Keystone logo
LMU University – Faculty of Medicine

LMU University – Faculty of Medicine

LMU University – Faculty of Medicine

Εισαγωγή

Η Σχολή Ιατρικής Έρευνας του Μονάχου (MMRS) είναι ένα κεντρικό ίδρυμα της Ιατρικής Σχολής του LMU. Έχει σχεδιαστεί ως δομή-ομπρέλα που καλύπτει όλες τις διδακτορικές σπουδές (τακτικές διδακτορικές διατριβές και δομημένα προγράμματα διδακτορικών διατριβών) στους τομείς της ανθρώπινης ιατρικής, της οδοντιατρικής, της ανθρώπινης βιολογίας και των βιοεπιστημών.

Το Νοσοκομείο Παίδων Dr. von Hauner στο LMU Μονάχου είναι ένα από τα κορυφαία και πιο αποτελεσματικά πανεπιστημιακά νοσοκομεία παίδων στη Γερμανία και την Ευρώπη. Προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες έρευνας, κατάρτισης και διδασκαλίας για φιλόδοξους γιατρούς και επιστήμονες. Ένα άκρως διεπιστημονικό περιβάλλον και διάσημες ερευνητικές ομάδες παρέχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ερευνητικά έργα αιχμής και να παρέχουν φροντίδα ασθενών στο υψηλότερο ιατρικό επίπεδο.

Ένα από τα κύρια καθήκοντα του MMRS είναι η καθιέρωση Ph.D. βασικούς τομείς υπό τους κανονισμούς εξετάσεων για «Διδακτορική Ιατρική Έρευνα» με σκοπό την προώθηση της διεθνοποίησης της σχολής. Μέχρι σήμερα, οι βασικοί τομείς «Διεθνής Υγεία» (Κέντρο Διεθνούς Υγείας), «Στοματικές Επιστήμες» (Poliklinik für Zahnerhaltung und Parodontologie), «Επιδημιολογία και Δημόσια Υγεία» (ΙΒΕ), «Βιολογία Πνευμόνων και Νόσοι» (Περιεκτικό Κέντρο Πνευμονολογίας, Helmholtz) και "Genomic and Molecular Medicine - Personalized Approaches to Childhood Health" προσφέρονται.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε ομάδες ερευνητικής κατάρτισης ("Graduiertenkollegs") και σε συνεργατικά ερευνητικά κέντρα ("Sonderforschungsbereiche") να απονέμουν στους φοιτητές τους διδακτορικό δίπλωμα. στο πλαίσιο του κανονισμού εξετάσεων «Διδακτορική Ιατρική Έρευνα».

Ως κεντρική επαφή, το γραφείο MMRS βοηθά τη σχολή με συμβουλευτική ιδιότητα σε όλες τις πτυχές που αφορούν την ανάπτυξη νέων Ph.D. βασικούς τομείς και τη διεξαγωγή διδακτορικών σπουδών.

Το γραφείο MMRS είναι επίσης η κεντρική διοικητική μονάδα, όπου διαχειρίζονται όλα τα θέματα που αφορούν διδακτορικές σπουδές. Διατηρείται μια κεντρική βάση δεδομένων όλων των φοιτητών, οργανώνονται οι εισαγωγές και οι εξετάσεις, ενώ προετοιμάζονται και χορηγούνται πιστοποιητικά και πτυχία.

Όλοι οι διδάκτορες είναι αυτόματα μέλη του MMRS κατά την εισαγωγή τους στη σχολή ως υποψήφιοι διδάκτορες.

Η προσέγγιση μας

Εκπαιδεύουμε τους αυριανούς ηγέτες στον τομέα της (βιο-)ιατρικής έρευνας. Υποστηρίζουμε νέους επιστήμονες και παιδιάτρους να γίνουν πρωτοπόροι της εξατομικευμένης ιατρικής ακριβείας. Θέλουμε να προωθήσουμε τη γονιδιωματική έρευνα για να βοηθήσουμε παιδιά με σοβαρές, σύνθετες και σπάνιες ασθένειες παγκοσμίως. Το διδακτορικό μας. οι μαθητές εποπτεύονται από κορυφαίους επιστήμονες και έχουν πλήρη πρόσβαση σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Αποστολή

Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε σε νέους επιστήμονες υψηλής ειδίκευσης τις καλύτερες συνθήκες έρευνας, να ενθαρρύνουμε τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες άριστων Ph.D. φοιτητές και να τους προετοιμάσει για τις μελλοντικές επαγγελματικές τους διαδρομές στο υψηλότερο επίπεδο.

Οραμα

Το όραμά μας είναι ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να πεθάνει από μια σοβαρή, πολύπλοκη ή σπάνια ασθένεια. Για να το πετύχουμε αυτό, επενδύουμε στην έρευνα και στην εκπαίδευση των καλύτερων νέων επιστημόνων και παιδιάτρων.

Διαθέσιμα πτυχία στην Ιατρική Σχολή:

Η Ιατρική Σχολή απονέμει πέντε διαφορετικούς διδακτορικούς τίτλους, ανάλογα με το πτυχίο του (μελλοντικού) υποψηφίου διδάκτορα, καθώς και από το πτυχίο του δυνητικού επόπτη.

ιατρ.

Ο διδακτορικός τίτλος Dr. med. απευθύνεται σε φοιτητές με πτυχίο ανθρώπινης ιατρικής.

ιατρ. βαθούλωμα.

Ο διδακτορικός τίτλος Dr. med. βαθούλωμα. απευθύνεται σε φοιτητές με πτυχίο οδοντιατρικής.

Ο Δρ. biol. βουητό.

Το διδακτορικό δίπλωμα στην ανθρώπινη βιολογία έχει σχεδιαστεί για υποψήφιους διδάκτορες που θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν διδακτορικό έργο στην Ιατρική Σχολή αλλά δεν έχουν πτυχίο στην ανθρώπινη ή οδοντιατρική ιατρική.

Ph.D. ιατρική έρευνα

Το Ph.D. Το in Medical Research είναι ένα τριετές δομημένο ερευνητικό πρόγραμμα κατάρτισης, το οποίο εστιάζει στο τρέχον περιεχόμενο της ιατρικής έρευνας, ιδίως της βιοϊατρικής πειραματικής, κλινικής ή μεταφραστικής έρευνας ή έρευνας για τη δημόσια υγεία. Η αίτηση και η επιλογή των υποψηφίων γίνονται από τους αντίστοιχους βασικούς τομείς και ομάδες κατάρτισης.

Ο Δρ. nat.

Ο Δρ. nat. είναι για υποψήφιους διδάκτορες με τίτλο σπουδών στις βιοεπιστήμες. Πρέπει να έχετε επιτύχει βαθμό που σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε ένα διδακτορικό ερευνητικό έργο σε μια από τις σχολές βιοεπιστημών του LMU. Η επίβλεψη του διδακτορικού ερευνητικού έργου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από επιβλέποντα καθηγητή που έχει διδακτορικό δίπλωμα στις βιοεπιστήμες.

Τοποθεσίες

 • Munich

  Geschwister-Scholl-Platz,1, 80539, Munich

  Προγράμματα

   Το ίδρυμα προσφέρει επίσης:

   Ερωτήσεις