικό περιβάλλον.

  Καλωσορίζουμε τους υποψήφιους που κατέχουν (ή αναμένουν να κατέχουν πριν από την εγγραφή τους) πτυχίο ή μεταπτυχιακό στη βιολογία, τις νευροεπιστήμες, τα μαθηματικά, την επιστήμη των υπολογιστών, τη φυσική, τη χημεία και συναφείς τομείς.

  Διεθνές αγγλόφωνο περιβάλλον

  ISTA έχει ποικίλο και διεθνή φοιτητικό πληθυσμό που προέρχεται από περισσότερες από 50 χώρες. Το ινστιτούτο συγκεντρώνει επιστήμονες και προσωπικό από 72 διαφορετικές χώρες.

  Η γλώσσα εργασίας του ISTA είναι τα αγγλικά.

  Έξοδα εισόδου και δίδακτρα

  ISTA δεν χρεώνει δίδακτρα. Δεν απαιτείται χρέωση αίτησης για την υποβολή αίτησης στα προγράμματα διδακτορικής διατριβής και πρακτικής άσκησης.

  Δικαίωμα υποβολής αίτησης φοιτητές πτυχίου και μεταπτυχιακού

  ISTA καλωσορίζει φοιτητές με διαφορετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο που μπορούν να φέρουν τις δεξιότητες και τις εμπειρίες τους στο επιστημονικό περιβάλλον.

  Οι φοιτητές με πτυχίο Bachelor&rsquo ή Master&rsquo στη βιολογία, τη χημεία, τις νευροεπιστήμες, τα μαθηματικά, την επιστήμη των υπολογιστών, τη φυσική, την επιστήμη δεδομένων και την επιστημονική πληροφορική, την αστρονομία, την επιστήμη της γης και συναφείς τομείς ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση.

  Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση;

  ISTA επεξεργάζεται αιτήσεις για το διδακτορικό του πρόγραμμα μία φορά το χρόνο. Για να κάνετε αίτηση, πρέπει να δημιουργήσετε έναν διαδικτυακό λογαριασμό, ο οποίος θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε την αίτησή σας στα διάφορα στάδια της. Δεν δεχόμαστε αιτήσεις και έγγραφα που λαμβάνονται εκτός αυτού του συστήματος.

  Συμπληρώστε τη φόρμα χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε επιτραπέζιο υπολογιστή. Τα προγράμματα περιήγησης Ιστού σε κινητές συσκευές (π.χ. Android, iPhone, iPad κ.λπ.) δεν υποστηρίζονται.

  Τι Υλικά Εφαρμογής Απαιτούνται;

  Σας ζητάμε να ανεβάσετε τα ακόλουθα έγγραφα στην πύλη εφαρμογής:

  • βιογραφικό
  • Δήλωση σκοπού (SoP) Η Δήλωση Σκοπού είναι ένα σημαντικό μέρος της αίτησής σας. Σε αυτό, παρακαλούμε μοιραστείτε μαζί μας οτιδήποτε σας προετοιμάζει για έρευνα σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Για παράδειγμα, μπορείτε να περιγράψετε τα προηγούμενα ερευνητικά σας έργα, τα κίνητρα, τις δεξιότητες και το υπόβαθρο που σχετίζονται με τους ερευνητικούς τομείς και τις ομάδες που επιλέξατε στη φόρμα αίτησης. Προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι για τις εμπειρίες σας, δίνοντας έμφαση στις τεχνικές δεξιότητες που κατέχετε. Δομήστε τη Δήλωση Σκοπού σας εξετάζοντας πρώτα τα γενικά σημεία παραπάνω και ολοκληρώστε απαντώντας στις ακόλουθες συγκεκριμένες ερωτήσεις:
   • Ένας σημαντικός στόχος του πρώτου έτους στο Μεταπτυχιακό Σχολείο είναι η εύρεση ενός ακαδημαϊκού σπιτιού με τη σύνδεση με μια ερευνητική ομάδα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μια επιτυχημένη συνεργασία δεν εξαρτάται μόνο από τις δικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να εξετάσετε πολλές επιλογές. Με βάση τα ερευνητικά σας ενδιαφέροντα και το ιστορικό σας, ποιες ομάδες θα ήταν σχετικές για εσάς, με ποια σειρά και γιατί; Προσδιορίστε έως και τρεις ερευνητικές ομάδες στο ISTA
   • Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους στο Graduate School θα πρέπει να ολοκληρώσετε τρεις εναλλαγές σε τρεις ερευνητικές ομάδες. Εξηγήστε ποιες ομάδες θα επιλέγατε και γιατί. Το Graduate School ενθαρρύνει τους μαθητές να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας εναλλαγής εκτός του πεδίου της ειδικότητάς τους. εάν αποφασίσετε να εξερευνήσετε αυτήν την επιλογή, ποια ερευνητική ομάδα θα σκεφτόσασταν και γιατί;
   • Πανεπιστημιακές μετεγγραφές και διπλώματα όλων των προγραμμάτων σπουδών και όλων των ετών στα οποία έχετε παρακολουθήσει ή/και είστε εγγεγραμμένοι (στα αγγλικά και στην πρωτότυπη γλώσσα)
   • Στοιχεία επικοινωνίας 3 διαιτητών που μπορούν να αξιολογήσουν την ακαδημαϊκή και ερευνητική σας επίδοση. Όλα τα έγγραφα πρέπει να υποβάλλονται στα αγγλικά και αντίγραφα των μεταγραφών του πανεπιστημίου είναι επίσης στην πρωτότυπη γλώσσα τους.

  Ποια είναι τα Κριτήρια Επιλογής;

  Η επιτροπή επιλογής χρησιμοποιεί μια συλλογή δεικτών για να αξιολογήσει την ετοιμότητα, τα κίνητρα και τις δυνατότητες του αιτούντος. Θα ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα:

  1. Προπτυχιακές επιδόσεις: συνολικά, με ιδιαίτερη έμφαση στα σχετικά μαθήματα που αφορούν συγκεκριμένο τομέα
  2. Συστατικές επιστολές που παρέχονται από καθηγητές και ανώτερους επιστήμονες: μια επιστολή από τη βιομηχανία είναι αποδεκτή, αλλά οι επιστολές από ακαδημαϊκό υπόβαθρο έχουν προτεραιότητα. Οι διαιτητές καλούνται να ασχοληθούν με τις αναλυτικές ικανότητες, την τεχνική επάρκεια, την ικανότητα να εργάζονται ανεξάρτητα και τα κίνητρα/δέσμευση
  3. Δήλωση σκοπού: η προηγούμενη ερευνητική εμπειρία του αιτούντος και τα κίνητρα για αίτηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα διδακτορικού: είναι καλή ακαδημαϊκή τακτοποίηση; πώς συμβάλλει το πρόγραμμα στα μελλοντικά επαγγελματικά σχέδια του υποψηφίου; και τα λοιπά.
  4. Πρόσθετες σχετικές δεξιότητες (συγκεκριμένα για το πεδίο): αποδεικνύονται, π.χ. σε πρακτική άσκηση και/ή συμμετοχή σε ερευνητικά έργα, συμμετοχή σε επιστημονικές Ολυμπιάδες, γλώσσες προγραμματισμού, εργαστηριακές τεχνικές κ.λπ.
  5. Μεταβιβάσιμες δεξιότητες: π.χ. επικοινωνιακές δεξιότητες, εμπειρία με εργασία σε ομάδες, προηγούμενη κινητικότητα και διεθνείς εμπειρίες, ηγετική εμπειρία όπως αποδεικνύεται σε φοιτητικές οργανώσεις κ.λπ.
  6. Ποικιλομορφία: π.χ. γυναίκα στην επιστήμη των υπολογιστών/μαθηματικά/φυσική. ένας αιτών που άλλαξε πεδία κ.λπ.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Στατιστικά Αποφοίτων

  Τοποθεσίες

  • Klosterneuburg

   Am Campus, 1 Klosterneuburg ISTA - Graduate School Office, 3400, Klosterneuburg

  Ερωτήσεις