Keystone logo
© Nova National School of Public Health
NOVA University Lisbon - National School of Public Health

NOVA University Lisbon - National School of Public Health

NOVA University Lisbon - National School of Public Health

Εισαγωγή

Πρωτοπορία στην εκπαίδευση της Δημόσιας Υγείας

204164_Designsemnome2.png

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας της NOVA ( NOVA NSPH ) πέτυχε αυτή την ηγετική θέση που βασίζεται σε μια ενοποιημένη και διαφοροποιημένη προσέγγιση με ένα χαρτοφυλάκιο εκπαιδευτικών μαθημάτων που βασίζονται στις σημερινές ανάγκες, εστιασμένα σε μια διαδικασία μάθησης με επίκεντρο τον μαθητή και με μια ομάδα διακεκριμένων και έμπειρων καθηγητών .

Σε στενή σύνδεση με την Έρευνα και μια ισχυρή σύνδεση με την Πρακτική, η NOVA NSPH ανέπτυξε μια κρίσιμη μάζα εξαιρετικά διαφοροποιημένων επαγγελματιών. Οι μαθητές μας ξεχωρίζουν για τις τεχνικές, επιστημονικές τους δεξιότητες και την ικανότητά τους να δρουν, σε διαφορετικούς τομείς, να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα πιο σύνθετα ζητήματα δημόσιας υγείας, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο πλαίσιο.

Εθνική και διεθνής Ε&Α

Αναπτύσσουμε εθνική και διεθνή ποιοτική έρευνα .

NOVA NSPH ηγείται και συμμετέχει σε πολύπλοκα και ανταγωνιστικά ερευνητικά έργα, σε μια κουλτούρα που καθοδηγείται από τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις της δημόσιας υγείας, με επίκεντρο την καινοτομία και τον κοινωνικό αντίκτυπο.

Η παραγωγή αποδεικτικών στοιχείων υποστηρίζει την υγεία και την ευημερία των πληθυσμών και ενισχύει τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, όπου η προτεραιότητα είναι να μεταφραστούν τα στοιχεία σε εφαρμόσιμες λύσεις, σε πραγματικά πλαίσια, από τοπικό σε παγκόσμιο.

Οι άνθρωποι είναι το κλειδί της επιτυχίας μας

Η επιτυχία μας γίνεται από την ομάδα μας. Οι εργαζόμενοι είναι ζωτικής σημασίας για το ίδρυμά μας επειδή είναι άμεσα υπεύθυνοι για την εκτέλεση της αποστολής, του σκοπού και των αρχών μας . Είναι η δέσμευση των δασκάλων, των ερευνητών, των συνεργατών, των μαθητών και των αποφοίτων που καθιστά δυνατή την ανάληψη αυτού του σημαντικού ρόλου στην κοινότητα.

Οι μαθητές μας

NOVA NSPH υποδέχεται ετησίως περίπου 180 νέους φοιτητές για μαθήματα διάρκειας ενός ή περισσότερων ετών, συμπεριλαμβανομένων διδακτορικών, μεταπτυχιακών και ειδικοτήτων. Επιπλέον, περίπου 200 φοιτητές παρακολουθούν σύντομα μαθήματα.

Μεταπτυχιακές, διδακτορικές και άλλες διατριβές τελικού μαθήματος συνήθως δημοσιεύονται σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά. Οι μαθητές μας έχουν ποικίλα εκπαιδευτικά υπόβαθρα, όπως ιατρική, νοσηλευτική, φαρμακευτική, τεχνολογίες υγείας, επιχειρηματίες, οικονομικά, διοίκηση, νομικά, ψυχολογία και άλλα.

Στατιστική

Γεγονότα και αριθμοί

Ποσοστό Απασχολησιμότητας

 • Το ποσοστό απασχολησιμότητας των NOVA NSPH Masters είναι υψηλότερο από 85%.
 • Οι διδακτορικοί φοιτητές NOVA NSPH έχουν το 100% του ποσοστού απασχολησιμότητας.
 • Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση ενός μεταπτυχιακού μαθήματος NOVA NSPH , οι μαθητές συχνά γίνονται «αυτοαπασχολούμενοι» (+21% έναντι του προηγούμενου έτους).

Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα

 • Περίπου το 1/3 των μεταπτυχιακών και διδακτορικών έχουν κάποιο είδος εμπλοκής με πρωτοβουλίες καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνουν τη συντήρηση μιας προϋπάρχουσας οικογενειακής επιχείρησης και τη δημιουργία νέων εταιρειών.
 • Οι διδακτορικοί που συμμετέχουν σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες είναι ιδιαίτερα προσανατολισμένοι στη δημιουργία νέων προϊόντων ή/και υπηρεσιών.

Διεθνείς Φοιτητές

88 αλλοδαποί φοιτητές από 24 εθνικότητες

8% των εσόδων από διεθνείς πηγές

Αυτές οι πληροφορίες βασίζονται σε δεδομένα OBIPNOVA – Observatory for Professional Insertation of NOVA University of Lisbon Graduates, τα οποία ακολουθούν φοιτητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας της NOVA (πτυχιούχοι, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί), κατά τη διάρκεια 10 ετών μετά το πτυχίο της.

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Η πανεπιστημιούπολη

  Βιβλιοθήκη

  Η Βιβλιοθήκη μας έχει χωρητικότητα 15 χρηστών με δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις εκδόσεις. Διατίθεται στο διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές, καθώς και στους αποφοίτους NOVA NSPH και στο ευρύ κοινό, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης - CDI.

  Η συλλογή της Βιβλιοθήκης μας έχει περισσότερους από 17.500 τόμους (συμπεριλαμβανομένης της λεγόμενης γκρίζας λογοτεχνίας), σε δημόσιο κατάλογο. και, περίπου 200 επιστημονικά περιοδικά σε έντυπη μορφή.

  Έχουμε μια υπηρεσία διαβιβλιοθηκών δανεισμού, διαθέσιμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, όπου οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν πρόσβαση σε βιβλία, κεφάλαια βιβλίων και άρθρα περιοδικών, που δεν είναι διαθέσιμα στις εγκαταστάσεις μας.

  Η Βιβλιοθήκη παρέχει πρόσβαση σε πολλές βάσεις δεδομένων πλήρους κειμένου καθώς και στη Biblioteca do Conhecimento Online (b-on), όπου οι χρήστες μπορούν να λάβουν πληροφορίες από μεγάλο αριθμό ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων, ακόμη και εκτός της πανεπιστημιούπολης.

  Πρόσβαση στο διαδίκτυο

  Η Σχολική Πανεπιστημιούπολη διαθέτει wifi σε όλο το κτίριο. Διαθέτει επίσης ένα κέντρο υπολογιστών διαθέσιμο για φοιτητές, με περίπου 30 σταθμούς εργασίας, όλοι με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και τον εκτυπωτή.

  Σχολικά Εργαστήρια

  NOVA NSPH είναι αναγνωρισμένη για την έρευνά της σε διάφορα θέματα Δημόσιας Υγείας. Για αυτό, το σχολείο διαθέτει 2 εργαστήρια:

  Το Εργαστήριο Ανάλυσης και Τεχνικών Διαχείρισης
  Το Εργαστήριο Τεχνικών Ανάλυσης και Διαχείρισης είναι μια σημαντική βάση δεδομένων τεχνικών, για έργα διδασκαλίας/μάθησης και έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας.

  Εργαστήριο Υγείας της Εργασίας
  Το NOVA NSPH Occupational Health Laboratory είναι ένας χώρος αφιερωμένος στην ανάπτυξη ερευνητικών έργων και τη χορηγία εξωτερικών δράσεων για την Κοινότητα. Αναπτύσσει επίσης τεχνικές κλινικής αξιολόγησης στην επιτήρηση της υγείας, στο πλαίσιο της Εργασιακής Υγείας, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν στη διδακτική-μαθησιακή διαδικασία του Advanced Course in Work Medicine.

   Εισαγωγές

   NOVA NSPH έχει περισσότερα από 25 μαθήματα ετησίως. Δεδομένου ότι τα διδακτορικά, τα μεταπτυχιακά, τα μεταπτυχιακά ή τα βραχυπρόθεσμα μαθήματα έχουν όλα διαφορετικές ημερομηνίες εισαγωγής.

   Βρείτε αυτές τις πληροφορίες στον παρακάτω ιστότοπο ή επικοινωνήστε με τις Ακαδημαϊκές Υπηρεσίες μας ( [email protected] ).

   Ημερολόγιο Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας NOVA

   1 Εξάμηνο: Σεπτέμβριος έως Φεβρουάριος
   2 Εξάμηνο: Φεβρουάριος έως Ιούλιος
   Εξετάσεις - 1 Εξάμηνο: Φεβρουάριος
   Εξετάσεις - 2º Εξάμηνο: Ιούλιος/Σεπτέμβριος

   Απαιτήσεις Βίζας

   Η Πορτογαλία προσελκύει πολλούς διεθνείς φοιτητές λόγω των διάσημων πανεπιστημίων, του ήπιου κλίματος, του χαμηλού κόστους ζωής και της διεθνούς ατμόσφαιρας. Η Πορτογαλία καλωσορίζει τόσο τους φοιτητές της ΕΕ/ΕΟΧ όσο και τους φοιτητές εκτός ΕΕ/ΕΟΧ, αλλά η διαδικασία είναι διαφορετική ανάλογα με την εθνικότητα τους.

   Οι φοιτητές που είναι πολίτες της ΕΕ/ΕΟΧ δεν χρειάζονται βίζα για να σπουδάσουν στην Πορτογαλία. Μπορούν να εγγραφούν σε ένα πρόγραμμα σπουδών και να φτάσουν στη χώρα χωρίς να χρειάζεται να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και να λάβουν βίζα.

   Εάν δεν είστε πολίτης του ΕΟΧ και θέλετε να έρθετε στην Πορτογαλία για σπουδές, πρέπει να αποκτήσετε Φοιτητική Βίζα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις απαιτήσεις επιλεξιμότητας και τους διαφορετικούς τύπους πορτογαλικών θεωρήσεων σπουδών στην πρεσβεία ή το προξενείο της Πορτογαλίας στη χώρα σας και ακολουθήστε τις οδηγίες τους.

   Διεθνή Προγράμματα

   Οι φοιτητές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας της NOVA μπορούν να συμμετάσχουν σε διεθνή προγράμματα κινητικότητας μέσω διαφορετικών τρόπων Erasmus + για Σπουδές και Πρακτική Άσκηση .

   Ελέγξτε τη NOVA στον Παγκόσμιο Χάρτη και συμβουλευτείτε τις χώρες προορισμού, τα ιδρύματα συνεργατών και τους επιστημονικούς τομείς ενδιαφέροντος.

   Στατιστικά Αποφοίτων

   Κατάταξη

   Μεταπτυχιακό Μάθημα Δημόσιας Υγείας

   1ª στο TOP 100 του 2022 Eduniversal Best Masters Ranking

   Το 2022, το Μάστερ Δημόσιας Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας της NOVA αναγνωρίστηκε ως το " Καλύτερο Μεταπτυχιακό 2022 " από την κατάταξη EDUNIVERSAL BEST MASTER στην "κατηγορία Υγείας".

   Διεθνής Πιστοποίηση APHEA

   Το 2023, το Μεταπτυχιακό Μάθημα Δημόσιας Υγείας έλαβε τη Διεθνή Πιστοποίηση APHEA , αποδεικνύοντας όχι μόνο την αριστεία του μαθήματος αλλά και τη δέσμευση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας της NOVA στα διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα διαχείρισης υγειονομικής περίθαλψης.

   Τοποθεσίες

   • Lisbon

    Avenida Padre Cruz, 1600-560 Lisbon, 1600-560, Lisbon

   • Lisbon

    Lisbon, Πορτογαλία

    Ερωτήσεις